Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (31)

Marketing


  • siščanka

    gdje će bit novi most preko Kupe?

    avatar

    05.12.2005. (22:45)    -   -   -   -  

  • Davorko

    Tik uz južnu stranu željezničkog mosta. Početak pristupne ceste je kod Vatrogasnog doma, a završetak kod Rafinerijskog doma. Kasnije ćemo produžiti tu cestu do naselja, negdje pored zgrada POS-a.Projekt je većgotov i idemo u izgradnju.

    avatar

    05.12.2005. (22:51)    -   -   -   -  

  • http://mrak.org

    pa zar nije prostor željezare nešto strašno veliki? to je prostor na kojem bi trebalo graditi industrijsku zonu jer tamo ionako imate infrastrukturu a samo najžešćim naivcima još uvijek nije jasno da se u krugu od 5.000km više jednostavno ne može proizvoditi čelik i da još pritom bude rentabilan - što se to prije shvati to bolje. Kao što je Danny de Vito rekao u jednome času u filmu "Other peoples money" postoji trenutak kada tvrtka više vrijedi mrtva nego živa i to je trenutna situacija željezare (odnosno onoga što je od nje ostalo).

    avatar

    05.12.2005. (23:15)    -   -   -   -  

  • radoznala

    poštovani, a kud bi ta cesta s novog mosta trebala prolaziti? ispod groblja? još jedan tunel?? ili preko groblja? i kud će ići do naselja, kroz školsku?? ili preko plodina?? fizički mi to djeluje naprosto neizvedivo, osim ako niste čarobnjak merlin!!!

    avatar

    05.12.2005. (23:36)    -   -   -   -  

  • Ceka se da radnici odu u penziju!

    avatar

    05.12.2005. (23:39)    -   -   -   -  

  • Davorko

    Što se tiče Željezare, točno je da se tu radi o preko 2 milijuna četvornih metara vrhunski infrastrukturno opremljenog prostora (npr. 23 km kolosjeka) i to je prostor o kojemu sa stranim i domaćim investitorima već mjesecima razgovaram kao potencijalnom prostoru za izgradnju ili adaptaciju hala za nove proizvodnje. Iako je veliki dio tog zemljišta za male novce več prodan, pregovaramo o mogućem preuzimanju dijelova tvornice na ime nenaplaćene komunalne naknade. Ali taj prostor nije podesan za neke vrste industrija i moramo tražiti dodatni. Logično je da to bude baš u južnoj industrijskoj zoni. Što se pak mosta i ceste tiče: Bila je javna prezentacija projekta i ako vas zanimaju detalji svratite u Grad i možemo vampokazati i izgled mosta. Bit će viseći i nova veduta grada. Most će izaći s južne strane brda Sv. Marija i ide kroz prostor koji napušta rafinerija. Što se pak nove Školske (tako ja zovem tu cestu), ona će ići iza Plodina i zgrade HCR preko pruge prema naselju. Jel sad jasnije radoznala? Bude to bilo super!

    avatar

    06.12.2005. (00:01)    -   -   -   -  

  • Malo mi nedostaje vizije o prosirenju Zagrebacke ceste. Ona ce se prosiriti za jos jedan trak kako bi jedan od njih dobio 2 kolnika dok za cetvrti ocito nema mjesta?! Da nedostaje biciklisticka staza najvise znaju dijeca koja iz Odre svakodnevno idu u Ribar. Bas me zanima rijesenje ? Nekazem da je tvoje ali se nadam da projektanti imaju dobar plan. Evo i jedne sugestije koju ti vec mozda imas negdje u pozadini ali ipak. Naime, ono sto se dobro uocava ali bode za oci su sitni detalji koje nase (jos uvjek socijalisticke) tvrtke ili ne zele ili neznaju privesti kraju kako to nalikuje dakle, ZAVRSNA OBRADA. Primjer. Nova rasvjetna tijela u Odranskoj ulici je rasporedjena na oko nekog pripitog "majstora" koje krivuda bez tracka geometrije ili neke ravne linije a za dizajn bi lampe dobile "Maslinu 1978". Nekazem da Sisak trebamo usporedjivati sa Parizom ali bi lijepe lampe i uredno porubljena asfaltirana cesta sa nesto zelenila pobudilo prolazniku dio mozga zaduzen za odusevljnje ! Takav "felling" si zasigurno imao u Heidenheimu gdje su plocnici, rubovi, staze...geometrijski skoro perfektno i uredno ravno izvedeni a gle cuda njih su radili uglavnom nasi radnici "baustelci" (ali nih je zasigurno netko dobro nadgledao) Drugo: U ljepsim gradovima (vani) postoje lijepo skrojeni skladni natpisi naziva ulica na skoro svakom uglu ulice. Uljepsavaju i vrlo su korisni. Iako mi u Sisku imamo vrsne obrtnike za metalne ograde i vw bube, mi dosad nismo iskoristiti njihove vrline, kako za "Pariske lampe" tako ni za "nosace naziva ulica". A da se nebi izrodio kič, zato postoje arhitekti/ce i dizajneri/ce ! ::::::::::::Balder

    avatar

    06.12.2005. (01:58)    -   -   -   -  

  • Ups, zaboravih. Ovo gore sa Kalmetom je za pohvalu ! ::::::::::Balder

    avatar

    06.12.2005. (02:00)    -   -   -   -  

  • Davorko

    Balderu, čini mi se da mi ipak razgovaramo, jer iako ne znam tko si, dobro pogađaš da i mene smeta ta "nedovršenost" i šlamperaj na detalju. To ne košta, a puno znači. Obećano mi je da će se lampe u Odranskoj poravnati, jer ovo bode oči. (Iako će netko možda reći da smo cjepidlake). Što se pak tiče drugih sitnih detalja, prije mjesec dana sam osnovao Savjet za hortikulturno uređenje grada, koje okuplja naše hortikulturce i koje vodi gđa. Kata Benac. Njihova je zadaća da osmišljavaju uređenje, ne parkova, već malih zelenih otočića i prostora uz prometnice, između kuća, da pomažu građanima u uređenju okućnica, da sugeriraju planove malih akcija i sl. Rado ću im se priključiti ponekad (naravno kao laik). Prvi posao koji su odradili je plan kićenja grada kojega većmožete dijelom vidjeti i ocijeniti. Slažem se potpuno s tobom da se mora konzultirati struka, inače se za čas potone u kič i neukus.

    avatar

    06.12.2005. (07:14)    -   -   -   -  

  • Darko

    Balder je spomenuo biciklističku stazu na Zagrebačkoj. I ja mislim da je potrebna (i ne samo ondje). Radujem se budućoj autocesti i ovoj zaobilaznici koja će rasteretiti Sela. Konačno ću se moći mirnije zaputiti biciklom iz Zagreba u Sisak i natrag, bez straha da me putem pokupi neki kamion ili cisterna.

    avatar

    06.12.2005. (08:48)    -   -   -   -  

  • Funny girl

    Dao ti bog Davorko da sve ovo i ostvariš i tako začepiš gubec onima. Ambiciozno, ali neka!

    avatar

    06.12.2005. (10:01)    -   -   -   -  

  • quirin

    Ovo su doista dobre vijesti! No, s Kalmetom i Šukerom treba biti oprezan. Promjena dionice autoceste Zagreb-Sisak poskupila je početnu cijenu s 900 mil kn na 1500 mil kn. A razlika od 500-600 mil biti će utrošena na zagrebačkom dijelu autoceste!!Pristupna cesta do Jazvenika potpuno je korektno rješenje do izgranje autoputa. Od čvora Jazvenik do čvora Lekenik problem će biti jedino prolaz kroz Žažinu i Dužicu. Pitanja glase: U kojem roku možemo očekivati gotove projekte odranskog mosta, i pristupne ceste do Jazvenika? Kada će se razrješiti imovinsko-pravni odnosi na toj dionici, koliko to košta, i kada možemo očekivati dovršetak?

    avatar

    06.12.2005. (11:07)    -   -   -   -  

  • ~~dupinka~~

    bravo, svaka čast! Sviđaju mi se ti projektni zadaci...

    avatar

    06.12.2005. (12:34)    -   -   -   -  

  • harac

    "Most će izaći s južne strane brda Sv. Marija i ide kroz prostor koji napušta rafinerija. Što se pak nove Školske (tako ja zovem tu cestu), ona će ići iza Plodina i zgrade HCR preko pruge prema naselju." OK, vec sam pitao ali sad mi se cini da je situacija sada malo drugacija. Znaci vidim da ce se u prvoj fazi raditi most i izlaz na glavnu cestu kod groblja. Mene interesira ova druga faza (HCR i Plodine) jer imam tamo zemljiste odmah do HCR-a koje stoji neiskoristeno i ne mogu dobiti nikakve dozvole za gradnju radi te obilazne ceste i tako vec godinama! Znaci zanima me kada ce biti taj otkup zamljista i kada se krece u realizaciju tog projekta. Takodjer me interesira da li postoji mogucnost zamjene za neko drugo adekvatno zemljiste u gradu jer valjda je svakom pametnom covjeku jasno da je to sada mrtvi kapital, a namjera mi je bila izgraditi proizvodnu halu i zaposliti 10-ak ljudi.

    avatar

    06.12.2005. (13:12)    -   -   -   -  

  • Zubin tenkista

    Kako mislite ostati na položaju da sve to ostvarite kad vam je kolega R.Nikolić već kupljen za 100000 eura i glasat će za promjenu vlasti u gradu?Već ni ne dolazi na posao,na "bolovanju" je.Možda ga doktoru vozi "maneken" Toyote,onaj nepismeni Zubo -V.Novak iz hsp.Kako bi i bio pismen kad je Marotov učenik i kolega?

    avatar

    06.12.2005. (14:31)    -   -   -   -  

  • Bato

    AKO VEĆ PIŠETE BLOG, BILO BI LIJEPO DA NA SVA POSTAVLJENA PITANJA ODGOVORITE, A NE DA IH IGNORIRATE. Moje pitanje u vezi klizališta nalazi se ispod prošlog posta, nadam se da niste odgovorili samo zato jer ga niste primjetili. Sa poštovanjem,

    avatar

    06.12.2005. (15:16)    -   -   -   -  

  • Ina boy

    Dragi gradonačelniče dali vi znate kakva banda lopovska šefuje klizalištem Zibel?! Danas smo trbali imati trening ali majstori koji rade nisu htjeli upaliti strojeve da se voda povuče jer kazu da je tako sef rekao. Pitajte cijenjenog gospodina Šarka dali je sposoban voditi klizalište ili nađite nekog odgovornijeg jer ovo ne vodi nikamo. Kud smo jadni i ovako sad nam i kad ima leda nedaju trenirat. Sramota!!! HK Ina Sisak

    avatar

    06.12.2005. (21:44)    -   -   -   -  

  • Maltezerich:))

    davorko svaka čast za trud....samo im pokaži....pozdrav.....

    avatar

    07.12.2005. (17:00)    -   -   -   -  

  • Bato

    Koliko je potrebno čekati samo za odgovor, što ćete poduzeti! Ovo stvarno nije u redu, na kraju se svi mi mladi osjećamo bespomoćni, zašto je to tako??? Jako sam razočaran!

    avatar

    07.12.2005. (19:14)    -   -   -   -  

  • Davorko

    Gorane, sad je 10 i 15 i tek sam sada dosšao kući. Ne ljuti se, stoga što ti ne mogu odgovoriti kad ti misliš da treba. Još u 7 sam imao raspravu u Saboru, a iza toga sam u Mimari nazočio prezentaciji HT-ovih mogućnosti za e-goverment. Dogovaram projekt :Sisak-wirwless city, kako bismo imali besplatan internet na području cijelog užeg centra grada. A što se pak klizališta tiče napravio sam slijedeće: Nazvao Šarka, koji me uvjerava da će klizalište krenuti ovaj vikend, dakako ako nešto opet ne crkne. Naime cijela je priča stara 40 godina i jedino je pravo rješenje, kompletna obnova cijelog klizališta. naprosto mu je došao kraj. dosadašnja nebriga uzima svoj danak, jer društvu iz HDZ-ovskih vlasti ste i vi i klizalište bili zadnja rupa na svirali. U tijeku dana sam se čuo i sa zamjenicom gradonačelnika Zagreba gđom. Ljiljanom Kuhta, inače bivšom prvakinjom u tekwndoou i zamolio ju da pomogne u nabavi barem polovne rolbe. Očekujem sutra njen odgovor, jer mi 60 000 eura nemamo. Eto, gorane tako stvari stoje i toje cijela istina. Držim fige da se u nedjelju nađeš na ledu. U ovom času ne mogu više.

    avatar

    07.12.2005. (22:28)    -   -   -   -  

  • Ovo sa Sisak-wirwless city mi se dopada ukoliko je to samo pocetni projekt, koji bi se sa uzeg dijela centra VRLO BRZO prosirio i na ostale dijelove grada !(ili barem tamo gdje sam ja ;).::::::::Balder

    avatar

    07.12.2005. (23:47)    -   -   -   -  

  • harac

    Da li mozete odgovoriti na gornji komentar: "Most će izaći s južne strane brda Sv. Marija i ide kroz prostor koji napušta rafinerija. Što se pak nove Školske (tako ja zovem tu cestu), ona će ići iza Plodina i zgrade HCR preko pruge prema naselju." OK, vec sam pitao ali sad mi se cini da je situacija sada malo drugacija. Znaci vidim da ce se u prvoj fazi raditi most i izlaz na glavnu cestu kod groblja. Mene interesira ova druga faza (HCR i Plodine) jer imam tamo zemljiste odmah do HCR-a koje stoji neiskoristeno i ne mogu dobiti nikakve dozvole za gradnju radi te obilazne ceste i tako vec godinama! Znaci zanima me kada ce biti taj otkup zamljista i kada se krece u realizaciju tog projekta. Takodjer me interesira da li postoji mogucnost zamjene za neko drugo adekvatno zemljiste u gradu jer valjda je svakom pametnom covjeku jasno da je to sada mrtvi kapital, a namjera mi je bila izgraditi proizvodnu halu i zaposliti 10-ak ljudi.

    avatar

    08.12.2005. (00:11)    -   -   -   -  

  • Dado K.

    Svaka čast Care!! Nadam se da te neće zahebati ekipa iz vrhuške..

    avatar

    08.12.2005. (02:45)    -   -   -   -  

  • Ova slika gore je lose kvalitete, pa jedino mogu prepoznati Kalmetu i Lovricku (cini mi se). No ova dvojica u sredini se tesko raspoznaju. Mozes li nam otkriti o kome je rijec. Hvala::::::::::::::Balder

    avatar

    08.12.2005. (15:45)    -   -   -   -  

  • a jesi pita kalmetu dokle će LIVAKOVIĆ, njegov pomoćnik uvaljivat svoje seljačine u ministarstvo?

    avatar

    09.12.2005. (15:25)    -   -   -   -  

učitavam...