Komentari

uvod.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • guest

  we see the world not as it is, but as we are (Anais Nin)

  avatar

  30.11.2005. (12:48)    -   -   -   -  

 • viviana

  Hej guest, živio mi. Ne tek neki guest, nego the quest s forum.hr, pretpostavljam? Valjda one matrice i dalje funkcioniraju, baš si mi jučer pao na pamet u vezi s nečim. :) Ja bih rekao: onoliko koliko smo sami istiniti, vidimo i istinit svijet.

  avatar

  30.11.2005. (14:41)    -   -   -   -  

 • guest

  bon jour nn :D bez sumnje funkcioniraju, kako bih ti inače pao na pamet :P ilitiga otkud onda ja ovdje... nota bene, vrlo sam zadovoljan tvojom staminom ehm tj. bolje rečeno filosofskim erosom ;) koji stoga rađa plodnim materija-li-ma... anyway, uzdaj se u moju pratnju i podršku jer, ponovit ću ti i parafrazirati Rundeka, bi mog'o (otići) da mogu

  avatar

  30.11.2005. (15:38)    -   -   -   -  

 • davor

  Naknadno sam radi potpunosti dodao Kovača koji zastupa izričitu tezu ''filosofija jest znanost'', kao protutežu jednako izričitom (a meni puno bližem) Finku i njegovom ''filosofija nije znanost''. Tu se Kovač s velikim pravom poziva na dugu tradiciju najvećih mislioca (uz ove, lako bi se našli navodi i npr. Hegela ili Husserla koji bi svjedočili o istom tom zahtjevu da filosofija bude znanost). No, možda je ipak upitno ukoliko je primjereno prevesti grčko episteme naprosto kao ''znanost'' u onom smislu u kojem danas razumijemo tu riječ. Možda bi ipak (a osobito kod Platona) riječ ''znanje'' bila prikladnija. To bi, dakako, podrazumijevalo da znanost ne mora biti jedini niti prvenstveni vid znanja.

  avatar

  30.01.2007. (20:30)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...