Komentari

mybigblue.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • autor: XVII, misto radnje: Split...

    kako donosim odluke? ma svakako, razumom, srcem, dikad intuicijom, a dikad i život sam raspetlja nešto... :o))))

    avatar

    08.01.2006. (21:40)    -   -   -   -  

  • autor: XVII, misto radnje: Split...

    ... a dikad i zapetlja, e... ;)

    avatar

    08.01.2006. (21:41)    -   -   -   -  

  • trill

    Kod mene je slučaj gotovo obrnuti :) Malo sam prenagla koji put. Pogotovo kod nekih važnijih stvari i važnijih odluka puno bi pametnije bilo malo više razmišljati, odvagati sve za i protiv, ali rijetko to radim. Znam i pogriješiti u svemu tome, ali da se i može natrag vjerojatno bih ja opet po svom :))

    avatar

    08.01.2006. (21:47)    -   -   -   -  

  • borut

    Wooow! Od kada nisam bio ovdje (kolovoz /?/); a sta se tice odlucivanja, nekada je dobro prepustiti vremenu da rijesi problem!

    avatar

    08.01.2006. (22:01)    -   -   -   -  

  • sama, pa šta

    koliko sam ja tek puta počela pisati post i minjala i prvu i drugu i treću rečenicu dok nisam sve delete i čekala pravi trenutak tj. inspiraciju za pisati. ne triba te to čuditi. sigurna sam da se to puno puta svima dogodilo. a šta se tiče odluka, ne filozofiram previše. ako nešto želim, krenem i vidim dokle ću dogurati. dakako, sve ovisi o kakvim željama ili odlukama je riječ.

    avatar

    08.01.2006. (22:07)    -   -   -   -  

  • pegy

    Ajme, Bigice, ako imam takvih stvari pitaš? :))) IMAM, brdo ih ima. Nema Nova godina veze s tim, ali moja glava ima. :)) Baš danas sam razmišljala o nečemu i o tome hoću-neću, i ništa nisam utvrdila. :) Za sebe nisam sigurna, ali nadam se da ti hoćeš. :) I drago mi je da si napisala post. :)

    avatar

    08.01.2006. (23:34)    -   -   -   -  

  • Woolf - male divlje ženske priče

    Naravno Blueice:) nekad se proslavim spontanošću, a nekad osramotim neodlučnošću ili obrnuto ali neminovno je da svaka nova odluka donosi neke nove prepreke ... pa ipak- svako novo putovanje započinje malim korakom ;)

    avatar

    09.01.2006. (01:13)    -   -   -   -  

  • Blokče F. Kobajaši

    Ma ja samu sebe dobro izmučim sa razmišljanjima i analizama oko svega, ako je još nešto jako bitno užas. A na kraju obično napravim kako sam i mislila na prvu. Ono ubijem se od dodatnog razmišljanja i napravim ono što je bilo instinktivno. Ma komplicirane žene...:)

    avatar

    09.01.2006. (02:07)    -   -   -   -  

  • more nade

    Nisam ni ja izuzetak u donošenju odluka. Vremenom se nataložilo niz strahova a i ovaj svijet nas odgaja i uči da se neke krive odluke skupo plaćaju pa time onda kod mene kad je u pitanju ljubav toliko nećkanja, toliko vaganja... da-ne-da-ne-ne-da... I ne samo u ljubavi. No, uz nećaka učim da je život i igra i da se treba opustiti i ići srcem, naravno promošljati i misliti o posljedicama i logici.. takva mi je možda i priroda da previše mislim. Šta ja znam nekad treba pokušati makar u malim odlukama biti spontan. Nastojim... :-)

    avatar

    09.01.2006. (08:41)    -   -   -   -  

  • Plava Zvjezdica

    a ne znam, zavisi, koji put analiziram, koji put bubnem, a puno puta sam na sto muka jer ne znam, a intuicija mi zahrđala, sjećaš se pisala sam o tome, kak koji put mrzim to što ne vidim rješenje, čak i kad mi se pokaže ja ne vidim, ne slušam odgovore koji mi se nude, treba raditi na tome

    avatar

    09.01.2006. (11:26)    -   -   -   -  

  • buba mara

    Pronašla sam se u nekim rečenicama tvog posta, ali samo zato što sam liječeni perfekcionist. Dugo mi je trebalo da shvatim da ne postoji uvijek rješenje koje je i meni i drugima najjednostavnije, najugodnije i najbrže. Neke stvari idu polako, pa i ako odluke idu polako – onda je to jedna od tih stvari koje se ni ne smije požurivati. Meni je bio problem što sam previše mozgala oko svega (slično kao i ti, vidim :)) i to je narušavalo spontanost i element iznenađenja – koje oboje, paradoksalno al istinito, obožavam . dakle, sama sebi s previše razmišljanja sam skakala u želudac i to je konačno prestalo prije 3-4 godine ... Sad imam dvojbe, ali oko nevažnih stvari – tipa, koji sladoled pojesti i mislim da je tako najbolje. Nek te vode tvoje želje i snovi i onda ćeš znati što i kada i kako odlučiti i napraviti

    avatar

    09.01.2006. (12:01)    -   -   -   -  

  • izvornade

    Odluke, odluke, odluke. Bez obzira koliko neka situacija izgledala laka ili teška razmišljamo o tome što će se dogoditi kad neku odluku donesemo i provedemo ju u djelo. Svaka situacija ma koliko izgledala slična nekoj prethodnoj, zahtjeva svoje kuteve gledanja i odluke koje se odnose upravo na tu situaciju. Najlakša životna odluka mi je voljeti svoju dragu! Moje srce i duša s radošću i veseljem žele provesti život samo s njom!

    avatar

    09.01.2006. (12:07)    -   -   -   -  

  • ŠKORPION12

    ne volim donositi odluke tj. opredjeljivati se - jer nikada ne znaš jeli promjena, u svakom slučaju i dobra. Trenutno se nalazim baš u takvoj situaciji.pozdrav!

    avatar

    09.01.2006. (13:15)    -   -   -   -  

  • freestyler

    obzirom da je i rock pisao o istome evo i istog mog komentara kao i kod njega ...zbrajanje, oduzimanje, proračun posljedica i slične misaone aktivnosti su one stvari koje ne samo da otežavaju odlučivanje u situacijama kada imamo jako puno nepoznanica, nego i kasnije donose sa sobom stalno preispitivanje ispravnosti odluke, ne možemo razmišljati i računati s nečim što ne poznamo, ostaje samo iskrenost i vjera i uz jaku vjeru, nepokolebljivu svaka odluka je ispravna i posljedice makar i bile ne sjajne ne osjećaš kao nešto loše, nego kao nešto što normalno ide uz tvoj odabir .... uživaj jer ionako je sve već negdje puno ranije zapisano ...:))))

    avatar

    09.01.2006. (14:44)    -   -   -   -  

  • gdy

    Ja sam strasno (namjerno nisam htio metit kavcicu LOL) impulsivna osoba; i to mi se milion puta razbilo o glavu... No, barem se ne zamaram predugim donošenjem odluka (kog lazem...sebe ili tebe?) Pusa od krampusa!

    avatar

    09.01.2006. (15:00)    -   -   -   -  

  • dispet

    Ja prvo postupim kako sam iz prva zamislio - pa tek nakon toga razmišljam jesam li postupio promišljeno ili ne promišljeno... Odluke odmah i refleksno donosim - ako su kojim slučajem krive pokušavam popravit situaciju - ako ne ide, "jedem govna" :)

    avatar

    09.01.2006. (17:00)    -   -   -   -  

  • Friva

    Zavisi o mojem raspoloženju u tom trenutku i o ozbiljnosti odlučivanja. Više dvojim nego što pucam od prve.

    avatar

    09.01.2006. (19:29)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    @xvii, dobri su načini ili da kažem - oružje? -intuicija, razum...,no najgori dio je taj proooceeeees...čini mi se beskrajan.Istina, život i sam raspetlja katkad. @Trill, ne znam spada li i to u skupinu naglih donošenja odluka, ali meni se recimo dogodi da me onako na brzinu nešto zadesi, kao u nekom vrtlogu, a nema vremena za pretjerano razmišljanje. Možda tek poslije, ali tad je obično već - kasno. To ipak ne znači da su takve odluke loše, ali su, kad je riječ o brzini odlučivanja, "nabrzinske". A čini mi se i to - da neke stvari 100 puta odlučujemo, 100 puta bismo pogriješili. @Borute, dobrodošao opet! Slažem se, vrijeme je nekad dobar pokazatelj! @ Reino, da, često je i vrsta odluke zapravo neki pokazatelj koliko smo (ne)odlučni. Neke je ipak (relativno) lakše donijeti. Možda. Hm...Ili sve ipak ovisi o tome koliko su one NAMA važne? Možda je nekome nevažno i sitno ono što se nama u određenom trenutku čini kao Mt. Everest. @Pegy, hvala na povjerenju, ali nisam sigurna da sam ja baš tako odlučna. ;)) Sve je relativno :) @Woolfice, ovo si odlično napisala - tako se i sama katkad proslavim, a katkad sve upropastim :( @Blokche, i s tobom se slažem,moram priznati. Tako mi se isto događalo da ja kompliciram i kompliciram, a onda se pokaže da je ona "prva lopta" bila za pravi pogodak! @More Nade, baš tako, strahovi, strahovi su česta kočnica, priznajem, imam ih! A djeca...Eh, trebali bismo se u nekim situacijama zaista ugledati na njihovu spontanost i jednostavnost! @Zvjezdice, sjećam se, i tad sam pomislila kako zaista treba katkad više pozornosti posvetiti intuiciji, a najčešće ne prepoznajemo te intuitivne signale. Trebalo bi to jače razvijati. Negdje sam čak pročitala da bi bilo dobro i zapisati kad smo i u kojoj situaciji osjetili "to nešto", a onda će se pokazati u kojim se situacijama javlja taj osjećaj i što im je zajedničko, a onda valjda možemo i povezati što nam je "govorio" osjećaj, što zapravo znači ili signalizira. @Bubamaro, moram reći da sam se i ja vrlo dobro prepoznala u tvojim riječima. Čini mi se da sam i sama tako prepuna suprotnosti, upravo kao što si opisala! @Izvore Nade, nemaš pojma kako mi divno zvuči ovo što si napisao ;)) @Škorpione12, to je ono - nikad ne znaš. Eee, to i mene ždere ;) @Freestyleru, baš mi je dobro došlo i tvoje viđenje. Zapravo, baš sam zadovoljna što se ovako lijepo može komentirati i što ste SVI tako dobro opisali svoje viđenje situacije odlučivanja. To je jedan od razloga zašto volim ovakav način komunikacije s ljudima, tj. s vama koji čitate moje piskaranje.Uvijek su to novi vidici ;)) @Gdy, odlična ti je ta igra riječima ili, bolje rečeno, "kvačicom" !!! ;)) Drago mi je da si tu. Ne zbog brojnosti komentara, nego - jer si tu, s nama! @Dispete, ha,ha, baš sam se nasmijala, slikovito si to opisao i - istinito!!!

    avatar

    09.01.2006. (20:11)    -   -   -   -  

  • misteriozo

    uvijek sam u nekim dilemama, da odlučim ovako ili možda onako, ali ipak se češće zapilam razmišljanjem, a ponekad sumnjam i za donesenu odluku :))

    avatar

    09.01.2006. (21:03)    -   -   -   -  

  • Darkwolf

    Ovisi o čemu se radi neke jednostavne donosim bez puno razmišljanja a neke važnije ipak volim promisliti pa i porazgovarati sa nekim pa to opet promisliti pa onda odlučiti.

    avatar

    09.01.2006. (23:55)    -   -   -   -  

  • uspomena

    Baš sam jučer kod Rocka ostavila komentar na istu temu - kad su u pitanju velike životne odluke, donosim ih puno lakše jer se nekako najviše oslanjam na intuiciju. No kod nekih malih, potpuno nevažnih sitnica ta intuicija, čini se, 'ne radi' pa onda postajem strahovito neodlučna i mučim se oko odluka koje ni na koji način ne mogu bitno utjecati na moj život. A što ćeš :-)))

    avatar

    10.01.2006. (08:44)    -   -   -   -  

  • izvornade

    Drago plavetnilo, to su riječi iz srca i duše!!!!!!! Ugodan ti dan!

    avatar

    10.01.2006. (08:48)    -   -   -   -  

  • Adelina

    Dobro pročitajte. Hvala vam za informacije.
    mmorpg

    avatar

    01.10.2008. (12:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...