Komentari

tep.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • borut

    E, sad mi je zao sto nisam bio s vama!!! Cini se da izlet nije bio u srpnju ili kolovozu, pa nisu bile ni neizdrzljive vrucine; jer tada ne izlazim niti u najkarcu setnju!

    avatar

    30.11.2005. (14:48)    -   -   -   -  

  • Darko

    u tim ljetnim mjesecima ne bih se ni u snu na tako nešto odlučio. bio je studeni, ali je svejedno bilo vruće. bar preko dana.

    avatar

    30.11.2005. (14:57)    -   -   -   -  

  • siščanka

    pa ti si i avanturist, usput te hoću pitat nešto, jel možda znaš nešto o tome čime se zapravo Ivan Krstitelj hranio dok je boravio u pustinji? na nekim njemačkim stranicama sam pronašla podatak a se hranio ROGAČEM, a u mom Novom zavjetu piše da se hranio skakavcima, imaš li možda kakvog pojma o tome? jako me to zanima

    avatar

    30.11.2005. (21:29)    -   -   -   -  

  • Darko

    @siščanka: danas već svi ozbiljniji znanstvenici misle da se hranio skakavcima. tako to kaže i grčki izvornik novog zavjeta, koji spominje samo skakavce (grč. akris). neki znanstvenici su prije doista mislili da su to rogači, ali to nema veze ni s originalnim tekstom, ni s prehrambenim običajima. siromašniji ljudi u arabiji i danas jedu jednu vrstu skakavaca (ne svaku).

    avatar

    30.11.2005. (22:18)    -   -   -   -  

  • siščanka

    hvala ti, to me baš zanimalo, nisam znala dal se tamo skakavci doista jedu ili ne, a nisam ni znala pronaći podatak o tome što doista piše u Novom zavjetu, jer pri prevođenju može doći do pogrešaka

    avatar

    30.11.2005. (22:46)    -   -   -   -  

  • borut

    Dobro jutro i ugodan dan, mi smo sutra u Jeruzalemu. Nastavak serije izleta ovaj je pod naslovom:Sintaot Jerushaliaim ili u dalmatinskom prevodu "kaletama Jeruzalema",mozda se i sretnemo, a u subotu smo na izletu u Nazaretu!!!

    avatar

    01.12.2005. (05:43)    -   -   -   -  

  • Darko

    @Vesan: Ja danas idem u Bet Guvrin i u Lakiš. Nisam tamo bio već prilično dugo i nemam digitalnih fotografija, pa sad idemu foto lov. Bilo bi zgodno da se sutra sretnemo. Samo, petak je. Ako su to kalete u Starom gradu, prijepodne će biti gužva (bar u muslimanskom dijelu). btw, imate još uvijek moj e-mail?

    avatar

    01.12.2005. (06:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...