Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Optionmaster

    Fedsi imaju nezavidan RECORD glede toga! Od zadnjih 12 serija dizanja interesa 10 puta su PRETJERALI u dizanjima interesa i izazvali blazu ili jacu recesiju! Ovaj puta ne ocekujte nikakvu iznimku i to je jedan od razloga sto mislim da je ZLATO u KRIVU (tj trejderi zlata) a BONDSOVI U PRAVU (flattening of yield curve predicts recesion)< KAKO SAM VEC DOLJE I NAPISAO!

    avatar

    13.12.2005. (08:46)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Sve se glasnije cuje kako bi ovo moglo biti posljednje dizanje kamata, nadam se da ce tako i biti, ali, imho, nazalost i ovo podizanje ce izgleda biti dovoljno da odrzi resistance dow-u na 11k. S druge strane, ako ne bude znacajnih promjena, ipak ne vidim razlog zbog kojeg bi dow potonuo nize od trenutnih razina. Situacija koja mi se najmanje svidja, izuzetno tesko je predvidjeti ove male pokrete kojima svjedocimo.

    avatar

    13.12.2005. (13:21)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Da, da moze biti i posljednje dizane (iako vjerojatno ce biti jos jedno u Jan) ali kad pisem da je recesija vjerojatna o s odnoi na BUDCNOST KAD SVA TA DIZANJA ZBILJAM I UDJU U EKONOMIJU (za sada se smatra da su tek 1.5% usli u Ekonomiju)! Znaci scenario (barem do sada je bio) PRVO MARKET IMA RALLEY I USPON (3-6 mjeseci prije kraja dizanja) ONDA FEDSI prestanu dizati, ONDA SVE IZGLEDA NICE AND DANDY oko pola godine E ..A ONDA KAD SVA TA DIZANJA PRORADE (negdje s jeseni ili krajem 2006 ili tu negdje) DODJE DO RECESIJE! tako je barem bilo do sada kad god su preterali.. Dizanje interesa je upravljanje sa "preticanjem" koje tek u buducnosti pokaze pravu sliku stvari, kao kad bi "navigali" npr prekooceanski brod ili nosac aviona - pocnemo mijenjati kurs kod Braca da bi kod Korcule tek bili usmjereni gdje hocemo (samo moj "zabarski" nespretni pokusaj metafore, ha ha)!

    avatar

    13.12.2005. (23:21)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Istina, sam nacin funkcioniranja ekonomije nam govori da je potrebno (najmanje) sest mjeseci da bi se pomak osjetio, ipak, dio investitora očito kalkulira delay, pa se pripremi na ono što (najvjerovatnije) slijedi. Znam, da je danas FED objavio pauzu vjerovatno bi dan zavrsili preko 11k, makar sam prognozirao rast indexa nakon sto FED podigne kamate na 4.25%, uz uvjet da se par puta spomene skorasnji prestanak podizanja, rast od 100 i vise poena na dow-u me prvi tren iznenadio.

    avatar

    14.12.2005. (00:53)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Radi se o SPEKULATIVNOJ PRIRODI LJUDI.. Cak i kada bi svi bili 100% SIGURNI da ce npr. doci do recesije i da ce ista nastupiti tocno 1.12.2006 jos uvijek bi se do tada sve normalno trejdalo jer bi svi racunali da ce upravo oni uspjeti "izaci iz marketa prije pada"! Svako misli da ce upravo on (ili ona) uhvatiti MSFT sa 27-35 ili GOOGLE sa 410-450 prije kraja ili sl (narocito profesionalci). Zbog toga Market relativno normalno funkcionira cak kad vecina i osjeca ili zna da se krecu prema recesiji ili necem gorem. Dan je zavrsio na DOW+55 iako je mjestimicno bio skoro i duplo gore sto pokazuje da je jedan broj trejdera ipak prodao pozicije u SNAGU tj likvidirao ih na uspon indexa.. Sama izjava FEDSa NE SADRZI NIKAKVO OBECANJE O PREKIDU DIZANJA INTERESA NEGO SAMO su zamijenili predhodne rijeci sa izjavom:__"some further measured policy firming is likely to be needed to keep the risks to the attainment of both sustainable economic growth and price stability roughly in balance." _ sad ovisi kako u ovom kontekstu tumacis rijec SOME .. bullsovi je tumace kao jos mozda JEDNO DIZANJE a NIKAKO VISE OD DVA, dok bearsi jos uvijek tvrde da je izjava HAWKISH tj prije sklonija daljnjim dizanjima nego ne!

    avatar

    14.12.2005. (01:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...