Komentari

inkvizitor2002.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • Vran

    opet za ROD pitanje: Zar nije u Jablanici bila 44. brdska i Neretva brigada i zar vam šef nije bio Enes Kovačević (je li on nosio sablju), a ne 4. muslim.? I Musa Grozni nije legenda, nego se tako on predstavljao. Navodno je bio jedan od glavnih u napadu na Doljane i Pisvir, a glavni u napadu na Strop (to je čak bilo i na radio Sarajevu:Za radio Sarajevo iz Jablanice Fazlo... zaboravio sam prezime) ... i navodno je čak nosio odoru od jednog poginulog vojnika HVO-a i njegovu pušku. Ubijen u jesen 93. kako je opisao Inkvi. I gdje je bio onaj PAM na kamenolomu što ga Inkvi cijelo vrijeme spominje

    avatar

    23.11.2005. (22:21)    -   -   -   -  

  • Inkvi

    U Jablanici je bilo više brigada ne samo 44-ta brdska. Njoj je bio zapovjednik Enes Kovačević i oni su koliko ja znam napravili ono u Doljanima. Pa tamo je bio Zuka i njegovi. I još neke jedinice. Taj muderis...a to je ja mislim čak neka vjerska il vojnička titula a ne ime. Možda čovjek nije bio u kamenolomu pa ne zna.

    avatar

    23.11.2005. (22:44)    -   -   -   -  

  • Inkvi

    Glava odakle ti taj nick..jel to slučajno....ili.. Naime zna se ko je u tom području o kojem pričamo nosio pseudonim "Glava"

    avatar

    23.11.2005. (22:50)    -   -   -   -  

  • Vran

    Naravno da nije slučajno, ali nisam taj Glava. Buni me malo ovo oko ove 4. brigade i njihova šefa (sa sabljom) Da li je on Musa ili je to neki drugi? Volio bih pročitati komentar od ROD-a

    avatar

    23.11.2005. (23:17)    -   -   -   -  

  • Inkvi

    Pa čovjek ti je lijepo rekao da ne poznaje nikakvog Musu..osim onog iz radnog voda..))). Ja sam naime pitao Vinka LJ. koji je živio u Jablanici od rođenja i tamo je dobio prije HVO-ABIH rata pet metaka u stomak u svom kafiću od nekog Fočaka. Jedva ostao živ..ustvari čudo je daje ostao živ..pravo čudo. Liječio se u Splitu pola godine i opet se vratio u Jablanicu..tamo završio u muzeju i tamo mu je svaki dan Nihad Bojadžić... Zukin zamjenik ..sandžaklija stavljao nož pod vrat i tukao ga ko konja. Izišao je iz Jablanice u jesen 93-će. On i cijela obitelj pošto su platili grdne pare nekome. Tragičan lik..al osto je živ..nedavno se oženio..ako je iko od čelika onda je to on. I pitao sam njega za Musu Groznog..on isto nije čuo za njega, što je mene ponukalo na to da mislim da je taj Musa Grozni plod naše mašte i ništa više..

    avatar

    23.11.2005. (23:29)    -   -   -   -  

  • Vran

    Možda imaš pravo, ali se meni lik upravo tako prestavio na motorolu dok je mlatio zarobljenike u Muzeju. Tada je prebio namrtvo jednog momka iz Š. Briga i sve pustio da čujemo na vezu. Usput se hvalio da je pobio neke "Ustaše" na Stropu (što nije istina) i to je objavio radio Sarajevo u vjestima (famozni Fazlo) istu večer. Netko je drugi igrao taj lik... ali moćan... možda?

    avatar

    23.11.2005. (23:57)    -   -   -   -  

  • Inkvi

    Koji Strop..nisu nikad kročili na Strop..Ako ti se ko javljao da tuče iz muzeja to bi prvo mogao bit gorespomenuti Nihad. Ma mogao je bit ko je god htio..neš ti problema, uzet motorolu pa srat..ja sam ovaj.... ja sam onaj..

    avatar

    24.11.2005. (00:21)    -   -   -   -  

  • Vran

    Jesu, jesu. I baš je taj lik vodio ekipu od jedno 10-15 ljudi, koji su napali Strop, da bi se kasnije javio i opisao detalje napada. Znači, bio je gori i ubio je onog momka sa Š.Briga. Moguće da je taj

    avatar

    24.11.2005. (00:34)    -   -   -   -  

  • Inkvi

    Ja prvi put čujem za taj napad na Strop..kad je to bilo...šta je bilo...ja ne znam da smo mi ikad Strop izgubili..:confused:

    avatar

    24.11.2005. (00:38)    -   -   -   -  

  • Vran

    Prvi put kad su napadnuti Doljni i gore su Turci zaklali jednog domaćeg domobrana (prezime Miličević). Drugi put na Veliku Gospu 93. i čak su uzeli 90% logora, ali su na kraju morali žuriti kući. Još je bio jedan napad na putu do Stropa, mjesec dana kasnije. Ustvari mine.

    avatar

    24.11.2005. (00:48)    -   -   -   -  

  • Inkvi

    da može bit..kad su napadnuti Doljani..tada smo taman bili dobili smjenu...nisam upoznat s detaljima..

    avatar

    24.11.2005. (00:55)    -   -   -   -  

  • Vran

    Drugi napad je bio na radio Sarajevu 15.08.1993. u Dnevniku u 19:00: "... danas popodne nakon napada Hrvatskog Vijeća Agresije na Strop, vojnici Armije BiH su spremno dočekali neprijatelja i odbili napad, gdje su nanijeli agresoru velike gubitke, 3 poginula vojnika Hrvatskog Vijeća Agresije i 15 ranjenih..." Fazlo. Naravno, tip se po običaju izlajao, a istina je da su oni imali 2 ili 3 ranjena, a HVO nije pretrpio ništa osim straha i nešto salama, pašteta, jedne rukavice, jedne puške, i jedan prsluk.

    avatar

    24.11.2005. (01:06)    -   -   -   -  

  • Vran

    U svakom slučaju, zanimljivo je čitati ove zabilješke. Baš guštam.

    avatar

    24.11.2005. (01:13)    -   -   -   -  

  • Inkvi

    pa dobro jesu onda ikad uzeli..ali baš ono uzeli Strop..pusti te diverzantske napade..toga je bilo stalno..ko će to sve popamtit..

    avatar

    24.11.2005. (01:16)    -   -   -   -  

  • rod

    jest enes kovacevic je bio komandant 44. a brigada neretve i 44 to ti je jedno te ista jedinica samo sto je tzv. brg. neretva sastojala se pretezno sa klisanima i tamo onih sela ali su bili pod istom komandom a sto se tice kovacevica on nije nosio sablju on je nosio niklovani pistolj magnum 357 a muderis se zove Nezim Halilovic (muderiss to ti znaci slicno ko profesor vjere, znaci vise od Hodze) on je komandant 4 muslimanske sto joj je bila baza kod celebica u njoj je bilo raje od svakuda. tacno je i da je zukina jedinica bila tu i da im je nihad bio komandant posto je zuka otiso van BIH. oni su bili stacionirani u D.jablanici u rogica kuca bilo je dobri momaka ali su izginuli a pretezno su bili narkomani i lopovi. A meni nije jasno kako nazivate Muzej logorom znaci po mom misljenju nesto isto kosto je bio "heliodrom" ili "manjaca" kod srba??? nemislim se svadzat samo da zas inkvi negu pitam cisto imaformativno, nekazem da se pojedinci nisu izivljivali po zarobljenicima ali to je bilo svugdje mislim znas ocemu pricam a muzeju ti je bilo puno i civila koji su imali posebne prostorije. A doljane i pisvir nije radila muderrisova jedinica nego 44. zapravo diverzanti 44. a jos jedno pitanje sta je razliak izmedzu domobrana i vojnika HVOa?? Mozes li mi to objasnit?? ja mislim da sam sve odgovorio sto te je zanimalo pozdrav

    avatar

    24.11.2005. (01:21)    -   -   -   -  

  • Vran

    Kad su pali Doljani, drćali su ga 10-ak dana. To je sve.

    avatar

    24.11.2005. (01:23)    -   -   -   -  

  • Inkvi

    To što si odgovorio to se otprilike poklapa sa mojim saznanjima...to je OK i realno što se tiče toga. A zašto muzej zovemo logorom..zato što je bio logor u neku ruku. Ispričao sam što se dogodilo Vinku Lj. Ako si iz Jablanice sigurno ga znaš. On je rođen tamo. Nema ustvari razlike između domobrana i HVO-a . Sve je to HVO. Samo smo domobranima zvali one vojnike koji su baš s tog terena i nekad su oni imali svoje posebne jedinice. Neki su bili dobri borci a neki su bili loši..kao npr oni prilikom vašeg zauzeća Pisvira. Ništa drugo. Nego zanima me..ne znaš možeš li mi reći zašto Zuka nije operirao nikad na spomenutim terenima. Meni su ovi u Doljanima rekli da je tražio milion maraka da odradi Slatinu. Al opet velim..to su mi oni rekli iz 44-te... posle primirja. Ne znam jel točno il su oni malo sukali. I uopće su govorili loše o njemu. Jel to istina il su oni malo tako..primirje je... pa ajmo malo pričat priče..

    avatar

    24.11.2005. (01:47)    -   -   -   -  

  • rod

    mislis sad na Zulfikar Ališpago "ZUKA" licno ili na njegovu jedinicu????

    avatar

    24.11.2005. (02:32)    -   -   -   -  

  • rod

    kako da nije operirala njegova jedinica na tom podrucju?? naravno da jeste ali nekontam sta te tacno zanima

    avatar

    24.11.2005. (02:33)    -   -   -   -  

  • Inkvi

    Mislio sam na područje Slatina-Pisvir-Doljani. Ovi su rekli da njega to nije zanimalo i da je htio Slatinu odradit za lovu. Mislim na njega kao zapovjednika koji je imao svoju jedinicu koja nije bila pod redovnom komandom. Malo smo se zapleli..OK...ne razumimo se...da mijenjamo temu ))))))

    avatar

    24.11.2005. (11:04)    -   -   -   -  

  • rod

    zukini su bili u akciji na doljane i cak su isle i na pisvir(ali ne kad je se oslobodio pisvir) cak su ngdje i samohodku zarobili (ja mislim negdje pema doljanima) ako se sad nisam zajebo i zamjeno akcije hehehe a slatina je bila mirna linija nije se tu puno radilo poste je sverc bio nekom u interesu, a sto se tice zuke on je bio fair momak dok je on bio glavni njegovi momci su sve imali cak i cigare i uniforme nije ima nista falilo

    avatar

    24.11.2005. (12:21)    -   -   -   -  

  • duvdevan

    vr-lo do-bro! ;)

    avatar

    24.11.2005. (20:16)    -   -   -   -  

  • Inkvi

    slu-žimo na-rodu ..))))

    avatar

    24.11.2005. (20:44)    -   -   -   -  

  • duvdevan

    hehehe ))))

    avatar

    26.11.2005. (17:53)    -   -   -   -  

  • Tigar87

    Jeste li citali knjigu Semira Halilovica, sina Sefera Halilovica????-Državna tajna se zove....tamo imate koliko hocete informacija o likovima poput Zuke i obojice Ćela, Juke Prazine.........Ej vi se u ovo bolje razumijete,vi sa ''hrvatske strane'',koje su vaše postrojbe bile na toj liniji Slatina-Pisvir-Doljani...ja sam iz Jablanice,a zanima me ovaj period 1993-1994 sa HVO-om na ovom treritoriju......

    avatar

    30.08.2006. (14:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...