Komentari

tep.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • Run

    jel to piše Port Cafe...??Več zvučim ko promukli kanarinac al sviđaju mi se ove tvoji slikom bogati sadržaji...morat ću opet zavirit u arhivu. Dva dana te ne čitam i već imam zaostataka :))

    avatar

    27.01.2006. (09:23)    -   -   -   -  

  • Darko

    @run'N'gun: Točno. Piše Port Café. Imao je toga dana sasvim posebne posjetitelje. Mislim da ću te slike staviti sutra. :)

    avatar

    27.01.2006. (09:33)    -   -   -   -  

  • Helix

    Dobar dan, ja priznajem da spremam stranice. Samo za osobnu uptrebu, za pažljivo čitanje i razgledanje onda kad imam više vremena. Nadam se da autor nema ništa protiv. Pozdrav

    avatar

    27.01.2006. (09:33)    -   -   -   -  

  • Darko

    @helix: Ništa protiv. A koliko sam shvatio, nisi jedina. ;)

    avatar

    27.01.2006. (09:40)    -   -   -   -  

  • shosannadreyfus

    Samo pozdrav, danas u Mozartovom stilu: dijelić simphoye no.40 - jedan mali minuetto - allegretto (veoma zauzet dan).

    avatar

    27.01.2006. (09:41)    -   -   -   -  

  • trill

    Sviđa mi se taj kafić. Tu bi vas mogla pričekati dok vi radite svoje i čuvati vam mjesta :)))

    avatar

    27.01.2006. (10:06)    -   -   -   -  

  • Darko

    @feby: Nemam u svojoj kolekciji tu simfoniju, ali sam posudio od jednog pravog kolekcionara i sada slušam. @Trillian: Ima tu još kafića i restorana. Možeš birati.

    avatar

    27.01.2006. (10:12)    -   -   -   -  

  • Darkwolf

    Napravili su kafić?

    avatar

    27.01.2006. (10:22)    -   -   -   -  

  • Darko

    @darkwolf: Da budem do kraja iskren, nisam zapravo siguran. Naime, jedan dio zgrade okružen je drvenom ogradom, pa ne znam što se ondje nalazi, ali mislim da se svakako više ne koristi kao džamija. U drugom dijelu se nalazi kafić. Sad, što je od toga bila prostorija za molitvu, stvarno ne znam.

    avatar

    27.01.2006. (10:26)    -   -   -   -  

  • Naturaliter

    Moram priznati da sam uvijek misio da su i Prvi i Drugi židovski ustanak krenuli iz Jeruzalema, kao središta židovstva. Ali ima logike, rekao si naime da je Cezareja bila multikulturalno središte u kojem se, ako se tako može reći, najmanje osjećao židovski utjecaj pa je logično onda i da su se tu razvili poganski obredi što je Židovima i njihovim vjerskim monoteističkim uvjerenjima sigurno strašno smetalo a to je pak predstavljalo idealnu pozadinu i osnovu da upravo se upravo u jednom takvom središtu pokrene ustanak. Ili griješim?

    avatar

    27.01.2006. (10:41)    -   -   -   -  

  • Darko

    @naturaliter: Neprijateljstvo je tinjalo posvuda, no ovo je bio neposredni povod, mala iskrica koja je sve zapalila.

    avatar

    27.01.2006. (11:04)    -   -   -   -  

  • valentina iz srednje

    pitanje: zašto mail (darko.jeruzalem) ne funkcionira? pozdrav.

    avatar

    27.01.2006. (12:04)    -   -   -   -  

  • Darko

    @Valentina: Hej! Pozdrav! Ma, morao bi funkcionirati (darko.jeruzalem@gmail.com). Stiže mi pošta na taj mail. Ako baš ne radi, može i na camobsc@hotmail.com.

    avatar

    27.01.2006. (12:11)    -   -   -   -  

  • alkion

    Vidi ti gdje su sve naši Bosanci završili, ipak su htjeli izlaz na more po svaku cijenu??? More, more - geni su geni, nismo izgleda još raskinuli veze s prapočecima života??? :)))

    avatar

    27.01.2006. (13:28)    -   -   -   -  

  • Grga

    ja ne volim Kejsariju dobra je samo za pustanje zmajeva na plazi

    avatar

    27.01.2006. (13:46)    -   -   -   -  

  • Darko

    @alkion: Nisam baš siguran da su si Bosanci sami birali mjesto. Turci su ga izabrali za njih, ali bili su dobra srca. :) @Grga: Pa da. Ima tamo vjetra za zmajeve.

    avatar

    27.01.2006. (15:15)    -   -   -   -  

  • Beerlover

    nije da ne volim povijest, ali ne volim neke segmente kojima se pridaje najveća važnost, a to su ratovi-mrzim sve te ratove i borbe i onda mirovni sporazumi... ono što volim proučavati u svoje slobodno vrijem jesu stare civilizacije i ponajprije alternativne teorije njihova postanka, postojanja i u konačnici zašto ih više nema. taj segment povjesti me nije prestao zanimati-nisam ti pričao da sam u jednom trenutku čak razmišljao o studiju arheologije, no ljubav prema medicini ipak je bila jača, neka ajmo je nazvat alternativna arheologija moje je omiljeno štivo u slobodno vrijeme! Mehler, Sitchin, Daniken, Osmanagić... eto vidiš-nisu medicina i pivo jedine ljubavi u mom životu! Cheers

    avatar

    27.01.2006. (17:25)    -   -   -   -  

  • Darko

    @beerlover: Vidim, vidim. Možda ćeš se iznenaditi, ali ni u tradicionalnoj arheologiji nisu ratovi i osvajanja od primarnog interesa, nego se ispituje napredak civilizacije, nova dostignuća koja se pojavljuju na nekom području, ali i tako obične stvari kao, na primjer, odgovor na pitanje što su ljudi jeli.

    avatar

    27.01.2006. (17:30)    -   -   -   -  

  • Juliere

    evo samo da bacim pogled i ostavim pozdrav...

    avatar

    27.01.2006. (18:04)    -   -   -   -  

  • Darko

    @juliere: Hvala! Pozdrav i tebi!

    avatar

    27.01.2006. (18:27)    -   -   -   -  

  • Beerlover

    baš sam pogledao dokumentarac Zahi Hawassa i Marka Lehnera o njihovom otkriću u Velikoj piramidi. nisam baš ljubitelj tradicionalne Egiptologije, otkako sam pročitao Thomasa Mehlera i njegovu teoriju o Kemitskoj civilizaciji kao možda najrazvijenijoj u to doba te jalovim nasljednicima koji se danas nazivaju Egipćanima, zvuče mi smješni njihovi pokušaji pojašnjavanja raznih otkrića u piramidama-koji su tvoji stavovi glede toga? jesi možda čitao Mehlera? Cheers

    avatar

    27.01.2006. (20:02)    -   -   -   -  

  • Darko

    @beerlover: Nisam čitao Mehlera, a nisam se baš previše ni bavio egipatskom civilizacijom, osim onoliko koliko je ona utjecala na razvoj prilika na Bliskom istoku. Taj njezin utjecaj nije malen. Zapravo su sve države nastale na području današnjeg Izraela, Jordana i djelomično Saudijske Arabije bile pod izravnim utjecajem, ako ne i kontrolom iz Egipta. Dovoljno je reći da je u nekim vremenskim razdobljima Egipat imao svoje utvrde u Jafi (današnji Tel Aviv), Doru (Izrael, južno od Haife), Bet Šeanu (uz rijeku Jordan, blizu Galilejskog jezera), što je bilo prilično blizu drugoj velikoj sili Asircima, koji ni blizu nisu bili tako snažni kao Egipćani. Većina današnjih Egipćana su Arapi, no prave nasljednike tih starih Egipćana valja tražiti među Koptima (ime i dolazi od riječi Kypt, Ekypt, Egypt), tj. malobrojnim egipatskim kršćanima. Sjećaš li se Butrosa Butrosa Galija? E, on je bio jedan od njih. Što se piramida tiče, očito je da su to bile grobnice, koje su, s jedne strane trebale pokazati moć i božansko dostojanstvo vladara, a s druge su strane imale i neku astronomsku funkciju, čije značenje putem egzaktnih znanosti do sada nije bilo moguće utvrditi. U svakom se slučaju njihova funkcija bitno razlikovala od one što su je imali babilonski zigurati ili piramide Srednje Amerike.

    avatar

    27.01.2006. (20:15)    -   -   -   -  

  • pegy

    Gledam ove palme i baš se pitam koliko je stupnjeva tamo kod tebe. :)) Da, ne mogu ne spomenuti da su sve slike lijepe, ali meni je najljepša ova treća. :)

    avatar

    27.01.2006. (22:29)    -   -   -   -  

  • Darko

    @pegy: I to ti je sigurno lijepa zbog oblaka. U međuvremenu je malo zahladilo i ovdje, a i kišovito je pa su tu u Jeruzalemu temperature oko +10 stupnjeva, no u Cezareji bi moralo biti malo toplije.

    avatar

    27.01.2006. (23:07)    -   -   -   -  

  • alkion

    Laku noć i ugodan vikend. :)))

    avatar

    27.01.2006. (23:47)    -   -   -   -  

učitavam...