Darko, nisam bas sigurna. Ne mogu pretpostaviti, kakve su (okus) dok ih ne otvorim, a okus im je veoma drugaciji od ostalog voca koje poznajem. Malo trpak, strukture kruske. Jede se bez kore. Medjutim recept po kome smo ga pripremili je sa korom, samelje se i doda 30 dkg secera (mi smo dodali 20 dkg) i moram priznati da mi je tesko kad znam da ga ne trebam uzeti vise od zlice dnevno, a tako je ukusno da bih mogla od puta isprazniti tehlu:-)))
10.12.2005. (14:47)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sad znam koga ću molit da mi razjasni nejasnoće iz Biblije, pretražila sam malo podatke o toj smokvi, da, to je jedna vrsta smokve, Ficus sycomorus, a obična smokva koja i kod nas raste je Ficus carica, dakle to su dvije različite biljne vrste iz istoga biljnoga roda Ficus, neki botaničari pak tvrde da su to različiti rodovi, pa mislim da ću se tim smokvama morat malo detaljnije pozabaviti, da popunim praznine koje su ostale nepopunjene po završetku studija i nakon 20 godina radnog staža, zamisli ti to, i kojih sam postala svjesna tek sada kad imam adsl pristup internetu
14.12.2005. (14:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pa, ako su živjeli ovdje negdje, onda bi se stvarno morali dobrano potruditi da nađu tu jabuku. Ali ionako znamo da je ustvari riječ o simboličnom govoru. Riječ je o grijehu i nagnuću na grijeh, a ne o nekom voću.
14.12.2005. (22:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Juliere
zanimljivo kao i uvijek...
08.12.2005. (12:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
Dobro da sam to sve već sinoć bio pripremio, jer danas, nakon noćnog prekapanja po rječnicima, ne bih bio za to sposoban. :-)
08.12.2005. (13:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Juliere
Pitam se samo jesi li arheolog ili povjesnicar?
08.12.2005. (13:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
Oboje pomalo i još ponešto.
08.12.2005. (13:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
siščanka
ja bih rekla da si teolog
10.12.2005. (00:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
I to.
10.12.2005. (06:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darkwolf
Ja obožavam smokve.Super post kao i uvijek.
10.12.2005. (09:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borut
Darko, nisam bas sigurna. Ne mogu pretpostaviti, kakve su (okus) dok ih ne otvorim, a okus im je veoma drugaciji od ostalog voca koje poznajem. Malo trpak, strukture kruske. Jede se bez kore. Medjutim recept po kome smo ga pripremili je sa korom, samelje se i doda 30 dkg secera (mi smo dodali 20 dkg) i moram priznati da mi je tesko kad znam da ga ne trebam uzeti vise od zlice dnevno, a tako je ukusno da bih mogla od puta isprazniti tehlu:-)))
10.12.2005. (14:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
siščanka
sad znam koga ću molit da mi razjasni nejasnoće iz Biblije, pretražila sam malo podatke o toj smokvi, da, to je jedna vrsta smokve, Ficus sycomorus, a obična smokva koja i kod nas raste je Ficus carica, dakle to su dvije različite biljne vrste iz istoga biljnoga roda Ficus, neki botaničari pak tvrde da su to različiti rodovi, pa mislim da ću se tim smokvama morat malo detaljnije pozabaviti, da popunim praznine koje su ostale nepopunjene po završetku studija i nakon 20 godina radnog staža, zamisli ti to, i kojih sam postala svjesna tek sada kad imam adsl pristup internetu
14.12.2005. (14:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
siščanka
sto posto sam sigurna da je Eva Adamu dala smokvu da pojede, a ne jabuku
14.12.2005. (14:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
Pa, ako su živjeli ovdje negdje, onda bi se stvarno morali dobrano potruditi da nađu tu jabuku. Ali ionako znamo da je ustvari riječ o simboličnom govoru. Riječ je o grijehu i nagnuću na grijeh, a ne o nekom voću.
14.12.2005. (22:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dotci
biti hladno tamo rade, ali ne izgledaju jako daleko na karti ". buy refurbished laptop
14.09.2009. (02:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...