Pa da. Suf ganiot, ili po naški krafne, tipične za Hanuku, kako sam ih samo mogao zaboraviti u onom postu o tom blagdanu. A ne može se sve. Vidio sam i večeras u novom dijelu grada da se svuda prodaju. One fine punjene pekmezom od jagoda ili kremom od karamele...
26.12.2005. (21:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Evo jednog starog recepta za sufganiyot: 3/4 šalice soka od
naranče, 1/2 šalice maslaca ili margarina, 5 žlica šećera,
2 paketića suhog kvasca, 3,5 šalice brašna, 2 jaja, malo soli,
1 žlica ekstrakta vanilije, ulje za pećenje, mješavina 2 žličice cimeta s pola šalice šećera za posipanje.
Onda se sastojci ujedine,(da ne produžujem previše) i sa tjestom se postupa kao i sa drugim dizanim tijestom, sufganyot
se peku u dubokom ulju, uglavnom u obliku krafne, ali nešto manje, mogu se puniti raznim nadjevima od pekmeza do karamela.
26.12.2005. (23:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Feby, ovdje su ih slastičarnice i slične trgovinice prepune. Stalno se kupuju, pa uvijek dolaze friške i tu se na licu mjesta posipaju vanilin šećerom.
26.12.2005. (23:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
maslinove grančice, svjetlost svjećica, miris snijega i krafni (sufganiyota - da naučim), meni se to čini predivno, na tim svetim mjestima ljudi bi trebali učiti dobrotu
28.12.2005. (20:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borut
A ja sam se danas u sluzbi mastio s krafnama, ali mi, nekako, jos fale, pa cu sutra nastavit!
26.12.2005. (20:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
Pa da. Suf ganiot, ili po naški krafne, tipične za Hanuku, kako sam ih samo mogao zaboraviti u onom postu o tom blagdanu. A ne može se sve. Vidio sam i večeras u novom dijelu grada da se svuda prodaju. One fine punjene pekmezom od jagoda ili kremom od karamele...
26.12.2005. (21:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darkwolf
Nemojte mi spominjati krafne naročito one sa karamelom.
26.12.2005. (22:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
A tako su fine. Ja zapravo više volim one s jagodama.
26.12.2005. (23:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shosannadreyfus
Evo jednog starog recepta za sufganiyot: 3/4 šalice soka od naranče, 1/2 šalice maslaca ili margarina, 5 žlica šećera, 2 paketića suhog kvasca, 3,5 šalice brašna, 2 jaja, malo soli, 1 žlica ekstrakta vanilije, ulje za pećenje, mješavina 2 žličice cimeta s pola šalice šećera za posipanje. Onda se sastojci ujedine,(da ne produžujem previše) i sa tjestom se postupa kao i sa drugim dizanim tijestom, sufganyot se peku u dubokom ulju, uglavnom u obliku krafne, ali nešto manje, mogu se puniti raznim nadjevima od pekmeza do karamela.
26.12.2005. (23:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
Feby, ovdje su ih slastičarnice i slične trgovinice prepune. Stalno se kupuju, pa uvijek dolaze friške i tu se na licu mjesta posipaju vanilin šećerom.
26.12.2005. (23:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Helix
maslinove grančice, svjetlost svjećica, miris snijega i krafni (sufganiyota - da naučim), meni se to čini predivno, na tim svetim mjestima ljudi bi trebali učiti dobrotu
28.12.2005. (20:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
@Helix: Ja to i pokušavam. Osobito mi dobro ide ovo s krafnama! :)))
28.12.2005. (20:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...