Komentari

bigmamma.blog.hr

Dodaj komentar (42)

Marketing


  • dona

    Zar ne postoji nijedan način da se sve copy/paste sa foruma blokira. Moja prijateljica, recimo, ima blog i kada poželim pejstati neku njenu pjesmu u Word, uvijek mi se javi poruka "Don't touch", jer je zaštićeno (pa se grebem da mi pošalje na mejl :D). A SD, tj novinar koji je to pisao, pogotovo ako je informacija kriva, svakako treba snositi posljedice. Makar javne sramote i "krađe" slike.

    avatar

    28.01.2006. (19:32)    -   -   -   -  

  • Bigi

    @Dona, ići tako daleko da se blokira svako kopiranje sadržaja jednog foruma je suludo i besmisleno. No ono što želim reći je slijedeće: ako urednici, administratori i korisnici malih portala, malih foruma i sličnih medija mogu paziti na autorska prava, onda bi to definitivno trebala činiti i Slobodna. Jer to što je veliki i moćni medaj ne daje im za pravo uzimati nečija autorska djela bez pitanja i znanja autora.

    avatar

    28.01.2006. (19:56)    -   -   -   -  

  • gorecuvarkuce

    hello djevojko.ja evo cilo popodne sidim i čitam tvoj blog.zbilja imaš zanimljiv način pisanja.pronašla sam sebe u nekim tvojim rečenicama,čitala sam neke tvoje stare radove,kad vas je mali uvatija dok ste se sexali ili tekstovi o višku kg.i sama imam sina od 3,5 god.drugo je na putu i uzasavam se svega sta opet moram proć sa kilima.tako se teško suzdržat od dobre spize.pozdrav.

    avatar

    28.01.2006. (20:00)    -   -   -   -  

  • iFa

    A ni to don't touch nije neka metoda jer se sve jedno sve moze kopirati :). A stalno po novinama izade neka slika sa bloga. Jos malo pa ce to i postati normalno kao i recenzije sa izmisljenim sadrzajem.

    avatar

    28.01.2006. (20:03)    -   -   -   -  

  • Bigi

    Naravno, blog jest javan i sadržaj bloga isto tako. No za svako daljnje objavljivanje eventualno opravdano bi bilo kopirati tekst i sliku djeteta uz tekst djetetove majke. Ali uzeti sliku nečijeg djeteta te je staviti uz najavu rtl-ove emisije "surogat majke" je apsolutno bezobrazno i neopravdano. Usto, postoje i određeni zakoni koji podupiru ovo što govorim. Jednostavno se moraju pošđtovati neka pravila, pa čak i kad se radi o Slobodnoj Dalmaciji.

    avatar

    28.01.2006. (20:08)    -   -   -   -  

  • dona

    Ma da, svjesna sam da je prerigorozno, ali me zaboljela činjenica da "svatko si uzima pravo za ono što želi", ma koliko moćan i velik bio. Kako Ifa reče, tko zna koliko je slika s bloga "otuđeno" bez znanja i bez dopuštenja vlasnika. A to me ljuti. Baš kao i vas, tako da sve što dalje kažem, samo će ispasti da ponavljam ono što ste i vi rekle :)

    avatar

    28.01.2006. (20:14)    -   -   -   -  

  • MNOGO ZAHVALNA

    MOLIM TE MI KAŽI KAKO DA STAVIM NEKU SLIKU U POZADINU I KAKO OPĆENITO DA STAVIM SLIKE NA SVOJ BLOG?I KAK DA OPCE STAVIM POZADINU SVOJU NEKU TJ. KAK DA Sama uredim dizajn.

    avatar

    28.01.2006. (20:43)    -   -   -   -  

  • MNOGO ZAHVALNA

    E DA, TEBE PITAM ZATO JER JE KOD TEBE SVE MRAK.BEZ IKAKVIH PRIMJEDBI

    avatar

    28.01.2006. (20:44)    -   -   -   -  

  • galeb

    nevezano uz post, samo san svratija da te malo obađen. puno pozdrava, a mačkiću posebno

    avatar

    28.01.2006. (21:30)    -   -   -   -  

  • Bitter Sweet, on the rocks

    "Zar ne postoji nijedan način da se sve copy/paste sa foruma blokira?" ... naravno postoji način i za to, ali zar onda nebi trebalo novine tiskati na papiru koji se ne može fotokopirati?

    avatar

    29.01.2006. (00:36)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Fuj!

    avatar

    29.01.2006. (04:08)    -   -   -   -  

  • yogica

    zgrazam se, to je strasno. "Blogovi su javni i kao svaki drugi javni medij, TV ili radio emisija, tiskovina, knjiga ili što god - i mogu se recenzirati do besvjesti." recenzirati OK, ali mogu li ja kopirati tekst iz slobodne i staviti na svoj blog ne navodeci izvor i tako da izgleda da sam ja to napisala? ili fotografiju? ...... sto slobodna nema dovoljno novaca za stock photography, pa krade slike s interneta?

    avatar

    29.01.2006. (06:18)    -   -   -   -  

  • leo news

    tko se oglasi na blogu,komentira ili stavi sliku , mora zaboraviti na privatnost...na takav čin, nitko nije bio natjeran ...svako daljnje trabunjanje o autorstvu je ravno preseravanju...btw. koliko je blogera skinulo tuđe fotose sa interneta?...koliko & kada?!

    avatar

    29.01.2006. (12:04)    -   -   -   -  

  • leo news

    tko se oglasi na blogu,komentira ili stavi sliku , mora zaboraviti na privatnost...na takav čin, nitko nije bio natjeran ...svako daljnje trabunjanje o autorstvu je ravno preseravanju...btw. koliko je blogera skinulo tuđe fotose sa interneta?...koliko & kada?!

    avatar

    29.01.2006. (12:04)    -   -   -   -  

  • mAs 12

    tvoj blog je kandidiran za Oscara!

    avatar

    29.01.2006. (12:16)    -   -   -   -  

  • Bigi

    @Likma, ne slažem se s tobom i samo ću još jednom napomenuti da se radi o privatnoj fotografiji nečijeg malodobnog djeteta iskorištenoj i upotrebljenoj u totalno krivom i (mogu slobodno reći) ponižavajućem kontekstu, te se kao takvo naprosto ne može poistovjetiti s ovime što ti govoriš.

    avatar

    29.01.2006. (13:26)    -   -   -   -  

  • maja

    nevjerojatno da jedan ozbiljan dnevnik može pomisliti na takvo nešto. još da je 24h, ajde. ali slobodna...zbog toga bi trebale glave letit.

    avatar

    29.01.2006. (14:12)    -   -   -   -  

  • Dečko koji obečava

    svašta si ta "slobodna" dalmacija dopušta! nisam do ovog posta čuo za slučaj, ali zvuči mi nečuveno! pa valjda se prvo pita za dozvolu prije objave, u pitanju je slika djeteta! Ja bi tužio!:-)

    avatar

    29.01.2006. (16:34)    -   -   -   -  

  • Nika je blogerica

    okej, znamo da se ne može baš spriječiti da se preuzimaju neke stvari, al bi se trebala uvesti navika da se makar napiše odakle je to nešto preuzeto, ako se već prije nije pitalo za dopuštenje. ovo su ipak privatne fotografije malog djeteta.

    avatar

    29.01.2006. (22:59)    -   -   -   -  

  • Bigi

    Da Nika, to je najmanje što se može učiniti. Iako, koliko god neki tvrdili drukčije, zakon je u ovom slučaju daleko od Slobodne ;)

    avatar

    29.01.2006. (23:26)    -   -   -   -  

  • kulerica

    BigMamma, znaš i sama kako sam se naljutila kad sam sve to vidjela - nedopustivo, bahato i arogantno! Iskreno se nadam da će A. dobiti BAREM ispriku, ako već ne i neku konkretniju svoticu na račun. :-) I apsolutno se ne slažem s onima koji tvrde da je materijal kojeg smo stavili na net ili blog javno vlasništvo. E, pa nije - možeš komentirati i možeš čitati, ali ne možeš svojatati i krasti. Pitam se, uostalom, zašto urednici Slobodne nisu platili nekoj autorskoj agenciji fotku s dozvolom? Tako se to radi u civiliziranom i uređenom svijetu.

    avatar

    29.01.2006. (23:35)    -   -   -   -  

  • Teeja

    a vidi stvarno...jebiga, to ti je ekipa iz slobodne i ostalih novina..

    avatar

    30.01.2006. (00:16)    -   -   -   -  

  • Ribafish

    i ja bi se zaštitio... ali kak?

    avatar

    30.01.2006. (00:59)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Hm, ako podnese tužbu dobit će spor. No, bolje je da traži izvansudsku nagodbu. Bude li tužila, novine će, (ne mora Slobodna!) od toga napraviti temu... Najbolje bi bilo da pošalje pismo Mladenu Plešeu, glavnom uredniku, on je, kak se veli, fini gospodin i sigurno će reagirati...

    avatar

    30.01.2006. (02:36)    -   -   -   -  

  • newyorčanka

    razlog zbog kojeg je moj blog zatvoren, a kcerkine slike na internetu pod lozinkom. jutarnji je bez znanja i dozvole kopirao njenu sliku i objavio je u najmanje receno negativnom kontekstu. doslo je do toga da se djetetu i fizicki prijetilo. izgleda da mnogi ne shvacaju da samim time sto su fotografije objavljene na internetu, one ne postaju javno vlasnistvo niti se mogu bez znanja i dozvole vlasnika koristiti u komercijalne svrhe. ispriku nemojte ocekivati (znam iz vlastitog iskustva), a na odstetu pravo imate. srecom, fotografija moje kceri objavljena je samo na internetu i jako potiho je maknuta nakon sto sam ja poludila.

    avatar

    30.01.2006. (03:38)    -   -   -   -  

učitavam...