Komentari

gold.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • *-MEEt-ME-*

    da se mene pita od welikih gradowa definitiwno-Tokyo,,,, neznam zasto...mozda zbog guzwe i mase ljudi, mozda zbog dostupnosti tehnologije, ali i nje same... a sto se oblina ;) tice...cuj, swe je ok u granicama normale...ni mrsawo nije lijepo kad je prejerano... meoww....pozzz

    avatar

    06.12.2005. (07:54)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Kakav London, kakav Tokyo, NYC, jedan i jedini. Da nije toliko zajebana procedura radne dozvole i tome slicno, sad bih, recimo, cekala subway na Chambers Street, a ne se bakcila na King's Crossu.

    avatar

    06.12.2005. (08:47)    -   -   -   -  

  • Bučimir

    svi su ti gradovi u kurcu. nema do aslamabada. to je velegrad. :)

    avatar

    06.12.2005. (10:13)    -   -   -   -  

  • Vitezica Lutalica

    Ja sam odrasla u Zagrebu i kao klinka i teenagerka sam voljela strašno Zagreb. Pošto sam prešla tridesetu, hvala bogu sjećam se nekih legendarnih mjesta u Zagrebu koje su 90-ih sve pozatvarali ili pretvorili u spomenike seljaštvu. Jedino je Jabuka opstala, ali sad su tamo neki novi klinci i drago mi je zbog njih da imaju bar to jedno drugačije mjesto od onih kloniranih u centru grada, a i na periferiji. Lapidarij je bio zatvoren, pa su ga otvorili i puštali, ne znam ni ja šta, kakvu muziku, majko mila, pa su ga opet zatvorili, pa otvorili i onda je jedno 2-3 godine egizistirao ne baš kao onaj stari Lap, ali na jako dobrom tragu. Bilo nam je odlično tamo (možeš misliti koliko odlično kad sam ja imala godišnju kartu za upad :-), a nisam je imala nikad za slična mjesta). A onda su zatvorili i Lap, opet! I to je bio kraj, sad stoji zatvoren. Gjuro je uvijek nekako bio oaza, ne alternative, već nekog urbanog štiha, u najpozitivnijem smislu riječi, međutim i on se izgubio jedno vrijeme i lutao. Sad se navodno vraća korijenima, četvrtkom puštaju 80-e, ali nije ni to to. Ali svejedno baš me zanima, stalno se spremam da odem pa nikako. Zašto ti sve ovo uopće pišem? Iskreno nemam pojma, došlo mi je, kao priča o jednog gradu. Ne baš velegradu, ali gradu, barem kakav je nekad bio i koji sam voljela. Ne želim pisat žalopojke, niti ih volim pisati, a ni slušati, ali uvijek me stegne oko srca kad se sjetim nekih legendarnih zarebačkih mjesta, ima ih i u filmu "Sretno djete" od Igora Mirkovića, iako sam onda stvarno bila balavica :-) A nekako danas Zagreb je sve više grad samo po gužvi u tramvajima, prometnim kolapsima, sve više automobila na cestama, mondenim buticima... Ali nema više onog duha Zagreba koji je doista činio jedan grad. Ovo danas je samo fasada, ušminkana fasada bez puno smisla i sreće za njegove stanovnike. Na moju veliku žalost, Zagreb nije ono što je nekad bio, a nisam toliko stara da me hvata nostalgija za mladošću, još uvijek me znaju tražit osobnu kad kupujem cigarete (dobri geni :-)). Iako sam navikla živjeti u gradu kad bih mogla birati gdje ću živjeti ili bih otišla u jedan stvarno PRAVI grad npr. London (bila sam Londonu i prirastao mi je srcu) ili ako nebi bio punokrvni grad tada bih radije otišla živjeti negdje uz more, npr. u Pulu, volim Pulu. Očito kod mene nema sredine, ili, ili. Nedavno sam bila i u Beogradu i bilo mi je super. Ali o tome nekom drugom prilikom, već je i onako ovaj komentar prilično (pre)dugačak. Pozdrav!

    avatar

    06.12.2005. (11:40)    -   -   -   -  

  • after-party-sunrise

    pricaj mi o dosadi u velikom gradu, ja sam iz rovinja, a studiram u zagrebu, imala sam velika ocekivanja i totalno me razocarao...ali valjda vitezica lutalica zna bolje od mene , ipak sam ja ovdje 3 godine, a ona 30...imam rodbinu u beogradu, jako bi ga volila posjetit:)

    avatar

    06.12.2005. (16:42)    -   -   -   -  

  • M.

    Markiže vidimo se u kojem velegradu. Meni je misija doživjeti bar pet metropola, metropole me mame i pale. Male sredine su za penziju. Nadam se da nikad neću bit penzionerka, bar ne duhom i umom. Pa lepo mi se, onak hedonistički pripremi i uživaj.

    avatar

    06.12.2005. (18:17)    -   -   -   -  

  • mlijeko je zločesto

    gradovi, gradovi...bilo i mene posvuda, vratila se zasad u rodni grad...jedini drugi u kojem sam voljela živjeti sada još ima krastu koja nije dovoljno zarasla...a ono s kosom...to je, na moju veliku žalost - zbilja

    avatar

    06.12.2005. (18:43)    -   -   -   -  

  • celeste

    sveprivlačna džungla...ja bih na more

    avatar

    06.12.2005. (19:29)    -   -   -   -  

  • ;) 5rica.. ;)

    zašto nisi??;))

    avatar

    06.12.2005. (19:30)    -   -   -   -  

  • Okatto Nogatta dolazi i na vaša vrata

    joj, zavidim ti, al imam ja vremena da i ja tako živim hehe:)) a pročitala sma tvoje dojmove s m. reva, i šokiralo me kako su ostavili potpuno isti dojam i na tebe, kao i na me!:) znači, nije mi se učinilo da dotiče srce njihova muzika, ah...:))

    avatar

    06.12.2005. (22:56)    -   -   -   -  

  • M.

    Zaboravih ti reći, The Strange su ti u drugom mjesecu u Ljubljani, Orto bar. Chris Eckman i Bambići su ti sad The Strange, toliko ak nisi u toku.

    avatar

    07.12.2005. (14:52)    -   -   -   -  

  • Umetnost prezivljavanja s tendencijom porasta udel

    Evo trazim cimera/cimerq u bgdu, tako da eto :P Joj i meni se putuje.... Mislila sam da se prijavim na ono mtv sranje za voditelje, te da putujem, no nisam ja te srece :) Pusa (neshto mi je rechnik osakacen, primecuje se?:) )

    avatar

    07.12.2005. (16:35)    -   -   -   -  

  • Ruby Tuesday

    samo se seli, ne znam čini li mi se samo, ali u većem gradu imam više osjećaj da 'živim'. potpuno te razumijem kada kažeš da si prerastao svoj grad. p.s. onaj stihić kod mene je tako sladak :) :p

    avatar

    07.12.2005. (21:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...