Komentari

tep.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • Naturaliter

    Bok Darko! Evo i ja sam otkrio tvoj blog i mogu ti reći kako sam ostao zadivljen njegovim sadržajem jer na taj način omogućuješ nama običnim smrtnicima koji ćemo Svetu zemlji vidjeti nikad da bar preko tih prekrasnih fotografija i tvojih sjajnih putopisa na vrlo neposredan način i gotovo "uživo" upoznamo Kristovu domovinu i starozavjetna mjesta. Veliki pozdrav i sve najbolje u Novoj godini!

    avatar

    30.12.2005. (10:12)    -   -   -   -  

  • Toni Ivankov

    Gdje je Isusek?

    avatar

    30.12.2005. (10:24)    -   -   -   -  

  • Toni Ivankov

    Kladim se da će Jeruzalem u kojem si sada nestati poput Babilona. Why? Jer tamo ima punooo zla! Tamo je razapet Isusek. Neočekivano je! Nakon sedam razapačenja dolazi novi Jeruzalem u kojem će se Isusek udati za Martu.

    avatar

    30.12.2005. (10:31)    -   -   -   -  

  • Darko

    @naturaliter: Pozdrav i tebi i svako dobro! @glupan (sam si si izabrao): zla ima svuda, baš kao i dobra, uglavnom ovisi o tebi i meni. Nisam siguran da znam što je "razapačenje", ali ionako o kojekakvim fantazijama ne bih raspravljao.

    avatar

    30.12.2005. (10:42)    -   -   -   -  

  • shosannadreyfus

    Jerušalim je kao stijena, o koju se neprestalno razbijaju valovi; stoji čvrsto, dok oko nje vodena stihija polako tone u san.//A što se tiće milodara za prosjaka ili potrebitog, ne bi trebalo čekati priliku i učiniti dobro djelo, naš život trebao bi biti potraga za susretom koji bi nam omogučio činjenje bilo kakvog dobrog djela.

    avatar

    30.12.2005. (11:22)    -   -   -   -  

  • malavita

    bravo darko. svidja mi se blog, a ovaj zadnji post je upravo u sridu! ja se stalno o tome pitam. onda se sjetim da je Isus rekao "Blaženi koji gladuju i žeđaju pravde, jer će se nasititi (pravde). "

    avatar

    30.12.2005. (11:26)    -   -   -   -  

  • ~~dupinka~~

    da, nažalost je tako svuda. Tužno ali istinito.

    avatar

    30.12.2005. (12:07)    -   -   -   -  

  • Mala iz Grada

    Dragi Darko tužno ali životno i istinito, kod nas čak ni ne gledaju tko je tko već većina prođe da se i ne osvrne. U većini slučajeva takvim ljudima koji prose najčešće pruže upravo oni koji imaju jako malo, a oni koji bi mogli ni glave ne okrenu. Svrati sutra kod mene po poklon.

    avatar

    30.12.2005. (12:21)    -   -   -   -  

  • Katolički blog

    Hej. Pozdrav iz Zagreba. Znam da ti fali snjeg ali vjeruj mi ove godine ga ima i previše. Ništa ne propuštaš. Naravno sve je do danas bilo u kolapsu. SRETNA NOVA 2006.

    avatar

    30.12.2005. (13:36)    -   -   -   -  

  • alkion

    A ja mišljah kako je samo mene uhvatila neka ozbiljnost i da me napušta ta blagdanska euforija??? Izgleda da smo se ili zasitili blagdana ili da je prviše problema oko nas da se niti u ove dane ne opuštamo u potpunosti. Sretna ti Nova. Više i nemam pojma kome sam već čestitao pa jednostavno svuda i svima od sveg srca želim sve najbolje (žao bi mi bilo da koga izostavim a svi ste mi na svoj način dragi i rado vas čitam) Živjeli i radosni bili!! :)))

    avatar

    30.12.2005. (13:47)    -   -   -   -  

  • Darko

    @feby: Slažem se s tobom, samo što smo nekad slabi, lijeni i škrti, a da tako djelujemo. @malavita: Da, ali ta njegova riječ, mislim, nije opravdanje nama drugima. @dupinka: Ali ja želim vjerovati da i sâm mogu doprinijeti da stvari budu ljepše i veselije. @mala: Možda zato što oni koji ni sami nemaju lakše suosjećaju.

    avatar

    30.12.2005. (14:27)    -   -   -   -  

  • Darko

    @katolički i @alkion: Sretna Nova! Alkione, baš sam pomislio dok sam ovaj post pisao: Vidi, vidi, ovo postaje ozbiljna tema kao i ona Alkionova!

    avatar

    30.12.2005. (14:30)    -   -   -   -  

  • stefica

    e sas' me optuzit za lokal-patriotizam..ali meni ovo stvarno lici na kale u dioklecijanovoj palaci..evo pitaj Boruta ako meni ne virujes :-))

    avatar

    30.12.2005. (16:00)    -   -   -   -  

  • Darko

    Ma nisi ti ni prva, a vjerojatno, ni zadnja osoba koja to kaže. Već je netko u prethodnim postovima komentirao da ove ulice djeluju tako "splitski".

    avatar

    30.12.2005. (16:26)    -   -   -   -  

  • pegy

    Sigurno u Jeruzalemu jako dobro i po odjeći možeš vidjeti tko je koje vjere pa otud i primjetiti tko kome (ne) daje. Ovdje baš i nije tako. Kod nas se nevezano za vjeru prolazi pored takvih ljudi. I sama prođem često pored prosjaka, a da ne dam ništa. Ponekad jer sam u žurbi (što naravno nije opravdanje), ponekad i zato jer mi se nekome tko prosi i istovremeno npr. puši, ne daje. Tom jednom čovjeku sam dala prije, ali uvjerena da mu dajem za kruh, voće ili nešto takvo. Ne za alkohol ili cigarete. Nadalje, zdravima i mladima, koji k tome vlastitu djecu šalju u prošnju, i kojima se ne radi, isto ne dajem. Dajem kada smatram da nekome trebam dati, a to nije nužno kad vidim ispruženu ruku. I sama sam u dilemi, jer nekome tko je gladan treba dati jesti. Tako nas je i Isus učio. Ali opet, učio nas je i da ne budemo lijeni i da u radu prepoznajemo vrijednost. Da ne duljim više, bolesnima, nemoćnima, siromašnima radi životnih okolnosti, svaki kršćanin trebao bi davati. Tada je, podrazumijeva se, potpuno nebitno tko je koje vjere, nacije, boje kože.

    avatar

    30.12.2005. (20:02)    -   -   -   -  

  • Darko

    Pegy, ovo je stvarno iscrpno. Tako nekako i ja razmišljam, ali ipak ostaje ona neka nedoumica, o kojoj i ti govoriš, kad treba prosuditi (prema onim kriterijima koje si navela) tko je vrijedan pomoći.

    avatar

    30.12.2005. (20:44)    -   -   -   -  

  • Darkwolf

    Ja mislim ako netko želi nešto dati onda će dat ne razmišljajući tko je ta osoba i dali je zaslužila. Kada se ne želi ili nemože dati onda se traže izgovori te je ovakav te onakav.Istina kod nas nemožeš raspoznati tko je koje vjere.

    avatar

    31.12.2005. (09:41)    -   -   -   -  

  • Darko

    Nisam mislio samo na vjeru, nego i na pripadnost određenom narodu, ili na način kako netko govori. Toliko je stvari koje ljude udaljavaju jedne od drugih. Ali, slažem se s tobom da je korijen problema u tome hoću li ili neću dati.

    avatar

    31.12.2005. (10:07)    -   -   -   -  

  • lucija

    ej darko, blog je odličan, slažem se s tobom i mislim da se ljude ne treba prosuđivti po vjeri, rasi..jer ima i dobrih kršćana, židova,muslimana..crnaca, bijelaca.. puno pozdrava iz osijeka!

    avatar

    02.01.2006. (20:49)    -   -   -   -  

  • hehihi

    Morate iskreno odgovarati! Napišite odgovore na komadu papira. Bez varanja !! Odgovori su na kraju stranice. 1. Napišite ime osobe suprotnog pola od vašeg. 2. Koja vam je najomiljenija boja crvena, crna, plava, zelena, žuta? 3. Koji vam je prvi inicijal? 4. Vaš mjesec rođenja 5. Koju boju više volite crnu ili bijelu? 6. Napišite ime osobe istog pola kao i vi. 7. Vaš omiljeni broj? 8. Da li više volite jezero ili ocean? 9. Napišite želju (realnu). Kada ste završili scroll prema dolje Odgovori * * * * * * * 1. Potpuno ste zaljubljeni u tu osobu. 2. Ako ste odabrali: Crvena-oprezni ste i život vam je pun ljubavi. Crna- konzervativni ste i agresivni. Zelena-duša vam je smirena. Plava-spontani ste i puni poljubaca od osobe koju volite. Žuta-vesela ste osoba koja uvijek ima savjet za druge 3. Ako su vaši inicijali: A-K Mnogo ljubavi ulažete u prijateljstva u svom životu. L-R Pokušavate živjeti svim plućima, te vam ljubavni život cvjeta. S-Z Volite pomagati drugima, a vaš ljubavni život je jako dobar. 4. Ako ste rođeni od siječnja do ožujka: Ova godina bit će vrlo dobra za vas, a zaljubit ćete se u osobu za koju nikada ne biste to očekivali. Travanj-lipanj: Imat ćete snažnu ljubavnu vezu koja će dugo trajati Srpanj-Rujan: Imat ćete odličnu godinu sa puno novih doživljaja Listopad-prosinac: Vaš ljubavni život neće biti dobar, a li s vremenom naći ćete srodnu dušu 5. Ako ste odabrali..... Crnu: Vaš život će skrenut sa standardne putanje, ali će vam promjena odgovarati i usrećiti vas. Belu: Imat ćete jednu osobu koja bi sve učinila za vas i u vama vidjela sve, ali možda vi to nećete realizirati. 6. Ta osoba je vaš najbolji prijatelj. 7. Toliko će te imati bliskih prijatelja u vašem životu. 8. Ako ste odabrali: Jezero: Lojalni ste vašim prijateljima i ljubavi, ali i rezervirani Ocean: Spontani ste i volite udovoljiti ljudima. 9. Vaša želja će se ostvariti samo ako pošaljete test na 5 osoba u jednom satu, te ako pošaljete na 10 osoba, želja će vam se ostvariti pre vašeg slijedećeg rođendana

    avatar

    22.03.2006. (23:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...