Moram i ja probat tu delikatesu, ali cu se, cini mi se nacekat do godine, jer sad cvise nema vremena za trazit BURBARU; a jucer sam bio u Nazaretu - steta sto nisam znao! Pozdrav i cestitke za pojavljivanje na Naslovnici Blog.hr!!!
04.12.2005. (16:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
To ja često kuham zimi, a inače taj specijalitet dolazi iz Srbije i tamo to zovu "žito". Jedino ne mećem konfete i te bonbončiće odozgora već šlag u koji umutim cimet :))
04.12.2005. (16:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Borut: Da, šteta. Hvala na čestitkama! Nisam očekivao da ću se tamo pojaviti, bar ne tako brzo. Pa tek je šesti dan kako pišem! Hvala i onima koji su me predložili. @Bugenvilija: Nisam to znao. Konfete i bombončići nisu ni ovdje dio originalnog recepta, ali kuhar koji je pripremao ovu burbaru/žito stavlja ih svake godine, a ne stavlja uvijek suhe marelice.
04.12.2005. (16:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
vidim da si na naslovnici, bravo! vjerujem da je fino, osobito ako se dodaju marelice i zrna šipka, spremam recept u folder Recepti i idem sutra nabavit sastojke koji mi nedostaju, a što se tiče porijekla recepta ne bih rekla da su Arapi preuzeli srpski recept, prije bi bilo obrnuto, no to ću ubrzo provjeriti
04.12.2005. (17:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@siščanka: Da, iako nije prisutan u svim verzijama recepta za burbaru, i meni se čini da šipak dodaje ono nešto ovoj slastici. I bilo bi dobro da i grožđice nisu previše suhe, nego da u njima još ima soka.
04.12.2005. (17:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Na stranu slatkiši, ali imaš li kakav tekst o Masadi? Koliko znam, ona je negdje kraj Mrtvoga mora, ali ne znam na kojoj strani. Oduvijek me fascinirala ta priča, pogotovo otkako si mi ispričali da i dan-danas pripadnici specijalnih postrojbi ondje polažu zakletvu. Ne znam, doduše, koliko je to istina, a koliko urbana legenda, jer to bi trebalo biti zaštićeno područje. Usput, nećakinja mi živi u Eilatu, na Crvenom moru, i šalje mi odande sjajne razglednice. Grad izgleda kao raj na zemlji. Jesi li ga možda posjetio?
04.12.2005. (19:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bio sam na Masadi nekoliko puta, pješice (što preporučujem) i žičarom, jer se izdiže prilično visoko iznad Mrtvog mora (jugozapadna obala). Bila je prvo palača Heroda Velikog (s freskama, termama i sličnim luksuzom), a u židovskim ratovima protiv Rimljana posljednja židovska utvrda. Prema Josipu Flaviju, židovskom ratniku, pa rimskom pokajniku i povjesničaru iz toga doba, ondje su Židovi izvršili masovno samoubojstvo, kako ne bi pali u ruke neprijateljima. Područje jest nacionalni park, ali dostupan posjetiteljima, pa, pretpostavljam, i specijalnim postrojbama. Vjerojatno ću onamo ići ponovno na proljeće, pa ću onda imati i digitalnih slika.
04.12.2005. (20:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
04.12.2005. (22:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Skliz
Darko, Bog!
Čuj, ove lijepo izgleda, a s obzirom da si postupak dokumentiraofotkama, pretpostavljam da si sam i pripremao.Zato ću pričekati da ponovno dođeš kući, pa da nam sam to pripremiš! (Ha,ha,ha) VAŽI?
Lijep pozdrav od svih nas.
04.12.2005. (22:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Skliz
Oprosti na pogriješkama. Kasno je, a ujutro treba na Zornicu pa sam se žurio.
04.12.2005. (22:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko, pa ne mogu vjerovati da sam te ovdje našla! Kak si mi? Malo smo se i ti i ja ulijenili s mejlanjem, no blog nas opet spojio. Da te malo podsjetim: plavuša, ZG, nedavno se udala i dobila bebu...
04.12.2005. (23:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pronašla sam podatak da arapski kršćani tu slasticu pripremaju zato što je sv. Barbara, prema legendi, dok je bila zatvorena u kuli samo te namirnice imala na raspolaganju, zgodno, zar ne?
05.12.2005. (18:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
borut
Moram i ja probat tu delikatesu, ali cu se, cini mi se nacekat do godine, jer sad cvise nema vremena za trazit BURBARU; a jucer sam bio u Nazaretu - steta sto nisam znao! Pozdrav i cestitke za pojavljivanje na Naslovnici Blog.hr!!!
04.12.2005. (16:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bugenvilija
To ja često kuham zimi, a inače taj specijalitet dolazi iz Srbije i tamo to zovu "žito". Jedino ne mećem konfete i te bonbončiće odozgora već šlag u koji umutim cimet :))
04.12.2005. (16:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
@Borut: Da, šteta. Hvala na čestitkama! Nisam očekivao da ću se tamo pojaviti, bar ne tako brzo. Pa tek je šesti dan kako pišem! Hvala i onima koji su me predložili. @Bugenvilija: Nisam to znao. Konfete i bombončići nisu ni ovdje dio originalnog recepta, ali kuhar koji je pripremao ovu burbaru/žito stavlja ih svake godine, a ne stavlja uvijek suhe marelice.
04.12.2005. (16:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Juliere
wow i kod tebe se svega nauci... i to u kojim kolicinama... nadam se da je drustvo saroliko kao i ovaj specijalitet.
04.12.2005. (16:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
@juliere: Šaroliko, odasvud. Ali, ipak je oko mene najviše Talijana.
04.12.2005. (17:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
siščanka
vidim da si na naslovnici, bravo! vjerujem da je fino, osobito ako se dodaju marelice i zrna šipka, spremam recept u folder Recepti i idem sutra nabavit sastojke koji mi nedostaju, a što se tiče porijekla recepta ne bih rekla da su Arapi preuzeli srpski recept, prije bi bilo obrnuto, no to ću ubrzo provjeriti
04.12.2005. (17:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
@siščanka: Da, iako nije prisutan u svim verzijama recepta za burbaru, i meni se čini da šipak dodaje ono nešto ovoj slastici. I bilo bi dobro da i grožđice nisu previše suhe, nego da u njima još ima soka.
04.12.2005. (17:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
Borutu sam zaboravio reći: 17. prosinca pravoslavci slave sv. Barbaru, pa će Arapi opet pripremati burbaru.
04.12.2005. (19:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jezični savjetnik
Na stranu slatkiši, ali imaš li kakav tekst o Masadi? Koliko znam, ona je negdje kraj Mrtvoga mora, ali ne znam na kojoj strani. Oduvijek me fascinirala ta priča, pogotovo otkako si mi ispričali da i dan-danas pripadnici specijalnih postrojbi ondje polažu zakletvu. Ne znam, doduše, koliko je to istina, a koliko urbana legenda, jer to bi trebalo biti zaštićeno područje. Usput, nećakinja mi živi u Eilatu, na Crvenom moru, i šalje mi odande sjajne razglednice. Grad izgleda kao raj na zemlji. Jesi li ga možda posjetio?
04.12.2005. (19:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
Bio sam na Masadi nekoliko puta, pješice (što preporučujem) i žičarom, jer se izdiže prilično visoko iznad Mrtvog mora (jugozapadna obala). Bila je prvo palača Heroda Velikog (s freskama, termama i sličnim luksuzom), a u židovskim ratovima protiv Rimljana posljednja židovska utvrda. Prema Josipu Flaviju, židovskom ratniku, pa rimskom pokajniku i povjesničaru iz toga doba, ondje su Židovi izvršili masovno samoubojstvo, kako ne bi pali u ruke neprijateljima. Područje jest nacionalni park, ali dostupan posjetiteljima, pa, pretpostavljam, i specijalnim postrojbama. Vjerojatno ću onamo ići ponovno na proljeće, pa ću onda imati i digitalnih slika.
04.12.2005. (20:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DAN ZA DANOM
meni stvarno fino izgleda :) hehe :9
04.12.2005. (20:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
www.kriz-zivota.com
Darko, pozdrav od Hrvoja iz IKA-e. Jako zanimljiv blog. Pozdrav!
04.12.2005. (21:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
Hvala, Hrvoje!
04.12.2005. (22:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Skliz
Darko, Bog! Čuj, ove lijepo izgleda, a s obzirom da si postupak dokumentiraofotkama, pretpostavljam da si sam i pripremao.Zato ću pričekati da ponovno dođeš kući, pa da nam sam to pripremiš! (Ha,ha,ha) VAŽI? Lijep pozdrav od svih nas.
04.12.2005. (22:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Skliz
Oprosti na pogriješkama. Kasno je, a ujutro treba na Zornicu pa sam se žurio.
04.12.2005. (22:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Svea
Darko, pa ne mogu vjerovati da sam te ovdje našla! Kak si mi? Malo smo se i ti i ja ulijenili s mejlanjem, no blog nas opet spojio. Da te malo podsjetim: plavuša, ZG, nedavno se udala i dobila bebu...
04.12.2005. (23:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
@Skliz: Moja se uloga u svemu tome sastojala od fotografiranja i konzumiranja, a i pripremanje sam samo povremeno gledao. Pozdrav Siščanima!
05.12.2005. (06:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
@Domaćica: Kao što vidiš, prilično dobro. Baš mi je drago što si se javila.
05.12.2005. (06:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
siščanka
pronašla sam podatak da arapski kršćani tu slasticu pripremaju zato što je sv. Barbara, prema legendi, dok je bila zatvorena u kuli samo te namirnice imala na raspolaganju, zgodno, zar ne?
05.12.2005. (18:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
siščanka
da, i još kaže da je burbara arapsko ime za Barbaru
05.12.2005. (18:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
Zanimljivo. To nisam znao.
05.12.2005. (18:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darko
Ovo sam znao, da je riječ o arapskom imenu za Barbaru. Već mi je to bilo toliko logično, da se nisam potrudio niti objasniti. Predugo sam ovdje!
05.12.2005. (18:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Darkwolf
Vjerujem da bi i ja to mogao jesti.
08.12.2005. (02:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...