Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (39)

Marketing


  • misteriozo

    zakonski, jako je teško dobit dozvolu za nošenje oružja. držanje u kući da, ali nošenje, jako teško. a sad žurim, idem brzo raditi čovječuljka s prskalicom, za nagradu :))

    avatar

    18.12.2005. (22:09)    -   -   -   -  

  • Princeza i njena mama.....

    .. i sa tobom draga Pegy..... Imam ih ja... preko nekoliko... u kutijama sa kuglicama i ostalim priborom za kićenje...Eto, tmao stoje godinama.... ja čak ni njih ne upotrebljavam...:))) Mene užasava što u ovo predblagdansko vrijeme... na policama gdje su nekada stajali slatkiši...., sada stoje petarde i ostala slična sredstva....OK, karikiram...., ali hoću reći da su jako vidljivo izloženi i da ih ima na svakom koraku....:((( Strašno, nepotrebno i neprihvatljivo....Stanujem na putu djece za školu.... i ti mali klinci.... kojima su torbe pet puta veće od njih samih..., već sada pale petarde.....:((((, a i ne kužim te roditelje....??? Nikada nisam upalila petardu..., a ako se mene pita..., neće ni moja Princezica...:))) Pusa

    avatar

    18.12.2005. (22:13)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Ha, slične su nam misli :)) A slažem se, i mene užasava oružje, a kad službene osobe koje nose oružje podvrgava testiranju i ne dobiva se tako lako dozvola za držanje oružja, onda to stvarno dovoljno govori. Koliko je tek opasno u rukama nekog lakomislenog čovjeka. I sami znamo koliko slučajeva ima u crnoj kronici. Moj domet je isto prskalica i vatromet. Strahujem od svih drugih vrsta pucnjave. Raduje me to što ta ružna navika polako umire, ali još uvijek nedovoljno brzo ;)

    avatar

    18.12.2005. (22:34)    -   -   -   -  

  • Bajke za veliku djecu

    Muškarci imaju strast prema oružju kao i žene prema lutkama. Bi li bilo dobro da je obratno?:) Sve bi bilo ok da se oružje čuva kako treba, dakle u sefovima koji postoje samo za tu svrhu, a nisu toliko ni skupi. I prije su se dječaci igrali plastičnim puškama, igrali su se rata, pa nije bilo ovakvih scena. Zaključak: razlog je nešto drugo, nešto puno dublje. Danas je na tv-u bio "Vlak u snijegu". Baš me zanima koliko je roditelja predložilo djeci da ga gledaju. Petarde ne podnosim. Vidim od prošle godine da su zabranjene nakon polnoćke. U mom mjestu čak su i policajci dežurali ispred crkve.:)

    avatar

    18.12.2005. (23:35)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Misteriozni, može biti i ženski čovječuljak. Svečano obučen za izlazak. :)))) @Princez, roditelji i ne znaju često što im klinci nabavljaju. Nije to toliko skupo pa par komada nabave bez da mama i tata znaju. A i ne brini za Princezicu, mislim da je to muška «bolest». :)) @Potjehica, kad sam bila mala nisam razmišljala o tome toliko, ali sad sam uvjerena da ako budem jednom imala muško dijete, neću mu kupovati takve igračke (kao što ne kupujem ni djeci prijateljica i rođakinja), radije biram autiće, lopte, grabljice, slikovnice, bojice ... ma ima «mirotvornih» igračaka koliko ti srce želi. :) Samo treba imati novaca. :)) p.s. Kako vi imate suuuuper policajce. :))

    avatar

    18.12.2005. (23:43)    -   -   -   -  

  • -Bridge-

    moj malac nema takvih igracaka...stvar odgoja .ovdje gdje ja zivim je nosenje oruzja sasvim normalna stvar nazalost.ne znam dal bi se bas usudila pokazat srednji prst npr. nekoj kretencini kad mi naglo skrene pred auto."igracke" za velike decke da se nebi osjecali mali.

    avatar

    19.12.2005. (00:51)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Moj dida je imao dozvolu za pušku i pištolj ali to je bilo tako davno da je prestalo biti čudno, a i on je živio u kući na osami pa je to bio jedan od razloga što je dobio te dozvole ili je možda imao i vezu na murji, ko bi to znao. Što se tiče djece koja daju čudne izjave, hm, to je prilično uobičajeno kod djece jer oni su te riječi negdje putem pokupili ali im ne znaju značenje. Zato ne suditi maloj djeci tako olako. Svakako si u pravu što se tiče štanda sa oružjem, to je nedopustivo jer po takvom mjestu i sline najviše oni od kojih bi se to trebalo skrivati, tj. djeca. Pozdrav :))

    avatar

    19.12.2005. (01:06)    -   -   -   -  

  • Darko

    Ovdje, u Jeruzalemu, još je gore. Uopće nije čudno vidjeti obične ljude (mislim civile), kako hodaju ulicom, idu u trgovinu ili na posao s pištoljem za pojasom, a neki čak idu okolo i s puškom preko ramena. I stvar je potpuno legalna i opravdana osobnom sigurnošću! U početku me je to strašno smetalo, a onda sam se i ja donekle navikao na takav prizor. No, ipak ostaje ona nelagoda kad se nađem u društvu s naoružanom osobom.

    avatar

    19.12.2005. (07:15)    -   -   -   -  

  • scar

    nisam bas po zg naisao na takvo sto.a valjda brijemo malo previse na amere, vidis da uvodinmo i tuzbe za sve zivo, frizere ako te previse osisaju, vozace koji te poprskaju vodom..samo nam jos sve to treba.. a oruzje je kod nas bilo itekakav problem, ne znam kako je sad, znam samo da sam u kvartu skoro pobro metAK u celo od debilchine narkomana jer mu nisam htio dat cigaretu.

    avatar

    19.12.2005. (09:04)    -   -   -   -  

  • KOKI

    već sam jednom pisala o tome kako svojim sinovima ne dozvolim da se igraju s oružjem..nikada im ne kupujem takve igračke, a kada ih dobiju od drugih zahvalim se i vratim natrag...jedan bloger mi je napisao da s time stvaram kontraefekt..možda.. ali svakako mislim da ih u tome ne treba poticati..:)

    avatar

    19.12.2005. (09:26)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Trgovine s oružjem su samo trgovine. Kako je najam u robnim kućama jako skup, zasigurno ima potražnje ako opstaju. A imaš po jednu u svakoj robnoj. Jedna ima u prizemlju cijeli sijaset hladnog oružja koji je uglavnom ukrasnog karaktera. U drugoj je na jednom od katova (mislim na drugom) hobi trgovina s kompletnom opremom za lov i ribolov. Izmeđuostalog, imaju hrpe noževa (i varijanti na temu) par pištolja... Što se vatrometa tiče, ja nikada nisam skonatao zašto on ljude veseli. Gledao sam ga nebrojeno puta i uvijek mi je zanimljiv jedno 15 sekundi. Mir i s tobom. :-)))

    avatar

    19.12.2005. (12:45)    -   -   -   -  

  • blog of a down

    Ali Pegy ti ne razumješ... Kad sam bio dite, ništa mi nije bilo draže nego bacat petarde. S plastičnim pištoljima sam se igrao dok nije počeo rat, a za vrijeme rata sam skupljao prave metke i raznorazne eksplozive npr. trotil, plastični eksploziv, sto i jedna vrsta baruta...:) To je jednostavno nenormalno zabavno:)))))))))))

    avatar

    19.12.2005. (12:45)    -   -   -   -  

  • blog of a down

    Evo ti prskalicu: http://www.angelfire.com/pa/busterboo/spider.html I nije neka prskalica ali bolju nisam mogao nać;)

    avatar

    19.12.2005. (12:51)    -   -   -   -  

  • ....Demjan

    Već sam danas pročitala jedan post o tome. tema je za zapitati se, ali ima li smisla tražiti krivce. Sve se pitam tko bi se danas zainatio i počeo raditi na odgoju djece i na suzbijanju nošenja oružja, pucanja, zabrane emitiranja filmova koje gledaju djeca kojima smrt više ne predstavlja pravu stvarnost, jer i igrice koje igraju uvijek se mogu vratiti na početak i tako oživjeti likove. Djeca su uskraćena za saznanje da ljudski život vrijedi i kao takva će odrasti i dogoditi će se i kod na Amerika.

    avatar

    19.12.2005. (13:55)    -   -   -   -  

  • trill

    Ne volim oružje i nikad mi neće biti jasno šta će to ljudima kod kuće. Osim ako ga imaju po službenoj dužnosti, kao policajci ili recimo za lov. Moj svekar, iako me često zna ljutiti, ima i poneku pametnu izjavu. Kaže kad se bračna svađa završi pucnjavom da nije bilo oružja u kući, sve bi završilo u najgorjem slučaju na pokojoj pljuski, ali s oružjem nema nazad. A za djecu i igračke...izbjegavam takve i igre i igračke koliko god mogu. Teško je to, jer djeca su maštovita i u nedostatku prave igračke posluže se ili granom ili nekom dasćicom i eto puške i igre rata.

    avatar

    19.12.2005. (14:21)    -   -   -   -  

  • buba mara

    ni ja ne volim oružje! čak mislim o tome vrlo slično kao i ti -- u čemu je zadovoljstvo ispucati metak u zrak kad je neka fešta ili slavlje nove godine??!!?? ne kužim to i nikad se neću ni potruditi da to skužim jer mi je to jako primitivna radnja! o petardama mislim jednako - idu mi na živce! prije kojih tjedan - dva je na rtl-u bio CSI u kojem je žena stradala zbog metka kojeg je neki čovjek iz njenog kvarta ispucao u zrak! mislim ono --- katastrofa!!! nimalo u ugođaju koji bi sad trebao vladati --- mir i veselje :)) no, baš nas briga, srećom se na blogu ne mogu bacati petarde :)) a i sad sam na selu i nemam blize susjede s djecom tako da ću manje slušati petarde tokom blagdana :)) i u vezi prljavog harryja, vjerojatno si već vidjela, bio je sinoć na HTV 2 negdje oko 22.30, al nije tad počeo nego je već trajao

    avatar

    19.12.2005. (17:21)    -   -   -   -  

  • Raskopčana Mjesečina

    Ja sam svoje novogodišnje poklone zavio maštom,vidjela si na postu.Pitala si:zašto su muškarci u povlaštenijem položaju?Prvo,mislim da ti nisi žena za podređeni položaj,drugo:koja je tvoja novogodišnja želja,bar u mašti?Dođi k meni pa odgovori!Pusa te čeka!

    avatar

    19.12.2005. (20:59)    -   -   -   -  

  • almost Poznata

    u Osijeku sve ravno i vatromet izgleda super...ne volim oružje,petarde i slično... kad vidim roditelje da djeci kupuju petarde doje da im kažem:hej kreteni jeste normalni?

    avatar

    19.12.2005. (21:29)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Bugenvilija, ne treba suditi nikome, a ponajmanje djeci, ali nešto drugo ipak treba. Ipak su roditelji ti koji ono što djeca «pokupe» sortiraju pa primjerenom reakcijom uče dijete što je lijepo, a što ne, što je dobro, a što ne. @Darko, baš kad sam ti pisala onaj komentar da fotografiraš i kad ne smiješ sam se nadopunila, jer palo mi je napamet da tamo gdje si ti čovjek može nastradati za skroz benignu stvar upravo iz razloga što skoro svatko nosi oružje. Grozno mi je vidjeti onu malu dječicu kad nosaju kalašnjikove i drugo oružje veće od njih. :((

    avatar

    19.12.2005. (21:49)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Rock, mislila sam na jednu od ovih koje si spomenuo, na drugu si me ti podsjetio. @Savage, priznajem, ne razumijem. :)) Ova stranica ima neku gršku pa ništa od prskalice, ali evo ti utješni cmok. :) @Trill, bračna svađa bez oružja je nešto što se događa i nešto što uglavnom završi mirenjem, ako ne danas, onda sutra. Osim toga, mjesto radnje okončanja svađe zna biti i krevet. :)) Makar samo za šaputanje na jastuku. :)) Jasno je što je bolji izbor. :) @Bubice, nisam gledala jučer. :) @Dida, lijepo je znati da te zanimaju moje želje. :)) Ali nisi ništa rekao o prskalicama. :))

    avatar

    19.12.2005. (21:49)    -   -   -   -  

  • jagode

    cmok za prskalicu, stvarno zvuči primamljivo... no ovo s oružjem baš i nije veselo... 5:-)

    avatar

    19.12.2005. (21:58)    -   -   -   -  

  • tammie

    ja ne koristim ništa... al vatromet volim gledati... :)

    avatar

    19.12.2005. (22:20)    -   -   -   -  

  • Ma fiju briju...kaos i svakodnevica...valjda? glps

    Moj komentar lezi u tvome citatu:"Još onda sam se pitala kako to nekome može biti zabavno. Izgleda da na neka pitanja nikada ne dobijemo odgovore."

    avatar

    19.12.2005. (23:32)    -   -   -   -  

  • Mamina svakodnevnica

    mrzim petarde. mrzim buku koju stvaraju. mrzim što me pripadnu. mrzim pomisao koliko može bit opasna. znam da puno dice kupi petarde a da im roditelji niti ne znaju, ali mi ne idu u glavu oni koji upravo to kupuju svojoj dici i još uživaju gledat kako im to dica bacaju. pa di im je pamet? padne li im ikad na pamet da će dite tu istu petardu bacit i kad oni ne gldaju i da baš ta jedna može bit kobna i opasna. pa sekunda je dovoljna za tragediju :-( ali prskalice, e to da.....i vatromet volim gledat. split zna napravit lip vatromet :-)

    avatar

    20.12.2005. (00:32)    -   -   -   -  

  • Goldeneye

    oružje treba zabraniti svima, osim muriji i vojsci!

    avatar

    20.12.2005. (08:32)    -   -   -   -  

učitavam...