Komentari

ob.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • shosannadreyfus

    upravo smo očistili sjeme grijeha iz naših života, da li je na vrijeme?!

    avatar

    22.03.2006. (23:52)    -   -   -   -  

  • malika

    U Tori nalazimo i ove riječi: "Čisto srce stvori mi Bože, i duh postojan obnovi u meni. Ne odbaci me od lica svojega i svog svetog duha ne uzmi od mene. Vrati mi radost svog spasenja i učvrsti me duhom spremnim" Psalam 51:12:14 Jer kao što se slomljena posuda može popraviti, tako se i duša čovjeka može obnoviti. No grijeh je potpuno oprošten onda kada ne ostavlja tragove i kada djela nisu njime okoljana.

    avatar

    22.03.2006. (23:59)    -   -   -   -  

  • Goldeneye

    a sve grijehe prekriva ljubav, kad nje imaš, svih deset zapovijedi prestaju biti izazov

    avatar

    23.03.2006. (08:32)    -   -   -   -  

  • Pjesma o jednoj mladosti

    Plijevim, plijevim u začetku...

    avatar

    23.03.2006. (10:28)    -   -   -   -  

  • vakuum

    i u začetku, a i kasnije, kroz cijeli život... plijevimo...

    avatar

    23.03.2006. (10:41)    -   -   -   -  

  • Helix

    Sitke, ovo mi se sviđa, tako je jednostavno rečeno, ali mislim da može poučiti mnogo bolje od nekakvih visokoakademskih rasprava s gomilom nejasnih misli. Želja kao izvor grijeha, ja bih rekla i griješenja, pogrešnog ponašanja. Nije da ne treba imati želja, one su na neki način i pokretač, ali treba znati iz kojeg će sjemena niknuti korov, a iz kojeg oku ugodni cvijet. Nije li to stara priča o razlikovanju dobra i zla? Svatko bi u svom vrtu trebao imati jedno malo stablo spoznaje dobra i zla.

    avatar

    23.03.2006. (10:52)    -   -   -   -  

  • Dnevnik nas oboje

    Ako u životu pronađeš pravu ljubav i vodiš obiteljski normalan život, ne razmišljaš o tome,a da se i pokaže neka prilika, jednostavno je odbaciš kao nepotrebnu, nezanimljivu. U grijehe upadaju ljudi koji su u vlastitom životu jako nezadovoljni ili bi htjeli više i bolje, pa se ne mogu oduprijeti iskušenju. No najčešće se dogodi da padnu s konja na magarca. A na kraju sve je to život.... Večeras postavljam post o Depeche mode, bila na koncertu. A na stranici imaš par videa s njihovim pjesmama koje sam izdvojila. Svrati poslušati. Pozdrav.

    avatar

    23.03.2006. (13:42)    -   -   -   -  

  • caricavrta

    želje i vrtovi, zašto mi je sve to tako poznato? :) Buda je u konačnici došao do spoznaje da odsustvo želja dovodi do mira (unutrašnjeg), no meni se to čini toliko teško, da cijenim i samo nastojanje. naime, lako se riješiti nekih materijalnih želja, ali one nematerijalne poput želje za uspjehom, želje da se bude prihvaćen, da se u određnoj mjeri dominira i sličnih želja, to je već teško...

    avatar

    23.03.2006. (15:29)    -   -   -   -  

  • maria helena.

    Jedna uzrečica kaže - Pazi što želiš moglo bi ti se ostvariti. Pozdrav.

    avatar

    23.03.2006. (16:56)    -   -   -   -  

  • trill

    Najlakše se prepostiti porivima. Ne učiniti ništa. No, baš ta svijest o dobrom i lošem, o grijesima je ono što nas najviše razlikuje od ostalih živih bića....Nego, Balaševića i ja jako volim :) Zbog svega nabrojanog u tvom postu, a i onako...volim ga :)))

    avatar

    23.03.2006. (20:48)    -   -   -   -  

  • alkion

    Želimo se ponašati u duhu božjih zakona, želimo voljeti sve ljude ovog svijeta... Ljepo je kad nam ove i ovakve želje postanu potreba... Ima helix-ica prvo sve se na kraju svede na vječnu borbu dobra i zla i ako je sjeme dobra posijano u našu dušu, u naš odgoj i napokon postane naša potreba nadajmo se uspjehu... :)))

    avatar

    23.03.2006. (21:22)    -   -   -   -  

  • sitke

    @feby-Postoji običaj u Židova, zar ne, pred Pesah čistiti smočnice, kuhinje i cijelu kuću od mrvica kruha. U kruhu ima kvasca , koji je simbol grijeha. To čišćenje kuće od kvasca, treba da nas potakne na čišćenje duše i duha od grijeha kroz ispovijed, pokajanje...još nije kasno @ malika-Lijep psalam -to nam je zajedničo-Psalmi i SZ! O grijehu ću u narednim postovima @goldy-Lijepa je to izreka iako ne potpuno točna i biblijska; ljubav izgoni i pokriva strah ali ne i grijeh ; i tu temu ću obraditi skoro- do Uskrsa @helix- Ilustracije su tu da 'pojednostave' i zorno predoče neke istine; no i nije sve to baš jednostavno; ovo je bio samo jedan nivo teme koja je iz biblijske antropologije o grešnosti ljudskog bića. Eto da se možda ipak konačno pohvalim , kako sam i diplomirani teolog ( a ne samo učitelj i odgajatelj) , te ipak o tome nešto znam il bi bar trebao znati. Stoga ću nastojati analitički do Uskrsa , izložiti razumljivo ono što je doista važno i temeljno @ oboje-slažem se -životna rutina i okolina olakšavaju ili otežavaju pad u grijeh @carica- Buda je otišao u krajnost i krivo učenje po pitanju želja. Nisu sve želje loše. Kao kršćanski teolog ne mogu to prihvatiti. Bok je kreativan! To znači da ima želju i volju da stvara i da ljubi. Takve želje i volju bi trebali imati i mi ! @alkion-pročitaj odgovor helixici

    avatar

    23.03.2006. (22:40)    -   -   -   -  

  • Goldeneye

    @sitke - pa ja sam pojednostavio. No, tu već dolazimo u područje u kojem se naše razlike primjećuju. Zato ne otvaram dalje to pitanje. Idemo o onome o čemu se slažemo

    avatar

    24.03.2006. (09:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...