Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • sovinist

    kako će ovo sa gotovinom djelovati na dionice? po meni ce porasti dionice strateskih fondova i opcije vlade

    avatar

    09.12.2005. (00:21)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    :)) Ne očekujem da će uopće djelovati na dionice tj. ne bi trebalo i nadam se da neće, jer ako bude sigurno neće pozitivno. Što se Hr dionica tiče, njihov "problem" je povjerenje ljudi, odnosno ulagača, a povjerenje se ne može steći preko noci. Ako bi išli u detalje, nekoliko zemalja EU, na čelu s Engleskom su izjavile da usprkos početku pregovora, Hr sigurno neće u EU dok je Gotovina na slobodi, ovim je Hr čista šte se "medijskih" zahtjeva tiće, pa se nadam, doslovno nadam jer nema argumentiranog uporišta, da će se primanje ubrzati, ili da se bar neće odgađati. To bi moglo i trebalo pozitivno utjecati na ulagače.

    avatar

    09.12.2005. (00:47)    -   -   -   -  

  • SVIJET OKO NAS

    Puno te pozdravljam i želim ugodan vikend...čitam te tek naveće kad imam mir oko sebe.Hvala na posjeti. Kissssssss.

    avatar

    09.12.2005. (15:55)    -   -   -   -  

  • kumfather

    Kao što si u postu o inv. fondovima prije spomenuo, za samostalno ulaganje u dionice nemam znanja pa sam zato svoja sredstva usmjerio u mješoviti inv. fond pa da vidimo tih čarobnih 20% prinosa, malu lovu sam ubacio tak da za sad svu zaradu jede ulazna naknada, ali strpljen, spašen, u plusu, valjda...

    avatar

    09.12.2005. (21:45)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Iako, kao sto sam znas, a nadam se i svi ostali, prijasnji uspjeh fonda ne znaci da ce taj uspjeh odrzati i u buducnosti, dapace, mozda i ostvare gubitak, ali, IMHO, ocekujem rast od minimalno 20% godisnje kod 90% hr. fondova, u sljedecih nekoliko godin. Jer ako u ovom razdoblju kad Hr ulazi u EU te svim sto ide s time, i u ovom razdoblju kad se za bagatelu mogu kupiti firme iz BiH, SiCG ili Makedonije (te ulagati u njih, "lickati ih" i preprodati), ne ostvare znacajne dobiti, nikad nece. Naravno, to je i rizican posao, nemoguca misija za malog investitora jer on prvo nema dovoljno novca, a zatim ni ne moze doci do podataka koji se prenose najcesce "ispod stola", ali zato "stari lisci" tj. mocnici/politicari koji najcesce stoje iza (odredjenih) fondova, itekako mogu.

    avatar

    09.12.2005. (23:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...