Komentari

monsoon.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • R.E.

    ali... zar nije to sve prejeftino.. mislim to kak opet šilje krizu prije napad ili ne znam čega li već? by the way - skinula mi se syriana :)

    avatar

    24.01.2006. (22:17)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    rekao si i sam da je Iran tvrd orah, a i US i EU su itekako svjesni toga i sto je sve u igri...svaki kamencic je vazan u slagalici, ako se ne uspije pripremit teren za intervenciju, sankcije ili samo pregovore u kojima ce Iran odustat od npr. Europetroburze u zamjenu za razvijanje nuke programa s Rusijom tesko bi bilo uopce biti zainteresirati americku javnost za Iran...eto, da nije urana, bas bi bolio prosjecnog Amera za tu zemlju (ne uvoze iz Irana odavno)...A cijena goriva ne moze ici gore iz cista mira (neko opravdanje moraju servirat pucanstvu), dakle mora postojat neki boogeyman ili boogeystate u ovom slucaju...cekam samo da se 'strasilo' javi sa spominjanjem Irana i/ili Sirije...BTW, kad si poceo skidat Syrianu, prosle godine? :)))

    avatar

    24.01.2006. (22:32)    -   -   -   -  

  • R.E.

    :) cuclala se jedno tjedan dana. sve se pušilo :))

    avatar

    24.01.2006. (23:51)    -   -   -   -  

  • k.

    slazu svi pomalo kockice, zar ne? iranci slazu mozda najveci puzzle, polako. vjerojatno im pase da se citava stvar razvuce. za rat su spremni, ali se nikom ne ratuje, osim ako potpuno ne izgubi zivce/novce. (ratna kockica je za svaki slucaj) iran je tvrdi orah i ima vise vremena, cak mu i treba vise vremena. dok on licitira s pregovorima, cas toplo, cas hladno, dotle su mu partneri marljivi (kina i rusija - dogovaraju, planiraju puteve nafte koji bi zaobisli amer. kontrolu, a za to treba vremena, puno.) u biti, ako iran odustane od petroeuro burze (moramo smisliti neku internu kraticu :) PEB?), to ce naplatiti. a tog istog konja moze ponovno prodavati i prijetiti s PEB u beskonacnost, ne?. mislim da su dovoljno strpljivi. nego, nije mi jasno, ako ih natjeraju recimo da dogovore s rusima uran, kak to moze odgovarati amerikancima? meni se cini da je to jos gore, jer bi iranci dobili na vremenu. uostalom sto bi taj ugovor i vrijedio, kad mogu potiho nastaviti svoj program, a formalno biti kooperativni. mozda s tim i racunaju? sve se svodi na PEB, ako se ona odgodi, ameri su mirni i fucka im se za uran. znaju da nitko nece bacati atomske bombe, ako oni sami (ameri) ne pocnu prvi. no, PEB se moze samo odgoditi, ona ce ostati uzrok kronicne nervoze. ne znam meni se cini da je rusija preboljela djecje bolesti, i da se tamo u aziji puno kombinira i grade pozicije u kojima amerikanci jednom nece biti bitni citam kako americka vlada pokusava motivirati ulaganje u rusiju, citam kako njemacka (onaj dio koji jos nije pod kontrolom neokonsa) pokusava napraviti plinovod iz rusije koji bi zaobisao poljsku (potpuno americku)... jedno veliko prestrojavanje i izvlacenje tepiha pod nogama amerima, ali mic po mic. nista od toga naravno nece ici glatko, a najnervoznije poteze ce vuci neokonsi. azija je mirna, onak, istocnjacki strpljiva i nezaustavljiva. jel iranski predsjednik bas tak kolerican kako se on sam prikazuje, dok se dere na izrael?(ili je to samo scenski image za domacu i stranu publiku)....ionako si naveo da on ni nema pravu vlast u iranu. dakle, ameri ce pokusati destabilizirati koliko god mogu. rusi su postali pametni, samo koliko tamo moci jos imaju najobicniji kriminalci? u europi, koliko se kapitalu hoce ici u aziju i ima li jos neocons-free kapitala? i imam blagi osjecaj da ce engleska biti amerima sve vaznija (imaju li bas nju potpuno pod kontrolom, moze li se ona u jednom trenutku pokupiti s broda koji tone i prestati rastakati EU? (pod uvjetom da ce brod uopce potonuti). btw, sad mi je jasno zasto si ljetos rekao da je svejedno tko ce pobijediti u njemackoj :) angela je klon :). uh, dosta za sad, di sam sve fulala? :)....(meni brat slaze syrianu, on je vec pola godine gusar na satelitskom internetu, prolupao je od skinutih gigabajta...veli, pogledaj ovu gomilu junka, imam petsto gigabajta zipanog smeca.....)

    avatar

    25.01.2006. (09:16)    -   -   -   -  

  • R.E.

    Iran nuclear negotiator backs uranium enrichment offer MOSCOW, January 25 (Itar-Tass) - Iran’s top nuclear negotiator said here on Wednesday that Tehran supported Russia’s idea to set up a joint enterprise to have Iran’s uranium enriched in Russia, adding that the idea should be considered in package with other issues. Results can be reached only through negotiations, Ali Larijani, Secretary of the Iranian Supreme National Security Council, said summing up the results of his talks in Moscow. The next round of talks on the issue is due in February. Larijani also said that no proposal on China’s participation in such talks had been put forward. from: http://www.itar-tass.com/eng

    avatar

    25.01.2006. (11:17)    -   -   -   -  

  • k.

    ali ipak kina....Tehran, Iran, Jan. 25 – The Secretary-General of the Supreme National Security Council (SNSC) and Iran’s chief nuclear negotiator is due to travel to Beijing on Thursday to hold talks with senior Chinese officials in an effort to win backing in the international standoff over the Islamic Republic’s suspected nuclear weapons program The official state-run news agency reported that Ali Larijani would be staying in China for two days where he would talk about Iran’s nuclear activities and Tehran-Beijing bilateral relations. Larijani was in Moscow on Tuesday and Wednesday to win Russian support over the nuclear issue....http://tinyurl.com/9g2fh

    avatar

    25.01.2006. (16:32)    -   -   -   -  

  • Monsoon

    mislim da je ipak Rusija prva na potezu i da ce Kina 'velikodusno' uglavnom pratit sto ce Rusija napravit. Uostalom Rusija trenutno ima jace karte u rukama (citaj u resursima!) od Kine, medjutim Kina je vaznija Amerima radi 'kontrole' US deficita (ako Kina prestane kupovati US bonds ode bicikla nizbrdo)

    avatar

    25.01.2006. (17:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...