Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Optionmaster

    Cestitam od srca na zaradama Cartman! Samo radi tocnosti ja NISAM SAVJETOVAO RASPRODAJU GOOG NITI ZVAO NA NEKU TRENUTNU KOREKCIJU NEGO SAMO REZIGNIRANO PRIMJETIO DA "I ta euforija I pomama (pohlepa) ce prije ili kasnije splasnuti I kad GOOGLE prestane “BUJATI” ovim tempom" pa prema tome prije ili kasnije nije nikakav odredjeni rok! Ja sam i predobro znam (iz vlastitog loseg iskustva) da NERACIONALNO PROCJENJENE DIONICE MOGU JAKO DUGO OSTATI TAKVE tj dulje nego sto mi mozemo ostati likvidni! Najbolje se to vidjelo za vrijeme divljanja internet dionica 1998/99 kad su mnogi ostali bez kosulje na ledjima shortajuci prenapuhane dionice! Ja samo ljudima savjetujem OPREZ i po mogucstvu HEDGANJE sa suprotne strane (call+ put ili neka slicna kombinacija da se zastite od naglog pada)!! CESTITAM JOS JEDNOM!!

    avatar

    07.01.2006. (14:24)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Na kraju krajeva i ja sam rasprodao cak i dionice, sto nisam planirao, uvjeren kako Google ne moze mnogo preko 450, tj. da bi se na toj razini mogao dogoditi "profit take". Nekoliko puta mi se dogodilo da bih stavio limit nalog na okruglu brojku (npr. 450), a raja bi krenula principom "idem prodat prije navale", pa dionica ne bi ni dotakla taj broj, ovaj put sam isao na sigurno, pokupio profit, makar bi bio pravi hat trick da sam ostao i pokupio svih 40 dolara po dionici, 60 necu ni spominjati. :) Otkad intezivnije citam biografije tradera primjecujem da sam mnogo oprezniji, tako bih nekad i krenuo u dokupljivanje Googlea kad je pao ispod 420, te ostao u njemu i nakon 450, ali koliko vidim previse je takvih koji su na temelju 2-3 odlicna tradea stekli lazno samopouzdanje te je bilo samo pitanje trenutka kad ce bankrotirati, dok oni koji su kupili manji profit, ali cesce, jos trguju i to vrlo dobro.

    avatar

    07.01.2006. (15:03)    -   -   -   -  

  • nn

    cestitke na zaradi.Mene zanima slijedece,kolika je minimalna svota sa kojom se moze relativno uspjesno ulagati? 4-5 k $ ili je potrebno vise? pozdrav

    avatar

    07.01.2006. (15:47)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Iako je opcijama moguće relativno uspješno trgovati i s 4-5k $, mislim da bi 10k bio minimum za relativno ugodno trgovanje. Ako nemas iskustva s trgovanje, ni novca (za bacanje) koji bi mogao potrositi dok stices iskustvo, preporucam papirni trade, te ulaganje spomenutog iznosa u otv. inv. fond (npr. Aureus, nije preporuka, jer ih ne dajem :), ali cu je staviti 10k tamo, zao mi je sto vec nisam, u manje od mjesec dana su napravili 11% profita).

    avatar

    07.01.2006. (15:59)    -   -   -   -  

  • encore23

    tih 5 k $ si mogu priustiti da izgubim,gledao sam upravo taj fond kojeg si spomenuo,jedino sam nasao info na crosecu,nista vise.Ja imam nesto iskustva po hrv burzama,ali sam htio malo vani probati.

    avatar

    07.01.2006. (19:37)    -   -   -   -  

  • BubaMara

    cestitam na zaradi!

    avatar

    08.01.2006. (01:02)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @nn: napisao sam odgovor, kliknuo "posalji", ali ga ne vidim pa zakljucujem da je opet bilo problema s blogom. Napisao sam novi-stari clanak o trgovanju, a pisao sam i o Aureus inv. fondu, pogledaj u arhivu. Stavit cu i link na njihov fond s lijeve strane, takoder bih preporucio procitati raspravu o spomenutom inv. fondu na forumu www.mojnovac.com, takodjer ima link s lijeve strane.

    avatar

    08.01.2006. (02:17)    -   -   -   -  

  • encore23

    Puno hvala Cartmann,malo sma procitoa o tom fondu,prinosi su im zanimljivo veliki :) Ali treba sve to prvo istraziti!

    avatar

    08.01.2006. (11:57)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @nn: tad znas da su Purko i Florincic "lisci" koji znaju sto rade. Osobno nisam davao Brodomerkuru (znacajnu) mogucnost napretka, tako sam se zacudio kad sam vidio da spomenuti ulazu u njega, ipak, kako se moze vidjeti i na burzi, znaju sto rade. Naravno, treba pricekati, zasad je pre-prerano davati zakljucke.

    avatar

    08.01.2006. (14:39)    -   -   -   -  

  • encore23

    @Cartmann,imas pravo,trebalo bi prvo pricekati dok se vide neki konkretniji rezultati,vidjet cemo kako ce se to razvijati iducih nekoliko mjeseci.Jer za tako velike prinose u buducnosti,trebali bi dosta i riskirati.Po pitanju brodomerkura,nisam bas upoznat,ja sam zaradio zadnjih mjesec dana oko 17-18 k na kbz-u,iako mi nije bilo svejedno kad sam cuo pricu da se Todoric necka..

    avatar

    08.01.2006. (16:00)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    E, zaboravio, prvi put kad sam cuo za Floričića rekao sam Florinčić i nikako izbacit taj "n". :) Kristijan Floričić (31) i Miroslav Jeličić-Purko (40) čine upravu Aureus fonda.

    avatar

    09.01.2006. (12:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...