Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


 • život i ja

  mislim da objavljivanje spornih karikatura treba prestati zasto raditi nešto što drugi smatraju uvredom. mislim da nam to nije bilo potrebno. kao da nam domovinski rat nije bio dovoljan.

  avatar

  08.02.2006. (22:29)    -   -   -   -  

 • 45lines

  @prettywoman, misliš li na Sveti Domovinski Rat?

  avatar

  08.02.2006. (22:43)    -   -   -   -  

 • Zombix

  Aha, nisam jedini obozavatelj teorija zavjere. CIA se (onako naivno) pojavila i u teoriji o mojem famoznom mr.Saidu, a aludirajuci upravo na ovo sta si napisao ja sam tu teoriji prihvatio kao jednu od mogucuih (i bio ismijan) valjda zato sto je zvucalo ko da meni CIA salje mailove i da se preseravam. Al' neka. Globalno gledajuci cijela ta zavrzlama, bez obzira tko ju je i zasto zakuhao na kraju se svodi na biranje strana. Kanaderovo zongliranje sa "Nitko ne sme da vredja nicije svetinje (ili da bije moj narod)" odapeto valjda 10 minuta nakon pojavljivanja Nacionala na kioscima je pametnima rekla sve, oni drugi ce jos neko vrijeme blesavo zuriti u svijet oko sebe. Da li ce se Kanader ispricati svaki put kad Feral objavi neku karikaturu? Mozda ce HT baciti fatvu na mene sto sam gumenom nacrtao brcice ala Adolf? I gdje su do vraga nestale reklame HT-a na blog.hr? ;-))

  avatar

  08.02.2006. (22:48)    -   -   -   -  

 • 45lines

  @T - Zombix, točno tako. Važan je samo krajnji rezultat. Europa i mi "kao njeno predziđe" želi se uvući u njihov rat, nekako, baš u vrijeme dok EU istražuje tajne letove CIA-e kojima su preko europskih aerodroma prevoženi "teroristi" za Guantánamo Bay. Ih, ta nemojte kasti! ;)

  avatar

  08.02.2006. (23:03)    -   -   -   -  

 • R.E.

  danski muslimani su priznali da su braci muslimanima poslali i karikature koje nisu nikada objavljenje, sto dokazuje da su imali i drugih namjera osim samo informirati bracu muslimane u kakvom svijetu zive. s druge strane, tenzije se dizu nakon pobjede hamasa i sve izglednijeg novog fronta u Iranu. ako je zadaca agencije prirediti Europu i dobiti njenu podrsku za naredne poteze, zasto muslimani dolijevaju ulje na vatru? skloniji sam vjerovanju da su i jedni i drugi slozni u sluzbovanju jednoj drugoj instituciji. FED-u tj. centralnoj banci.

  avatar

  08.02.2006. (23:17)    -   -   -   -  

 • 45lines

  @ FED il' CIA, isto ti to dođe po, recimo, Johnu Pilgeru :)

  avatar

  08.02.2006. (23:23)    -   -   -   -  

 • Ma sve 5 !

  ishod je predvidiv, jos od '96. hint: Samuel P. Huntington - "Sukob civilizacija".

  avatar

  08.02.2006. (23:48)    -   -   -   -  

 • R.E.

  evo mog hinta, slozite link ako popuca: http://www.newamericancentury.org/ :)

  avatar

  08.02.2006. (23:56)    -   -   -   -  

 • Zombix

  A zakaj nisu spalili egipatsku zastavu jos u 10. mjesecu prosle godine? Oni su puno ranije krenuli sa objavljivanjem karikatura. -- http://tinyurl.com/9uxbl

  avatar

  09.02.2006. (00:28)    -   -   -   -  

 • 45lines

  @flop, naravno da je "islamska strana" odigrala svoj dio igre. Koja razlika između tog tipa koji je poslao one dvije (recimo, neukusne lažne danske karikature i odgovornih za bombe u Madridu, Londonu? Naravno, nikakva. I ta strana želi uvući Europu u sukob. Neću reć da su Georg Bush u i Osama bin Laden u nekom trajnom dealu, jer za to nemam nikakvih čvrstih indicija. Al' očevidno je da jedan drugog trebaju. Zar nije Osama bin Laden za zadnje predsjedničke izbore u SAD-u pozvao birače da glasaju za Johna Kerryia, a protiv Georga Busha?!

  avatar

  09.02.2006. (01:26)    -   -   -   -  

 • R.E.

  indicije za spregu GWB - bin Laden ima Eric Laurent u knjizi Rat Bushevih, tajna jednog sukoba. sve stoji što si rekao, samo apostrofiram dolar i profit neokonsa koji će doći kada država još više bude "ulagala" u vojnu industriju. Eric kaže da i jedan i drugi imaju novac u korporacijama koje se bave proizvodnjom oružja. ako nema proizvodnje od čega će živjeti dioničari?

  avatar

  09.02.2006. (02:13)    -   -   -   -  

 • lijecenikatolik

  Slažem se s prettywoman. Uostalom, vjerujem da se i T-Zombix se ispričao neposredno pošto je objavio karikaturu ne samo zbog straha, nego i zbog nekog neodređenog osjećaja da je prešao granicu. Stvar je bila vruća i vjerojatno nije razmišljao o tome, kao što ni ja nisam razmišljao. Sekularni zapadnjak nema drugih tabua osim holokausta i onih čisto bioloških. Vjerska, predmoderna društva ih imaju napretek. Moguće je da na pravovjernog muslimana Muhamedova karikatura djeluje jednako kao što na mene djeluje videosnimka dekapitacije onog nesretnika. Puki je napravio sranje i mislim da posrijedi nije hrabar čin. U prvi sam mah, dakako, pomislio "jebate, hrabar je, ja se to nikad ne bih usudio napraviti" a onda sam shvatio da je uradio nešto što je prije njega uradilo more novinara, i da se ne plaši za osobnu sigurnost - osobito zato što će se već u sljedećem broju najponiznije ispričati i što ima bolje osiguranje i od predsjednika Mesića. Razlika između njega i T-Zombixa je u tome što se T-Zombix iskreno ispričao a Puki neće. No, to je ionako stvar osobne procjene: možda griješim dušu prema svima koje sam spomenuo u ovom komentaru.

  avatar

  09.02.2006. (04:23)    -   -   -   -  

 • Zombix

  Postoji velika razlika izmedju muslimana i muslimana ekstremista. Ja sam se ispricao (kao sto pise) muslimanima jer njih niti nisam htio uvrijediti.

  avatar

  09.02.2006. (10:17)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...