Komentari

apstinent.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • ma ne stariš ti...........slatki dalamatiner...by

    avatar

    13.12.2005. (09:12)    -   -   -   -  

  • ...Jani29...

    možda je nama bilo lakše jer su nam neke stravi bile nedostupne, onako jednostavno.. ali definitvno da se smrzneš kad skužiš di to ide sve.. ja se ipak tada osjećam starom, jer mi dojde da samo kažem : o bože, pa zašto to.. šta nije mogla biti pametnija ? a to bi vjerojatno rekla i moja mama

    avatar

    13.12.2005. (10:47)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    pa ne bih se baš složila da nam je alkohol bio nedostupan. droga djelomično i je, ali alkohol nije. i ja sam znala popiti ali zaista rijetko da je bilo previše. mislim da je to više stvar osobnog izbora. a da li donjeti djete u ovaj svijet - zaista dobro pitanje...

    avatar

    13.12.2005. (11:04)    -   -   -   -  

  • just...tiny

    Istina...i ja sam se to zapitala odkad sam prije par godina na partyju vidjela dečeca od koji 15-16 godina totalno ubijenog od tko zna čega...a onda sam i u gradu počela primjećivat sve više i više takve djece...Curice od 14 god u minicama i štiklicama izlaze van, alkohol, droga i sex, stvarno je sve to malo previše...

    avatar

    13.12.2005. (11:45)    -   -   -   -  

  • edo

    A što reć? Strava i užas. I molit Boga da se ne doživi na vlastitoj koži..

    avatar

    13.12.2005. (13:11)    -   -   -   -  

  • milena

    Mislim da nisi ostarila (ili te ja branim, jer si negdje moja generacija,:))), nego si jednostavno svjedok raspada sistema vrijednosti koji je na snazi i koji je puno očitiji nama koji smo odrasli u vrijeme bivšeg sistema u kojem naravno puno toga nije bilo ružičasto, ali niko ne može osporiti da je kriminala i ovakvih stvari bilo manje. Naravno, i ja pamtim i one koji su se u vrijeme lijepih osamdesetih drogirali, ali to je imalo više predznak ili obijesti djece kojima je bilo predobro (čitaj dosadno, pa su malo više eksperimentirali) ili je to bilo tek klinačko i naivno konzumiranje alkohola i pokoje travke onih koji su bili "zaduženi za gluposti", pa se tako i završavalo. Sama činjenica da se za svu takvu djecu "nadaleko znalo", i da je prije ili kasnije neko dizao viku zbog toga (ili nastavnici, ili roditelji, ili komšiluk, ili tadašnja milicija, a najčešće svi zajedno) dovoljno govori o nivou kakve-takve brige za tadašnju "socijalističku omladinu". Danas se ne mogu oteti dojmu da sve ima puno veći prizvuk teške destrukcije i totalnog beznađa,potpunog otuđenja i opće nezainteresiranosti, gdje je porodica - ako se uspjela ekonomski i emocionalno očuvati u tranziciji - zadnji i jedini oslonac mladima. A porodicu kapitalizam sistematski uništava, ako ćemo iskreno. Pa onda, nek nam je Bog u pomoći. Jer ovo je tek početak, i bitke su individualne.Jedini nam je izlaz da se pobrinemo za svoju emocionalnu i duhovnu snagu i nađemo što vjerodostojniju paradigmu postojanja - kao budući roditelji.

    avatar

    13.12.2005. (16:31)    -   -   -   -  

  • Rozan

    Da, to je moja generacija...Svi su konstantno pripiti, napušeni i što-već-ne. Zašto piju? Iz dosade. Kad se subotom navečer nema što pametnije raditi. Sjedi se u kafiću i zjapi, a zanimljivo postaje kad se netko napije i počne baljezgariti. Pijanstvo je i izlika za bacanje po dečkima, jer tad navodno nisi svjestan što radiš, pa ti je oprošteno. Razni su razlozi. Iako ne podržavam opijanje, a pogotovo drogiranje, i imam jako nisko mišljenje o ljudima kojima je to stil života, moram priznati da uistinu bude zanimljivije. Pripit teenager, inače debil bez mogućnosti komunikacije na nekom višem nivou, postaje zanimljiviji za društvo kad radi ludosti, pod izlikom pijanstva...A što se tiče roditelja, često se dogodi da oni o svemu tomu nemaju pojm, i da takvo ponašanje nije posljedica njihova lošeg odgoja nego utjecaja društva kojim si okružen, jer ono u teenagerskim godinama formira ličnost mlade osobe više nego itko drugi.

    avatar

    13.12.2005. (21:55)    -   -   -   -  

  • predodređena

    Već u osnovnoj školi počinju sa travom, pa im je u srednjoj već bezveze. Pozdrav

    avatar

    14.12.2005. (21:02)    -   -   -   -  

  • KGB is watching!

    E da, na njima kakti svijet ostaje! Malo bedirajuće zar ne?

    avatar

    15.12.2005. (01:24)    -   -   -   -  

  • Marijan M. (34)

    prestrašno je to kaj si opisala, mogu si mislit kak je užasno bilo to gledat...nažalost, današnjoj mladeži to je skoro normalno, u naše vrijeme se cugalo i duvalo sve u šesnaest, danas bez žutog, bijelog i bombončića ne izlaze iz kuće...jebi ga, preširoka je to i prekomplicirana tematika da bih se zabrinjavao, nemoj se ni ti, ajd misli na ljepše stvari u životu...

    avatar

    15.12.2005. (15:36)    -   -   -   -  

  • Kirshna

    znam kako si se osjećala,par puta sam i ja tako nešto vidjela i doslovno me prošla jeza...

    avatar

    15.12.2005. (19:04)    -   -   -   -  

  • hip hop 4 life

    ma to više nije normalno neznam šta da ti kažem..nisam ni ja punoljetna ali me takve stvari baš ne privlače imam brdo frendica koje uzimaju svašta svake subote..meni je to ful jadno za vidjeti..neznaju šta rade od sebe..odvratno u potpunosti se slažem sa tobom..

    avatar

    15.12.2005. (20:36)    -   -   -   -  

  • LA Woman

    E, my dear, ni u "moje vrijeme", il' nase vrijeme jel, nisam se time bavila... popih prvu casu alkohola na 1. god. faksa; nikakve tabletice, joints, cigarete nisam u zivotu iskusila (iako sam isla u Primjenjenu), a sve ovo sto si opisala mi samo okrece pamet i zeludac. Kud ta djeca idu??? Koja im je perspektiva, ako se tako beskrajno opijaju? Vide li uopce koji cilj pred sobom, ili im je sve od danas-do-sutra, ako neki od njih uopce dozive sutra?! Imah susjeda doma, decko sve 5... sve ove godine, dok nisam cula prije 2-3 kako je umro od overdose, ne znam jel bio heroin ili kokain (meni jedno te isto), pa se zgrozih... ono, fina obitelj, fini kvart... a ispalo da je sav djeparac isao u drogu, da ta "fina" obitelj nije bila toliko happy koliko su to prikazivali... i da droga ne lisi ikoga... najbitnije je da je dom sredjen, i samo tako djeca mogu odrasti u normalnu mladez, i kasnije uspjesne individue. Zalosno... very sad. A tebi, draga, pozdrav i sve najbolje za nadolazece blagdane! Pusa! :)

    avatar

    17.12.2005. (08:07)    -   -   -   -  

  • bivša apstinentica

    Složila bih se po pitanju alkohola s cranberrie, naši su cugali sve u šesnaest, a još nije bilo zakona koji zabranjuje njegovu prodaju osobama mlađim od 18 godina... Ali cugera je bilo manje nego danas i oni su se skrivali po parkovima i mračnim livadama, a ne bančili po kafićima. I drogu je, bar u našem kvartu, bilo lako nabaviti s obzirom da ovdje žive ljudi s puno para (mi smo crne ofce), pa je prema ovom smjeru gravitirala narko-mafija... No, od cijelog razreda navuklo se četvero ljudi, a i oni se time nisu hvalili, niti je takvo ponašanje bilo "in" kao danas. @milena - do posljednjeg slova potpisujem što si napisala. Društvo smrdi na trulež od raspadanja... @LA Woman - upravo to, da je dom sređen... Sjećam se epizode u kojoj sam se sa bivšim našla u društvu koje je na veliko pušilo i pilo na livadi koju su nazivali Woodstock (danas su to teniski tereni na tzv. "Maloj Šalati", prostor bivše vojne bolnice). Iako su mi nudili, nije mi bilo na kraj pameti da išta od toga konzumiram. Općenito mogu reći da sam imala vrlo solidan odgoj i da su se utjecaji s ceste samo odbijali od mene... Znala sam da im ne pripadam.

    avatar

    18.12.2005. (09:51)    -   -   -   -  

  • Raskopčana Mjesečina

    Ak misliš da buš probudila savjest društva-nebuš!Ak misliš da buš probudila savjest bilo kojeg roditelja koji neznaju tko su im i što djeca-nebuš!Ak misliš da buš od konobara očekivala da maloljetnu djecu izbace iz kafića-nebuš!Ak misliš sa ovim strahovima roditi djecu i razmišljati o opasnostima koje koje ih čekaju na ulici-nemoj ih ni rađati.Ali,ne sumnjam u tvoje životne stavove,odgovor si dala sama sebi:..."Iako su mi nudili, nije mi bilo na kraj pameti da išta od toga konzumiram. Općenito mogu reći da sam imala vrlo solidan odgoj i da su se utjecaji s ceste samo odbijali od mene... Znala sam da im ne pripadam."

    avatar

    18.12.2005. (10:03)    -   -   -   -  

  • bivša apstinentica

    @dida - Ništa ne mislim, naprosto mi je od toga slabo. A mislim roditi djecu koju ću odgojiti, a ne male životinje koje će vrludati gdje i kako hoće, pa mislim da ti je to još bolji odgovor na moje pitanje... A osobnog mišljenja se ne kanim odreći, sviđalo se ono nekome ili ne.

    avatar

    18.12.2005. (13:04)    -   -   -   -  

  • Psiho

    O nekoj drugoj školi. Sutra. U malom druženju. Veselim se susretu.

    avatar

    19.12.2005. (16:02)    -   -   -   -  

  • Sisački anali

    Ovo u vezi trave, kako kod koga.

    avatar

    20.12.2005. (00:44)    -   -   -   -  

  • mima

    ma ja nisam tako davno bila klinka u tim godinama,ali stvarno nije takvih stvari bilo-sve se izopačilo i grozno je kako roditelji zanemaruju djecu.

    avatar

    21.12.2005. (09:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...