Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Budalaj lama

    Ne tvrdim ja da je 'Media-ring' Pavićev zajednički poslovni poduhvat sa Smolecom, nego to naprosto tako jest: jedno je tvrditi da kiša pada, drugo je pokisnuti. Pa pobogu, 'Media-ring' je sam predstavljen u 'Jutarnjem' kao Pavićev novi projekt te mu moja potvrda ili osporavanje ništa ne znače. Pavić ulazi u Internet agresivno, ali tek prividno zaintersiran za sam medij - interesira ga 'Iskon' (prijatelj Gavin S., gospođa Šoljan...) - kako bi sa svojim partnerom Mudrinićem (a to je treća hipostaza trojstva Nino-Smola-Mudri) dovršio poslove koje već dvije godine kani finiširati. 'Media-ring' po raznim Pavićevim linijama uspjeva dobiti ne samo projekte na nacionalnim televizijama Hrvatske mimo svih kriterija i razloga, već ta firma razmiče satnice programa kako želi, kao što je pokazao onaj propali reality u koji se ipak nije dovoljno uložilo a da ga se ikako spasi. Kad je trebao prime-time, micalo se štošta samo da se Smolec naplati. Jebiga, u ovoj zemlji dva, tri čovjeka vladaju medijima. To svima odgovara: politici, koja zna s kim treba razgovarati da bi se nešto pripustilo ili zaustavilo, sponzorima koji za svoju lovicu nešto dobiju natrag (ili u kešu ili u obliku savršenog press-opravdanja svojih ulaganja), marketinšim firmama koje ne moraju sklapati dogovore o kick-backu s novim i novim komericijalistima, medijima, jer oni koji su u igri žive spokojno i ušuškano... Prava idila! Šteta samo što se biološka osnova ovog projekta troši, što Jugoslavija sporo ali neminovno odumire ne samo kao država, nego i kroz njene zagovaratelje, pa je ipak neminovno da se i taj posljednji relikt bivše države u Hrvata, medijski pogon ove zemlje, sam od sebe uruši - jednostavno, nitko ga više neće htjeti opsluživati, jer, kopanj je ipak načinjen samo za par izabranih, a nove su generacije, odgojene na vjeronauku, stasale i već kucaju na vrata. A njih ne jebe čime je Mudrinić zadužio Udbu i Hrvatsku, kao ni koji su to njegovi patenti - osim kao kuriozum (inače, ti se patenti, da i to otkrijemo, tiču elektronskog nadzora građanstva, pa je i logično da je Mudriniću u privatizaciji nakon lukrativnog mjesta na HRT-u zapao slastan kolač telefonije).

    avatar

    16.01.2006. (15:05)    -   -   -   -  

  • Blog Koji Se Gleda

    "(...) a nove su generacije, odgojene na vjeronauku, stasale i već kucaju na vrata. A njih ne jebe čime je Mudrinić zadužio Udbu i Hrvatsku..." Kako bih volio da si u pravu. Ali mozda su ipak nove generacije odrasle (i jos odrastaju) na Ceci, Popularnom Joli, Dragani, internetskoj pornografiji, TV nasilju, a i društvenoj potvrdi isplativosti nasilja. Svasta sam nabacao u prethodnoj recenici, ali volio bih kad bi malo rasclanio svoju viziju. Ne znam je li ti poznat A. de Tocqueville, ali nesto slicno je on nazivao prelaskom s tiranije tijela na tiraniju duha. Nama su se kroz povijest mijenjali razni tirani tijela; sada, kad ocekujemo oslobodjenje, zapali smo u tiraniju duha. A da toga ni nismo svjesni. Stvarno mi je zanimljivo citati to sto pisete Zeljko, ti, MB i mnogi posjetitelji ovog bloga. Da mi zelembaci postanemo svjesniji svog zelenila. :)

    avatar

    16.01.2006. (15:22)    -   -   -   -  

  • Budalaj lama

    Da, da pojasnim: spomenuo sam vjeronauk kao metaforu, i to u posve vrijednosno nedvosmislenom kontekstu: nije ovdje riječ o tome da će hrvatsko društvo nastavati sveci i časne, već je riječ o tome da su stasale generacije kojima uopće nije jasan svijet iz kojeg dolazi Ninoslav Pavić: njima je sasvim nepoznata njegova geografija, jer oni ne će služiti vojsku u makedonskoj kasabi, njima je nepoznato vrijeme toga svijeta, jer ga ne mjere plenumima CK SKJ i SKH, njima su nepoznati idoli toga svijeta, jer posljednji kažem umiru, njima je nepoznata ideologija toga svijeta, jer nemaju pojma o fetiškom karakteru robe ni garderobe, i, ukatko, Nino Pavić će proživjeti starost u nekom tuđem svijetu, jer njegov nestaje, a novi se poredak neminovno rađa: umjesto TIPSS-a (znaš li što je to?) ta su djeca učila apostole jedne starije dogme, što nije po sebi ni dobro ni loše, nego je samo something complitely different

    avatar

    16.01.2006. (15:32)    -   -   -   -  

  • Budalaj lama

    Dakle - ja ne mislim da dolazi carstvo slobode. Nemam nikakvih iluzija. Jedino mislim da kroz desetak godina Ninoslav Pavić ne će moći u svojim novinama tiska tekst Dejana Jovića u kojem se slom i propast Jugoslavije tumače povijesnom nuždom odumiranja države u socijalizm, tj. komunizmu! To neće biti moguće ne zato jer će to tada svima, kao danas meni, istom zazvučati imbecilno, nego stoga jer će u međuvremenu stasati generacija sasvim solidno nacionalno indoktriniranih maljčika: pazi, ne mislim pritom ustaša, mislim na male, dobre hrvatske građane, klajnbirgere, kojima je svaka pomisao na Jugoslaviju do prezira strana i koje baš zabole zašto je propala. Da ne kažem da se ne će javno libiti kazati: Jugoslavija je propala jer mi, Hrvati, više nismo htjeli živjeti sa Srbima u istoj državik, ako bi to bila njihova velika država! I to je sve. Što se tiče Cece, slušaju i Ameri takva sranja da nemreš vjerovat, samo treba malo poznavati engleski i glazbu. Konačno, seljačine su pravi globalisti, multikulturalisti i građani svijeta - zapravo, u tom je smislu čudno što je revolucija, kako bi rekao Puhovski, izostala. No, u nas se to s Ludnicom i Pashom preuveličava - nemoj mi kazati da klinci imaju 300 kn za butelju! Meni je strašnije što slušaju Ninu Badrić, pogotovo u Studiju 10! Nemam ja, prijatelju, neko dobro mišljenje o ovoj mojoj jadnoj domovini, no ipak mi je drago da postaje sve više Hrvatska, a sve manje biva bivša jugoslavenska socijalistička republika. Ako ništa, drago mi je to zbog Pavića, Torbarine i svih onih Nininih suboraca koji su još 1988. do promuklosti aklamirali za Jugovinu! Kakav je njihov život, da mi je znati!? Kakav je to pakao, biti Jugoslaven, a probuditi se svako jutro u Hrvatskoj! U, jebote...

    avatar

    16.01.2006. (15:45)    -   -   -   -  

  • Blog Koji Se Gleda

    Za TIPSS znam, pričali mi stari. :) Ma shvatio sam ja metaforu. Mogao si napisati i da je to generacija koja nije bila primljena u pionire. Pokušao sam plasirati pitanje, provocirati tvoje proroštvo. Jesu li zaista u pitanju apostoli starije dogme? Nemam iluziju da sam sposoban (ili pozvan) vrijednosno odrediti novi poredak, ali kakav ce on biti? I koliko ce biti drukciji od ovog danas? Sudeci po gorljivosti kojom stranacke mladezi/forumi/sjemenarnice klicu parole oceva i djedova im, nisam toliko uvjeren u brzi prevrat. IMHO, gotovo da bih pogazio i djelic svog (opceg) dostojanstva, samo da se okrenemo sadasnjosti i buducnosti. Ima li kakav Deus ex machina za nas? (Drazen Zecic)

    avatar

    16.01.2006. (15:48)    -   -   -   -  

  • Blog Koji Se Gleda

    "Nemam ja, prijatelju, neko dobro mišljenje o ovoj mojoj jadnoj domovini, no ipak mi je drago da postaje sve više Hrvatska, a sve manje biva bivša jugoslavenska socijalistička republika. Ako ništa, drago mi je to zbog Pavića, Torbarine i svih onih Nininih suboraca koji su još 1988. do promuklosti aklamirali za Jugovinu! Kakav je njihov život, da mi je znati!? Kakav je to pakao, biti Jugoslaven, a probuditi se svako jutro u Hrvatskoj! U, jebote..." Baš tako, "u, jebote". Što se tiče butelje za 300kn, ne vrte se takve stvari samo u Ludnici i Pashi. Također, puno sam manje (spominjući Cecu, Jolu...) referirao na glazbeni element nego na kulturološki, da ne kažem antropološki.

    avatar

    16.01.2006. (15:55)    -   -   -   -  

  • Sjebana stvarnost

    jako dobra arhiva...

    avatar

    16.01.2006. (16:41)    -   -   -   -  

  • Mala truba...

    Super blog...kiss!

    avatar

    16.01.2006. (20:21)    -   -   -   -  

  • DIS

    tester

    avatar

    16.01.2006. (20:31)    -   -   -   -  

  • pulicer

    Budalaj Lama meni nesto o Big Brotheru i sl. pricicama, da bi zatim raspalio od Cece, Ludnice do Nine Badric. Kao da covjek cita samo Gloriju. Ekonomija mu je toliko strana da i ne moze shvatiti zasto ni jedan do sad vidjen politicar nije uzasao sa pozicije bez osjetno deblje lisnice.Znaci nista nije shvatio... Cisti prosjek i odlican primjerak.

    avatar

    16.01.2006. (20:32)    -   -   -   -  

  • DIS

    Matane, daj neki citat. Drago mi je da si mi se javio zadni put,ali Dragi Blog bio domišljatiji od mene.

    avatar

    16.01.2006. (22:23)    -   -   -   -  

  • Budalaj lama

    Pulicer...je li to križanac pudla i šnaucera? Stari, kad bi neurokirurzi presađivali mozgove ja bih dao sve na svijetu da mi presade tvoj - vidim da je sasvim netaknut i savršeno očuvan. E, da je meni tvoja glava tri tjedna pa da se dobro odmorim. Slijedeće godine ja ću tebe kandidirati za sudionika Big Brothera - kladim se u sve na svijetu da ćeš pobjediti. Ta, nakon bjelovarskog hellsangela i uljuđenog Roma naprosto je nužno da sada pobijedi čovjek bez mozga. Osim ako ti se komad ne kandidira, jer s brkatom ženom teško da bi itko imao šanse. Na kraju, za vas dvoje imam jednu dobru i jednu lošu vijest: dobra je da su mi upravo javili - pročitavši prvu rečenicu moga komentara - da znanstvenici u Hustonu pripremaju prvu transplataciju mozga i da si ti prvi kandidat; loša je vijest da će ti presaditi njen mozak. Shit happens!

    avatar

    16.01.2006. (22:49)    -   -   -   -  

  • Budalaj lama

    Kažeš BKSG da si se "...referirao na glazbeni element nego na kulturološki, da ne kažem antropološki"; onda se slažemo, jer je eminentno antropološki uvid da je seljačine Dragi Blog sasvim nepristrano rasporedio ravnomjerno po ovom nesavršenom svijetu. Nemoj ni pomišljati da je hrvatski današnji primitivizam endemičan ili možda samonikao: nema u nas neoprimitivizma, stari, tu je lišenost kulture ono jedno za koje smo da bi uopće bili zajedno, jedina je to i jedino je to starodrevna tradicija. Djeca skaču na Cecu, urlaju na Tifu i Bregu, ali i repaju, što je meni osobno jednako idiotski: hrvatski reper, to je nešto kao uzbečki rocker, nije li? Leb, stari, vidiš li da je ovaj blog super i da smo dobili kiss! Vjerujem da su u originalu ove riječi bile napisane ružičastim fontom. Evo citat umjesto Matina, neki ga je dan potegao naš francuski akademik,koji je toliko puta govorio o hendikepu tradicije našeg kulturnog podneblja; te su kritike, po njemu, najbolje parafrazirane u rečenici Tomassa di Lampeduse: "Njihova oholost je beća od njihove bijede". Tomasso, zasigurno, nije pred očima imao Hrvate; što bi tek rekao da jest, barem na tren.

    avatar

    16.01.2006. (23:04)    -   -   -   -  

  • F.

    Doista, kažem Vam ljudi, prije ikakve prepirke/rasprave sa starijim i nadasve upućenijim ljudima kao što je moj novi prijatelj budalaj, u glavi morate imati vrlo jasnu sliku i poznavanje svih aspekata teme o kojoj pričate, te svojoj strateškoj poziciji u toj verbalnoj bitki! Nevjernicima preporučam Sun Tzua i scroll na komentare 5 postova udolje pa naučite na mojoj sudbini, a ostalima, koji će mi vjerovati na čitanje, želim samo puno sreće, jer, trebat će vam. Samo da razjasnimo prije svega za mog frenda budalaja, ako me dobro služi sjećanje - mihi nomen est Filip-juventus discipulus universitatis Zagrabiensis, Facultatis Iuridica et noster diligentis magistri Barbić, Kregar etc. Otvorene karte, prezime ću ipak sačuvati za sebe, kao da je uopće i bitno. Nikakvog animoziteta prema tebi nije ni bilo in the first place, čvrst stisak ruke, krenimo. Lika kao što su budalaj i njemu slični jednostavno ne možete dobiti, gotovo, točka, nemoguća misija. Čak i kada se ne bi radilo o trenutnom evidentnom generacijskom i intelektualnom jazu između nas i njih, ostaje uvijek činjenica da čak i ako date neki smisleni argument, oni će vam, samo na temelju poznavnja historijske determiniranosti naših okolnosti, dati još tri i tako u krug. A kamo li ako se radi o očito vrlo obavještenim ljudima kao D.Blog, aka budalaj. Ili će vas, s druge strane, ako ste posve nespremni kao naš pulicer, također viđeniji komentator ovog bloga, vješto ismijati (kao uostalom i mene, ali ja barem priznajem da je bilo koliko toliko zasluženo) komentarom sličnim ovim o presađivanju mozgova, koji ustvari jako dobro dođe nama promatračima-umproforcima nakon maratona proučavanja recimo Kaznenog prava u Hrvata, i iskreno nas nasmije u ove kasne sate, u mrtvilu tužne i hladne zime... Damage report? budalaj, spremam novu zadaću, bit će uz tvoje dopuštenje objavljena negdje nakon pisanja nadolazećeg mi kolokvija zbog kojeg baš ne stignem javno prokazivati svoje prihvaćeno neznanje i pokušaj znanja (rasvjetlio si mi donekle Mudrinićevu ulogu - još, još!) a naslov mi već stoji u glavi "Zašto, kada odrastem, ja želim biti Dragi Blog"* *Mislim da je potrebno ozbiljno spomenuti neupućenim promatračima da ne bi bilo zabune - nikakve ironije u mojim komentarima nema, niti će je biti. To će biti samo jedan kratki resume djelovanja D.B-a tu kod Željka! Zašto pišem domaći, između ostalog mi se jako dopao vješt način na koji mi daje do znanja na profesiju kojeg točno Željkovog imenjaka insinuiram, pa je tu onda i ona sjajna epizoda pederčina je karakterna osobina, a peder samo "nagnuće" (lol, od kud ih izvlačiš?) i još tisuću stvari zbog kojih mi je izuzetno drago da imam priliku djeliti Željkovo domaćinstvo s njim. Pozdrav stvaraocima Hrvatske koji su stajali uz bok našem prvom Predsjedniku (Tuki, jeli?:)), ma gdje bili! (ostaje mi još 4982 god. da saznam točno:)) aufwiedersehen

    avatar

    17.01.2006. (01:31)    -   -   -   -  

  • F.

    "...verbalnoj bitki.." bitci bici bitkci, ispričavam se na eventualnim pravopisnim i inim greškama, i da ovo nije ovako neformalni oblik komunikacije, ostaje činjenica da je pola dva u noći...a ustajem u 7! Hvala, F.

    avatar

    17.01.2006. (01:35)    -   -   -   -  

  • Budalaj lama

    Jednom ne tako davno u još nepodjeljenom DKH pred prepunom je dvoranom jedan od hrvatskih književnika vodeći sjednicu stalno iznova ponavljao:"...u prvoj točci...u drugoj točci...u trećoj točci...". Branimiru Donatu koji je onako korupulentan kakav jest sjedio u zadnjem redu, dojadilo slušati točci pa točci, te u basu, odjednom, iz dubine sale upita govornika:"Kad jebeš, jesi u pički ili u pičci?". I tu se negdje krije odgovor na tvoje pitanje: bitci bici bitkci?, te točan odgovor: bitki! Filipe, dobro ti učenje, a drago mi je da te je nasmijao onaj moj comica relief; kad je na tvoj nagovor još jednom pročitao moj komentar, nasmijao je i Pulicera, mada on nije posve siguran zašto se smije i što mu je točno smješno. Zapravo, iako znam čemu si se ti nasmijao, dao bih sve na svijetu da saznam čemu se Pulicer smijao. Mislim da bi to mogao objasniti jedino još Kemo Terapija. Svojim riječima, svakako. Filipe, nije bilo teško već isprva nagađati o tvom budućem zvanju, a gotovo je bilo izvjesno što studiraš čim si progovorio "...o mogućoj retribuciji". Student + retribucija = Puba Fabricijus, jura. Znaš što, Filipe...Budući da si klasičar, da si nam se predstavio latinštinom našom nasušnom - silno si me time razveselio, nemaš pojma koliko - a kako si mi i ogrijao ego spomenom svog referata na temu 'Opći uvod u fenomenologiju duha Dragoga Bloga i Sina njegova nepriznatog, Velikog Mahera Lame Budalaja', odlučio sam skratiti ti točno 4982 godine uzaludnog truda i muke, te ću ti rado, u napadu neshvatljive dobrote i milosti otvoriš li poštanski sandučić/emajl na svome blogu, pokušati otkriti lik iza krinke! Znam, znam, dobro, hvala, O.K....Naime, da objasnim: pokušat ću, jer i ja sam već par desetljeća pokušavam saznati tko se krije iza lica s kojim izlazim u javnost i koje za svakog brijanja ugledam točno inverzno od onog što, nagađam, ustvari jesam. Nadalje, a što ako je to lice moje pravo lice? Dopusti manirističku metaforu: što ako sam ja prerušen u samoga sebe? Ili, pak, da zapjevamo jednu Žižekovu: A što ako krinka ne krije ništa, ili, unheimlich!, ako krije upravo ništavilo! Sve su to pitanja na koja je - pogledaj: dosjetka se odjednom pretvara u vrlo ozbiljnu opomenu! - vrlo teško odgovoriti, pa i samom Dragom Blogu, to jest meni, hm...Možda tome blog kao blog i služi: da možemo biti drugi, pa makar i kao Nitko (postoji jedan Picture of Nobody kod Špeksira, u Oluji; kad nađeš vremena, potraži ga u originalu sam; trud se isplati), jer možda na kraju shvatimo da i kao bez-lični možemo biti ličnost, osoba. Vidiš, ne moramo uvijek i sam o politici i ne mora svaki tekst brujati govorom 15 likova, iako, ispada, kad ja sam sa sobom popričam, poveliko je to društvo! /znam da će te ova formulacija veseliti, pa mi malo paunerije moraš dopustiti/ Sve u svemu, razlog s kojeg ću ti naprasno dati do znanja tko sam to ja, Dragi Blog aka Budalaj lama, vrlo je jednostavan: kad saznaš, možda ćeš se zaista potruditi i ti postati Dragi Blog! To, vidjet ćeš, i nije nemoguća misija. Recimo, ja, da progovorimo o meni najdražoj temi...Kad je dragi Bog pitao tko želi biti Budalaj, dugo se nitko nije javlja, pa sam onda ja dignuo ruku tek da prekinem zaista neugodnu situaciju. I prije no što završim - stari je Dedijer, pokoj mu duši, zadnjih godina govorio da treba raspustiti sve obavještajne službe jer sve što čovjek želi saznati može doznati čitajući današnje medije. Točno, samo, treba savladati vještinu čitanja novina, gledanja televizije, slušanja radija...Za to ne treba puno: jezici tih medija isprva jesu strani, no, iako ih je dobro poznavati, misliti se uči na materinjem jeziku. Pametnica kakav jesti, brzo ćeš ti to sve pokupiti i upiti. I za kraj: moja je generacija više no od Sun Tzua, Du Mua, Cao Caoa i ostalih generala učila od Grunfa i njegovih parola na junačkim prsima. Sad reci da ne skupljaš upravo ponovljenu klasičnu seriju 'Alana Forda', i onda odustajem od obećanja! Sad bi trebao prestati, jer ne želim ometati Pulicera koji smišlja smješne i ubitačne šale na moj račun. Već je došao do opće sheme pošalice i generalne predodžbe o tome što je to ono komično samo, i sad još samo dedukcij, dvije pa smo ga svi najebali, ja pogotovo i u prvom redu. Pulicer, ako ti zapinje, evo pomoći: Ti mene recimo pitaj: Ej, Budalaj, ajde reci rampa!, a ja ću odgovoriti: ...dobro, evo, rampa!, pa ti nadometni: Djeda ti po guzici štampa. Nek te ovo štampa ne zbuni, pusti sad to, jebiga, nemam više puno vremena za objašnjavati, a i štos killing joke, nemreš fulat. Ako blogerima ne poispadaju oči od smijeha, ja ne znam...Sve vas voli,

    avatar

    17.01.2006. (02:45)    -   -   -   -  

  • @DISi, rodijače? Inače, Matan ti je Branko... Wu'naš'ka'e'tu'e'bga... Je li dobar citat? (M.B.)

    avatar

    17.01.2006. (14:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...