Komentari

monsoon.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • marduk

    ... glupi ameri su sada u još većoj gabuli zbog odbijanja da jedna firma iz Dubaija kupi par (bitnih) luka u US(r)A... to je prouzročilo da i dosadašnji američki 'saveznici' i njihove centralne banke dolarske rezerve pretvore u eure kao odmazdu... Iranska burza je sada mala bebica naspram 'savezničkog' cunamija koji bi mogao otpuhati (petro)dolar... link za čitanje: http://tinyurl.com/s3uwr

    avatar

    15.03.2006. (14:55)    -   -   -   -  

  • R.E.

    aha, ne mogu se tocno sjetiti, ali u farenhaitu je moore rekao da saudijci imaju u vlasnistvu koliko ono, 8% Amerike?

    avatar

    15.03.2006. (15:21)    -   -   -   -  

  • k.

    mozda mi to previse gledamo s zapadnjacke perspektive. mozda bi trebalo malo probati razmisljati istocnjacki, malo zanemariti detalje na povrsini. O.K. zapad tj. U.S.A. bi igrao poker, s oznacenim kartama i revolverom pod stolom. istok sve ovo zna, razumije kako funkcionira zapad a ima orijentalni mentalitet. perzijanci igraju sah. izmislili su ga. kamo se njima zapravo zuri? ili bi oni radije vise vremena za planiranje i ispitivanje mogucih poteza. nije im vazno hoce li izgledati kao da vode i pobjedjuju, vec samo da se ne predaju. iran izvodi nekakvu veliku predstavu. kina je podmuklo nasmijesena i po potrebi pokorna. treba joj vremena – izgraditi naftovode, plinovode, kupiti koje polje, kompaniju bilo sto vec odluci. sad jos i rade malo na sebi – „popraviti ce nesklad ruralne i velegradske kine“, kazu, ali ne brzo i zbog toga da kinezima bude lakse, vec sto im tako odgovara, to ce raditi pazljivo i dozirano, nimalo ne popustajuci lajnu na kojoj drze narod...mozda tek toliko da postanu kontrolirani potrosaci...ko bi ih znao...:) grade malo pomalo nekakav labavi savez (rusija iran i kina), nimalo iz ljubavi, vec jer su prisiljeni, sve ne vjerujuci jedni drugima.....istocnjacki polako i sigurno. sto bi se njima zapravo zurilo srusiti dolar? prije bih rekla da ce ga lagano rastociti...nekim zen pristupom, kajjaznam:)...zbilja zasto bi to trebao biti spektakularni pad dolara? hitno je jedino stvoriti/zadrzati pozicije u naftom/plinom bogatoj aziji (bivsi sssr)....zar se tamo ne vode rovovske bitke sve vrijeme – kina&rusija versus USA&GB ?..... iran ce napraviti nuklearke, koliko hoce, makar kupovao uran (u pocetku he, he, lako se to naknadno sredi). nuklearke ce raditi svi uskoro....jos mi je bolji onaj prdzadnji engdahlov tekst.....puno toga je vidljivije....ne znam, imam dojam da se ipak radi o partiji saha...sve figure su vidljive, nema blefa ni srece, samo treba dobro predvidjati poteze. a nisu ni ameri losi sahisti, samo tankih zivaca i radije bi igrali poker.

    avatar

    15.03.2006. (23:41)    -   -   -   -  

  • k.

    nevezano, ali mozda indikativno: kina je objavila javno sekvence mutiranog H5N1 iz peradi (iako nije htjela slati uzorke u who, osim nekoliko humanih), iran je napravio analizu sekvenci kod sebe izoliranog H5n1 i uredno je objavio u Genbank, javno dostupnoj (da vidite samo irance- imaju telefonski hotline diljem zemlje za pticju gripu potrudili su se da i najzabitije selo sazna kako se zastititi). u europi, kako se pojavljivala influenca u kojoj zemlji, tako bi promptno analizirali i objavili kompletne sekvence. Ali samo rezultate analiza provedenih u italiji i njemackoj (takodjer imaju referentne laboratorije). engleski weybridge nije objavio nijednu, zbog toboznih autorskih prava na znanstveno otkrice. USA i kanada ne daju javno svoje i do 30 godina stare sekvence h5 virusa. rusija je dala svoje odmah. turske, bliskoistocne, africke i dalekoistocne sekvence su pod teskim who passwordom. u europi upravo traje revolucija medju znanstvenicima koji zahtijevaju skidanje passworda sa zasticenih database-a, tvrde kako autorska prava nitko nece ugroziti, ali kako nema vremena za zajebanciju, ukratko. izravno optuzuju weybridge i who za namjerno skrivanje mutacija, kojima su talijani i nijemci vec usli u trag, ali ima fali jos sekvenci. salju se bjesomucno javni mailovi-peticije na sve strane. who ne da. hongkong who laboratorij zeli momentalno skinuti password, ali cekaju dozvolu. WHO/USA/GB ne zeli ni napraviti dobru vakcinu za perad jer englezi tiho punom parom razvijaju GMO pilice. navodno ce imati ugradjen cak i copyright genski marker (ne salim se i iz mainstream izvora je) koji ce sprecavati neovlasteno razmnozavanje otpornih pilica.....hocu reci, pomalo svi sve glasnije pizde na NWO.... samo jel to dovoljno?

    avatar

    16.03.2006. (00:04)    -   -   -   -  

  • k.

    http://tinyurl.com/m9o9o ..... http://tinyurl.com/joj4m

    avatar

    16.03.2006. (00:30)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    Key, igra saha izmedju macke i miseva, samo sta su misevi sve lukaviji i imaju sve vise rupa za skrivanje (da li da cekamo Tom i Jerry happyend?) :))) Potpuno se slazem s analizom, osim sto Iranu nije potrebno kupovati uran-imaju domace izvore. Zato vjerovatno i predigra oko nuklearki, inace bi im fino limitirali uvoz (ili mozda nasli novi dokument iz Nigera, ha-ha),...a vezano na pticje i kravlje bolestine proslo je gotovo nezapazeno da je u USA otkriven treci slucaj BSE, a broj analiziranih goveda se smanjuje...cool, morat cu silom prilika prijeci u vegetarijance iako ne jedem nista sto je zeleno...a rezerve konzervi tune i manistre su odavno nabavljene (da, to ce me spasit, hehe)

    avatar

    16.03.2006. (03:03)    -   -   -   -  

  • k.

    citala sam za bse (btw, u hr je bio jos veci cirkus :). koliko znam ameri imaju specificni pristup higijeni mesa :) npr. na trihinelu svinjetinu ne pregledavaju uopce, vec se stvar rjesava upozorenjem: "ne konzumirati sirovo"...nema veze sto je de facto ucrvano, bitno da je svjeze i nezagadjeno bakterijama. tak ce i s bse, kao englezi: ne pregledavaju uopce vise krave na liniji klanja, vec se krave starije od 30 mj. neskodljivo uklanjaju (bar bi trebale)...a bse je uobicajena stvar nitko se vise ne uzrujava, iako ameri kalkuliraju, jer im japan (glavno trziste za govedinu) povremeno suspendira izvoz...pa ponovo odobri, iako japan ima vec 20 krava bse+) vjerojatno prikazuju toboze veliku brigu za potrosace tim pozitivnim kravama, dok istovremeno siroti amerikanci jedu meso i piju mlijeko impregnirano hormonima, antibioticima i ostalim, u europi odavno nedozvoljenim supstancama. to sto su ameri tako bolesni (dijabetes, kardiovaskularne bolesti i karcinom, leukemije i hiperaktivna djeca) i tako debeli, je najmanje kriv cips i hamburger i lose navike. jedu jeftinu i otrovnu hranu, nece im sve dijete i tablete ovog svijeta pomoci. ni grickanje celera ni oprah show. to je bolesna debljina koja nema veze samo s prezderavanjem gmo soja (koja sama po sebi rasturi hormone u organizmu), kukuruz, psenica, mlijeko s hormonom rasta (koji djeluje i na rast tumora) meso s antibioticima (gadnim), umjetnim spolnim hormonima za dobijanje mekse junetine i brze piletine (jednom su sedamdesetih malo pretjerali i jednom posiljkom sterilizirali dio muskaraca u genovi, italija).... sve skupa uzas, zakonski dozvoljen i pokriven korporacijski narucenim istrazivanjima. nema nezavisnih analiza ni jednog proizvoda, odavno. tu i tamo neki skandal sto podsjeca na otkrivanje posiljke heroina od 20 kg uz propustanje posiljke od 20 tona.....uostalom znas sve to. drz' se ti tune i nabavi shotgun i hvataj wild turkeys...ili si jednostavno natoci jedan wild turkey :)

    avatar

    16.03.2006. (11:19)    -   -   -   -  

  • R.E.

    opet cu ispasti najgori paranoik. kada pricate o ribi imajte na umu da su one jako otporne na otrove te izmedju ostaloga skolne su akumuliranju osiromasenog urana u mesu (da ne spominjem PCB i sl.) hocu reci, pazljivo i s ribom. nije ni riba k'o sto je nekada bila. gmo koke, to je buducnost, kao i kopirajt na svu floru i faunu. pa ko voli nek' izvoli.

    avatar

    16.03.2006. (12:39)    -   -   -   -  

  • Shaun

    It can't really have success, I suppose like this. Stylus 1000 Inkjet ink

    avatar

    08.07.2012. (03:46)    -   -   -   -  

  • Silvester

    Well, I do not really imagine it is likely to have effect. 8

    avatar

    11.06.2013. (14:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...