Komentari

wolfwoodscrowd.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • neli

    Nema veze sa tvojim postom,ali mi je ovo fakat hitno!!!Kako promijeniti šifru od bloga???

    avatar

    11.01.2006. (14:25)    -   -   -   -  

  • Wolfwood's Crowd

    Logiraš se, odeš na postavke, stisneš tab Korisnički račun, upišeš novoželjenu zaporku dva puta... :-)

    avatar

    11.01.2006. (14:36)    -   -   -   -  

  • Barbi:)

    Hmm, pa da, teško mi je vjerovat da je INFORMATIČKA knjiga stara TRIDESET godina još aktualna.. Idem pročitati intervju... =)

    avatar

    11.01.2006. (21:11)    -   -   -   -  

  • Berislav www.lopsica.com

    Re. MMM: Upravo ju citam, odlicna je. Najbolja fora je sto je knjiga izvorno napisana jos prije 30 godina a itekako vrijedi i danas. Na Wikipediji (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Mythical_Man_Month) ima krasan Brooksov citat: kad su ga pitali kako to da i nakon 30 godina razvojni timovi ponavljaju iste greske o kojima je on pisao prije 30 godina, on je otprilike odgovorio: "Moju knjigu ljudi zovu Biblijom softverskog developmenta, i to je tocno: svi je citaju i citiraju, a nitko je se ne drzi." :D

    avatar

    11.01.2006. (21:13)    -   -   -   -  

  • math_baby (mathbaby.blog.

    Pa gdje si, Berislave lopsico, vukov hemeroidu? Zaista, toliko uvlacenje nekome u supak i "klimanje glavom" na sve sto metko kaze zaista jos nisam vidjela u zivotu! Ali nista cudno: to je valjda jedna od bitnih odlika open-source "komjunitija": podilazenje jedan drugome i uvlacenje u supak!

    avatar

    12.01.2006. (20:11)    -   -   -   -  

  • Berislav www.lopsica.com

    Baby, kako te nije sram? Mogu razumjeti i prihvatiti tvoje stavove prema open sourceu itd, ali ovo je strahovito nepristojno i ruzno. Ne mozes se tako ponasati prema nekome koga ne poznas, i tko je (vjerojatno) znacajno stariji od tebe. Ovakvi prostacenje i osobno vrijedjanje su ispod svake razine, pa cak i tvoje -- ako mi imas nesto za reci posalji mi poruku preko mog sitea; ja se ne skrivam iza anonimnog nicka.

    avatar

    13.01.2006. (00:09)    -   -   -   -  

  • čips

    bero, ona ili on je kukavica koja se skriva pod krinkom prividne anonimnosti, lako je tako srati, neka kaže tko je imenom i prezimenom i neka onda čvrsto stane ispred svih svojih izjava. i da, svi oni koji su spomenutu knjigu kopovali sve ove godine nisi ništa nego obični vučji uvlakači, jel' tako mata baba?

    avatar

    13.01.2006. (08:34)    -   -   -   -  

  • math_baby's blog

    Berislave, drago mi je da razumijes i prihvacas moje stavove o open sourceu. Znam da mi neces vjerovati, ali moj cilj nije bio prostacenje i osobno vrijedjanje - to je bilo tek sredstvo kojim sam se posluzila u tocno odredjenu svrhu. Naime, vidjevsi da na gotovo svaki vukov blog-zapis dodjes na njegov blog i odobravas i apsolutno se slazes sa svim sto on kaze, htjela sam samo postici to da razmislis malo o ovome: zar je zaista moguce da si vukov klon i da o svemu mislis potpuno jednako kao i on, ili, naprotiv imas i svoju osobnost? Mislim, nije li bez veze doci na neciji blog i konstantno "klimati glavom" i "slagati se sa svim", odobravati ono sto vlasnik bloga kaze, itd? Zasto imas potrebu uvijek "blagosloviti" ono sto vuk kaze? I tako, ovim malo grubljim, ali vrlo upecatljivim izrazima htjela sam te samo potaknuti da razmislis o tome kako nije vrijedno biti niciji klon i kako treba imati svoje misljenje. Zao mi je ako sam te uvrijedila i ispricavam se, zaista - htjela sam samo da razmislis o ovome sto ti govorim. Ipak, priznaj: niste ni vi bili bolji prema meni: npr., vuk se od samog pocetka odnosio prema meni s prezirom i sa visine, a ismijavanje si i ti prihvatio. Vuk je govorio kako ga podsjecam na one koji procitaju dva auto-magazina i onda misle da sve znaju o autima, itd. Vuk je negativno pricao o meni, a zatim si to (po obicaju, sasvim nekriticki) prihvatio i ti, kao i ostali posjetitelji vukovog bloga. Mene ovo o auto-magazinima vrijedja zato sto zaista nisam takva: programiranjem se bavim sa strascu i jedna sam od rijetkih zena u tom poslu, pogotovo kod nas, i zaista ozbiljno i nimalo povrsno ne shvacam taj posao i s njim zivim. Da, istina, ne volim open-source, i da, moj rijecnik je ponekad malo zesci nego sto bih si to inace dopustila u nekoj "nevirtualnoj" diskusiji: ali, to je sve u cilju postizanja interesantnije, strastvenije i intenzivnije diskusije, a ne nekakve hladne i "klinicke"! Pa i vi, opensorsasi ste prema meni isto tako prilicno zestoki, ne samo ovdje nego i na forumu! Ja se na to ne zalim, nego umjesto toga, i ja uzvracam istom mjerom! Recimo, bez veze mi je to sto vuk, kao, propagira nekakve slobode i otvorenost svega i svacega, ali, odbijanjem da pokaze one zadatke koje je ljudima dao na testu za posao, pokazuje da ne zivi po onome sto propovijeda! Pa covjece, practice what you preach! Uglavnom, meni je to sve, eto zanimljivo: zanimljiv mi je (sa socioloskog i psiholoskog stajalista) open-source pokret i njegovi vatreni pristase, tako da vas molim da me ne banate i ne proganjate nekakvim "smetlarima" sa bloga! Ako volite slobode, dajte je onda, molim, i meni da kazem sto mislim! Uostalom, ovi komentari bi tome trebali i sluziti, a ne samo za "klimanje glavama", zar ne?

    avatar

    14.01.2006. (11:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...