Komentari

gladusa.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • xx

    Krasan blog! Nemojte zamjerat, ali ću ga iskoristit i konačno se barem malo ispucat i reči što mislim o cijeloj priči s rušenjem. Hoće li konačno netko prokljuvati da je cijela igra s bespravnim graditeljima i rušenjem vikendicama obična floskula! Mi smo stvarno narod za ubit se! I to se vidi iz kratkog prikaza raznih modula pljački u našoj povijesti: 1. Rat. 2. Privatizacija. 3. Urbana komasacija. Baš živimo u krasnoj zemlji... onima koji su 92. kreditima poduzeća sebi kupili dionice i postali veliki vlasnici tvornica - klanjamo se do zemlje i zovemo ih gospodom. Onima koji godinama državi nisu plaćali poreze, doprinose i druge obveze - lijepo prepolovimo dug. Onima koji su 90.-tih uzeli povlaštene kredite u Ministarstvima (i mislili da ih neće morati vraćati) - kredite reprogramiramo i umanjimo za 40%. Ali se zakon dosljedno provodi na nama malima! Neprijateljima broj 1! Uzurpatorima prostora! Vikendašima (fuj! kako odvratno! biti vikendaš! Odurno!) PUN KUFER MI JE I MARINE I SVIH!!! I to zato jer nas FARBA, i misli da smo OVCE!!! E pa nismo... Jer cijela priča zbog koje se u ovoj državi može radit svašta, ali se nikako ne može legalizirat bespravna gradnja vikendaša svodi se na novu pljačku u ruhu urbane komasacije. Naime, cilj je imat što manja građevinska područja, porušit što više kuća (na moru naravno, ne u ZGB), otkupit za što jeftinije novce očišćena zemljišta od vikendica i onda na tim istim zemljištima uz urbanu komasaciju izgradit turističke zone. A to znači, da ćemo stranom kapitalu dopustit gradit apartmane! Doista nas vode u pravom smjeru. SRAM IH BILO!!!! I ne bi ovo pisao da ne želim svim bespravnim graditeljima reč da službenici MZO sustavno krše Ustav i cijeli niz zakona i propisa. I zato ih tužite imenom i prezimenom /oni su dužni radit po zakonu, a ne kak im Marina ili bilo ko drugi veli/ i tužite državu, jer se propisi moraju provodit prema svakom jednako ( i Tomcu i Miljavcu i Kovačeviću i Antičevički i Zubaku i i iii). Naime, vele gospoda da ne ruše nastanjene kuće. Pa se pitam: kao to??? Zakon ne razlikuje nastanjene i nenastanjene kuće. IMa doduše definicije "kuće za odmor", ali samo s poreznog stajališta. Zakon zna za objekte izgrađene sa ili bez građevne dozvole. I nema u ZOG-u nikakvih socijalnih elemenata. Niti se može donijet zakon kojim bi se to retroaktivno (tak veli Ustav) moglo nekako uredit. Dakle, svaka kuća koja nema građevinsku dozvolu, bez ozira da li je novim prostornim planom u ili izvan građevnog područja - morala bi se rušit. Vidi ti poštene "Ministrice" koja ima najbolju namjeru dovest sve u red. A vozi se svaki dan po cestama i mostovima izgrađenima bez građevinske dozvole!!!!! Ne samo cestama, nego i AUTOCESTAMA! Pa će onda neki moljac (star, sjed, tup, bio Hloverkin gost na "Otvorenom", ne sjećam se imena) pričat nama vikendašima o tome kak se mora poštivati država i zakoni i propisi ... Zlo mi je... SRAM IH BILo!!!!!

    avatar

    14.03.2006. (22:32)    -   -   -   -  

  • Gladuša - Ždrelac - Pašman

    Večernji list 17.7.06.: "Država će od kazni i vododoprinosa dobiti dodatnih oko 600 milijuna kuna, što je s virskih 300 milijuna kuna ukupno milijardu kuna od legalizacije."

    1000000000/8000=125000kn!!! Gamad parazitska!

    avatar

    21.08.2006. (14:22)    -   -   -   -  

  • pašman

    http://www.vecernji.hr/newsroom/regions/dalmatia/3190407/index.do
    - procjena: 70.000kn!!!

    avatar

    30.10.2008. (19:45)    -   -   -   -  

  • ždrelac

    "stanovnicima Murtera priznaju dosadašnja ulaganja u komunalno opremanje mjesta", a stanovnicima Gladuše ništa?! Stavili su nam 150kn po metru kubnom!!!

    avatar

    10.07.2009. (19:05)    -   -   -   -  

  • u banani

    cijena legalizacije oko 200.000kn po kući
    http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView /articleId/72925/Default.aspx

    avatar

    06.10.2009. (17:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...