Čekam Belle Vie Kriek (ako se tako piše), pa Bavarijica, pa onda bi bio red da spomeneš da je Karlovačko dobilo prvu nagradu 8oscara za pivo) u natjecanju od 150 piva, pa Leffe (koji mi je prejebeno al nije za napijat se s njim). Inače Guinnes mi i nije baš nekaj. Pijo jednom i nikad više.
24.01.2006. (16:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ma Belle Vue mi nije sjajno pa ću morati razočarati ajd da ti prvo odgovorim pa ću završit post - dakle o Belle Vue ću pisati al ću razočarati njegove ljubitelje jerga ne volim previše-Leffe mi je odlično pivo i to obje verzije i Brune i Blonde, a Guinness je crno, a ne odgovara svima crno pivo. pisat ću i o Karlovačkom, al se ljutim na njih jer mi nisu htjeli čak ni odgovoriti na mail kad sam ih tražio da mi prodaju stare modele čaša! baš su me razočarali-od mnogih drugih dobio sam barem odgovor, oni se ni to nisu udostojili, al ću ipak pisati o njima... uskroro! a sad da završim post! ... Cheers
24.01.2006. (20:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
meni je --guinness njami njami točeni...mislim ...nažalost nisam još probala iz limenke (heh-očito neznam što propuštam...zaključih na temelju posta)...heh..
24.01.2006. (21:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
moreš si ti zamisliti kak smo mi cool bili kaj smo se celu noć spominali o ftiću od stiropora, e znaš kaj baš si mislim kak bi se htela uključiti u rasprave o pivama, ali kad je meni sako pivo dobro koje ima alkohola...ajde nikec bodi mi dobar...kisss
25.01.2006. (02:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
A Guinness u boci? Mislim da sam u ovdje u nekom samoposluživanju vidio boce na kojima je pisalo da je to točeni Guinness, al, nažalost, bio sam u prolazu, morao još nekamo ići i nisam mogao nositi boce sa sobom. Morat ću opet provjeriti.
25.01.2006. (07:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@psiho-patka ajd pokušaj ovaj iz limenke pa mi onda ti reci koji je bolji! @lutajući reporter-situacija na tržištu je dosta zamršena-na žalost dosta je birceva koji u svrhu povećanja profita razrijede točena piva, pogotovo strana jer misle da će već samo ime ljudima biti dovoljno da se nauživaju "stranog i samim time posebnog" piva. Tomislav je tu u povoljnijoj poziciji jer je jeftiniji! moram priznati da ima birceva gdje je i meni točeni Tomislav puno bolji od točenog Guinnessa u drugima-sve je to subjektivno i razlikuje se na svakom koraku! @sandy-s vremenom se možda i tebi razvije osjećaj za pivu! @Darko-čitao sam i ja nešto o tome, ali toga nema kod nas pa uopće nisam spominjao, mislim da ima toga za neka tržišta-kod tih boca je ubačena "napravica"-neki plastični strojčić u obliku rakete koji kad nagneš bocu počne ispuštati dušik, pa bi teoretski situacija morala biti jednaka, moralo bi biti bolje od običnog flaširanog! Najbitnije je definitivno da na njem bude naglašeno DROUGHT-sve ostalo je stvar nosa! Cheers
25.01.2006. (08:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ne da ideš u linkove nego ideš u legendu! sve! od imena do postova je za ogromnu pohvalu, budući obožavam pivu. al ja sam dijete svijetle pive, crna me podsjeća na kavu (svi me čudno gledaju kad to kažem) pa ju nemrem baš pit (brijem da bi mogo popit jednu pintu). a htio sam reć, kaj ne vrijedi za sve pive ovo s pjenastom krunom? jer znam da svaki put kad mi frajer dofura "točenu" i kad ne bude pjene, poslije i skužim da je fakat vodenasta. a koja je spika s pivama u boci? s njima te valjda nemru sjebat, jebiga... kaj ne? a di je taj tvoj birc di se ne može dogodit da dobiješ razvodnjenu pivu?... il ne smiješ reklamirat? al daj reci, volim obilazit birceve koji su poznati po pivi... pozdrav veliki...
25.01.2006. (09:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
imam ja par kriglica doma, i kad vidim tvoju kolekciju mogu se samo nasmijat... koja je spika? jednostavno ih mažnjavaš po pivnicama il ima neki drugi način? imam onu erdinger (prva u drugom redu odozgora, na prvoj slici) duguljastu al iz takve mi je u bricu neugodno pit jer se osjećam ko kreten. najbolje su mi ove klasične krigle (npr. ova od zlatnog medvjeda). btw. koja je spika s ovim medvedgradom u savskoj? jel se tam otvara neka nova pivnica il će bit nekaj deseto? znam da se medvedgradi otvaraju po ostatku grada i to mi je drago, al ovaj je bio velik pa mi je bio drag. onaj u tkalči nisam još posjetio, nekak mi ne sjeda...
25.01.2006. (10:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kad u bircu naručiš pivu u boci sigurno nećeš dobiti razvodnjenu, al stvar je jednostavno u tome da je točena piva, kad nije razvodnjena, uvijek bolja od flaširane-proces pohranjivanja je takav da kod flaširanih CO2 ide odmah u bocu pa joj s vremenom promijeni okus-malo je zakiseli, dok u onim bačvicama nema CO2, već se on nju dodaje prilikom točenja, imaju bočice sa Co2 ugrađene u točionike pa se on utiskuje u pivo pod tlakom prilikom točenja, tako da je ne može zakiselit i pivo zadržava originalan okus! kaj se čaša tiče-ma puno njih je u kolekciji završilo ilegalnim putem, al sve više u zadnje vrijeme nažicam konobare da mi daju čašu-par puta sam žicao i vlasnike pa bi me uputili u druge svoje birceve po neke nove modele-razna su iskustva s time, neki te otjeraju, drugi ti pomognu! ova spika s Medvedgradom mi nije do kraja jasna, svašta sam čuo, al nisam imao vremena sam provjeriti-sviđa se i meni otvaranje novih pivnica, ali bi rado da ostane i stara otvorena, imam toliko uspomena od tamo i ne bih ih htio mjenjat za neku novu pomodnu pivnicu! birc gdje ja pijem najbolje pive u gradu je Tolkiens House na Gornjem Gradu, već sam ga par puta spomenuo u raznim postovima, a bit će i jedan posvećen samo njima, no treba se za to pripremit sa slikama i cjenikom... Drago mi je da ti se sviđa blog-uključi se u rasprave pa nauči nešto više o pivi! Cheers
25.01.2006. (10:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
E da i što se kruna tiče-stvar je jednostavno u tome da nitrogenizacija koja je specifična za Guinness i Kilkenny njima osigurava ekstra postojanu krunu, dok kod drugih piva to nije slučaj. kad bi naši konobari znali točiti pivo na pravilan način čak bi i lageri imali nešto postojaniju pjenu, barem na početku, no to je rjetko slučaj. ne mora piva uvijek biti razvodnjena pa da nema dobru pjenu, neg je jednostavno ne znaju natočiti. lageri i pilsneri, kao najzastupljenije lager pivo u nas, zadrže pjenu do nekih 3/4 čaše-brzo se raziđe sa prva dva tri gutljaja, zgodno je kod njih pratiti mjehuriće kad pivo promućkaš-moraju biti prisutni do kraja i barem malo zapjenit pivu, u protivnom je opet velika vjerojatnost da je piva razvodnjena! najbolje ćeš razvodnjenost osjetiti kad par puta na pravi način izdegustiraš pivo-prvo provjeri miris, pa uzmi jedan velik gutljaj i provjeri aromu, zatim opet provjeriš miris i držiš okus što dulje možeš u ustima, tako ćeš pivo upoznat u dušu i ne će ti promaknuti voda u njemu-kruna je pri tom bitna za raspoznavanje, ali ne i najvažnija! Cheers
25.01.2006. (11:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
tu se već slažem, ne volim irska piva, ne volim piva iz limenke , al ovo je iz limenke najbolje...
29.01.2006. (22:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Black
Ispravak netocnog navoda: Voda za Guinness ne dolazi iz rijeke Liffey, nego iz izvora koji se nalaze na Wicklow Mountains. Da vidis kak zgleda voda iz rijeke Liffey, ne bi nikad pio Guinness ;-)
31.01.2006. (09:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
al to je izvor te rijeke ili riječice kako sam ja pročitao, ili? uz malo razmišljanja svatko će zaključiti da iz centra Dublina ne može biti bilo kakva posebno kvalitetna voda, baš kao ni iz drugih većih grada... cheers
31.01.2006. (16:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U jebemti koji blog
Čekam Belle Vie Kriek (ako se tako piše), pa Bavarijica, pa onda bi bio red da spomeneš da je Karlovačko dobilo prvu nagradu 8oscara za pivo) u natjecanju od 150 piva, pa Leffe (koji mi je prejebeno al nije za napijat se s njim). Inače Guinnes mi i nije baš nekaj. Pijo jednom i nikad više.
24.01.2006. (16:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
ok, onda čekam nastavak.
24.01.2006. (17:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Beerlover
ma Belle Vue mi nije sjajno pa ću morati razočarati ajd da ti prvo odgovorim pa ću završit post - dakle o Belle Vue ću pisati al ću razočarati njegove ljubitelje jerga ne volim previše-Leffe mi je odlično pivo i to obje verzije i Brune i Blonde, a Guinness je crno, a ne odgovara svima crno pivo. pisat ću i o Karlovačkom, al se ljutim na njih jer mi nisu htjeli čak ni odgovoriti na mail kad sam ih tražio da mi prodaju stare modele čaša! baš su me razočarali-od mnogih drugih dobio sam barem odgovor, oni se ni to nisu udostojili, al ću ipak pisati o njima... uskroro! a sad da završim post! ... Cheers
24.01.2006. (20:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sputnik nije doma,javi se kasnije...
meni je --guinness njami njami točeni...mislim ...nažalost nisam još probala iz limenke (heh-očito neznam što propuštam...zaključih na temelju posta)...heh..
24.01.2006. (21:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lutajuci
možda sam seljak, ali meni Tomislav tri put bolji neg Guinness...
25.01.2006. (00:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sandy
moreš si ti zamisliti kak smo mi cool bili kaj smo se celu noć spominali o ftiću od stiropora, e znaš kaj baš si mislim kak bi se htela uključiti u rasprave o pivama, ali kad je meni sako pivo dobro koje ima alkohola...ajde nikec bodi mi dobar...kisss
25.01.2006. (02:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
A Guinness u boci? Mislim da sam u ovdje u nekom samoposluživanju vidio boce na kojima je pisalo da je to točeni Guinness, al, nažalost, bio sam u prolazu, morao još nekamo ići i nisam mogao nositi boce sa sobom. Morat ću opet provjeriti.
25.01.2006. (07:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Beerlover
@psiho-patka ajd pokušaj ovaj iz limenke pa mi onda ti reci koji je bolji! @lutajući reporter-situacija na tržištu je dosta zamršena-na žalost dosta je birceva koji u svrhu povećanja profita razrijede točena piva, pogotovo strana jer misle da će već samo ime ljudima biti dovoljno da se nauživaju "stranog i samim time posebnog" piva. Tomislav je tu u povoljnijoj poziciji jer je jeftiniji! moram priznati da ima birceva gdje je i meni točeni Tomislav puno bolji od točenog Guinnessa u drugima-sve je to subjektivno i razlikuje se na svakom koraku! @sandy-s vremenom se možda i tebi razvije osjećaj za pivu! @Darko-čitao sam i ja nešto o tome, ali toga nema kod nas pa uopće nisam spominjao, mislim da ima toga za neka tržišta-kod tih boca je ubačena "napravica"-neki plastični strojčić u obliku rakete koji kad nagneš bocu počne ispuštati dušik, pa bi teoretski situacija morala biti jednaka, moralo bi biti bolje od običnog flaširanog! Najbitnije je definitivno da na njem bude naglašeno DROUGHT-sve ostalo je stvar nosa! Cheers
25.01.2006. (08:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
domijeve nacije
ne da ideš u linkove nego ideš u legendu! sve! od imena do postova je za ogromnu pohvalu, budući obožavam pivu. al ja sam dijete svijetle pive, crna me podsjeća na kavu (svi me čudno gledaju kad to kažem) pa ju nemrem baš pit (brijem da bi mogo popit jednu pintu). a htio sam reć, kaj ne vrijedi za sve pive ovo s pjenastom krunom? jer znam da svaki put kad mi frajer dofura "točenu" i kad ne bude pjene, poslije i skužim da je fakat vodenasta. a koja je spika s pivama u boci? s njima te valjda nemru sjebat, jebiga... kaj ne? a di je taj tvoj birc di se ne može dogodit da dobiješ razvodnjenu pivu?... il ne smiješ reklamirat? al daj reci, volim obilazit birceve koji su poznati po pivi... pozdrav veliki...
25.01.2006. (09:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
domijeve nacije
imam ja par kriglica doma, i kad vidim tvoju kolekciju mogu se samo nasmijat... koja je spika? jednostavno ih mažnjavaš po pivnicama il ima neki drugi način? imam onu erdinger (prva u drugom redu odozgora, na prvoj slici) duguljastu al iz takve mi je u bricu neugodno pit jer se osjećam ko kreten. najbolje su mi ove klasične krigle (npr. ova od zlatnog medvjeda). btw. koja je spika s ovim medvedgradom u savskoj? jel se tam otvara neka nova pivnica il će bit nekaj deseto? znam da se medvedgradi otvaraju po ostatku grada i to mi je drago, al ovaj je bio velik pa mi je bio drag. onaj u tkalči nisam još posjetio, nekak mi ne sjeda...
25.01.2006. (10:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Beerlover
kad u bircu naručiš pivu u boci sigurno nećeš dobiti razvodnjenu, al stvar je jednostavno u tome da je točena piva, kad nije razvodnjena, uvijek bolja od flaširane-proces pohranjivanja je takav da kod flaširanih CO2 ide odmah u bocu pa joj s vremenom promijeni okus-malo je zakiseli, dok u onim bačvicama nema CO2, već se on nju dodaje prilikom točenja, imaju bočice sa Co2 ugrađene u točionike pa se on utiskuje u pivo pod tlakom prilikom točenja, tako da je ne može zakiselit i pivo zadržava originalan okus! kaj se čaša tiče-ma puno njih je u kolekciji završilo ilegalnim putem, al sve više u zadnje vrijeme nažicam konobare da mi daju čašu-par puta sam žicao i vlasnike pa bi me uputili u druge svoje birceve po neke nove modele-razna su iskustva s time, neki te otjeraju, drugi ti pomognu! ova spika s Medvedgradom mi nije do kraja jasna, svašta sam čuo, al nisam imao vremena sam provjeriti-sviđa se i meni otvaranje novih pivnica, ali bi rado da ostane i stara otvorena, imam toliko uspomena od tamo i ne bih ih htio mjenjat za neku novu pomodnu pivnicu! birc gdje ja pijem najbolje pive u gradu je Tolkiens House na Gornjem Gradu, već sam ga par puta spomenuo u raznim postovima, a bit će i jedan posvećen samo njima, no treba se za to pripremit sa slikama i cjenikom... Drago mi je da ti se sviđa blog-uključi se u rasprave pa nauči nešto više o pivi! Cheers
25.01.2006. (10:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Beerlover
E da i što se kruna tiče-stvar je jednostavno u tome da nitrogenizacija koja je specifična za Guinness i Kilkenny njima osigurava ekstra postojanu krunu, dok kod drugih piva to nije slučaj. kad bi naši konobari znali točiti pivo na pravilan način čak bi i lageri imali nešto postojaniju pjenu, barem na početku, no to je rjetko slučaj. ne mora piva uvijek biti razvodnjena pa da nema dobru pjenu, neg je jednostavno ne znaju natočiti. lageri i pilsneri, kao najzastupljenije lager pivo u nas, zadrže pjenu do nekih 3/4 čaše-brzo se raziđe sa prva dva tri gutljaja, zgodno je kod njih pratiti mjehuriće kad pivo promućkaš-moraju biti prisutni do kraja i barem malo zapjenit pivu, u protivnom je opet velika vjerojatnost da je piva razvodnjena! najbolje ćeš razvodnjenost osjetiti kad par puta na pravi način izdegustiraš pivo-prvo provjeri miris, pa uzmi jedan velik gutljaj i provjeri aromu, zatim opet provjeriš miris i držiš okus što dulje možeš u ustima, tako ćeš pivo upoznat u dušu i ne će ti promaknuti voda u njemu-kruna je pri tom bitna za raspoznavanje, ali ne i najvažnija! Cheers
25.01.2006. (11:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sandy i andy
pusa s črnomerca od pijandura!!!!!!!!!
26.01.2006. (00:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
tu se već slažem, ne volim irska piva, ne volim piva iz limenke , al ovo je iz limenke najbolje...
29.01.2006. (22:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Black
Ispravak netocnog navoda: Voda za Guinness ne dolazi iz rijeke Liffey, nego iz izvora koji se nalaze na Wicklow Mountains. Da vidis kak zgleda voda iz rijeke Liffey, ne bi nikad pio Guinness ;-)
31.01.2006. (09:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Beerlover
al to je izvor te rijeke ili riječice kako sam ja pročitao, ili? uz malo razmišljanja svatko će zaključiti da iz centra Dublina ne može biti bilo kakva posebno kvalitetna voda, baš kao ni iz drugih većih grada... cheers
31.01.2006. (16:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...