Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • Optionmaster

    Hura, bravo, tako je! Cudim se samo kakve TI zivce imas da te dosad nisu izbacili iz takta na blogu ovakvi i gori...Ja, nazalost, nemam iako mi kasnije bude zao malo sto pretjeram ! ALI NE ZAVIDIM TI NI NA ZIVCIMA NI NA LOVI (imam je dovoljno) NI STO ZIVIS U SPLITU NEGO STO TI ZENA (jos uvijek) NOSI MINICU! E TU..TU TI ZBILJAM ZAVIDIM!!! Budite sretni dok ste jos mladi! Ajd sad brzo da ne ceka na hladnoci jer ce joj nogice poplavit (Oli vi velite nozice ka u onoj pismi "to su nozice moje Marice").. Nemoj zamjeriti malo sale uz dobre zelje!

    avatar

    22.01.2006. (01:27)    -   -   -   -  

  • _|_

    Wow! Jos jedan, quite unique, ali vrlo korektan pogled na kritiku bloga. Sto bi bilo da se Felix, OptionMaster i vi povucete sa bloga? Big loss. Mada vrlo rijetko komentiram na vasim blogovima (posto je moj blog dosta neozbiljan), ipak vas citem redovito. Good job!

    avatar

    22.01.2006. (02:02)    -   -   -   -  

  • _|_

    BTW, @optionmaster mene je Cadez tako izbacio iz takta (ala trenta uno) da sam mu zaprijetio da cu mu glavu razbit. he he...o' brother.

    avatar

    22.01.2006. (02:03)    -   -   -   -  

  • Riječanka&svijet

    Što se tiče komentiranja blogova, imamo sličan stav - moj blog je moj dom, i nije me briga sviđa li se nekome ili ne, bitno je da se sviđa meni; njime ne zarađujem niti od ikoga kamčim paru. A što se žene tiče - ma neće te ubiti, čudne smo mi žene ponekad...zaštekamo nekada kada ne bi trebalo, hehehehe :LOLOL

    avatar

    22.01.2006. (02:27)    -   -   -   -  

  • Vizontela

    ti baš izazivaš, da sam ti ja žena ne bi do lita više minicu vidia :D

    avatar

    22.01.2006. (03:12)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Ziv sam. :) OptionMaster je zaista dao ogroman doprinos promoviranju tradeanja, povlacenjem bi drasticno izgubio ne samo blog.hr, vec cijela zajednica s naseg govornog podrucja. Ja i Felix mozemo nadopuniti kojim tekstom, ali njegovo iskustvo je presudno u skolovanju mladih tj. potencijalnih tradera.@Ri: taman kad pomislim da je citam kao otvorenu knjigu, totalno me zbuni. :))

    avatar

    22.01.2006. (04:06)    -   -   -   -  

  • Il postino

    Nisam čitao ni @riječanku ni komentare ni analize, iskreno - ne zanima me, možda pročitam samo riječanku .... ali podržavam gornje razmišljanje.

    avatar

    22.01.2006. (09:00)    -   -   -   -  

  • kućanica

    i to je baš to.O kojoj gramatici pričaju?Koga briga za gramatiku na blogu.Blog je psihoterapija izbacujemo cvijeće i smeće iz sebe. Inače uvik me je zanimalo kako burza radi.Svi galame,mašu rukama i svi se razume.Unatoč godinama još mi to nije jasno.....

    avatar

    22.01.2006. (09:44)    -   -   -   -  

  • moja lektu(i)ra

    U svakom slučaju ja osobno na Vašim blogima cijenim sadržaj i iskustvo autora, ne formu...

    avatar

    22.01.2006. (11:31)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Pročitao sam u jednom postu, mislim da je od 45 lines, kako primjerice ja, kao kazališni ili književni kritičar, ili općenito novinar, ili pisac (a sve mi to donosi lovu) ne bih smio recenzirati primjerice trejederski blog jer se u trejdanje ne razumijem. Ali što ako ja uočim sljedeće: u nas uopće nema ekonomskih novinara, svi pišu jadno, glupo i nerazumljivo jer im je nerazmuljiv zapravo predmet kojim se bave. Prije mjesec dana objavljena je u Jutarnjem reportaža o Googleu koji je otprilike na razini "došo Mujo u Disneyland". Ovdje je Cartmann napisao izvanredan tekst o Googleu. Zar sam ja nekompetentan da o tome izvijestim čitatelje istog tog Jutarnjeg? Ili, kao pisac, zar sam ja nekompetentan da skužim kako je Cartmannova životna priča zanimljiva - da je on individualac s fakat zanimljivim poslom odnosom prema životu. Ili, nadalje, uvalit će mi kao branitelju dionice HT-a. Možda me čisto privatno zanima što da s njima radim. Zašto ne bi, skužim li kaj, kupujem i koji paket od sindromiranih kolega... Napisao sam otvorivši svoj blog, da ću početi i recenzirati blogove i da mi ne pada na pamet izabirati između onih oko 80 tisuća registriranih hrvatskih blogova kod domaćih i stranih webmastera, one bezvezne. Newyorcankin blog sam uzeo kao zanimljiv a ironija sadržana u recenziji izvire iz kritike aktualne domaće chit-lit književnosti! Vraćamo se dakle na početak, književnost i, eventualno, kazalište.

    avatar

    22.01.2006. (13:15)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Potpuno je nepismen tekst :-) Malaksao sam, odlepršao lektor iz glave, pišem dan i noć otkad se ovo bure zavaljalo, žena je već počela razgovarati sa mnom onako ljubazno, kao s bolesnikom.

    avatar

    22.01.2006. (13:19)    -   -   -   -  

  • Sinke

    Piše se "pogrješka"

    avatar

    22.01.2006. (15:12)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @Viz; da sam ja na njenom mjestu ne bih bio samnom, tako da i u tvom slucaju imam razlog biti sretan. ;) @Prosinac: sad mnogo manje masu rukama, kompjuterizirali su se. Ok, ja ponekad masem rukama pred kompjuterom dok pratim burzu, makar nisam broker, ali to opravdavam podnebljem u kojem zivim. :) @LK: Peratovic ima svoj stav, to je njegovo pravo. Ja sam odmah rekao da nemam nista protiv recenzije, dapace, zahtjevam konstruktivnu kritiku, zato i pisem. Sam sebi sam najzesci kriticar, tako da se necu uvrijediti. Mislim na konstruktivne kritike svih vas koji citate blog, zato i postoji opcija komentiranja unosa.

    avatar

    22.01.2006. (15:19)    -   -   -   -  

  • sovinist

    Ja pišem jer smatram da u hrvatskoj ima previše kokoši. koliko vidim i tvoj blog se temelji na tome da smanji broj neobrazovanih ljudi u pučanstvu te te svesrdno podržavam u tvom psianju. samo tako nastavi i dalje.

    avatar

    22.01.2006. (15:41)    -   -   -   -  

  • lawman

    cartmann, do sda ti se jos nisam javljao i ostavljao postove iako redovito pratim tvoj blog (kojeg btw. mislim da je odlican....:). iako se nisam jos okusao u real trade stock(ing)s, ali ako nastavis ovakvim tempom i radom na blogu to zasigurno hocu. volio bih uskoro poceti s paper tradeom.....no da ne duzim, ovo pisem samo kao podrsku i molbu da ne ugasis svoj blog prije nego se obogatim (barem malo :). a sto me potaklo da ti sad najedanput ostavim post je ovaj slucaj s newyork-woman :(... fyi isto je napravila i lawoman :( koju sam vidio da ju i ti citas.....

    avatar

    22.01.2006. (19:40)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @lawman: primjetio sam da je i Lawoman ugasila blog, kao i Bred, steta, jer su njihovi blogovi (bili) korisni i zanimljivi.

    avatar

    22.01.2006. (20:15)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @LK: HT je privatiziran temeljem Zakona o privatizaciji Hrvatskih telekomunikacija d.d. (NN 65/99) te Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji Hrvatskih telekomunikacija d.d. (NN 68/2001), ne znam kako planiraju odraditi javnu ponudu, drzava je u vlasnistvu jos 42%, + 7% fond branitelja. Svakako, ako ti ih ponude po nominalnoj cijeni od 100kn/kom, na izdanih 81.888.835 redovnih dionica, zaradit ces hrpu para. :) HT vrijedi daleko vise od 8.1 milijardi kn, prihodi ove godine bi im trebali biti preko 8.7 milijardi kn, prosle godine su isplatili predujam dividende 813 milijuna kn. Pretpostavljam da ce ti ih uvaliti u pripremljen inv. fond, radi se o velikom novcu pa cisto sumnjam da nece iskoristiti priliku i uhvatiti par %, sto u slucaju T-coma znaci par desetaka milijuna.

    avatar

    23.01.2006. (01:44)    -   -   -   -  

  • Bred

    ;) thanks na comment. Anyway, vidim (koment kod OM) imash neki pool u B of A...Nice!!! Super! cekam daljnje novice.

    avatar

    23.01.2006. (02:00)    -   -   -   -  

  • Lubav više ne stanuje ovdje

    šta te briga kako pišeš blog i kome se što sviđa, blog je tvoja kućica, kome se ne sviđa ne mora na njemu visit, meni se sviđa al niš ne kužim što piše :P :))))

    avatar

    23.01.2006. (11:05)    -   -   -   -  

  • Svinje u blatu

    Prvo, mislim da je Cratmann opet zdravorazumski postavio stvari i nema se kaj dodat na post. No, s obzirom d aj e gospodin Cadez napisao svoj komentar ovdje i onda kod optionmastera, milsim da je najzgodnije odgovoriti ovdje. (Cartmann, ispricavam se na zagadjivanju.) Prvo, mislim da je super da gospodin Cadez recenzira blogove s fenomenoloske strane necega sto je interesantno. (Tj., ne mora znati nista o temi, ali ce i njegov opis biti takav; fenomenoloski plus kritika pismenosti jer o tome nesto moze reci.) Samo sam htio reci da se optionmaster ne treba pjeniti ako ga netko prozove zbog pravopisa jer on i ne pise iz tog razloga. Drago mi je da je Cadez nenamjerno rasturio neke od psihica koji koriste blog za svoju psihoterapiju. (Tko je stvarno zivio u NYC ili LA i i izasao iz studenskih okvira i hrvatskog geta, zna o cemu pricam.) Slazem se i da kod nas nema ekonomskih novinara. Najblizi je Cadezov kolega Vresnik, no i on je daleko od neke ozbiljne kvalitete. Na zalost, i optionmaster i Felix, a i Cartmann pisu o egzotici i ne nadomjestaju taj vakum. radi se o spekulantima koji trguju na relativno likvidnim trzistima, ponekad s relativno egzoticnim financijskim proizvodima iz hrvatske perspektive (npr. optionmaster), pa je malo od toga korisno nekome koga zanima sto ce napraviti sa svojim braniteljskim dionicama ili detalji IPOa secerana (kako je napravljen, kiz kojih razloga, itd. da dam jedan recentni primjer). Bilo bi super kad bi netko od ekipe koja se bavi financijskim trzistima i gospodarstkim kretanjima pisao blog. (Znam da ih ima koji religiozno citaju navedene blogove) Samo, Cadez je u zabludi ako misli da ce ovdje naci nadomjestak za nedostatak kvalitetnih gospodarskih analiza. (Cartmann ima poneku naznaku da bi to mogao raditi, ali ga to, ocito, ne zanima niti se time trebnutacno bavi.) S druge strane, Cadez je potpuno u pravu sto se tice fenomena trading blogova i to definitivno zasluzuje medijsku paznju.

    avatar

    23.01.2006. (12:23)    -   -   -   -  

  • barba

    @cartmann: evo zgodna ti je tablica dana na :http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvati#Gradovi_sa_zna.C4.8Dajnijom_koncentra cijom_Hrvata. dolazi se do brojke 1.6 milijuna. Cak se i potkrala pogreska jer nema 23000 Hrvata u CH nego 45000. Inace brojke se odnose na omjer iseljeni:matica. Tako se lako dolazi do svjetskog poretka: 1)Izrael, 2 )Irska 3) Hrvatska...

    avatar

    23.01.2006. (12:40)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @WinstonW: najvjerovatnije ce otvoriti zatvoreni inv. fond (tj. vec je otvoren "fond branitelja") u koji ce staviti dionice HT-a, INE i jos par firmi, te branitelje uciniti vlasnicima udjela u fondu. Ajd, bolje ista nego nista, u cilju da sprijece rasprodaju dionica ce ograniciti vlasnistvo nad istima. Kao liberal drzim da se upravljanje vlasnistvom ne bi smjelo ograniciti, ali o tome ne mogu dati komentar jer jos nisu poznati svi detalji. O Hr ekonomiji ne pisem iz dva razloga, prvi je sto o velikom broju poduzeca ne znam potpuno nista, sto i ne mora biti problem jer mogu nauciti, te drugi da o odredjenom broju firmi znam neke informacije, ali smatram da, iako je blog neformalan i cita ga manji broj ljudi, mozda ne bih pisao objektivno, tj. nasao bih se u "sukobu interesa".

    avatar

    23.01.2006. (14:28)    -   -   -   -  

  • lawman

    Samo jos malo da se vratim na novinara i blogove....(zadnji post na tu temu - obecavam)....kao sto bi me nick mozda mogao raskrinkati (law-man) samo cu dodati da sto se tice tuzbe, apslolutno imaju slucaj i mogucnost pokupiti neku lovu od jutarnjeg, jer su iskoristili fotografije i citate bez dozvole autora (no bojim se ne dovoljno za veliko ulaganje u dionice :)..... ali to nije ono sto zapravo imam za prokomentirati.... vec da mi je u cijeloj ovoj prici najvise zao novinara kojemu je to posao....ne bih dao ruku u vatru da je kao klinac sanjao o tome da ce biti poznati novinar, i to po komentarima blogova (ako je onda je to jos tragicnije). nakon svega, vjerujem da ce doticne cure nastaviti uzivati u vlastitim zivotima u LA, NY, Londonu...dok ce Cadez i dalje iz ureda samo mastati o pravom novinarskom poslu..... jos imam samo za dodati da se apsolutno slazem da su svi blogovi javni i podlozni komentarima (i na to imaju pravo sve dok ne vrijedaju, klevecu ili zlouporabe autorska prava, kao u ovom slucaju newyorcanke) te se na neki nacin to i ocekuje od novinara (sto zbog javnosti sto zbog novog trenda, jer ne zaboravimo da je i samim novinarima blog novost...makar je na sceni vec skoro dvije godine), ali isto tako stoji da bi se i ovdje trebalo drzati minimalne profesionalne etike....

    avatar

    23.01.2006. (15:12)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @lawman: ;) . Teoretski postoji mogucnost da bi mogla dobiti nekakvu zadovoljstinu, u praksi, IMO, ne. Emajlirao sam se s njom i savjetovao joj da trud i vrijeme koje bi utrosila na sudjenje s jutarnjim potrosi na radosnije i financijski isplativije stvari, ne znam sto je odlucila, a i da znam, ne bi javno. Vjerujem da znas za problem koji se pojavio, nazalost, to je neizbjezno prokletstvo izlaganja na netu, tj. izlaganja identiteta tisucama ljudi od kojih neki i nemaju postene, a ni zdrave namjere.

    avatar

    23.01.2006. (16:10)    -   -   -   -  

  • lawman

    jako sam kasno poceo pratiti lawoman, a i dobrih par tjedana mi je trebalo da joj 'proucim' arhivu, tako da nazalost nikad nisam uspio stupiti s njom u kontakt :( (a kao za vraga skinula je i svoj mail).....cini se kao jako zanimljiva osoba od koje se moze dosta nauciti (a i odlican je orator)....

    avatar

    23.01.2006. (16:28)    -   -   -   -  

učitavam...