Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Optionmaster

    ZADNJE VIJESTI O ELANU:....>>SUSPENDIRALI SU TREJDANJE DIONICE NA 2 DANA DOK NE DONESU ODLUKU (valjda sutra!)! TREBALO JE UCI U SPREAD U PON.PRIJE TE ODLUKE! >>> DUBLIN, March 7 (Reuters) - Shares in Irish drug maker Elan Corp. (ELN.I: Quote, Profile, Research) jumped as much as 10 percent on Tuesday before being suspended ahead of a crucial U.S. regulatory meeting later in the day for which analysts predicted a positive outcome. Elan shares, which fell from over 20 euros to as little as 2.30 euros after Tysabri's withdrawal last February, were up 6.6 percent at 11.30 euros when trade halted at 1300 GMT. The company said earlier this month it had asked the Irish, British, and U.S. stock exchanges to suspend trading in its shares for the duration of the 2-day FDA advisory panel meeting.

    avatar

    08.03.2006. (05:52)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    ZADNJA VIJEST(Srijeda): "FDA panel votes unanimously Tysabri SHOULD RETURN TO MARKET!",.. Iako su clanovi jednoglasnom odlukom PODRZALI povratak TYSABRIA na US market >ELN stock je jos uvijek zatvoren za tredanje a market je danas dosta slab, pa je mozda i bolje da se ELN pocne trejdati sutra, jer je reakcija na pozitivnu vijest obicno bolja u pozitvnom maketu .

    avatar

    08.03.2006. (17:06)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    I jos nesto, ovo je bilo misljenje PANELA FDA, sto znaci da konacnu odluku tek treba donijeti FDA (u buducnosti) ali oni obicno slijede misljenje ovakvog svog panela, osobito kada je jednoglasno kao u ovom slucaju!

    avatar

    08.03.2006. (18:44)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Sto s tice DRUGE TOCKE, tj RIMM-a i tu ste mogli zaraditi 5 pta u putevima (pao je na oko $80 sa $85 u par dana , za sada) da nije pao server blog.hr i ovaj unos zakasnio koji dan-dva (bio je postavljen na HK#2 u ponedjeljak) !

    avatar

    08.03.2006. (19:11)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    1.Bi li bilo pametno riješiti se svih puteva na ELN sutra čim je prije moguće?2.Nije li ipak "teže" trejdati indexe,jer su za njihov rast/pad ipak potrebne kudikamo "jače vijesti"(nema earningsa,sudskih procesa,FDA,Barronsa...),već preostaju samo FEDSI,nafta i ostali globalni pokazatelji ekonomije koji uz to mogu imati daleko veći(jači i profitabilniji) utjecaj na pojedine dionice,kao npr. nafta na energetske firme,transport...?

    avatar

    08.03.2006. (19:37)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    3.Kako se izvršavaju naredbe na marketu u smislu da neki fond sutra prvi uspije zatražiti veću količinu dionica npr.ELN za kupnju.Kako to u praksi funkcionira?...dobije odmah svu količinu dionica po istoj cijeni ili samo djelomično(u ratama) pod pretpostavkom da je ponuđena dovoljna količina na prodaju.Jasno je da neće uspjeti kupiti ako nema ponude,međutim kako je određen taj prioritet kupnje s obzirom na ponudu na najnižim trenutnim cijenama...dijeli se na više sudionika ili se sva trenutno raspoloživa količina prodaje "najbržem" kupcu?Ima li to veze sa veličinom ponude(prvo se namiruju najbrži kupci s najvećim brojem ponuda za dionicu)?

    avatar

    08.03.2006. (19:51)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Zašto su razmaci između strikeova za ELN čak 2.5 ptsa,s obzirom na više nego trostruko manju cijenu dionice u odnosu prema npr.QQQQ,samo 1 pts?Zbog manjega volumena trgovanja(likvidnosti) ili?Ispada da imamo veći izbor strikeova pri trejdanju Qsi ja,pogotovo za spread,makar su i pomaci manji.Ali ako to opet usporedimo sa relativno nisko volatilnim PFE,opet su Qsi(volatilniji u odnosu na PFE) u prednosti sa manjim rasponom između strikeova,makar to može biti relativno,ali često i nije?

    avatar

    08.03.2006. (20:06)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Nadam se da te nisam "zagušio" ovakvim donekle nebitnim(preopćenitim) pitanjima,ali evo nisam dugo:) niš pitao.Pozdrav

    avatar

    08.03.2006. (21:05)    -   -   -   -  

  • ELN pusten u trejdanje 1 sat prije zatvaranja Marketa (Srijeda).. +2.5 pta za sada

    avatar

    08.03.2006. (21:40)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Na kraju dana Yhoo pise za ELAN : 15.79 Up 3.09 (24.33%) .. Dosta dobro za malu dionicu koja je bila oko $12.5 prije vijesti ... Mislim da je CALL@12.5 za Mart dobio vise od 100% / 3.30 /Up 1.75 /3,934 / 22,206 u prenesenom znacenju na $1,550 ulozenih zaradili bi $1,750 (ako ne racunamo ulaz i izlaz od svojih $30 each way ). Ako vam to izgleda malo (jer su vam putevi vjerojatno pali) imajte na umu da sam vas upozoravao da ne ocekujete "cuda" i da budete KREATIVNI kod ulaska (u papertrade) kao npr FELIX koji je na HK2 u komentarima napisao: " ..zato sam u spreadu za apr.put na 12.5,a dvostruko više callova na 15."...

    avatar

    08.03.2006. (22:38)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @FELIX:> pokusacu na brzinu odgovoriti na tvoja pitanja jer zurim : @1>ako ste se danas rijesili callova onda mozete sutra rijesiti puteve, jer ponekad dionica pretjera u rastu prvi dan pa ima malu korekciju drugi dan (malo se povrati) sto bi vam moglo barem malo podici vrijednost zatucenih puteva. Sutra ce vec ovisiti malo i o opcenitom Marketu. AKo jos drzite callove onda morate uzeti u obzir i Fibbonachijeve "valove" po kojima sad nece ici pravocrtno gore nego ce imati periode "odmora" i nastavka uspona! Radi toga sto ja trejdam FRONT MONTH tj MArt (u ovom slucaju) izlazim cim mogu jer sutra vec mali pad erodira vrijednost OPCIJE dosta (zbog time -value-a)! @2 I JE I NIJE! Teze je trejdati indexe u smislu da im treba JACA VIJEST da ih pokrene (npr sutrasnja odluka BANKE JAPANA O PODIZANJU INTERESA MOZE IZAZVATI VECI PAD INDEXA U USA ALI I RELIEVE RALLEY)! Sa druge strane kad ZNAS DA DOLAZI VIJEST U NEKOJ DIONICI, obicno one imaju vece pomake od velikih i globalnih indexa! U Marketu koji je "bezvezan" tj bez vijesti, radije trejdam indexe, u Marketu sa earningsima i vijestima, pokusavam pinpointati dionice sa vecim potencijalom pomaka..@3Ne znam tocno ali mislim da je opisano na NYSE i NASDAQ siteu pod njihovim pravilnikom! Mislim da je to problem kad je pocetna emislija dionica (IPO) ali da kasnije specijalisti moraju imati jednu kolicinu dionica za otvaranje koja je obicno dovoljna za pocetni interes, dok u toku trejding dana kupuju i prodaju po bid-ask spreadu! FIRST-COME -FIRST-SERVE rule generalno vrijedi ako se trejda na MARKET a kod limita samo u odnosu na one koji cekaju na istom limitu!...@4..to je ustanovljeno cijenom dionice: "Equity option strike prices are listed in increments of 2 , 5, or 10 points, depending on their price level.".. Kod indexa je IZNIMKA jer oni se drugacije trejdaju i drugacije se jamci za suprotnu stranu index opcija (ne mozes kupiti svih 100 dionica koje sacinjavaju NASDAQ 100 nego se to obavlja drugacije)- vidi Index Exchange Funds- dakle QQQQ je iznimka kao i DIAMONDS i sl a NE ELAN!

    avatar

    08.03.2006. (22:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...