Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Vizontela

    i ja isto ;)

    avatar

    04.01.2006. (19:43)    -   -   -   -  

  • jm,kjkjk

    a muke jezove..

    avatar

    04.01.2006. (21:53)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    OK SAD kad si izasao iz callova USPOREDI POSTOTNO KOLIKU SI ZARADU IMAO NA NJIMA Vs NA DIONICAMA!! Da vidimo...CALLovi, $7K zarada na $15K ulozenih, to je ZAOKRUZENO oko 50% ZARADE, ne? Hmm a dionice? $19K ZARADE na $447,000 ULOGA - to je ugrubo oko 5% ZARADE znaci 10 PUTA VISE SI ZARADIO U CALLOVIMA NEGO U DIONICAMA !! A koliko si tek MANJE APSOLUTNO NOVACA MORAO ULOZITI (ili koliko bi zaradio da si 440K stavio na CALLOVE - mozemo to i tako gledati)!? Ipak iz tvog texta se uocava da jos ne vjerujes u potencijal opcija... steta! Bez obzira na to moram ti CESTITATI - Congratulations na zaradama! Tvoj dibidus long se poceo isplacivati ali kao sto pises nije za one koji su slabi na "zeludac" tj ovo je pravo HAZARDNO trejdanje i ja ga preporucujem SAMO SA MALIM DIJELOM trejderskog accounta (portfolia) koji mozete pretrpiti izgubiti bez da vas totalno upropasti!

    avatar

    04.01.2006. (22:28)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Da,bilo bi šteta likvidirati shorteve tim više kaj se exp.bliži i time value expnencijalnom brzinom "raste"(mislim na negativni t.v. shorta).Šteta što ne možeš prodati long callove,prije otkupa shorta,jer će vjerojatno izgubiti na vrijednosti opet uslijed t.v.,ali opet možeš likvidirati 5 callova.Zašto?Pa mislim da smo već ušli u bear market,a ovo je karakterističan run prije opće promjene smjera primarnoga trenda.Pogotovo ako ovaj ralley ne prijeđe 42 za qqqq,bio bih vrlo oprezan.Nisu ni Fedsi badava jučer objavili što su objavili i sad u zadnji čas spašavaju što se može,makar je već kasno.Vidi se da su Dow i S&P već počeli posustajati...vjerojatno će i nasdaq,ako ne probije gornju granicu...100% je u bear ciklusu.To su samo dijelovi mojeg razmišljanja i nemoj ih shvatiti kao preporuku.Pozdrav!

    avatar

    04.01.2006. (22:44)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    OM: ispalo je dobro, ali da mi je netko prije par dana, kad je goog bio na 418 i dalje padao (do 414) rekao kako ce isti skociti na 448, bez razmisljanja bih ustvrdio da je lud. Ja sam se nadao da ce goog krenuti na krilima (kratkotrajnog) new year rallyja, u skladu s tim sam i ulagao, te se planirao povuci iz opcija s manjim ali sigurnim zaradama. Kad je ny rally izostao, kupljeni call je djelovao kao potpuni promasaj, oprostio sam se s $1500 od kupljenih call-ova, te racunao $100 gubitka na prodanim putevima. Vise nisam ozbiljno racunao da goog moze preko $430, tj. racunao sam da ce fondovi krenuti u zaustavljanje (prodaju - profit taking) prije recesije i bear marketa kojeg svi najavljuju, te tim prodajama zadrzati cijenu ispod 430 i pokupiti pare od prodanih call-ova. Treba imat zeludac, dionice me mogu izvuci i za 6-8 mjeseci, ali call ne, time value doslovno izjeda i zeludac. Call je prodan za $800. Dva prodana put-a bi mogli donjeti $3200, ali necu nista reci, sve mogucnosti su jos otvorene. @Felix: Slazem se, ali najnovije najave iz Googa bi mogle istog odvuci u drugom smjeru, odnosno zadrzati gdje je, makar cu se i sam zacuditi ako u sljedecih 10tak dana ne korigira ispod 430. Dionice planiram zadrzati duzi period, a put mi donosi time value, kao sto kazes, riskirat cu zbog ocekivanja da exp. bude iznad 430. Nisam shvatio "Šteta što ne možeš prodati long callove,prije otkupa shorta"? Put-evi su STO, njihov temelj je (iskljucivo) u novcu.

    avatar

    05.01.2006. (02:07)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Plan za 5.1; prodati (STO) call@440 za $1460. Ako GOOG ode preko prepustam dionice, $6750 mi nitko ne moze uzeti. Ako ode dole, imam $1460 od prodaje.

    avatar

    05.01.2006. (03:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...