Komentari

uvod.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • $$ Bart $$

    lega dobar ti je blog. Čudi me kaj nije više posjećen.

    avatar

    02.02.2006. (11:38)    -   -   -   -  

  • $$ Bart $$

    Najveći filozof svih vremena -ARISTOTEL!!!!

    avatar

    02.02.2006. (11:38)    -   -   -   -  

  • viviana

    sve je lijepo ali ovaj zadnji citat Nietzsche - a je najljepši... i tako istinit. Kao djeca, kako smo samo bili ozbiljni, kako smo samo najozbiljnije pristupali tim svojim igrama, u društvu ili sami, u društvu izmaštanih likova nekih samo naših bajki... pa ništa nije bilo važnije od toga, niti se s tim išta moglo mjeriti! Nekako, sad na to gledam kao na potpuno prisustvo sebe u svojoj igri - igra i dijete, to je neodvojivo jedno od drugog - jedno. I sad zapravo shvaćam moja sadašnja bdijenja u pokušajima da načinim postole baš prema svojoj nozi... i kako se ljutim, kako sam nezadovoljna kad me prekidaju ili odvlače nekamo drugo, baš kao nekada na djedovom tavanu istražujući skrivena bića u igri svjetla i sjene u toploj prisnosti tajanstvenog potkrovlja.... - to se vraćam sebi i ne želim odvojiti od sebe, u podneblju koje čini cijeli jedan svijet ugrađen u naše duše... djetinje važnom bivstvovanju. Samo ne bih ovaj Nietzscheov citat primijenila samo na zrelost muškarca, ali sad.. :))) nečemo biti sitničavi. :)

    avatar

    02.02.2006. (13:55)    -   -   -   -  

  • antibarbarus

    Da, šteta jest što ovaj blog nije više posjećen (premda, ne bi trebalo o posjećenosti nijednog bloga suditi samo po količini komentara, a bome niti po brojčaniku), s tim da je manje ili više slična sudbina svih ozbiljnijih blogova, blogova s iole zahtjevnijim sadržajima. Barem u slučaju blogova na hrvatskom jeziku i na "blogu.hr". U svakom slučaju ja sam ovaj blog linkao na svoj osobni blog http://antibarbarus.blogspot.com/ pa možda to malo pripomogne i da se za ovaj izvrstan blog sazna i na "blogspotu.com" (koji je puno ozbiljniji od "bloga.hr", ima i dragocjeni tematski pretraživač itd.). Autoru bloga sam najiskrenije zahvalan na svakom postu koji ću sigruno pročitati i promisliti bez obzira da li ću ga komentirati ili ne. Po vokaciji nisam filozof, ali bez barem kakvog-takvog poznavanja filozofije pa i osobnog (koliko god, recimo tako, amaterskog) filozofskog promišljanja teško da je moguće biti iole ozbiljniji intelektualac. Inače, autoru bloga sugeriram da adresu bloga Zajednice Humanitas, koji više nije u funkciji, zamijeni adresom ili weba Zajednice Humanitas http://free-zg.t-com.hr/humanitas/ ili, možda još bolje, Foruma Humanitas. Najsrdačniji pozdrav i autoru bloga i drugim komentatorima!

    avatar

    02.02.2006. (19:39)    -   -   -   -  

  • davor

    F.L.G.M., antibarbarus, hvala na pohvalama. Naravno, kad već pišem volio bih da se i čita... ali kad bih mogao birati radije bih manje istinskih suigrača nego li mnoštvo površnih. Ipak, priznajem, svaki me komentar obraduje. antibarbarus, nisam ni ja filosof po struci, ali umišljam da sam filosof po ''pozivu'', da upotrijebim tu možda zastarjelu ali meni dragu riječ. Ili, u skladu s gornjim postom, ''igram se filosofa'', i to dječje ozbiljno. :) Viviana, da, da, da...:))

    avatar

    02.02.2006. (20:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...