Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (51)

Marketing


  • pipi

    Nadam se da nisam previše subjektivan,ali passarela sigurno nije najznačajniji problem žitelja iz Capraga. Naviknuti da svi gradski projekti abnormalno koštaju vjerujem da bi obično brojanje budućih korisnika toga prijelaza vrlo brzo pokazalo neisplativost ulaganja. Osim toga ŽS gradila je taj prijelaz kada je Caprag bio važno prometno odredište njenih nekoliko tisuća radnika.

    avatar

    22.12.2005. (08:44)    -   -   -   -  

  • Pipi, da se, ne daj Bože, desi, da strada nečiji otac, majka ili dijete dok se provlači između vagona, da li bi imali obraza pogledati njihovim obiteljima u oči i objasniti im da se "projekt nije isplatio"!!!???

    avatar

    22.12.2005. (09:46)    -   -   -   -  

  • kita marjanova

    1. da ste pozvali mlade preko radija, ulonili bi passarelu ili ti ruševni pješački pružni prijelaz besplatno. ok, možda netko strada, ali... 2. koliko ste sakupljača starog željeza koji bi vam rado "pomogli" (pomogli sebi ) kontaktirali da to sruše za samu vrijednost passarele... 3. jebala vas passarela kad je pola grada gladno i jadno... sretni bili i za božić jeli i pili za razliku od nekih...

    avatar

    22.12.2005. (09:55)    -   -   -   -  

  • dnevnik šumskog crnca

    jojo kito u kojem ti stoljeću živiš! ne možeš danas studente pozvat da rade bilo što što nema veze s cijenmom menija u menzi, a kamoli da rade društveno koristan rad...i to besplatno...nasmijali bi ti se u lice...i argument "možda netko strada, ali..." je baš u maniri američkih akcijskih filmova...a ostatak se niti ne isplati komentirati... nisam iz siska i briga jel riječ o passareli ili novoj firmi za prijevoz invalida ili vrtiću...glavno je da se nešto radi!

    avatar

    22.12.2005. (10:15)    -   -   -   -  

  • Izith

    Pasarela je ovdje iskorištena kao paradigma. Kužite? Ako ne, brzo po rječnik!

    avatar

    22.12.2005. (10:18)    -   -   -   -  

  • kita marjanova

    zaboravio sam vam zahvaliti za novu riječ za moj skroman riječnik - paradigma - ... vhau, paradigma izrečena od paradigme same postavlja novu koncepciju semiotičke razvidnosti polivalentnog stanja same početne paradigme pa predlažem ladnom profesoru s tv-ja da ju potencira kroz univerzum same misli i primisli, bez imalo pomisli... ...krc... jebi ga puklo e, da i jojo tebi buraz. jebe me se ja ne studiram, pa i ne ginem...;-)

    avatar

    22.12.2005. (10:23)    -   -   -   -  

  • pipi

    Zašto se provlačiti između vagona kada se može do kolodvora cestom sa dvije strane, imamo li u svakom firtlu željezničku stanicu čisto zbog komotnosti i blizine, zašto vlak ne bi i preko zibela,zelenjaka...itd, zbog blizine, ma samo dajmo što više pasarela, bubajmo u spomenike gluposti E dragi moj unuče,vidiš to sam ja napravio sa babinom lovom,zato ti živiš ekološki osvješteno,sve ti je blizu, a ne trošiš svoju lovu jer sam ti ja zaradio (ili babo)

    avatar

    22.12.2005. (10:50)    -   -   -   -  

  • zdenko

    Vidović se plaši reagirati na oštre primjedbe umirovljenika na njegovu laž kako nema duga. Siguran sam da će naša stranka umirovljenika dobiti kod idući izbora još najmanje 3 zastupnika u Saboru, što će biti glavni udarac SDP-u i Vidoviću. Gdje ste blogeri umirovljenici da reagirate na ove mlađe koji su daleko od mirovine i imuni na međugeneracijsku solidarsnost.

    avatar

    22.12.2005. (10:52)    -   -   -   -  

  • Zdenac, od kada imamo svoju stranku i naših troje zastupnika tak nam je krenulo da još nismo niti svjesni.

    avatar

    22.12.2005. (11:04)    -   -   -   -  

  • Poštovani gradonačelniće, znate koja je loša strana ovoga bloga?To, da kada sjedite i pijete kavu i razovarate sa ljudima, birate društvo, a ovako za Vaš "stol" dolaze egzotična bića koja nisu u stanju i loše stvari izreći na kulturan način, već vrijeđaju i time cijelom blogu daju loš "štih".A oni su vam poput zeca u jednom vicu koji ide otprilike ovako: U šumu stigao Crveni križ i dijeli poklone.Svi šumski stanovnici strpljivo i dugo čekaju da dođu na red kad dolazi vuk, ide preko reda i odjednom netko poviče "u red!" Vuk se okrene i pita "tko je rekao!?" Svi se pokunje i gledaju u pod. Nakon nekog vremena stiže medvjed i on ide preko reda. Kad opet "stani u red!" Medo se okrene i pita "tko je rekao!?" Svi šute i gledaju u pod. Na kraju dana došao zeko na red, uzeo svoj poklon i stigao u svoju rupu. I reče :" Što tko je rekao, zeko je rekao!"

    avatar

    22.12.2005. (11:34)    -   -   -   -  

  • siščanka

    davorko, ja bi rekla da je to ipak bio nadhodnjak a ne most

    avatar

    22.12.2005. (12:30)    -   -   -   -  

  • siščanka

    gledam fotke, davorko, pa s istog mjesta smo slikali gimnaziju i ti i ja!? samo kad sam ja slikala nije bilo snijega

    avatar

    22.12.2005. (12:35)    -   -   -   -  

  • revoltirani dnevnik

    Samo bih htjela se nadovezati na komentar gdina umirovljenika koji je tvrdi da nema medugeneracijske solidarnosti...pitala gi ga a gdje je njegova...jer sam kaze da ce sa svoja 3 nova zastupnika srusiti sdp i pomoci hdz,a ja cu mu reci da se prodaje za sitne novce jer upravo ja hdz taj koji je doveo do toga da zive tako jadno...i nedostojno svakog covjeka,jer koliko ja zna, hdz je uglavnom na vlasti u hrvatskoj,pa bi ga ja upozorila da ne bude tako sebican i da prosiri svoje obzore,jer dug koji ce im vratiti hdzovska vlada nije vrijedan spomena...recimo moja baka ce dobiti pisljivih 6500 kuna,kojih se mora pola odreci jer bi ih dobila tek za osam godina,a toliko je bolesna da je pitanje hoce li docekati slijedecu godinu...a bolesna je jer je izradena...pa onda vi meni recite da je hdz vas andeo spasitelj i nemojte mi se molim vas pozivati na solidarnost...vi ste bar zaradili neku mirovinu nase generacije nemaju posla i jedva spajaju kraj s krajem...gdine umirovljenice...osvrnite se oko sebe i ne budite sebicni...

    avatar

    22.12.2005. (15:01)    -   -   -   -  

  • pulicer

    Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) uputila je danas prijedlog Vladi da se ukinu privilegije saborskih zastupnika i državnih dužnosnika, poput povlaštenih mirovina i zastupničkih paušala. Pozivamo Vladu da podrži prijedlog izmjena Zakona o pravima i dužnostima saborskih zastupnika i državnih dužnosnika, da se smanje nemoralne i ničim zaslužene privilegije koje zastupnike uzdižu iznad osiromašenih građana i radnika, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik URSH-a Boris Kunst. Nemoralno je što su saborskim zastupnicima dovoljne samo dvije godine mandata za odlazak u mirovinu, a ne uzima se u obzir cjeloživotni rad. "Dok su ostalim građanima odredili da im se u izračun mirovine uzima 28 godina radnog staža i 336 doprinosa, zastupnici su sami sebi izglasali da će im mirovina iznositi 55 ili 65 posto zadnje plaće. Nedopustivo je da zastupnici imaju 480 posto veću mirovinu od prosječne mirovine u državi od 1.824 kune, a plaće su im tri puta veće od državnog prosjeka", upozorava Kunst. Zastupnici su si osigurali status "izvanzemaljaca" i nemaju dodira sa stvarnošću u kojoj većina ljudi jedva spaja kraj s krajem. URSH traži ukidanje zastupničkog paušala od neoporezivih 1.700 kuna, odnosno 10 dnevnica za službena putovanja u državi, koji se isplaćuju neovisno o stvarnom trošku zastupnika. Traži da se i na zastupnike primjene opći propisi o dnevnicama i putnim troškovima koji vrijede za sve ostale zaposlene u državi. Također predlaže skraćivanje na pola otkaznog roka zastupniku nakon isteka mandata. Po važećim propisima, zastupnik prima cijelu plaću šest mjeseci nakon isteka mandata, a polovicu plaće idućih šest mjeseci. "Nemoralno je da toliko dugo žive na račun siromašnih građana, a ako su nesposobni za to vrijeme naći posao, neka dijele sudbinu ostalih 300.000 nezaposlenih", kaže Kunst. (Hina) Pozivam cijenjenog blogera gosp. Vidovica da kaze sto misli i ovom prijedlogu.

    avatar

    22.12.2005. (15:35)    -   -   -   -  

  • pulicer

    Uspud moj tekst koji niste vidjeli pa da ga ponovim: Danas u posti gledam nekoliko umirovljenika koji vracaju omotnice Mirovinskom, i cujem kako su svi potpisali da se odricu 50% drzavnog duga njima.Neki su dali u oglase ponudu da prodaju svoj dug ispod cijene jer su prezaduzeni i ne mogu cekati ni taj prvi termin 1 djela isplate.... Istovremeno citam da su u Saboru zastupnici stekli danas uvjete za tzv. povlastene mirovine!? Uz jucerasnji lazni TV-Show solidarnosti za bolesne bebe, koje su btw. problem krajnje nesposobnog ministra Hebranga koji opet i btw. nije lud da se lijeci u Hrvatskoj, pitam se samo koliko je ovaj narod glup i naivan.Sve moje uglavnom pesimisticne ocjene uvijek budu nadmasene. (pulicer 20.12.2005. 16:38)

    avatar

    22.12.2005. (15:37)    -   -   -   -  

  • zdenko

    Hrvatska stranka umirovljenika nije politička stranka niti priljepak HDZ-a, već je to interesna stranka.. Normalno je da je tražila sprovođenje odluke Ustavnog suda od stranke na vlasti i to je dobila svojim glasovima u Saboru, a ne simpatijama HDZ-a za umirovljenike.. Kako to nije uspjela sa nekadašnjom strankom na vlasti (SDP), koja je izigrala umirovljenika, koalirala je sa HDZ, Za nas vraćanje duga znači mnogo i mi ćemo to cijeniti kod narednih izbora. Vidoviću i poltronima SDP-a to ne odgovara. Njima je "prošao vlak". Neka SDP-ovci dug prenesu u fondove SDP-a, Vidovića i Račana, ako im vraćanje duga ništa ne znači.

    avatar

    22.12.2005. (16:06)    -   -   -   -  

  • Za passarelu mogu samo reći: konačno!!! Kad ju završite, zahvalit ću! Nadam se da ćete imati priliku ovaj postupak primjeniti i na ostale probleme u gradu! I gospodine Vidović, nadam se da ćete Vi biti domaćin na domjenku 29.!! Sretno! Vidimo se!

    avatar

    22.12.2005. (16:21)    -   -   -   -  

  • giovanni

    ajd zdenko,dosadan si!vi i vaši borite se malo za ove ljude koji sada idu u mirovine i dobiju 35% od plaće a nemojte se samo boriti za povećanje svojih starih umirovljenika koji imaju puno veće mirovine od onih koji sada odlaze u mirovinu i koji će otići za koju godinu!toliko o tome koliko se vi borite za pravdu...i tako je davorko istjerali ste roku i kindija,još dobro provjerite jel ima takvih i dovedite stranku u red!

    avatar

    22.12.2005. (16:26)    -   -   -   -  

  • Mirela-zečica blog

    Da li ćete vi ako slučajno postanete gradonačelnik, kopati nos kao Bandić, za vrijeme nečega važnoga?

    avatar

    22.12.2005. (18:39)    -   -   -   -  

  • Mirela-zečica blog

    Inače nije loša pozadina bloga!

    avatar

    22.12.2005. (18:40)    -   -   -   -  

  • Brigen

    E moj prijatelju ! Čitam ovaj Blog i razmišljam ... Kako je divno da u ovoj zemlji poslije svega postoji i jedan ovakav način gdje čovjek može slobodno iznjeti svoju misao, stav, ocjenu, prijedlog ili bilo što. Bez obzira koliko to u to času bilo pametno, pošteno, dobronamjerno, konstruktivno i td. Spoznaja o toj vrijednosti koju imamo, i za koju si se i ti, i ja, i mnogi drugi znani i neznani demokrati i ratnici, ratnici prijatelju,borili, treba ti biti dodatna inspiracija i snage i borbe. Šta su prema toj izborenoj vrijednosti ovoga naroda nekakvi N. I K. (da ne uvrijedim slučajno ljude sličnog prezimena). Šta je prema tome postupak sitnih capraških lopova, čijeg bi se dijela vjerojatno i zadnji sisački džepar i secikesa stidio. I zato se ja tim sitnim džeparima ispričavam, što sam ih i slučajno doveo u bilo kakvu vezu sa NK(da ne trošim đabe dvije točke). Ali prijatelju moj nisu oni u pitanju. I to je ono što ti želim reći i poručiti. N u k su samo sitni izvršitelji volje i planova jedne mnogo gore i teže bolesti Siska i Hrvatske. Ona je svima nama dugo vremena znana i prisutna. Samo je bilo pitanje vremena kad će i u kom obliku ponovo pogoditi Sisak. Noć prije, izražavanja njihove nagle svijesti, najmanje deset «važnih» i «znanih» siščana znali su, i naglas komentirali da je na redu noć « velike kupovine». Oni sigurno znaju i tko je, i koga kupovao. I njih treba razotkriti i predočiti siščanima. Oni nisu na čelnim pozicijama takozvanih sisačkih oporbenih stranaka. Oni se kukavički skrivaju iza takozvane neutralnosti i brige za opću dobrobit. I ne samo to, treba naći načina da im se kaže u lice: «znamo tko ste i što radite». Ti, između ostalog, moraš imati načina da im to osobno u lice kažeš. I još nešto. Demokratski postupak i procedura podrazumjeva i mogućnost javnog i neposrednog pitanja i izražavnja građana, šta oni o tome misle i šta predlažu u vezi sa tim. Javno izražavanje volje građana ne događa se samo na redovitim ili izvanrednim izborima. Postoje i drugi poznati i priznati načini. Oprosti na «edukaciji» Razmisli o tome i riskiraj. Ne možeš ništa izgubiti. A Sisak i demokracija mogu dobiti puno. Naravno sve ovo ne briše potrebu da dobro procjeniš i ocjeniš s kim si i zašto doživio sve ovo. To je tvoj problem. Brigen 22.prosinac 2005.

    avatar

    22.12.2005. (19:48)    -   -   -   -  

  • siščanka

    @Mirela-zečica, daj si malo bolje pročitaj davorkov blog, pa davorko već JEST NAŠ GRADONAČELNIK, kaj si mislila pod tim "ako slučajno postanete gradonačelnik"?

    avatar

    22.12.2005. (21:48)    -   -   -   -  

  • kita marjanova

    hi, hi, brigen - škicno sam ti stil!!! čubure mu, kubure (gradonačelniku), a on ono: - iznebuha. ma dajte, gospon gradonačelnik, kaj se pravite bedasti? ak' niste znali kaj vam kuhaju onda ste bedak. ak ste bedak - onda pak niste za gradonačelnika. to me pak vraća na onu priču o putru na glavi. ergo, dragi moj gradonačeniče, po mom neskromnom i meni najvažnijem mišljenju - izgorili ste. molim vas maknite se i pustite neke druge, neke bez putra, neke oštre i neke bez ikakvih ograda, generacijskih, civilizacijskih, demokratskih, vjerskih, inih... nova zora sviće gradonačelniče, a kad nekom svane, radi ravnoteže nekom bome i smrkne. podnesite ovo kao gospodin i dajte jačima priliku jer ljevica nikada i nigdje od kilavaca nije zivjela. p točka s točka otočka - a marinica se samo smješka gledajući svoga sniješka sniješka marina složila, al' mrkvu mjesto nosa nije priložila mrkvu nije priložila jer ju je za drugo trebala trebala da bi "prijatelja" sjebala! p točka p točka s točka otočka u kulturi THE BEACH IS BACK, izgleda ko holodek! drž'te se kulturnjaci, nije gotovo dok debela ne zapjeva!

    avatar

    23.12.2005. (00:02)    -   -   -   -  

  • SK*5555-DC

    Gradonačelniče, imate dužnost braniti demokratski iskazanu volju birača od svih koji svojim beskrupuloznim metodama žele osvajati vlast bez izbora. Izvolite zaštititi svakog Siščana koji vam je dao svoj glas i ne dozvolite da našu volju da vi budete gradonačelnik itko dovede u pitanje.

    avatar

    23.12.2005. (08:59)    -   -   -   -  

  • zdenko

    Pobornici međugeneracijske solidarnosti primite adresu predbožićne atmosfere u jednom selu : http://www.jacquielawson.com/viewcard.asp?code=0212320003

    avatar

    23.12.2005. (10:23)    -   -   -   -  

učitavam...