Komentari

haleluja.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • ''kršćanski'' život jedne curke

    -pozdrav, evo priznajem da nisam sve pročitala, ha tko prizna pola mu se prašta...al' ovo što sam pročitala slažem se s tobom ;-)

    avatar

    30.01.2006. (13:53)    -   -   -   -  

  • mirta

    "Vjerujem da unatoč svim razlikama koje nas dijele, ako iskreno tragamo za Istinom, jednoga dana svi zajedno moramo prepoznati jedinstveni put, a to je onaj koji je za nas zacrtao Bog. " Hvala ti za ove riječi i ovaj post pisan u duhu bratske ljubavi na koju smo pozvani. Znam da postoje razlike, ja pripadam Katoličkoj crkvi, prije zbog tradicije a kasnije jer sam u njoj prepoznala svoj put, i upravo sam tu primila blagoslove i volim svoju crkvu, onako jako. I vjerujem da kruh i vino postaju pravo Tijelo i Krv Kristova. Jednom mi je dragi prijatelj ( koji nije Katolik ) rekao nešto što ću uvijek pamtiti. Tema su bile razlik među kršćanima, a rekao je: "Što smo bliže Bogu, to smo bliže jedni drugima". Upravo u tome vidim put. Bog će sam naći put a na nama je da ljubimo onako kako On kaže: svim srcem,svim umom, svom dušom, svom snagom svojom. Što više svoje srce otvaram Bogu, i prijanjam uz Njegovu Riječ to više ljubim, i to me više raduju susreti sa onima koji slijede Isusa. Neka te On blagoslovi u svemu.

    avatar

    30.01.2006. (23:46)    -   -   -   -  

  • Feba

    I tako ti draga Mirta amenuje a onda kaže nešto upravo suprotno od onog što ti kažeš. Ali nema veze, važno je da ti i ona ljubite Isusa. I možda ćete jednog dana odbaciti ljudsko i prihvatiti samo Božje, a možda nećete. Ali nema veze, važno je da ljubite Isusa. Jel to tako nekako ide?

    avatar

    01.02.2006. (16:17)    -   -   -   -  

  • mirta

    @Feba, ovaj tvoj komentar ima neku omalovažavajuću notu onog što sam napisala. Čemu ono "draga" ispred moga imena? Ne moraš se sa mnom slagati. Nigdje nisam napisala amen. Citirala sam dio posta koji mi je super, i nigdje nisam napisala da se slažem s napisanim u vezi razlika, nego sam i sama rekla u što vjerujem i na kraju istaknula ono bitno. Ono za što vjerujem da je bitno nama koji se zovemo kršćani.

    avatar

    01.02.2006. (19:45)    -   -   -   -  

  • Feba

    Protiv tebe Mirta nemam baš ništa, dapače, po tvom blogu mi se čini da si vrlo draga i topla osoba. Nisi shvatila moj blago ironičan komentar jer ispod te zajedničke ljubavi za Isusa, ti i dvocvijet tj. katolici i protestanti imate vrlo različite doživljaje Isusa i Božje riječi . A kako je to moguće, ako je Božja objava jedna i ista za sve ljude? Nije dovoljno reći da se međusobno kršćani trebaju uvažavati i da trebaju voljeti Isusa, već se treba vidjeti da li štuju Boga u duhu i istini, da li im je važnija njihova denominacija i njeno učenje ili učenje Riječi. Treba stvari jasno sagledati i radikalno djelovati. I đavao se pretvara u anđela svjetla. Izvana sve može biti krasno, a iznutra carevati trulež. Neće Bog naći put, On je put a na nama je da ga nađemo kad dozvolimo Duhu da nas osvjedoči.

    avatar

    01.02.2006. (22:02)    -   -   -   -  

  • Dvocvijet

    Ako mi dozvolite, rado bih se umjesao u ovu malu raspravu, jer se pitanje na neki nacin tice i mene. Mirta je napisala ono sto iskreno misli i osjeca. Mi uistinu ne djelimo iste stavove o svim stvarima, no to nas ne prijeci da postujemo razlicitost onoga drugoga. Ljubav prema Isusu divna je spona medju svima nama, i trebala bi biti dostatan razlog da se ne dozivljavamo kao suparnici. Bog zasigurno nije htjeo podjelu na denominacije, niti je zelio da ljudi razlicito tumace Njegovu Rijec. No, to se dogodilo i mi smo sada zapleteni u zamke tumacenja. Ja ne vjerujem da ijedna crkva ima monopol na istinu, ali zato vjerujem da ce iskrena potraga za Istinom donjeti rezultat. Osobno, ne volim da me se deklarira kao protestanta, iako je crkva u kojoj slavim Boga Evandjeoska pentekostalna crkva. Smatram to nebitnim jer nas deklariranje nekom etiketom otklanja od sustine - a ona nije odredjena denominacijskom pripadnoscu. Dozvolimo stoga Duhu Svetom da nas presvjedoci o tome sto je doista istina i budimo spremni priznati ako smo u cemu pogrijesili. A u medjuvremenu, dok neumorno tragamo za istinom, nema niceg boljeg i ljepseg nego da ispunjamo najljepsu od svih zapovijedi: ljubi bliznjeg svoga kao samog sebe!

    avatar

    01.02.2006. (23:03)    -   -   -   -  

  • mirta

    @feba slažem se da sve treba provjeravati. I meni je najgore kada je nešto samo na površini, deklarativno.. Ovaj blog mi je drag, u postovima Dvocvijeta sam prepoznala dubinu, ono iskreno traženje i istinski hod za Bogom, to me uvijek oduševljava. Moj komentar je bio iskren, doista sam napisala onako kako osjećam. Ipak, ono što nas spaja je veće od onog što nas razdvaja. I pridružujem se tebi i dvocvijetu u zaključku da nas Duh Sveti vodi. Drago mi je da sam vas na ovaj način upoznala. Od srca, feba i Dvocvijete blagoslov i laku noć uz riječi: "Prepusti Bogu putove svoje, u Njega se uzdaj i On će sve voditi ( Ps 37,5) :)

    avatar

    01.02.2006. (23:23)    -   -   -   -  

  • dominik

    razlike u denominacijama su velike i na nama je da izbjegavamo ono što Duh u nama i Biblija osuđuju. Ali to nas ne smije spriječiti da iskazujemo ljubav i istinu onima koji ne rade kao mi. Osim toga sve ce Bog suditi, a tada ce se istina jasno pokazati i onima koji u nju ne žele vjerovati.

    avatar

    02.02.2006. (22:03)    -   -   -   -  

  • Feba

    Moj komentar nije išao protiv ljubavi koju moramo pokazivati bližnjima, sviđali nam se ili ne, jer to Bog traži od nas. Samo sam htjela reći da ljubav nije isprika ili pokrivač za krive stvari. Božji blagoslov svima!

    avatar

    03.02.2006. (08:27)    -   -   -   -  

  • Eureka

    Hvaljen Isus! Blog ti je za deset.Pogledaj i moj!!!

    avatar

    04.02.2006. (14:30)    -   -   -   -  

  • dominik

    @ dvocvijet - ako imas vremena i volje volio bih da mi se pridruzis u moderiranju i raspravama na "http://izr814.1.forumer.com/" forumu. Hvala i BB. Svi prijedlozi i komentari su poželjni.

    avatar

    07.02.2006. (18:32)    -   -   -   -  

  • Dvocvijet

    dominik, molim te javi mi se na dvocvijet@yahoo.com da se dogovorimo...

    avatar

    08.02.2006. (20:12)    -   -   -   -  

  • m

    Istina(je)put(u)život!..postoje samo oni koji su Kristovi,i oni koji to mogu postati svjetlim primjerom ovih prvih..pripadnost zajednici je predivna ali nije garancija osobnog odnosa sa Bogom.Slava Gospodu!

    avatar

    13.04.2006. (23:27)    -   -   -   -  

  • asd

    asd

    avatar

    18.04.2006. (01:48)    -   -   -   -  

  • edin.suljagic@gmail.com
    POSTOVANI PRIJATELJI
    Moj film:"Put u Saharu" je usao u nominaciju na 12 Sarajevskom Film Festivalu, ali postoje i glasovi publike te stoga Vas molim da preko Googla otvorite :snimiitisvojfilm -pogledate MOJ film Put u Saharu a glasate za NAJBOLJI . ili preko stranice www.snimiitisvojfilm.epn.ba
    Srdacan pozdrav
    Suljagic Edin

    avatar

    21.08.2006. (14:36)    -   -   -   -  

  • dondinko

    "Glava crkve nije papa, nego Krist" - papa Ivan XXIII.

    avatar

    14.03.2007. (23:02)    -   -   -   -  

  • dondinko

    Tek sad sme slučajno naišao na ovaj blog - nažalost ih inače ne pratim iako je ovaj, vidim, sjajan. Rođen sam od katoličkih roditelja, pa ipak, smatram se više kršćaninom. Činjenica je da je RKC kao i gotovo sve ostale kršćanske crkve u mnogočemu negacija Evanđelja.
    Činjenica je i to da bi mnogi Boga htjeli svesti "na svoju mjeru". Tekst o ovoj temi je odličan i osobito bih pohvalio razgikovanje termina "religija" i "vjera". Kršćanstvo jest vjera, dok je religija npr. islam i židovstvo. Općenito i načelno govoreći. IPAK, sve bih ponosite kršćane podsjetio na Mateja 25, 31-46. Krist doduše jest spasitelj, ALI, začudit ćete se kad, ako Bog da, u Kraljevstvu vidite mnoge nekršćane, pa i ateiste, dok ćete istodobno u njem tražiti mnoge kardinale, biskupe, svećenike i pape, ali ih nećete naći.
    To tvrdi sam Krist ("Svak je pozvan na gozbu Jaganjčevu" ali "Uzak je put u život").
    Dakle braćo, s riječi na DDDJJJEEELLLAAA.
    Amen
    Bog Vas sve nadahnuo i blagoslovio!
    Vaš don Dinko

    avatar

    14.03.2007. (23:13)    -   -   -   -  

  • dondinko

    Inače, moj mail je:
    ante.vrankovic@zg.t-com.hr

    avatar

    14.03.2007. (23:15)    -   -   -   -  

  • Dvocvijet

    kasno primjetih odgovor, ali se zato pozurih poslati mail! :-)
    BB!

    avatar

    31.03.2007. (14:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...