Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • 007

    bravo bugojanci samo se mlatite

    avatar

    09.03.2006. (15:17)    -   -   -   -  

  • bugojanac

    E ovo je stvarno smijesno. Djeca se potukla i sada je ovo politicki problem. Kako ti mamice mislis da dijete ojaca ako ne dobije koji put po nosu. Umjesto politicenja neka Joco(tata) nauci malog da se marise. Koliko je puta Davor Kuna dobio po nosu pa to nikada nije bio politicki problem niti nacionalisticki ispad. Stani malo na loptu mama. Sta bi od onako fine Gretice, ne mogu da vjerujem. Ja mislim da je i komso Njego razocaran.

    avatar

    09.03.2006. (17:17)    -   -   -   -  

  • Bugojanac, da su u pitanju djeca istog uzrasta mislim da ne bi trebao biti problem, ali kako sam razumila da su dvojica starijih (vjerovatno nagovorenih) ucenika tukli jednog mladjeg.

    avatar

    09.03.2006. (17:38)    -   -   -   -  

  • fobos

    mislim da je ovo strašno, i ne događa se po prvi put. dovoljni je samo reci koliko je se zataškalo ubojstvo onog povratnika. a mislim da i vlada RH nije htjela reagirati kao nekad prije recimo na Dnevniku HTV-a upce to nije bilo dok je na Novoj Tv bilo. a ovo s malm to je žalosno

    avatar

    09.03.2006. (20:51)    -   -   -   -  

  • U svakom slucaju ste glupi i neupuceni u neke stvari koje se desavale i prije a pogotovu sada.Razno razni tuca je bilo i prije i to se znalo da su nacionalisticki ispadi u kojima bi poslije jugo milicija znala samo privodit one tipove hrvatske nacije.Ako ti nije nesto jasno ,slobodno,pitaj mene u vezi bilo cega vezanog u vezi nacina zivljenja dviju nacija na Uskopaljskom podrucju pa i sire.Uvjek se znalo i bilo je odvojeno,da kako kazem ,znali su se njihovi kafici,znali su se Hrvatski,znalo se ko je Darko S. a isto tako Bubu i par firauna.Ako se neko sjeca onog disca ''azura''ciji je gazda bio najveci extrem to je pokazo i u ovom zadnjem sukobu,onda bi se rado moro sjecat i velike tucnjave izmedu deckija Hrvatske nacie i Muslimanske koja je mogla zavrsit i gore no sto su neki zavrsili u bolnici.Ja vam govorim sve to da sam ja isto tako nekaj dozivljavo da se najem u tom discu i budem napadnut od extrema muslimana, ali ne i onako nespremljeno ih doceko jer bi uvjek prilikom ulaska u taj disco imao bar jedan ''patent nozic'' upravo namjenjen za one koji ce me napast.Nikad nikoga nisam diro niti mrzio,ednom sam se zateko skoro sam u tom discu od Hrvata i odjednom je pocelo naguravanje,valjda je neko bio zavidan sto sam priso nekoj curi muslimaske nacije i poceo je barit.Kao da vidim te face sada njih 5-et je nasrnulo na mene.Uspio sam prvog potkacit i nisam vise imo sanse da se odrzim na nogama.Izvadio sam svoj patent,oko mene se odjednom ''rasirlo'' i napravljen je krug oko 5-et metara.Neko je iz mase bacio bocu koja me pogodila u glavu i koja se samo onako rasprsal u sto djelica,krecem za jednim da ga stignem i izbodem tako da sam za njim izjurio napolje,pobjego mi je ispod ostrice.Na vanu sam sam i pozivam da izadu,u meduvremenu cujem sirenu murije,poceo sam hodati onako kao da se nista nije dogodilo i uputio se precicom do ceftinog kafica,na samoj prilazu dvoja kola murije ,jedni odozgo od mupa drugi od b.crpke hop kao da me uvate.Klizno sam kroz dvoriste srednjoskolskog i vec sam bio nadomak sloginog igralista i nikad od tada tu jebenu jugo miliciju nisam sisio ni 1%,znali su mi doc kuci i trazit me ,ubrzo sam otisao u Hrvatsku na privremeni rad i kuci sam dolazio neprimjetno.Prijetili su mi kaznom zatvora,zamislite ja Hrvat opet progonjen svi ostali nevini.U tom je dosa rat i dolazi moje vrijeme.Tim extremima je sreca da se zakace skim treba pa tek onda kukaju kad im se uzvrati.Sjeca se neko Ivande,otiso je poslije sukoba u Mahalu na pice i tamo su ga kao 10-torica iscipelarili i sto nakon toga bi,naidose posli kroz nas dio grada muslimani i Ivanda ubi dvojicu hehe.Oko za oko zub za zub ti me udaris i ja cu te udarit jer drugacijeg pravila i nema.Jadan si ti Hrvatu iz Uskoplja ako se predas.

    avatar

    09.03.2006. (20:53)    -   -   -   -  

  • cefta

    U jebote sata je bio kad si se probudio?

    avatar

    09.03.2006. (21:41)    -   -   -   -  

  • Mene samo zanima kako jedan zamjenik zapovjednika policije, dakle što bismo rekli prašinar može jednu osobu, građanina, izbaciti iz svog ureda? Kako, k tome, može izbaciti predsjednicu najjače i praktično jedine stranke jednog naroda iz svog ureda? Zanima me hoće li Ibro Barjaktarević ostati na svom mjestu ili će, kao što je red, letjeti iz policije? I na kraju, zanima hoće li se naći netko među muslimanima tko će osuditi ovaj zločin? Hoće li na to reagirati bugojanski muslimani koji po Zagrebu i po internetu izigravaju nekakve pacifiste i pokušavaju soliti pamet tobožnjim nacionalistima?

    avatar

    09.03.2006. (21:45)    -   -   -   -  

  • Ti si bolestan(a). O kakvom ti zlocinu govoris? Dijeca se potukla, ti govoris o zlocinu. Istina ima dva kraja. Nemoj da budes i dalje glupan da iz naslova i podnaslova nekog nacionalsitickog novinara izvlacis konkluziju. Ti nisi toboznji!!!

    avatar

    09.03.2006. (22:03)    -   -   -   -  

  • fobos

    samo vi govorite DJECA SU SE POTUKLA, ako ti je to odgovor na ovo sve onda se ubij!!! mislim da je ovo ozbiljan problem. a i ako se djeca tuku tuku se ona unutar istog razreda ili smjene, i ja sam se tuko kad sam bio u gimnaziji i to samo s gimnazijalcima a nikad s Šupavcima jer ih nisam poznavao a da sam se s njima tukao mislim da bi to bio problemm jer bi to bilo na osnovi manje vrijednosti. tako je i ovo na nacionalnoj osnovi i to osobito sto je pitanju djete Grete Kuna

    avatar

    09.03.2006. (22:20)    -   -   -   -  

  • .

    Ne možemo ne vidjeti sustav: u Uskoplju hrvatsku djecu iz Krupe ( i ne samo Krupe) dočekuju stariji dječaci, ali MALOLJETNICI; u Grnici spomenike ruše opet MALOLJETNICI, u Bugojnu non stop djecu napadaju starija djeca, ali MALOLJETNICI.... itd itd. Kažem teško je u svemu ne vidjeti sustav! Dragi susjedi pozabavite se time, jer ovo što se radi je prozirno!

    avatar

    09.03.2006. (22:52)    -   -   -   -  

  • slažem se s gore nepotpisanim. ne može se i ne smije dogoditi da jedan zamjenik "komandira" policije izbaci iz svog ureda bilo kojeg građanina, a pogotovo se ne smije ponašati tako prema predsjednici jedine stranke naroda koji je u manjini i čiji povratak na svoja ognjišta teče jako teško. bajraktarević mora letjeti! da se čović više bavi strankom i stanjem na terenu, a manje svojom nogom i kaznenim prijavama energičnom akcijom mogao bi ovakve slučajeve jednom za svagda spriječiti!

    avatar

    09.03.2006. (23:13)    -   -   -   -  

  • Bristovi

    Čuj djeca se potukla!? Takva objašnjenja iz uvijek iste kuhinje uvijek nam se serviraju. Kad su bacane knjige bilo je isto... Ima li itko među Muslimanima tko će jednom reći da nije u redu što rade neki njihovi sunarodnjaci?

    avatar

    09.03.2006. (23:15)    -   -   -   -  

  • bugojanac

    O kakvim ti knjigama pricas. Mozda o knjigama sto su spaljene na otoku Visu 1991. Palila direktorica skole. Tamo nema muslimana a ni srba nije bilo. Uvijek se kritikuje samo jedna strana, zavisno ko govori. Ne pravite od muhe medvjeda, dragi susjedi.

    avatar

    09.03.2006. (23:26)    -   -   -   -  

  • Bristovi

    Ja govorim o knjigama koje su izbačene iz bugojanske knjižnice a pretežno su to knjige hrvatskih i srpskih autora. I tada smo mogli čuti da su to "djeca pokrala" itd. Šta zna dijete što je sto kila, je li? To je bacilo na Bugojno ljagu kakvu dugo neće oprati. Od onako finog grada postali smo selendra u kojoj se čak i knjižnice etnički čiste! Sramota!

    avatar

    09.03.2006. (23:34)    -   -   -   -  

  • Ljudi moji ruku na srce, da mama Greta nije predsjednica HDZ-a i (bez uvrede) nacionalista, borac i sve ostalo za što se smatra priča uopće ne bi dobila mjesta u novinama,i to još u Večernjem na i to na čitavoj stranici... šta je bilo i kako je bilo znaju djeca?Otkud nama da pravimo izvještaj, a šta vas čudi u reakciji naše vlasti.. ma dajte vi kao da ne živite u Uskoplju i Bugojnu! Smatram samo da članci u medijim nisu način da se progovara o onome za što nismo sigurni: Neka se prof.Greta Kuna zapita zašto se to dogodilo?!

    avatar

    10.03.2006. (09:07)    -   -   -   -  

  • Azuro

    Ovaj papak sto pise kako je rasturo po Azuru zesce laze, al ima malo i istine pa moze se to fino upakovati. Prvo vlasnika Azura svako zna i to je Mehmed Manovic kojeg je na pocetku rata Crnov/Mis njegov komsija na mrtvo ime ispremlatio i to kao zarobljenika. Druga stvar tuca u Azuru je bila mariska izmedju carsije i Trnovace. U ekipi iz Trnovace je bio i Muris Agic a u cersijskoj Dinko Kovacevic, samo jedan primjer (MILTIKULTURALNA TUCA). Ipak zalosno je sto vi i danas gledate sve u tom smjeru, a gledali ste i prije. OPTERECENI SA CARSIJOM-SELJACI. U svakom slucaju imas stila za pisanje i mogao bi pricu prodati kako to ti sa cakijicom rasturas, bio bi to dobar film. Vidi jos da ti Miro Barnjak bude raziser. VELIKA JE ISTINA DA JE DOSLO 90-TIH GODINA TVOJE VRIJEME, AL I DA ONO POLAKO PROLAZI. OVCAMAAAAAAAAA

    avatar

    10.03.2006. (11:32)    -   -   -   -  

  • Kretenu koji je roman napisao: Kakve veze tvoja priča ima sa malim Brunom??? Šta je reći...onda nisi imao dovoljno medijske pažnje pa sada koristiš blog i nama valjaš nekakve priče o svom burnom životu k'o ti bario... i to muslimanku, a kažeš da su se znali Hrvatski i Bošnjački kafići-pa šta si ti sam radio među njima i koliko sam shvatila ti si imao nož koji si ublažio nazivom patant nož, ma daj... studiraj pravo stvarno imaš smisla!!! O Bože!!! A sada mali Bruno... vjerovatno on jedinizna istinu zašto su ga pretukli ili mama Greta koja je vrlo moguće nešto "skrivila" pogrešnim ljudima, a budući da njoj nitko pera jezikom ne može odbiti našli su drugo osjetljivo područje.. njenu djecu. A šta je sa vlasti-nije to zbog nacionalnosti. Ovaj je barem bio iskren odmah znaš na čemu si-Hrvat bi glumio da sluša iako ništa ne bi poduzeo tako da to isto dođe... pozdrav!

    avatar

    10.03.2006. (12:13)    -   -   -   -  

  • Vuk Uskopoljski

    Sljedeća rečenica mi zvuči monstruozno: "Neka se prof.Greta Kuna zapita zašto se to dogodilo?!" Ako sam ispravno shvatio što je pisac htio reći, onda to znači da je profesorica (njeni postupci, govor, razmišljanje...) kriva za ono što se dogodilo njenom sinu. Pa ljudi osjetite li vi prizvuk fašizma u ovoj rečenici? Znači: ponašaj se kako nama odgovara i djecu ćemo ti pustiti na miru! Pa to nije radila ni mafija, i ona je obitelj ostavljala na miru i obitelj je i za nju bila svetinja. Pa ima li itko hrabrosti suprostaviti se razmišljanjima profesorice neka joj se suprostavi verbalno, pisanim tekstom ili bilo kojim drugim dopuštenim sredstvom, a ne fizičkim napadom.

    avatar

    10.03.2006. (17:49)    -   -   -   -  

  • Ti Azuro pišeš kao da je bila jedna ili jedna velika tuča i u Azuru i između Trnovače i Mahale. Bilo ih je koliko hoćeš, tako da je tvoja generalizacija čista glupost! A što se tiče rahmetli Meška upravo on je bio taj koji je prebijao uhićene Hrvate, on je s grupom muslimnskih vojnika pokušao upasti u naš dio grada, a podsjećam te bila je mirna sunčana nedjelja. Šta smo trebali činiti s hinjskim napadačem i huškačem?

    avatar

    10.03.2006. (18:02)    -   -   -   -  

  • sve u svemu vidim da vam ili nekome od vas je zasmetalo sta sam naveo tipa Hrvata prije svega jel,koji je izbo Palocane u Tokica kafani.Meni je sve ,sve jedno na koju i ciju se stranu stavljate.Ja sam tip koji cu uvjek gledat realno stvar,radilo se o ovome ili onome i nikada se nebi stavio na staranu''hinja''.Ti kada gledas film''rambo'' se ocito stavis na stranu murije jer si sam sebi zakljucio da da junaka poput ''ramba''nema ili si to naslijedio od svog predhonjaka.Da ti kazem MUris Agic je odrasto sa Hrvatima i ako se tu zateko sa Trnovcanima nije nista za iznenadit.Mozda je to i sasvim neka druga tuca o kojoj trabunjas ali stvarno ako nisi bio tu nemas pravo ni da je priokreces.Na starni muslimana su bili poznati extremi koji su za vrijeme sukoba i bili pripadnici zloglasne ''goranove jedinice'',samo cu ti nabrojat par njih.Prvi i najveci exterem kojega vise nema medu zivima i na cijem grobu pise da je ''sehid''Berzad'',zatim Muta,Rasica,Bubu,Dudo kojega ste i sami likvidirali i jos puno drugi njih.Ja nisam tip iz onog zatvorenog kruga cije se kretanje moze odredit po kojemu se krece a to je krug oko kilometra i to je sve.Prije svega tip sam koji voli komunicirat,siri krug ljudi a tako i podrucja.Nevaljaj gluposti,prije par godina sam ja Uskopljanin,jednostavno bio zarobljen i drzan tamo u policiskoj postaji u Novom Travniku a to se sve odigralo uz prisustvo mjesoviti policajaca a zasto!!!Nizasto samo sto sam Hrvatske nacije i bojim se tebe Hrvatu koji si to sve fino i mirno posmatro dok su mene privodili.Ovde dolazim da ti objasnim neke stvari za koje su usadene u vama ,dakle nista se nije promjenilo,sve je po starom ali i jos gore po nas Hrvate koji zivimo tu.Ko je gonio tog Meska da ide na moj dio grada i da ga osvoji,jedino njegov nacionalni naboj,ne samo on puno ih je takvi bilo koji su isto tako htjeli pa ostadose lezat zauvjek na ulivama Uskoplja.E pa vi nemate stvarno pojma niocemu ,jedino ja mogu svatit obitelj Kunu i sad tu solite o premlacivanju hrvatskog djecaka i govorite o multikulturnoj tuci.Da ti recem ja imam prijatelja svugdi pa tako i muslimana skojima se druzim i u kojke imam povjerenja ,recimo kad se zadesim na njihovom djelu oni me zastrite a isto tako zasticujem ja njih kad su na mom djelu a oni seljaci sta nam okolo kao podu prosipat spiku i urlikat iznat usiju kao oni mundosi iz arapski zemalja to sve zajedno ''odjebemo''.Tako ce ti neki seljak jednom kaze mi ,e ti si onajk sto si baco na nas livanjske sa glavice.Ja mu recem ,pa sto nisi dosa da me otjeras sa glavice i prici je kraj.

    avatar

    10.03.2006. (20:25)    -   -   -   -  

  • Ždrimacka crvenkapica

    Bilo ono mladje ili starije dijete ni ja ne bih voljela da moje dijete netko tuce a naravno ucim svoju djecu da nasilje nije dobro. Vidite kako mi to radimo fino i civilizirano, svaki od nas iznese svoje misljenje iako nisam sigurna da smo si blize, da bi svaka tema prosla mirno i bez tucnjave. Ha ha salu na stranu, mislim da nasilje nije u redu bez obzira na dob.

    avatar

    10.03.2006. (20:40)    -   -   -   -  

  • Uvjek ista prica par muslimana napalo manje ili vecinom samo jednog hrvate te ga na mrtvo ime pretukli,nedavno i mog strica od 75 godina kad je isao po noci kuci oni ga iza zasjede docekali i pretukli,jadni li su u svakom slucaju fizicki zlostavljaju zrtvu koju si ti bolesni tipovi izaberu,osobno takav napad dva put dozivio... Mislim da je problem Vjerski,Nacionalni i onaj najvazniji OBITELjSKI ODGOJ KRIV,srami te se svi vi koji sutite na tu nepravdu koja se dogadala i dogada,gospodo susjedi ako vam se ne zivi s nama samo recite i mi ce mo se odcjepiti na miran nacin bez rata,a nemojte nama prodavat neku volju za zajednickom drzavom(multi nacionalnom) a s druge strane ciniti takve brezobrazluke kao naprimjer:unistavat povjesne spomenike koji ukazuju na povjest Hrvatskoga naroda u BiH i prije nego sto je se ovde znalo za Islam i muslimane,gadno se ponasate prema svojoj daljnoj rodbini,Boze sta su vam ti turci napravili koda su vas zacarali pa ni bracu i sestre svoje vise ne poznate nego hocet da ih se rjesite a neki vidim i ubijaju a nikad nisu ni razmislili da je u onome starcu kojeg su izmasakrirali rukama i nogama mozda tekla njihova krv.....zalosno mjenjajte nesto ili ce mo se odcjepiti sto bi i bilo najpametnije radi trajnog mira i da se ovakve stvari vise nedesavaju jer ocito vecina niti moze niti zeli zajedno,cast izuzetcima dobrim ljudima kojih ima sa svih strana i takvim nek je slobodno svugdje gdje ih volja zivjeti

    avatar

    10.03.2006. (20:50)    -   -   -   -  

  • bugojanac

    dragi moji susjedi ja sta vi imate filozofa. Vi u Uskoplju mozete da otvorite katedru.

    avatar

    10.03.2006. (21:53)    -   -   -   -  

  • jasta ba!

    avatar

    10.03.2006. (22:14)    -   -   -   -  

  • Gaj

    Hoće li se istražiti je li Ibro Bajraktarević postupio na način kako to tvrdi gđa Kuna i hoće li, ako je to točno, on biti ne smijenjen, nego izbačen iz policije? Jer, ako je to točno, dječaka nisu pretukla druga djeca, nego upravo IBRO BAJRAKTAREVIĆ!!!

    avatar

    12.03.2006. (10:52)    -   -   -   -  

učitavam...