Komentari

cnn.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • mijao

    formulacija "kršenje ugovora sa Svetom stolicom" je sama po sebi smiješna: ja danima kršim ugovor sa kožnom foteljom i nikome ništa. Šalu na stranu, sa prodikalnice se čuje svašta iz usta vjerskih vođa, trebali bi se zamisliti ako netko pažljivo sluša...

    avatar

    25.11.2005. (09:21)    -   -   -   -  

  • Civilka

    ne samo to...nego se namjerno podmece i laz da je ''pravo na nedjelju'' zajamceno Ustavom. (?!) najblize tome je cl. 55/3: zaposleni ima pravo na TJEDNI ODMOR. a sto se tice konkordata, tu ima puno materijala za ispitivanje ustavnosti pred Ustavnim sudom. Hint: čl. 41/1 Ustava.

    avatar

    25.11.2005. (23:35)    -   -   -   -  

  • barba

    bitno je da mi imamo referndum po tom pitanju

    avatar

    26.11.2005. (21:09)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Garancija postovanja vjerske slobode je da se postuje da katolik ne radi nedjeljom. To se nekad smatralo grijehom, a po vjeri je i danas.

    avatar

    02.10.2007. (21:30)    -   -   -   -  

  • kanuny

    Dragi prijatelju, nije problem u sadržaju nego u formi ovih ugovora. Prema Ustavu Republike Hrvatske, da bi se ovakav ugovor sa jednom državom potpisao o tome mora raspravljati Sabor i raspisati referendum. Isto tako onaj tko potpiše ovakav ugovor bez navedene procedure dovodi zemlju u zavisan odnos od druge zemlje i ostvaruje biće kaznenog dijela izdaje.
    Ustavni sud već više godina ne postupa po ustavnim tužbama za poništenje ugora sa Vatikanom koje je potpisao savjetnik prvog Predsjednika.
    Otkud nekom pravo da u ime, koga????, valjda vjernika stvara obveze građanima i da im oduzima novac i daje po zaključenim ugovorima drugoj državi i njenim zaposlenicima????
    Mi koji nismo vijernici, pripadnici drugih konfesija, ateisti, agnostici itd ovim ugovorima smo kažnjeni i prisiljeni mimo svoje volje plačati 1.000.000.000 KN godišnje, po tim ugovorima, državi Vatikan i njenim činovnicima zajedno sa održavanjem njihovih objekata.

    avatar

    11.11.2008. (23:01)    -   -   -   -  

  • m

    Među ugovorima između Hrvatske i sv. Stolice također postoji i ugovor o pravnim pitanjima čiji članak 9 ističe kako je nedjelja neradni dan kao i Nova godina, Sveta tri kralja, Vazmeni ponedjeljak, Velika Gospa, Svi sveti, Božić i sveti Stjepan, tako da je crkva u pravu kada se glede nerada nedjeljom poziva na zakon.

    avatar

    22.01.2011. (12:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...