Komentari

hrvatskanumizmatika.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Pero Panonski

    Krasan blog. Dusu dalo za ljude koji vole povijest :). Naravno, kao i svi ljudi, pisem razlogom. Kako sam odlucio pokrenuti vlastitu virtualnu drzavu /ocito da mi je dosadno u zivotu/, tako sam i odlucio je dati vlastite pare. Pa evo, postovani numizmaticari moju prvu novcanicu mozete naci na http://panonska.netfirms.com/banka.htm. Stampajte je slobodno :))

    avatar

    19.12.2005. (01:21)    -   -   -   -  

  • Hrvatska numizmatika

    Numizmatika ima i termin za takva izdanja - "fantazijski novac". Iako takve izmišljene kovanice i novčanice nemaju nikakvu monetarnu vrijednost, ipak postoji čitav niz numizmatičara koji skupljaju upravo takva izdanja. Zanimljivu seriju članaka na temu fantazijskih novčanica na prostru bivše Jugoslavije dao je naš član Ranko Mandić u časopisu "dinar".

    avatar

    19.12.2005. (10:06)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Kad sam bio u osnovki mi smo "stampali" na 386cama takvih novaca i previse, zvali smo ih monopoly-pare. Sada malo ozbiljno, imam nekih para od WWII, lose stanje, nista posebno, ali za svaki slucaj, gdje to covjek u "metropoli" moze dati na procjenu ??

    avatar

    19.12.2005. (16:41)    -   -   -   -  

  • Hrvatska numizmatika

    Ako imate novcanice NDH, vrijednosti mozete provjeriti na jednoj stranici posvecenoj samo tome (pogledajte arhiv bloga, jedan od prvih postova je posvecen tome), a za ostalo preporucam da otidjete na jedan od sajmova kolekcionara koji se odrzava u Puckom otvorenom ucilistu u Vukovarskoj. Raspitajte se tamo na vise strana, da dobijete sto objektivniji pregled vrijednosti nad materijalima koje posjedujete.

    avatar

    19.12.2005. (21:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...