Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • dado

    dobar blog! informativan post. svratio sam vamo zato što imam završnju radnju o vrijednosnim papirima. pa bi te htio pitat u kojem broju RIFa ili gdjeveć da tražim informacije o tome?

    avatar

    15.03.2006. (15:56)    -   -   -   -  

  • marduk

    haha, ova 'tina' ima nekih problema... da, zanimljivo mi je ovo s burzom na Bliskom Istoku... baš me zanima i da li će biti ikakvog učinka na svjetske burze kada arapske centralne banke 'dampaju' dolar iz odmazde za odbijanje amera da Dubai Ports World preuzme 6 američkih luka (u državnom vlasništvu)...

    avatar

    15.03.2006. (16:03)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @dado: rrif koristim samo u knjgovodstvenim slucajevima. :) Pogledat cu sto imam od na hdd-u o "vrijednosnim papirima", jer su mi knjige s faxa u pisanom obliku. Ali mislim da ti ne bi trebalo biti problem to naci na netu, cesto sam se susretao s tim, samo nikad nisam pozelio bookmarkirati ili skinuti. Cak u google upisi "zakon o trgovackim drustvima" te u njemu nadji pasus "vrijednosnosni papiri", dobro ce se uklopit u rad, jer ipak profesori koji ga ocijenjuju imaju vrlo malo prakticnog iskustva (da im pricas o dionicama), vise ce cijeniti navodenje stavki zakona. :)) @mObi: da, netko "hrabro" dijete, klasicna pojava na usenetu, evo i na blogu. Njihove banke su odbacile dio dolara iz rezerve vec prije nekoliko dana sto se odrazilo na tecaj usd (vs. eur), ali to je bilo i ocekivano tj. mislim da sam cak pisao o tome prije par mjeseci, temeljeno na ocekivanjima "bank of america" o dogadajima u 2006toj. USD je, jos uvijek, najsnaznija/najbolja valuta za drzati u drzavnim rezervama, EU je razjedinjena (ni ustav nema), Svicarska premala, Japan ima dovoljno svojih problema, mozda Kina, ali sigurno ne u sljedecih 10 godina.

    avatar

    15.03.2006. (16:24)    -   -   -   -  

  • 3bunj

    Pliva je jako zanimljiva, priznajem. Trebala mi lova pa sam 100 komada prodo prošli tjedan po 440 a vidi je sad. Srećom ostalo mi još pa se tješim. Kako vidiš kretanje PLV u skorije vrijeme?

    avatar

    15.03.2006. (19:59)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Ni po fundamentalnim ni po tehnickim pokazateljima ne stoji najbolje, to se vidi i iz aviona, ali bi u postupku preuzimanja mogla vrijediti dosta vise nego sad. Spekulantska igra, ne bih ulazio u trgovinu bez pouzdanih insiderskih informacija.

    avatar

    15.03.2006. (20:51)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    :)

    avatar

    15.03.2006. (23:25)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    ;) :(

    avatar

    15.03.2006. (23:44)    -   -   -   -  

  • kako se lako domoci novca

    zelis brzu lovu dodi

    avatar

    16.03.2006. (00:08)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @Felix: :) Ali samo konstatiram kako bi trebao ulagati onaj tko moze, jer situacija na "bojnom polju" nije ravnopravna. U Hr i ostalim drzavama regije velikim dijelom vlada drukciji nacin researcha i pravilnog odabira firme u koju treba uloziti, obilazak i povlacenje vaznih ljudi u potrazi za informacijom, ima toga i u US, ali ipak mnogooooooo manje. Ne kazem da u Hr nema tradera koji tradeaju bez rodijackih informacija, ali mislim da bi isti ostvarili mnogo veci prihod ulazuci u inv. fondove, nego sami birajuci dionice na temelju sturih izvjesca. Bez obzira na mogucu pojavu bashersa (navlakuša), mislim da je forum mojnovac.com odlican izvor kvalitetnih informacija.

    avatar

    16.03.2006. (01:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...