Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Web Testing options !

    Tko mu je kriv kada je riskirao i nije trgovao sa opcijama na iste u spreadu.Koliko vidim profit mu u jednome danu ne bi bio manji od 1000% ma u koju stranu se underlying okrenuo.Supritnu stranu bi lako offsetao i pomakom od 0.5$.BEZ RIZIKA USLIJED TAKVE VOLATILNOSTI!Svako neznanje se plaća!Eh da sam tada nabasao na HK!?

    avatar

    25.11.2005. (17:44)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Ne vjerujem da je bilo opcija na tu tj. takve dionice. Ne znam tko bi ih pisao. :))

    avatar

    25.11.2005. (18:18)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Pa nećeš valjda reći da opcije nisu postojale za vrijeme internet booma.Ako ne vjeruješ razuvjeri se na HK2 gdje je Optionmaster stavio originalne podatke "slike" o cijenama opcija baš u tome razdoblju.Zbilja se hvataš za svaku ipa i najmanju slamku kad dođeš pred "ZID",ali to ti samo može štetiti jer se za uspješno trejdanje ne samo opcija već i dionica,futuresa,forexa...treba osloboditi ovisnosti o svojim uvjerenjima.Padamo u zamku da ćemo radije pretrpjeti gubitak nego priznati sami sebi da nismo u pravu.A istina je samo jedna I NEMILOSRDNA samo ona koju odredi market,a ne mi sa svojim uvjerenjima:)Pozdrav

    avatar

    25.11.2005. (23:01)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Samo da nadodam da se shareholderima itekako isplati pisati opcije,jer su one u uvjetima visoke volatilnosti itekako puno skupje(pogledaj B.s. jednadžbu) ili primjer cijena opcija goog koje nisu tako skupe samo zbog cijene dionice već i povećane volatilnosti.Ima jedan krasan unos na HK baš o tome,mislim da se radilo o usporedbi opcija na pfe i ibm...I da me ne bi krivo shvatio ne pišem ovo da bih se prepirao s tobom ili dokazivao tko je više u pravu,jer me to ne zanima.Zanima me samo tvoje mišljenje kako bih u skladu s njime mogao korigirati svoje ako me argumentirano demantiraš,pošto ja ne vidim razloge "protiv"ma koliko se trudio sagledati stvari iz druge perspektive.Itekako se nastojim držati preporuka iz boxa lijevo na ovome blogu,a na prvome mjestu si naveo...."Zašto investitori propadaju? - Nedovoljno znanja - Nerealna očekivanja - Nestrpljenje - Nedostatak discipline" Hvala ti na tome.

    avatar

    26.11.2005. (09:21)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Nije loše istraživati na novinarski način...veliš članak iz B.w...sigurno tome novinaru nitko od upućenih nije dao intervju uživo što se sprema i kada!Ionako je poznata stvar da se na netu kriju sve moguće informacije pa i one obavještajne koje se distribuiraju u slikama,samo ih treba znati pronaći.

    avatar

    26.11.2005. (09:35)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Jasno pise da ne vjerujem kako je bilo "opcija na tu tj. takve dionice.". Npr. mozes li sad kupiti opciju na SEABOARD (SEB)? Ne, jer ne postoje, isto kao što je OM pisao u svom unosu o tome kako mu je žao da nisu postojale opcije BIDU-a. Ili npr. DEL, DA, DFC,..nemaju sve dionice ujedno i opcije na dionicu. Fulao si poantu i s novinama, ne radi se o tome da netko ima insiderske informacije, vec da novine, posebno one poput BW, snazno utjecu na javno misljenje. Ili "FBI has arrested a former stockbroker and accused him of insider trading using stolen advance copies of Business Week magazine, according to a court complaint released on Wednesday.The latest complaint against Pajcin was filed in U.S. District Court in Manhattan. It accused him of obtaining advance access to Business Week's Inside Wall Street column and buying 10 separate stocks ahead of the column's publication."...objavljeno u svim vijestima, 24.11.

    avatar

    26.11.2005. (11:22)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Ali ni ovo što sam napisao nije trebala bit poanta, afair, Presvetli je u svijetu tradeanja vec skoro 20tak godina (ako sam dobro vidio u historyju moj novac foruma, negdje od 86-87me), tako da sumnjam kako bi mu taj "detalj" promakao, iako, teoretski je sve moguce.

    avatar

    26.11.2005. (14:02)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Nema smisla više polemizirati,još češ reći da je bilo opcija na indexe,NASDAQ primjerice...i uopće nije bitno na koje dionice su postojale opcije,da su postojale samo na nekoliko njih ili Nasdaq bilo bi i više nego dovoljno jer su slijedile trend,dovoljno je bilo pronaći jednu ili qqq.Nema poante.Živija ti meni!

    avatar

    26.11.2005. (16:53)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Ispravak...." češ reći da NIje bilo opcija na indexe,NASDAQ primjerice..."

    avatar

    26.11.2005. (16:55)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Skuzaj, ali ne mogu reci da je bilo, ako nije, ili obrnuto. I nije svejedno ulagao u Nasdaq, GOOG, ili neku dot.com penny stock koja skoci i padne 2000% u jednom danu. Koliko sam primjetio, jer traderi kriju svoje portfelje kao zmija noge, covjek je u svom traderskom vijeku stekao visemiljunski (kunski) portfelj iz, kako citamo, niceg, tako da cisto sumnjam kako ga bilo tko od nas moze savjetovati.

    avatar

    26.11.2005. (19:04)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    Ne znam ako si čitao Feral...tamo ti postoji rubrika "Shit of the year"...ajde bok!

    avatar

    27.11.2005. (01:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...