Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • lijecenikatolik

    Cartmanne, ozbiljno pitanje: Može li tebi naštetiti recenzija s obzirom na Devizni zakon?

    avatar

    27.01.2006. (01:17)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Ne. S tim da to sto pisem iza "egida" ne smatram bitnim po tom pitanju.

    avatar

    27.01.2006. (01:51)    -   -   -   -  

  • pero

    milijardi,ne milijuna :)

    avatar

    27.01.2006. (01:55)    -   -   -   -  

  • nnnnn

    Tu se slazemo, jer CIZMOM NA VOLTAIRE-a, zar se i to moze. Ja bih ovaj slucaj zakljucio. Interesantna je tvoja reakcija na moj DE short. Tipicno razmisljanje za jednog investitora (nista lose u tome), jer tocno kazes, P/E je 12.21, analiticari preporucuju ‘hold’ sa mogucnoscu da bi mogao ici do $80. Cijela industrija (Farm/Construction Machnry ) na celu sa CAT-om (“rekordna potraznja”, najavljuju jos bolju 2006.) vrlo dobro gura. Short-ati DE nakon svega navedenog izgleda suludo. Pogotovo ako se zna da day i swinger traderi kupuju mnogo veci broj dionicu (kupovna moc "Pattern Day Trader-a" je cetiri puta veca od njegove CASH pozicije), skoro su uvijek duboko u margin-u i gubitci su veliki ako lose krene. Za razliku od investitora koji tezi tome da drzi svoj portfelj izbalansiran, nikad previse izlozen. Koji su mi bili razlozi za ta dva short-a?... 1) Kad se pogleda graf od zadnjih godinu dana DE-a, RSI je prelazio 70, 3 puta, bio izmedju 65 i 70, 7-8 puta. Interesantno je, da svaki put poslije kraceg zadrzavanja u podrucju od 65 na vise, stock padne na neku nizu vrijednost od one koju je imao dok je bio preko 65 RSI...2) Od 04/01 do 18/01, stock raste 10 dana za redom, dva dana u crveno, 23/01 opet rase. Moja ideja je bila da ako sljedeci dan (24/01) DE skoci preko 1,5%, ja cu ga short-ati (taj dan je isao preko 2%)...3) Short interest: 1.70 (malo je shortova u opticaju, njihov ‘buy back’ pritisak nije velik)...4) Stock mi je izgledao malo umorno, i kao da je imao problema preci $71-$71.50…5) Earnings report 2-3 tjedna daleko…Vise ne radim scalping (ako zelite sacuvati novce i zivce, ne cinite to) i ne ulazem vise od 25-30% u short, jedan short u portfelju max. Eto, to su bili moji argumenti za short. Istina, sve je ovo spekulativno, ali sto je na marketu sigurno. Mislim da bi tvojim citateljima moglo biti interesantno ovo iskustvo, da pokaze tvoje vidjenje investitora koji gleda na ekonomiju i na konkretni stock u sirem aspektu i na duzi vremenski period. Dok ja s druge strane imam isti cilj kao i ti, zaradit novce, riskantniji pristup, fokusiran na kratko vremensko razdoblje i puno malih trejdova. Imam novu poziciju, STRANGLE. GS; JAN 2007, 130 PUT@6.40 & 150 CALL@7.00. Molim tvoje misljenje. Pozdrav

    avatar

    27.01.2006. (02:10)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    bas sam kliknuo "edit "kako bi ispravio i pritom primjetio treci komentar, a kao update sam htio napisati "ne znam sto je gore, to sto sam stavio milijuna umjesto milijardi (na papiru mi je uslo u naviku pisati bilijuna), ili to sto nitko nije primjetio". :)) thnx.

    avatar

    27.01.2006. (02:11)    -   -   -   -  

  • nnnnn

    Mali ispravak. GS; JAN 2007, PUT 130 @ $6.40 & CALL 150 @ $7.00.

    avatar

    27.01.2006. (02:33)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @naroz77: Prodao bih call, pokupio 35% (trenutno je 7.6). :) Salim se, fundamentalno mi izgleda outperf., nizak P/E, jedino revenue nema stalan rast i cijena je na najvisim razinama. Svakako, predvidjam da ce cijena ici gore, ali ne znam hoce li na jan07 call biti oko atm ili itm, ne ocekujem otm. Kod dionica mislim da bi prije odabrao JPM i MER. Treba uhvatiti vremena i sve staviti na papir.

    avatar

    27.01.2006. (03:27)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    primjetio sam GS u Google holderima s 1.25 milijardi usd na 30.9.

    avatar

    27.01.2006. (03:54)    -   -   -   -  

  • nnnnn

    Evo najprije definicija da nebi doslo do zabune: LONG STRANGLE. The simultaneous purchase of an out-of-the-money call and an out-of-the-money put of the same expiry. This strategy benefits from a large move in the underlying and/or a rise in implied volatility. The maximum gain on the position is unlimited. The maximum loss of the position is limited to the premium paid. …Meni je ovo najdraza strategija, sigurna uz JEDAN UVJET... Stock MORA jako RASTI ILI jako PADATI, sam SMJER NIJE VAZAN, sto je moguce vise (10-20% bi bilo super, iako moze biti manje) u sto kracem vremenskom razdoblju. …Ja osobno kupujem samo LEAPS opcije za ovu strategiju, jer ako sam krivo usao u trade, LEAPS opcija mi daje neko vrijeme de se stvari postave na svoje mjesto. Uvijek gledam kupiti najskuplju OTM ili bar prvu do nje, jer one najbrze rastu. Kako opcije vremenom gube na vrijednosti i ako stock nepokazuje dovoljnu zivost, najcesce poslije 3-4 tjedna ili do max. 50-ak centi gubitka napustam poziciju, ni u ludilu necekam expiration date. Prodajem call i put istovremeno (netrazim kruha preko pogace), osim mozda ako je jedna od opcija ITM ili bar blizu. Znalo mi se dogoditi (kod naglih promjena cijena, ali vrlo rijetko) da samo prodajom opcije ITM zaradim, a on druga….sweet. Najvise koristim ovu strategiju za ‘skupe’ (preko $70-$80) stocks, kad naglo esplodiraju, i to uglavnom za technology i biotech, kao i za vrijeme earningsa. Ustvari kod ‘stampeda’ na marketu ili kod stocka. Opcije nemozes kupovati na margin nego za cash, a to smanjuje kupovnu moc za long i short trejdanje. Mislis da ce sutra GS rasti ? .. U petak 20.01.2006. imao si plan za kupovinu Googlea, hm, nesto mi tu skripi, a o tome cu ti preko vikenda, mozda i sutra. Veselim se ovom odgovoru, jer evo po prvi put...a, ne,ne, necemo o tome. Pozdrav

    avatar

    27.01.2006. (05:27)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    NEsto mi se jako "rascvrkutao" ovaj naroz a da prije nikad niko nista nije cuo o njemu! Hmm jesam li to ja postao paranoidan zbog sukoba na naslovnici i prepucavanja, zatvaranja blogova i prijetnji ili je to samo koincidencija da se bas sad desavaju sve te neke stvari? Tu mi danima zvone telefoni a kad se i javim sa druge strane zice -nitko, ona neka Ana ostavila poruku na mom blogu da se javim ako hocu pisati za neke "ozbiljne novine" i sada taj tip iznenada -od nikuda! Jos uvijek mi je nesto poznat taj njegov stil - kao da sam ga vec negdje citao?! "TIMEO DANAOS ET DONA FERENTES" rekli bi Trojanci!

    avatar

    27.01.2006. (08:52)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Iako je na poprilicno visokim razinama, vjerujem da bi u toku dana mogao jos porasti. Jucer nakon zatvaranja je otisao 1 bod, kako i sam znas "Goldman Sachs (NYSE:GS) , Allianz and American Express (NYSE:AXP) have clinched a $3.8bn deal to buy a combined 10 per cent stake in Industrial and Commercial Bank of China, the country's largest, in the biggest foreign investment in China's financial sector. The deal - announced by ICBC, Goldman Sachs and Allianz on Friday - will enable the investors to tap into China's fast-growing banking industry, but also will expose them to a sector that is riddled with bad practices and antiquated systems. The presence of the foreign groups should help ICBC, which has more than 20,000 branches and accounts for a fifth of the country's banking system, to restructure its operations ahead of a $10bn-plus overseas listing this year or next."

    avatar

    27.01.2006. (11:38)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @OM: Nemam(o) se cega-koga ni zasto bojati. :) Naroz je nastupio malcice zestoko, ali to je klasicni pattern ponasanja fin. analiticara, komp. strucnjaka (sys/dat. administratora), lijecnika... :)

    avatar

    27.01.2006. (11:43)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @naroz77: pitanje, zasto GS, a ne MER?

    avatar

    27.01.2006. (11:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...