Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Viz

    meni više ta cila priča oko google-a na sve otvore izlazi. skoro sve ;)

    avatar

    15.03.2006. (01:42)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Mislim da je ovaj komentar mozda zanimljiv da malo pojasni razliku izmedju evropskog i americkog gledanja na stvari pa ga evo prenosim i ovdje kod tebe sa HK-a:" Za vijesti sam vam vec preporucio da NE ZAUZIMATE NIAKAKAV STAV (tj ne "tipujete" na bazi vijesti) jer je to nezahvalno i tesko ostvarljivo. Pored svih nepoznanica (npr kako ce uopce Market reagirati) postoji i dublji razlog. Sjeverno americki nacin zivota, institucije, kultura i politika sve se to JAKO JAKO razlikuje od evropskog pa je tesko (izvana) ponekad shvatiti i razumjeti pobude i stavove ove sredine! Bit je u tome da smo mi u evropi navikli da nam je DRZAVA majka i mati koja (nam je prije davala dozivotne poslove, osiguravala penzije) ali koja je zauzvrat UVIJEK U PRAVU , protiv koje se ne moze boriti, koja odlucuje sta cemo i kada gledati i raditi i koja prakticki NE MOZE IZGUBITI NA SUDU jer je ONA (tj drzavni aparat) SAM SUD! U Americi je sasvim drugacije (upravo obrnuto)! Ova zemlja je NASTALA kao REAKCIJA NA EVROPSKI stil zivota, prvi su je kolonizirali pripadnici raznih izbjeglickih religija, sekta i pokreta (npr. pilgrims koji su bili puritans ili Mormoni, razni protestanti, prezbeterijanci, luterani, Jehove itd ) i zeljeli su ostati STO SAMOSTALNIJI STO DULJE (bez uticaja drzave i njenog aparata)! Ono o cemu je pisao Cadez i krivo to nazvao anarhizam je zapravo sjevernoamericki INDIVIDUALIZAM u kojem se male zajednice BRANE od uticaja i dosega drzave. OD TUDA POTICE NJIHOVA ZELJA DA IMAJU SLOBODU NOSENJA ORUZIJA (iz straha da im drzava ne nametne svoju volju) od tuda potice izvanredna SLOBODA INDIVIDUE, sloboda pojedinih skolskih distrikta da sami propisuju da li ce djeca uciti ovo ili ono ili da po volji obrazuju djecu KOD KUCE bez obaveze da ih salju u drzavnu skolu, od tuda NEPOVJERENJE prema vladi, male grupe MILICIJE po sumama koja ne zeli placati poreze (kao nekad minuteman-i) i koji imaju svoje teorije zavjera i ponekad dignu u zrak koju drzavnu ustanovu kao onu u Oklahomi! Kad kod nas drzava veli covjeku :"SKOCI" on pita "Kako visoko"? U USA joj pljune u lice i uzme advokata i cesto DOBIJE NA SUDU! TO JE SLOBODA dok u Hrv. npr. gledam sada kako kinje tu djecu po skolama zbog blogova i sl! (optionmaster 15.03.2006. 01:59)

    avatar

    15.03.2006. (02:03)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Hocu reci ako zelite INDIVIDUALNU SLOBODU i DEMOKRACIJU moracete se za nju i izboriti a jedan od nacina je (na zalost) da cete uz put morati BRANITI i slobodu, prava i "innocent until proven guilty" principe za sve pa i za kriminalce, manijake i devijante! Da je GOOGLE samo predao podatke bez borbe to bi bilo pateticno i ne-americki i zato je ovo bila ispravna odluka googlea za sjevernu ameriku (dok u Kini mora operirati po drugim pravilima).. Ovo ce mu svakako donijeti popularnost jer ovakve stavove ameri duboko cijene i postuju !

    avatar

    15.03.2006. (02:13)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Hm, dok sam ja updateao komentar i razmisljao hocu li staviti slike (napravio sam print scrn naslovnica yahoo i reutersa) ti si pisao komentar, ali vidim da su zadrzali smisao pa nema problema. :) Kako sam radio nesto drugo (citao o plivi na forumu), usput sam procitao podugacki tekst na yahoo finance u kojem je mozda i bit ukamuflirana, nisam dao pozornost tome da je US. gov. smanjila zahtjeve, s obzirom da zahtjevi jos postoje te da ce se krajem godine dogoditi sudjenje, ako se u medjuvremenu ne dogovore. Ali ocito je ta cinjenica (smanjenje zahtjeva) uzrok danasnjem skoku googa.

    avatar

    15.03.2006. (02:31)    -   -   -   -  

  • contreso

    Nije li ova drcnost (jer u US mogu) Googla samo facelifting zbog savijanja kicme u Kini? Meni izgledaju jos ljigaviji.

    avatar

    15.03.2006. (05:19)    -   -   -   -  

  • .

    Optionmaster,odi ti malo u Kolumbiju pa tamo tjeraj demokraciju i pravnu državu sličnim metodama.Pa kaj ti nije jasno gdje živimo?Najfriškiji primjer ti je samoorganiziranje građana u Bibinju kod Zadra i protjerivanje dilera drogom,afera sa državnim veterinarskim inspektoratom uključenim u šverc govedine,skidanje dokazanih otrovnih i kancerogenih tvari(azbest) sa liste štetnih za zdravlje od strane ministra zdravstva,dok je u svijetu zabranjena čak i proizvodnja azbestnih dijelova za kočnice....Činjenica da su najbolji advokati oni koji imaju veze da mogu potkupiti na pravome mjestu...Nije to politika.Svi političari bez obzira na stranku su ionako odavno samo marionete.Kriminal je ovdje visoko isplativi i najmanje riskantni posao.Mafia forever,makar pravi mafijaši imaju daleko sofisticiranije i kvalitetnije metode rada...ovo su čobani.Kako se njima suprotstaviti?Tužbama i peticijama?Ha ha ha!

    avatar

    15.03.2006. (06:50)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Pa da, to i velim - ja nemam pojima sta se u Hrv. zapravo dogadja, niti me zanima- vec moj komentar ima za cilj da vam docara kako nije lako niti "prokljuviti" vijesti u USA niti sta ce se sa vijescu na Marketu dogoditi. Evo ja tu zivim na istom kontinentu i u slicnoj zemlji a ipak tako razlicitoj da ponekad uopce ne razumijem sta se dolje u USA desava a kamoli vi odande (jer i po vasim rijecima Hrv. je jos dalje od takvog pravnog i drustvenog ustrojstva). Zato vam dajem cisto PRAKTICAN savjet glede trejdanja: "Ne gubite vrijeme pokusavajuci si tumaciti vijesti, kritizirati, uzrujavati se previse, ubacivati emocije i opredjeljivati se na temelju svojih vrijednosnih ljestvica i onda odabirati ishode i planirati trejdove na temelju takvih projekcija jer je to jako jako tesko i previse subjektivno. Primjer bi bio ovaj trejd sa GOOG gdje su neki stali na stranu governmenta, drugi googla ! U takvom nacinu prvo treba RAZUMIJETI VIJEST u kontekstu N/A zatim projecirati STA CE SE DOGODITI (tj koje razrijesenje ce se desiti) I NA KRAJU JOS KAKO CE MARKET NA SVE TO REAGIRATI! Sanse za pogreske u bilo kojoj fazi, su velike ! Umjesto toga radije samo zauzmite spread i cekajte jaci pomak u jednu od strana! Hocu reci da bi bili trejderi opcija na ovaj nacin, ne morate uvijek biti i dobri poznavaoci politike i ekonomije USA, kompjuterski strucnjaci ili imati svoj CVRSTI STAV I MISLJENJE O VIJESTI (ili cak emocije) koji onda prenosite u pozicije! Kad govorimo o trejdanju i drzimo stvari JEDNOSTAVNIMA a ne kompliciranima! OStale stvari (vasi stavovi, emocije, strasti i sl) samo ce vam zasmetati kod trejdanja, pa ih ostavite za sate kad ne trejdate i za "everyday life"! O Bibinju i Kolumbiji i ostalome nemam pojima... Ja sam samo trejder i nastojim takav i ostati!

    avatar

    15.03.2006. (08:55)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Contreso; ne slazem se, yahoo je odavno "savio kicmu" u Kini, dapace, na temelju yahoo dojava osudjeni su ljudi na zatvorske kazne zbog svog protivljenja rezimu, Microsoft takodjer, i nitko ne urla kontra MSa ili Yahoo-a, vec su svi navalili na Google. Ok, i Google je usao u skupinu "lova mi je bitnija od ljudi", ali ipak u nekoj blazoj varijanti. Takodjer, drzava isti zahtjev nije dala samo Googleu, vec vecem broju providera i vlasnika trazilica, samo se Google pobunio dok su ostali dali podatke bez pogovora.

    avatar

    15.03.2006. (11:55)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @Viz: davno je netko napisao "ja pisem mjesecima o svemu i svacemu i jos sam na fresh listi, tvoj blog pise samo o trazilici Googleu i uspio si na cool listu". :)) Legendaran komentar, ali o Googleu se moze dosta pisati, evo upravo raspravljamo o sudstvu i odnosa covjeka prema drzavi, potaknuto temom Googleovog sudenja.

    avatar

    15.03.2006. (11:58)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @. (nepotpisan): potpisujem da je situacija takva, ne uvijek i ne svugdje, neki koji su mislili "ne moze meni niko nista, ovdje vlada moja mafija" (Kutle, Petrac, Marcinko,..), sad su u zatvoru ili u bijegu, ali s druge strane imamo od prije par dana slucaj da covjeku ukradu auto, on prijavi policiji i niti 5min nakon toga ga lopov nazove, smije mu se zbog prijave te dogovore mjesto "kupoprodaje" tj. vlasnik daje 2k E u zamjenu za svoj auto. Auta se kradu i politicarima, policija nemocna. Ali takodjer znam iz prakse za slucajeve kad jedan diler nudi lovu narodu i novinarima da sjebe drugog, mnogo manjeg dilera, a citatelju to zvuci kao da se narod dize protiv lopova. U principu se tako radi sindikalni reket (pred. sindikata reketira vlasnika prijetnjama o strajku u zamjenu za pare), ili ove fore s nedozvoljenom gradnjom gdje puk brani graditelje komplexa apartmana koji tu uopce ne zive, ali su izgradili apartmane koje iznajmljuju vec godinama po 80eura/noc u sezoni, uz samo more. A glavni zajeb je to sto u takvom sustavu svaki mocnik vidi kruh za sebe i ne zeli nista mijenjati.

    avatar

    15.03.2006. (12:05)    -   -   -   -  

  • Finanza

    http://money.cnn.com/2006/03/14/commentary/mediabiz/index.htm i još priče...

    avatar

    15.03.2006. (14:19)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Thnx Finanza, upravo pisem odgovor na jedan o mom vidjenu buducnosti googlea, friski stavovi ce mi dobro doci da vidim jesam li sto previdio, odnosno usporedim svoje misljenje s drugima.

    avatar

    15.03.2006. (15:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...