Komentari

tep.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Juliere

    Bas lijepo. Pozdrav. ps cula sam za vijest da je Abu Mazenu bilo pozlilo nakon ovoga, ali je stigla vijest da je u bolnicu isao samo posjetiti prijatelja.

    avatar

    27.12.2005. (10:12)    -   -   -   -  

  • alkion

    Čudno? Kako je svijet u suštini ipak mali? Političke komentare u ove prelijepe dane i opise ne želim ostavljati - radije uživam u opisima i slikama. :)))

    avatar

    27.12.2005. (10:32)    -   -   -   -  

  • shosannadreyfus

    I novinari su ljudi, zar ne? Kad je ostatak nenovinarskog svijeta spoznao važnost i moć novinara, od njih su napravili svoje dobro plaćene sluge, a sluge ne biraju ni gospodara ni posao koji za njega čine. Ne sudimo ih stoga, odvajajući ih.

    avatar

    27.12.2005. (13:23)    -   -   -   -  

  • Darko

    Juliere, kažu da se dogodio zapravo jedan šok. Naime, dok je Abu Mazen bio na večeri u samostanu nestalo je struje, što nije rijedak slučaj u Palestini, no njegovo se osiguranje rastrčalo na sve strane. Na kraju, evo ga živog i zdravog na Polnoćki.

    avatar

    27.12.2005. (14:15)    -   -   -   -  

  • Darko

    Alkione, svijet je mali, a političari svih vrsta nastoje i to malo svijeta ispuniti samima sobom (moje skromno mišljenje; možda sam prestrog).

    avatar

    27.12.2005. (14:17)    -   -   -   -  

  • Darko

    Feby, taj završni komentar u mome tekstu zapravo je bio namijenjen nekim novinarima koje poznajem i za koje znam da čitaju ovaj blog. Mala interna šala :)

    avatar

    27.12.2005. (14:18)    -   -   -   -  

  • alkion

    Volio bih reći kako sam apolitičan, ali nažalost ovo društvo nas je primoralo i nametnulo nam onu čuvenu: čovjek je politička životinja (ljepše zvuči - političko biće). Kako nikoga na blogu ne poznajem lično to nastojim izbjeći bilo kakve diskusije na tu temu. Na osnovi tvoje kretke opaske gore čini mi se da nam obojici političari baš nisu dragi i nisu omiljena tema. :)))

    avatar

    27.12.2005. (21:02)    -   -   -   -  

  • pegy

    Iznenadila me ova informacija da se za misu moraju imati ulaznice. Iako besplatne. Ova mala Čileanka hrvatskog porijekla već je poprimila južnoameričke crte lica. :) A ove janjičare koje spominješ, imaju li oni neke veze sa janjičarima na Kosovu?

    avatar

    27.12.2005. (22:22)    -   -   -   -  

  • Darko

    Mala Valentina iz Čilea i priča samo španjolski, a i familija joj je zapravo miješana. Samo je prezime ostalo hrvatsko. Ona trojica imaju samo janjičarsku nošnju, a inače su Arapi. I, je l' ti misliš na janjičare ili Janjevce s Kosova?

    avatar

    27.12.2005. (22:56)    -   -   -   -  

  • pegy

    Mislila sam na Janjevce. :) Gledam tu nošnju pa mislim da mi to sliči na muslimansku odjeću. Pa onda razmišljam kako su i Albanci muslimani većinom. Pa mi se valjda pobrkalo. Inače, sad kad opet gledam sliku, nemaju li tako slične nošnje muškarci u Maroku? Ili svi imaju slične? Ili je ono što je različito meni slično iz neznanja? :))

    avatar

    27.12.2005. (23:46)    -   -   -   -  

  • Darko

    E sad me stvarno puno pitaš. Pojma nemam kakve su nošnje širom arapskog svijeta. Ove na slici bi morale biti pod turskim utjecajem, a za ostale stvarno ne znam, pa se pridružujem "neznanju" :))

    avatar

    27.12.2005. (23:50)    -   -   -   -  

  • alkion

    @pegy: Janjevci su kosovski hrvati koji su se tamo naselili prije nekiliko stoljeća, janjičari (janičari) su turski vojnici nastali poturčivanjem male djece iz osvojenih krajeva (srpskih, albanskih, makedonskih i sl). Od malena su školovani za vojnike i bili su poznati kao vrlo okrutna, disciplinirana i nadasve odana vojska (vrlo su ih često koristili kao ličnu stražu) Jedan od poznatijih je bio Mehmed Paša Sokolović (poznati vezir što bi u nekom slobodnom prevodu značilo neku vrstu generala - međutim bio je i više od toga jer veziri nisu imali samo vojnu već i političku vlast i moć). To odvođenje najzdravije muške djece (najčešće u dobi od pet šest godina) nazivalo se "danak u krvi". Ne poznajem dobro povjest i običaje o kojima Darko ovdje piše ali pretpostavljam da postoji neka veza oko tih janjičara.

    avatar

    28.12.2005. (00:29)    -   -   -   -  

  • Darkwolf

    Sa ovim tvojim postovima kao da smo i mi tamo.Pozdravljam te.

    avatar

    28.12.2005. (02:16)    -   -   -   -  

  • Darko, želim ti sretne božićne blagdane! Hrvoje iz IKA-e

    avatar

    28.12.2005. (03:43)    -   -   -   -  

  • Darko

    @Alkion: Ne znam ni ja točno kako je povijesno došlo do ovih kawasa, ali znam da se uvijek kaže kako su odjeveni poput janjičara. @Darkwolf: pozdrav i tebi i tvojima. @Hrvoje: Sve najbolje i ugodan dopust ;)

    avatar

    28.12.2005. (06:51)    -   -   -   -  

  • Helix

    Vjerujem da ulaznicama osiguravaju određeni red, jer sigurno ima mnogo ljudi koji bi željeli ući, a predpostavljam da i za jako osiguranje imaju razloga (nažalost)

    avatar

    28.12.2005. (20:47)    -   -   -   -  

  • Darko

    Pa da. Ima jako puno ljudi, a crkva i nije tako velika. Manja je od zagrebačke katedrale. A Abu Mazen ima priličan broj opasnih protivnika, to je istina.

    avatar

    28.12.2005. (20:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...