Komentari

rijama.blog.hr

Dodaj komentar (59)

Marketing


  • Big Vern

    Domacice, tebe i volim citati upravo zato sto imas ovakve stavove sto, u mojim ocima, te cini izuzetno lijepom osobom. A to divljanje, pardon, rasprave, na blog.hr su tradicionalno pljuvacke, tako da me nista to ne cudi, zalosno, jako zalosno, ali nista me ne cudi, jer najglasniji u ovim raspravama na naslovnici su upravo oni sa najagresivnijim pogledima na zivot, a urdenistvo ih i dalje podupire. Muka mi je je od pojedinaca, ali eto, pisem tu jos pomalo cisto da odrzim 'vezu' sa onima koje sam uvijek voljela citati, cisto sumnjam da ce to trajati, ali eto, vidjet cemo.

    avatar

    04.02.2006. (20:37)    -   -   -   -  

  • dnevnik šumskog crnca

    ovo se sve događa zbog potpunog nerazumijevanja dviju kultura kao i manjka želje da se do njega dođe... alternativno je razmišljanje da se nešto jebeno konspirativno provuklo ispod žita a što nitko nije zapazio jer su svi bili koncentrirani na slučaj karikatura... uglavnom bilo bi nama dvoma lakše da smo tuke za politiku i da nas umjesto toga zanima što je ceca aleksić ili seka kakoli već rekla o daci bubamari a koga je to severina ljubila na premijeri novog joletovog CD-a

    avatar

    04.02.2006. (20:47)    -   -   -   -  

  • Rozan

    Uistinu jest. Ali ljudi imaju gadnu naviku mrziti sve što je drukčije od njih i njihovog. I moja iskustva s muslimanima dosad su bila samo pozitivna, i dijelim tvoj stav.

    avatar

    04.02.2006. (20:49)    -   -   -   -  

  • _cool_things_

    ej! super blog, imaš dobre tekstove. pusti ti meni koji komentar.

    avatar

    04.02.2006. (20:52)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    svaki je čovjek dragocjeno biće pa koje god vjere i boje kože bio... nikada nisam ljude djelila po vjeri ili naglasku pa se među mojim prijateljima može naći zaista svih naroda i narodnosti i vjeroispovjesti... bila sam i udata za čovjeka različite vjere od moje. svaku osobu koja je u bilo kakvom odnosu sa mnom vrednujem prvenstvneno prema načinu na koji se ponaša prema meni i nikakva uvjeravanja sa strane da su muslimani ili pravoslavci, ili slovenci ili srbi ili bosanci ovakvi ili onakvi - nemaju odjeka, jer ne možemo generalizirat narode ili vjere. sad će tu opet potegnuti pitanje rata ali niti su svi srbi loši niti su svi hrvati anđeli jer znamo da je bilo svega na obje strane. rat je rat ali neke stvari se nisu ni u HV trebale događati... ja sam sad malo zabrazdila sa teme ali mislim da si me skužila što sam htjela reć...

    avatar

    04.02.2006. (20:53)    -   -   -   -  

  • Ribac

    ma, idkreno ako smo do sada mogli što naučiti o islamskom ekstremizmu, to je da gane bi trebali nikako provocirati. Iskreno, reakcija, gledajući na njih kao na normalne ljude mi je pretjerana, no gledajući iz svoje perspektive, ne bih htio da se netko tako sprda sa mojom religijom, zato u ovom slučaju, iako bi srce najradije reklo nešto drugo, razumski stajem na onu stranu koja misli da je karikatura neukusna...

    avatar

    04.02.2006. (21:14)    -   -   -   -  

  • brandnewgirl

    Ženo, al si se raspisala, ne stižem da te ispratim. Kakav napad inspiracije, svaka čast, svaki dan obavezno štivo za čitanje na ovom blogu. Posebno preporuka za ekstreme bilo kojih vrsta!

    avatar

    04.02.2006. (21:45)    -   -   -   -  

  • brandnewgirl

    I da se zna da ću ovu just girl da prijavim uredništvu. Tuka, sreća joj se osmehnula da pročita ovaj tekst, kad je već ovde zalutala, pa da je malo mućnula glavom o ovom što je pročitala (ako je pročitala!), ona ostavlja komentar kakakv ostavlja. 'Bem ti tinejdžere!

    avatar

    04.02.2006. (21:49)    -   -   -   -  

  • brandnewgirl

    Edit: prošlo me, nisam cinkarila :))

    avatar

    04.02.2006. (21:51)    -   -   -   -  

  • ..::Domaćički shit-lit::..

    brandnew: tužiću te dariu da si rekla da je just girl tuka (čime si je uvredila, čime si prekršila pravila komentiranja, čime si otvorila put gubljenju prava na komentarisanje :)) Ipak, kako su mi tvoji komentari neobično dragi evo, prošlo me, nisam cinkarila :)))

    avatar

    04.02.2006. (22:53)    -   -   -   -  

  • ..::Domaćički shit-lit::..

    @bigvern: i ja sve češće razmišljam o preseljenju. Senzacionalizam na blog.hr je postao pomalo naporan a meni se čini da mu ostankom ovde samo dajem legitimaciju. No dobro, nekako sam još uvek vezana za ovo parče weba pa ne donosim odluke na prečac. Javiću ako dođe do promena :) @skalichu skalinovski: normalno da bi nam bilo lakše da se ne kužimo u politiku ali, da li bi nam bilo zabavnije? :)) @cranberrie - prva rečenica ti je pun pogodak! @ribac: ovaj potez nije isprovocirao samo ekstremiste nego i običan narod. Lepo si rekao, da neko počne da vređa nešto do čega je tebi stalo i onda još počne da te pravi glupim i nabija ti na nos kako "nisi razumeo šalu", pa totalno bi popizdeo zar ne?

    avatar

    04.02.2006. (22:55)    -   -   -   -  

  • stefica

    Taman sam komentar na ovo tvoje ostavila Skalicu ;-) ma ja virujem da je humor, samo humor i takvim ga treba svacat, ne znam zasto dizu toliku buko oko toga,a ne dizu buku kad se neki mladic raznes bombom za tu istu vijeru..Ne znan jel citas Feral, ali po meni oni naprave i gore fotomontaze pa nikom nista...a da ne spominjem sta su ovde radili katolicima kad su ono popovi bili optuzeni za pedofiliju..i sta sam se ja sad trebala nac uvrijedena zato jer sam katolik??!?!?I naravno da ne treba stvari generalizirat..ali cim se pocnu mijerit krvna zrnca znas da nece na dobro..

    avatar

    04.02.2006. (23:07)    -   -   -   -  

  • ..::Domaćički shit-lit::..

    Stefica: slažem se da je reakcija malo preburna. No, sa druge strane, postoji mala razlika između ovoga o čemu ti pričaš i ovih karikatura. Prvo, ove anti-islamističke karikature možda mogu da budu smešne meni ali, ukoliko oni na čiji je račun šala išla to nisu shvatili kao nešto smešno, onda humor prestaje da bude humor i postaje neumesnost. Drugo, ismevanje katoličke crkve u HR je ipak drugačije nego ismevanje islama u npr. Danskoj ili Francuskoj. Zašto? Zato što se u slučaju HR, da tako kažem, "svoji podsmevaju svojima" dok se u DK ili FR, hrišćanska većina podsmeva islamskoj manjini. Šta misliš, da li bi u HR podsmevanje na račun pravoslavne crkve prošlo bez reakcije? Isto i ovde ... meni je najveća zabava da se Corax, naš najpoznatiji karikaturista, sprda sa srpskom pravoslavnom crkvom ali bi načisto popizdela da počne da se podsmeva Hrvatima ili Mađarima jer to naprosto ne bi smatrala umesnim, iako su oni isto građani ove države kao i ja. To ne bi smatrala umesnim zato što smatram da se manjine moraju tretirati sa posebnom osetljivošću koja proizilazi iz specifičnog položaja koji uživaju u određenoj državi. To ne znači da njihovi potezi nisu podložni kritici ali se mora paziti kako se ta kritika "spročitava". Malo više takta i sve dođe na svoje :)

    avatar

    04.02.2006. (23:35)    -   -   -   -  

  • ..::Domaćički shit-lit::..

    o bože, vidi se da studiram diplomatiju!!!

    avatar

    04.02.2006. (23:37)    -   -   -   -  

  • AL SAROUKH

    ja sam s tobom, vidiš ja imam čak i arapski nick, ajd to je slučajno. Kad smo kod terorista znaš koja je razlika izmedju žene sa PMS-om i terorista?

    avatar

    04.02.2006. (23:59)    -   -   -   -  

  • ..::Domaćički shit-lit::..

    ne znam, teroristi nakon eksplozije ne krvare? hihi otkud znam

    avatar

    05.02.2006. (00:36)    -   -   -   -  

  • AL SAROUKH

    s teroristom se može pregovarati:))))))))lol.Joj, ona slika, jel misliš pod grrrrrr?nije, al zbilja izgleda in flagranti.da je maknem, šta misliš?

    avatar

    05.02.2006. (01:23)    -   -   -   -  

  • stefica

    evo me nazad..ovo ce se razvit u pravu polemiku..kad sam rekla OVDE se rugaju katolicima, mislila sam na US, a ne na CRO..i kad kazes manjina ne znan kad je manjina bila odredena po vjerskoj osnovi.(Hrvati su manjina u Srbiji, ali nisu katolici valjda, jer sta bi onda bilo sa Madarima u Cro, jesu li oni manjina ako su isto i katolici?? ).isto tako znam da ostali "normalni" muslimani, smatraju ove fundamentalne budalama, da ne kazem sramotom za vijeru (znam iz prve ruke, druzim se sa jednom koja me zove, i kaze; jel vidis ti ove budale u Damasku!") Ja jos uvik ne znan zasto bi se s njima moralo u rukavicama, zato jer ih se bojimo, ili zato jer je bolje ne imat posla sa budalom?Moja reakcija je ovakva jer ne volim usijane glave nigdi, a pogotovo kad mislim da se necemu predaje velika vaznosti, dok se druge bitnije stvari guraju pod tapet.E da, zamisli ja studirala politicke nauke jednu godinu, posli sam prodala dusu businessu :-) vidi se da ja nemam takta!

    avatar

    05.02.2006. (03:01)    -   -   -   -  

  • Feisty Kitten

    Ja uopste ne znam sta mi je tu gore - da li ovi kreteni koji su objavili te karikature (totalno, ali totalno bezveze i uvredljivo) ili ti likovi sto su brze-bolje krenuli u paljenje zastava i protestovanje kao da je kraj sveta. Mislim, s jedne strane - kakav kreten treba da budes pa da crtas (muslimanskog) proroka kao teroristu-bombasa a s druge, jebote, to je samo glupa karikatura. Tako nesto.

    avatar

    05.02.2006. (06:10)    -   -   -   -  

  • :::::Svijet klasičara:::::

    Ljudi,prvo sorry što nismo pročitali vaše postove do kraja... nemamo vremena jer moramo ostavit puno komentara:) ... prođite do nas i pročitajte o Filipu!Pomozite nam da mu pomognemo! ako imate neku ideju,komentirajte!Vidjet ćete o ćemu se radi... Filipu su potrebna kolica koja su mu obećali,ali ih nikad nije dobio!! više o tome u postu!! hvala!!

    avatar

    05.02.2006. (10:27)    -   -   -   -  

  • d.

    Ne znam ih baš puno doduše, one koje sam poznavala dok sam živjela u Bosni, sam već zaboravila... poznavala sam ih nekoliko u osnovnoj školi i bile su mi dobre prijateljice. Uglavnom, potpisujem Rozan ;))

    avatar

    05.02.2006. (10:31)    -   -   -   -  

  • ena

    Nego, kako ide potraga za članovima one organizacije?

    avatar

    05.02.2006. (11:03)    -   -   -   -  

  • ..::Domaćički shit-lit::..

    stefica: da, postoje etničke, verske i rasne manjine a katolici su u Srbiji manjina (mislim da ih ima oko 20%). Mađari-katolici u HR nisu verska ali su etnička manjina dok su u Srbiji ii verska i etnička manjina. Mislim da je razlika između hrišćana i muslimana u tome što muslimani mnogo ozbiljnije shvataju svoju veru. Ne treba generalizovati jer je vera individualna stvar (po meni) ali kada vidiš koliko ljudi godišnje izgine na onom hodočašću u Meki pa ih opet svake godine dođe stotine hiljada sa svakog kontinenta, shvatiš koliko oni to ozbiljno shvataju. Ne kažem da hrišćani hrišćanstvo shvataju neozbiljno ali ga ipak doživljavaju ... umerenije :)) nego što muslimani doživljavaju islam. Ipak, slažem se da u svojim doživljajima umeju da preteraju, ono što su juče napravili u Damasku je budalaština. Za razliku od Danske koja može a i ne mora da se izvini zbog nečega što su napravile novine (jer država indeed ne mora da se izvinjava zbog zbog nečega što nije napravila) Sirija ima dužnost da se izvini Danskoj i Norveškoj jer je imala obavezu da čuva njihove ambasade :) Pa sad ti vidi kad će ova pizdarija da se završi!

    avatar

    05.02.2006. (14:12)    -   -   -   -  

  • ..::Domaćički shit-lit::..

    @Fiesty - otprilike si ocrtala moja osećanja povodom ove konkretne stvari :) @ena: stvar ide dobro ali nemam ništa zabavno da vam prenesem tim povodom (bar ne trenutno)

    avatar

    05.02.2006. (14:13)    -   -   -   -  

  • stefica

    ovo je zadnje stvarno :-) a sta cu kad volim da polemiziram ;-) nego vidi sta kazu danas u NYT-u..."Lebanese Grand Mufti Mohammed Rashid Kabbani denounced the violence, saying there were infiltrators among the protesters trying to ''harm the stability of Lebanon.'' Speaking on Future TV, he appealed for calm and said there were some who were trying to exploit the protests to cause trouble and ''distort the image of Islam.''" e o, ovome sam pricala, sta napravi jedna budala, sto pametnih ne moze popravit.

    avatar

    05.02.2006. (14:40)    -   -   -   -  

učitavam...