Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • Koliko god da nam je loše,babe,dede i poluretardirani likovi uvijek glasaja za HDZ(tj.ADZ kako oni kažu).Motivirajte mlade u sljedećoj kampanji da izađu na izbore,jer inače nema šanse.Neka se čuje i glas mladih,dajte nam poslove i mogućnosti i vlast je vaša.Pozdrav

    avatar

    30.11.2005. (21:42)    -   -   -   -  

  • Sisčan

    Gradonačelniče! Nisam se javljao već nekoliko dana jer nisam od Vas dobio niti jedan odgovor na postavljena pitanja. Tako sam skoro odustao od Vas. No, na ponovno pisanje me potaknuo članak na stranici www.sisak-info.hr pod naslovom „Je li na pomolu kriza vlasti u Sisku?“. Bilo bi dobro da ga pročitate i i date svoj komentar, ne toliko na sam članak, nego na komentare članka jer u protivnom će ostati neka pitanja nedorečena. ( Ili ćete me možda ponovno ignorirati? )

    avatar

    30.11.2005. (22:22)    -   -   -   -  

  • Siščan

    Nego, zaboravih Vas pitati, koja uloga (jer funkcije nema)je Gajića u Gradu ili jednostavno svaki građanin može doći u Grad i provoditi cijele dane tamo „krojeći“ politiku Siska? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!!!

    avatar

    30.11.2005. (22:27)    -   -   -   -  

  • http://mrak.org

    ja sam si dao truda i krenuo čitati prijedlog proračuna i mene fascinira kakvih gluposti unutra ima; da li je stvarno moguće da ekipa kreira takve prijedloge (da li oni to zezaju sve nas skupa ili što?) i da li je stvarno moguće da vi u saboru, oporbi ili gdje drugdje niste u stanju pronaći ekipu koja će stvarno pročitati taj proračun - jer s npr. vaše pozicije vjerojatno su mostovi i pristupne ceste najbitnije, no mene interesiraju uredi koji troše 800.000kn na uredske materijale, milijune kuna na namještaj dok istovremeno imaju nekoliko zaposlenih djelatnika - imate nekakav muzej domovinskog rata koij je u nastajanju već deset godina, ljude koji tamo sjede zaboravljeni od sviju i mole boga da ih niko ne skuži... taj državni proračun i gluposti koje su unutra napisane su takva sramota za one koji su to predlagali kao i za nas bedake koji omogućujemo da se tako nešto provede (nisam nikada gledao proračun od prethodne vlade ali iskreno sumnjam da je bila imalo bolja pozicija). kako je moguće da takve stvari prolaze je iznad moje mogućnosti razumijevanja, a još manje mi je jasno da je ekipa u vladi toliko uvjerena u sebe, svoju nadmoćnu poziciju i očigledno mentalno zaostale stručne službe da nisu u stanju prepoznati i priznati da je barem jedan jedini od amandmana koji su predloženi u saboru kvalitetniji prijedlog od onoga što su oni dali. I još zadnje, koliko je od amandmana koji su bili predloženi bio da SMANJI državni proračun jer je nešto u njemu bilo neracionalno ili nepotrebno?

    avatar

    30.11.2005. (22:41)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Baš sam bio u Saboru za amandmanske lakrdije. Družio sam se s Kapraljevićem. Bilo tko da je u većini, Sabor je uvijek stranačko društvo. Dok su zastupnici samo stranački poslušnici, uvijek će Sabor biti mjesto na kojemu se zakonski ruga demokraciji. A i to je demokracija. Naravno da su sve amandmane odbili. I vi ste odbijali njihove. Jedini stradalnici u toj stranačkoj budalaštini smo mi, oni koji su vas birali.

    avatar

    30.11.2005. (22:43)    -   -   -   -  

  • Davorko

    Poštovani Siščane, ne mislim odgovarati na anonimne provokacije, jer je to naprosto neproduktivno i glupo trošenje vremena. nažalost ne odgovaram ni vama "normalnima" jer nemam vremana i na blogu sam jednom, a ponekad niti jednom dnevno.Ali na znanje vama dobronamjernima: Kuću u kojoj živim sam naslijedio od roditelja,koju su cijeli život gradili, a ja i supruga ju uz velike plaće i velike kredite, obnavljamo od 1997. Pri kraju smo obnove, a veseli me što smo ju uz pomoć arhitektice uredili prema vlastitim željama. Znam da bi i mnogi drugi željeli urediti vlastite domove i da to ne mogu zbog malih primanja i svakodnevne borbe za golu egzistenciju. Razumijem njihovu ljutnju zbog toga, ali ne mogu razumijeti niti opravdati ničiju zočestoću i blaćenje i optuživanje bez dokaza. Izvođač radova na domu Komarevu, čiju sam izgradnju započeo kao ministar nema nikakve veze s obnovom moje kuće.Da sam želio krasti, budi siguran da moju vilu ne bi ni vidjeli, jer bi bila npr. na Pantovčaku, a ne u siromašnom, radničkom kvartu Siska. Razmisli! Što bi mislio o dvoje solidno plaćenih ljudi sa ukupno preko 50 godina staža da nisu sposobni obnoviti niti krov kuće koji curi, a moj je bio pokriven sa 35 godina starim salonit pločama? Sitni fakini misle da se ne može biti drugačiji, nego sitni fakin.Ali, važno je da ti znaš da si čist. Kao javna osoba računam na podmetanja. Ona su , nažalost, sastavni dio posla koji radim.A nisam niti ja prvi u povijesti koga se lažno optužuje. A što se tiče Gajića, koliko znam on doista često dolazi kod svoje stranačke kolegice, zamjenice gradonačelnika, i kroji onoliko koliko ima sukna.

    avatar

    30.11.2005. (22:53)    -   -   -   -  

  • pegy

    Svaki zastupnik u Hrvatskom saboru, za očekivati je, želi napredak svoga kraja pa se na ovaj način za njegov razvitak želi izboriti. Jasno je da za to novac treba baš svima i da je nemoguće očekivati da ga ima dovoljno, nemaju ga ni zemlje puno bogatije i razvijenije od nas. Stoga, ne čudi me nekoliko stotina amandmana. Ono što me čudi je da baš nikad, barem kao znak dobre volje da se najugroženijima pomogne, ne prođe poneki amandman. Također me čudi da saborski zastupnici imaju anomaliju nepromišljanja svojim glavama. Nego «vrhovne» stranačke misle za njih, a ovi su samo dizači ruku. Koliko god to grubo zvučalo. No, Davorko, i sam vidiš da je očigledno da se ova vlada po ničemu u tom smislu od one tvoje bivše NE razlikuje. Žalosti me da iz godine u godinu gledamo jednu te istu priču i da napretka po tom pitanju nema. Kad neke druge stvari, a ne pripadnost određenoj stranci, budu primarne, i Sabor će dobiti neku drugu, važniju ulogu. Ovako kao produžena ruka SVAKE vlade, vjeruj, ljudima više sliči na blamažu. Koju svi mi moramo plaćati.

    avatar

    30.11.2005. (23:05)    -   -   -   -  

  • Siščan

    Gradonačelniče! Hvala na iscrpnom odgovoru. Drago mi je da ste našli toliko vremena za ovakav odgovor. S obzirom da Vas poznajem osobno kao i Vašu cijenjenu suprugu, poznato mi je koliko dugo obnavljate kuću. S toga moj komentar nije bio u svrhu napada već da bih Vam skrenuo pažnju. Što se tiče Gajića, ne bih se složio s Vama jer njegova bahatost nadilazi sve granice normalnog ponašanja, a na Vama je da doznate kao se ponaša kada niste nazočni zbog svojih drugih obveza u Gradu. Čuvajte ga se . . .

    avatar

    30.11.2005. (23:45)    -   -   -   -  

  • http://mrak.org

    mislim da je uloga sabora kod nas pomalo iskrivljena, a to se vjeorjatno desilo zbog toga što smo imali jaki predsjednički sustav te je nestankom te poluge vlasti težište otišlu na vladu umjesto u sabor; po meni, sabor bi moralo biti mjesto gdje se vlada znoji da obrani svoju poziciju i argumentira svoje stavove - a umjesto toga imamo situaciju gdje se vladini ministri šeću i naređuju što će se i kada realizirati/glasati/diskutirati, to svemu skupa daje dimenziju komedije i stvarna snaga sabora je danas samo potencijal kojeg u nekome času treba iskoristiti

    avatar

    01.12.2005. (00:10)    -   -   -   -  

  • siščanka

    ma nemoj mi nenadića spominjat

    avatar

    01.12.2005. (00:11)    -   -   -   -  

  • Mi koji skoro redovito dolazimo na tvoj blog smo sacica onih koji zele biti informirani iz "prve ruke" a i zanimljivo je cuti sto drugi misle. No mi smo ipak oni koji ove teme cesto iznesemo u drustvo na kavu i time sirimo misljenja. Uvjeren sam da su i Roksandicka, Nenadic a i HDZ gosti ovog bloga a vjerujem da su mozda ipak sretni sto ovaj blog cita samo jedan "manji" dio javnosti. Kazem sretni jer znaju da su izdajice naseg Siska i da se neznaju suprostaviti svojim nadredjenima u svoju i korist naseg grada, da su losi "diplomati" Siska i nesposobni butleri. Ovo je dobar primjer kako se u 9 tocaka moze javnosti prenijeti istina o opoziciji a i tvoja duznost je da nam to obznanis kao i svoje pokusaje lobiranja za grad te ti je duznost da nama gradjanima Siska pokazes prstom na one sisacke zastupnike koji su glasali PROTIV NAS. Kako ovo sto smo saznali samo mi koji smo na blogu, bilo bi od enormne vaznosti za buducnost ovog grada da se isto preneses u javna glasila ! Zelimo da se obznane postupci Roksandicke i tog Nenadica koji su se usudili glasati protiv Siska ! ( nije moj stil ali... ) PICKA IM MATERINA IZDAJNICKA !!! ...Ja sam onaj koji voli svoj Grad

    avatar

    01.12.2005. (02:49)    -   -   -   -  

  • smithee

    Referenciram se na predzadnju rečenicu prethodnog komentara (napisanu velikim slovima). Želio bih ju uputiti onima što su nemoralno prodali ili će prodati svoja vjećnička ili druga mjesta. Da bar završe siromašni i napušteni pod stare dane.

    avatar

    01.12.2005. (04:15)    -   -   -   -  

  • afrika je zemlja daleka

    Ne vjerujem da je netko glasovao za koaliciju baš zbog nikolića. Pa kakav je to onda sistem da sudbina grada ovisi o njemu, anonimusu? Vi ste dobili 17 mjesta (ako se ne varam) i to je onda 17 mjesta za Koaliciju, a Nikolic ili bilo tko drugi, ako je promijenio "svjetonazor i ideale" i shvatio da mu vise odgovara "poetika" hdz-a neka im se pridruzi i na iducim izborima se bori za vlast, a umjesto njega na vijećničko mjesto dolazi netko s liste koalicije. Ne bi li to bilo logicno? Kao da ja radim kao dizalicar u nekoj firmi koja je preko natječaja dobila pravo za izvodjenje radova, pa u sred posla odem u drugu firmu i onda obustavljamo radove i moja bivsa firma gubi posao a nova dobiva.... smijesno... TUZNO. dragi Davorko! ako stvarno dodje do te groteske, mozemo li mi ista napraviti? Ja sam student u Zagrebu, taman pomislih da se stanje mijenja i da bih mogao racunat i na svoj grad i sad takve vijesti. da ti se smuci... a da nasi glasovi nista ne znace? da se vas trud moze samo tako raz..bat... ne znam sta da kazem.Samo znam da ti primitivni beskompromisni kupci ljudskih dusa nece biti moji predstavnici, a pogotovo vladari.

    avatar

    01.12.2005. (07:59)    -   -   -   -  

  • ZIBEL UNITED

    Hvala na istini. Trebali biste ju osim ovdje izreći i na prigodnoj konferenciji za novinare. Da cijeli svijet vidi našu sramotu.

    avatar

    01.12.2005. (08:42)    -   -   -   -  

  • ~~dupinka~~

    Bas optimisticno. I sad bi mi naprijed i da Sisak napreduje. Ma malo sutra. Svaka cast na prijedlozima, zaista bi bili povoljni za nas ali kolege iz Sisačkog HDZa su pokazali kako vole svoj grad. Sram ih moze biti. A još bi si i vlast u gradu uzeli... Sramota, di se mi spustamo i s kakvim ljudima imamo posla...

    avatar

    01.12.2005. (10:56)    -   -   -   -  

  • Davorko, ne dopusti političkim neznalicama petljanje.Truli kompromisi nisu rješenje. Dokaži da si čovjek s vizijom i političar od formata ( ako si???)

    avatar

    01.12.2005. (13:51)    -   -   -   -  

  • Petra

    Ma nemoguće je da samo jedan čovjek odlučuje o smjeru Siska, o sudbinama uništenih duša našeg grada!? Jel postoji netko blizak tom "čovjeku" da mu predloži liječenje i jednostavno mu pojasni što radi i kakvu si je ulogu dodjelio!!?? On protiv polovice glasača! Politika je stvarno postala prljavo zanimanje.

    avatar

    01.12.2005. (15:54)    -   -   -   -  

  • Ateizam

    Danas oni odbijaju Vas, jučer ste Vi njih, prekjučer su isto oni Vas i to je to. Žalosno je što odbijanje nije na temelju objektivne analize, već na temelju stranačke boje. Nadam se da će jednom prestati, ali do sada ste svi bili podjednaki.

    avatar

    01.12.2005. (17:48)    -   -   -   -  

  • plave tangice

    Baš je tako bilo kada sam ja poljubila jednu žensku, samo kaj je ona bila ružnija od tebe

    avatar

    01.12.2005. (21:00)    -   -   -   -  

  • jovo

    POŠTOVANI, čujem da vlast u Sisku nije srušio HDZ, nego Marina Lovrić. Šta si joj se tako zamjerio? Sigurno ju nisi htio povaliti?

    avatar

    02.12.2005. (13:40)    -   -   -   -  

  • lol

    a ko je sad na vlasti u sisku?? kaj nije više davorko?

    avatar

    02.12.2005. (15:43)    -   -   -   -  

  • Ma naravno da je.Pa ljudi ne živimo u šumi.Postoje prcedure na koji način se vlast mijenja.A da li će se u ovom slučaju promijeniti ili je to samo još jedno od mnogih iskušenja koja čekaju gradonačelnika, pričekajmo. A ima i ona poznata "što te ne uništi to te ojača"!!!!

    avatar

    02.12.2005. (16:06)    -   -   -   -  

  • Slonić Dundo

    Bok! kak ti je mama? jebem ti sunce lopovsko!!!!!!!!!!

    avatar

    02.12.2005. (16:49)    -   -   -   -  

  • znatiželjna

    i još nam nisi ništa odgovorio za autopromet kod onog posta da djeca imaju prava...e pa i mi bi trebali imat pravo mirno spavat,ali taj autopromet...sve se čini kda ćemo morat zvat novinare...Davorko šta izbjegavaš odgovorit na to pitanje???

    avatar

    02.12.2005. (17:14)    -   -   -   -  

  • Gutschy

    Poštovani g-din prof. Davorko Vidović, gradonačelnik grada Siska! Potaknuta lijepim događanjima koja se ovih dana nižu u našem gradu pod nazivom «Sisačka zima» koristim današnje moderno sredstvo komunikacije u izražavanju dojmova koja ovim putem prenosim. U završnici smo godine. Vrijeme koje se naziva Advent – što znači da je to vrijeme došašća, iščekivanja i nade. Analizirajući ova tri elementa upućuju me na konstataciju – da je ovo vrlo znakovito, jer je upravo ova godina koja istječe donijela velike promjene ovom gradu, a na adventskom vijencu u prvoj nedjelji Došašća, prvu svijeću upalili ste upravo Vi, g-dine gradonačelniče – prva osoba ovoga grada. Nazvat ću ovaj Vaš gest povijesnim, jer će u analima Vašeg djelovanja ostati upisan kao nešto što se do danas nikada nije ovdje dogodilo. Upalili ste «svjetlo» g-dine gradonačelniče – neka plamsa, neka svijetli i obasjava ovaj grad i njegove stanovnike toplinom, radošću i mirom, sa željom, kako reče pjesnik: «Što za Božić želim ja – da svaki svakom bude brat i da jenput zadovolen bu i Siščanin Hrvat». U tom ozračju navest ću sljedeće: Nakon prve nedjelje, u kojoj ste upalili prvu svijeću, izražavam veliku molbu: Pored one u parku, uljudno molim da u mom domu u «vili Gutschy» upalite i na mom stolu neku od narednih preostalih svijeća. Zašto? Evo, iz razloga što sam vlasnik dijela ove kuće, a Poglavarstvo je vlasnik drugog dijela – kojem ste Vi na čelu. U ovom vremenu – koje nosi naziv Došašće – molim za Vaše došašće uz pratnju, kako bismo zajednički, u zajedničkom interesu upalili svijeće – odnosno osvijetlili put u nadu – boljeg sutra za ovo zdanje. Neka to bude u znaku zahvalnosti liječnicima koji su svojim znanjem i zalaganjem pružali pomoć i zadužili stanovnike Siska, onda i danas, da im sačuvaju uspomenu u očuvanju zdanja, koje su podigli u centru grada. U tom ozračju, koje me potiče na osjećaj nade – očekujem Vaš dolazak u pratnji po izboru – u znak odaziva na poziv paljenja svijeća «u zajedničkom interesu». Učinimo ovo, unesimo svjetlo nakon dugog iščekivanja obnove i pridonesimo vlastitim zalaganjem i naporom očuvanju vrijednosti za naša pokoljenja, za naš voljeni povijesni grad Sisak. S dužnim poštovanjem, Ljerka Filipić-Bevandić Nadovezujem se i na protekla događanja u vezi «vile Gutschy» objavom u «NST»-u iz kojih se jasno naziru teškoće u kojima se nalazim. Dana 3. rujna ove godine uputila sam preporučeno pismu g-dinu gradonačelniku Vidoviću, na što nisam do danas primila odgovor.

    avatar

    05.12.2005. (13:57)    -   -   -   -  

učitavam...