Komentari

uvod.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Platon

    drago mi je shto sam pronashao josh jedna blog kolege filozofa. s druge strane, žao mi je shto on u ovome postu o ovoj temi nije izrazio svoje mishljenje. u redu je ako se slažesh sa ovim textovima koje si napisao, ali istinski filozof, pored shto prati nechiju filozofiju, uz nju razvija i svoje teze o temama koje ga zanimaju. voleo bih to videti kod tebe. pitanje filozofiranja i na koji nachin ono nastaje je veoma komplexno, i teshko je na njega dati konkretan odgovor, kao i na svako filozofijsko pitanje. divljenje, sumnja, potresenost i komunikacija su po većini teorija u udžbenicima razlozi nasheg filozofiranja, a ja bih tu dodao josh i onu svest koju poseduje ljusdka dusha, onu koja je u nas 'ugrađena', koja nas chini onim shto jesmo.

    avatar

    06.12.2005. (21:16)    -   -   -   -  

  • viviana

    Živio Platone, doista si me obradovao. Nisam znao za tvoj blog i rado ću ga čitati - zasad mogu reći da mi se sviđa dizajn koji si odabrao. :) Po mom shvaćanju, filosofija je prvenstveno dialog, pa je tako pokušavam prakticirati po forumima na koje sam dao linkove, pod nickovima ''nitko i ništa'' na forum.hr i ''prolaznik'' na preostala dva. Ukoliko imaš dialoških sklonosti, bilo bi lijepo da nam se tamo pridružiš - blog ipak nije zahvalan medij za dialog. Ovaj blog je zamišljen kao moja posveta ljudima od kojih sam učio i od kojih učim. Dakako, izbor tekstova je moj, i tu su one njihove rečenice za koje osjećam da su mi bliske. Veći broj mojih literarnih i filosofskih pokušaja možeš naći na blogu ljeskanje, kao i na spomenutim forumima, te u kolumni Otvoreni dijalog na Differentiji specifici (za sve to imaš lijevo linkove). Živio i čitamo se! :)

    avatar

    06.12.2005. (22:34)    -   -   -   -  

  • Platon

    eto zadovoljstvo je obostrano. uvek volim, na bilo koji nachin, sresti kolege koje su drugachijeg mishljenja od većine ljudi. kad budem imao vremena pogledaću i te forume, poshto nisam neki struchnjak za informatiku, te ne zalazim na te forume, ovaj najjednostavniji medij, blog, mi je dobar; znash kako je s filozofima- briga me je samo za one koje zanima istina. josh sinoć sam posetio differentia specifica i stupio u kontak s njima, gde su me na lep nachin pozvali da im se pridružim, ali na žalost imam malo vremena trenutno, zbog obaveza na faxu i svega toga, ali ću vam se rado pridružiti, možda chak i ovih dana, nekim textom iz svoje skromne, ali ujedno veoma bogate filozofijske biblioteke. samo nastavi ovako:) pozdrav

    avatar

    07.12.2005. (22:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...