Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • uskopaljski hodocasnik

    Gledam ovu staru kapelicu na groblju u Grnici i pitam se hoce li se netko od Grnicana (a ima ih na sve strane) sjetiti i malo ih zainteresirati da naprave novu. Mrtvi su ostali!

    avatar

    19.02.2006. (14:16)    -   -   -   -  

  • ivica

    ti mozda nisi svjestan toga da je regularna hrvatska vojska zajedno sa postrojbama hvo iz hercegovine izvrsila napade na gornji vakuf po naredbama tudjamana i da su ta pojacana ratna dejstva znacila i da su hrvatski civili stradali.

    avatar

    19.02.2006. (14:19)    -   -   -   -  

  • uskopaljski hodocasnik

    Necu raspravljati s Ivicom (iako mislim da se tako samo potpisuje) o tome tko je koga napao, kada, tko je zapovijedao i kako su civili stradavali (mogao bih mu nabrojiti mjesta i mjesta u kojima su hrvatski civili stradali od pojacanih "ratnih dejstava). Valjda je groblje u Grnici i nakon rata skrnavljeno i ruseno zbog istih tih Ivicinih "dejstava". Nek mu bude. Nakana mi je bila potaknuti Hrvate iz Grnice da obnove kapelicu na svome groblju. Njihovi mrtvi to zasluzuju. I mi drugi cemo pomoci!

    avatar

    19.02.2006. (15:35)    -   -   -   -  

  • fobos

    o ivičinim komentarima ne vrijedi raspravljati

    avatar

    19.02.2006. (16:22)    -   -   -   -  

  • :=)

    ivica ti si zakon a za mrtve se ne brinite njima je sve jedno ako izgleda kapelica

    avatar

    19.02.2006. (17:30)    -   -   -   -  

  • jjjaa

    Ko ne poštuje svoje, ne poštuje ni tudje !

    avatar

    19.02.2006. (19:08)    -   -   -   -  

  • zvizde

    bravo kreka pozdrav sa zvizda

    avatar

    19.02.2006. (19:49)    -   -   -   -  

  • Dobrošak

    ovaj tekst prenijeli su i na poskok.info i tamo je danas najčitaniji tekst! bravo za autora! mora da je iz grnice!

    avatar

    19.02.2006. (21:56)    -   -   -   -  

  • Za protjerane Grničane vezana je i jedna tragična priča, zapravo jedan od najgnjusnijih zločina koji se je desio tijekom rata na našim prostorima. Jedan grnički musliman koji je neposredno nakon sukoba na početku 1993. godine došao iz Austrije, gdje je radio, kući (a bilo je još nesigurno se kretati) na Trnovači je ugledao svoje protjerane susjede, grničke Hrvate. Ne znajući što je sve prethodilo njihovom protjerivanju, "gastarbajter" se zaustavio i upitao ih što oni tu rade. Oni su mu odgovorili da su protjerani iz svojih kuća, ali da njega mole da im barem donese nešto stvari ostavljenih u kući u kojoj su bili zatočeni. Gastarbajter je, da ne duljim donio stvari grničkim staricama, ali, ne lezi vraže, za to su čuli pripadnici SDA i Armije BiH. Po uzoru na staljinističko doba odmah su organizirali "konferenciju" u školi, na kojoj su gastarbajtera proglasili narodnim neprijateljem, onim koji slabi obranu BiH, onim koji surađuje s ustašama, jednom rječju, onim s kojim se pod hitno treba obračunati. I to su i učinili. Pred svim narodom jedan od komandanata prislonio mu je pištolj na sljepoočnicu i pred punom školom prosuo mu mozak. Ovu priču javno je ispričala jedna žena, a poznat je i ostalim Grničanima! Tako je to bilo! Da bi se obranila sdaovska BiH trebalo je razoriti dobrosusjedske odnose. Sačuvaj me Bože takve države!!!

    avatar

    20.02.2006. (09:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...