Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • Istina, onaj tko cesce sjedi na terasama kafica lako uoci djecu koja se igraju na rubu strmine. Mozda jedna lijepa kamena ograda umjesto oronule zivice na setnici nebi bila na odmet. :::::::::Ja

    avatar

    16.11.2005. (22:30)    -   -   -   -  

  • Davorko

    Projektanti kažu da konzervatori nisu dozvolili ogradu, samo tzv. psihološku barijeru. Istina je da ni na morskoj obali nema ograda, ali nema ni takve strmine. Predložio sam par stupića i neupadljivi lanac u živici. Vidjet ćemo da li će se prihvatiti.

    avatar

    16.11.2005. (22:37)    -   -   -   -  

  • leb

    Mi gradimo šetnicu, šetnica gradi nas. Svaka čast!

    avatar

    16.11.2005. (22:41)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Da, baš sam to htjela primjetiti, nigdje na moru pa čak i na veikim odronima, nema zaštitne ograde, pa nikad nitko nije pao ali možda je na šetnici drugačije, ko bi znao. Nisam nikad bila u Sisku ali se nadam posjetiti Siščanku pa ću valjda i to čudo vidjeti :))

    avatar

    16.11.2005. (22:51)    -   -   -   -  

  • edo

    Pa ipak bi bilo lijepo biti gradonačelnikom Zagreba, jelda?

    avatar

    16.11.2005. (23:15)    -   -   -   -  

  • siščanka

    ajde, to bi bilo krasno

    avatar

    16.11.2005. (23:53)    -   -   -   -  

  • Setnica neminovno postaje omiljeno mjesto Siscana i setaca, to je dobro, no to znaci da ce ih time biti i vise ! Vise ljudi, djece, kolica, vise i opasnosti. Hoce li ti konzervatori i potpisati da preuzimaju odgovornost za eventualne nesrece ?! Nezelim ni pomisliti sto bi se jednom malom djetetu desilo da tamo padne ! I usporedba sa nekom morskom rivom u koju i kada bi i pali imali samo mokre gace i nije neka usporedba. Ako zivica, onda i iza nje skrivena cvrsta i ne preniska ograda jer lanac moze biti i dobra ljuljacka za igranje !::::::::::::Balder

    avatar

    17.11.2005. (00:19)    -   -   -   -  

  • KemoTerapija

    Sviđaju mi se ideje. Osobito ona s rimskim termama. Nije mi se svidjela današnja diskusija u Saboru. Nešto je ostalo visiti u zraku. To je pisac tvoga dara morao uočiti. Inače ne slušam saborske diskusije, često su ishitrene, nepripremljene ili budalaste. Budući da liječim ozlijeđeni prst na desnoj nozi, slučajno sam nabasao na prijenos u Saboru i vidio te na ekranu. Poslije odgovora one ljutice iz Hadezea, isključio sam TV i nastavio proučavanje zanimljive knjižice u kojoj Gadafi vrlo lucidno raspravlja o demokraciji. Valjalo bi je pročitati.

    avatar

    17.11.2005. (00:53)    -   -   -   -  

  • -->Kosmati Politan

    Poštovani! Primjetio sam prolazeći kroz Samobor, Zaprešić i još neke "manje" gradove gomilu malih obrta. Svaki od tih gradova zaista je iskoristio velik dio svojih potencijala. Poticanjem malih obrta Darije I. je uzrokovao procvat Perzijskog Carstva. S druge strane poticanje malih obrta u Gospiću uzrokovalo je 72 kafića na manje od 6000 stanovnika. Da li je moguće da Vaš novoosnovani tim onih 2 000 000 kuna namijenjenih izgradnji restorana, čiji budući uspjeh u poslovanju je upitan, preusmjeri na poticanje malih obrta. Ili mislite da su Siščani pak previše navikli na radne odnose vezane uz velike državne firme, trgovačke centre, kafiće i kladionice da bi bili inventivni. Možda netko van političke domene ima dovoljno dobrih ideja kojima bi po kvaliteti čak konkurirao Vašem timu, ali njegov glas je, kako to obično biva, samo dio žamora. Dovoljno je objaviti javni natječaj i ponuditi suradnju u odabranom projektu. To mi se čini demokratskije od Vašeg poteza. Naime, svi imaju jednaku šansu, a plaću će si zaraditi sami. Jednog dana možda i puno više od 10 000 kuna mjesečno. Posao Vašeg tima, uz standardno uređenje okoliša, tada bi se svodio na procjenu isplativosti pojedinih projekata i investiranje u budućnost našeg grada. Možda vam se to čini rizično, ali jedan natječaj, pa i da se od projekata ne ostvari ništa, je minimalan trošak u usporedbi s onim što bi ste dobili. A to je "aktivan Sisak". Grad kojega su neki odavno proglasili "mrtvim". Nimalo se ne slažem s tom tvrdnjom, ali žalosno je da većina Sisčana upravo to misli. Od srca sve vas pozdravlja

    avatar

    17.11.2005. (01:21)    -   -   -   -  

  • ~~dupinka~~

    gradonačelniče, to baš jako lijepo zvuči. Samo naprijed, imate moj pristanak. :)). Također, vidjeh da se Zeleni brijeg počeo malo razvijati (s razlogom, ne) ali ne zanemarite i ostale dijelove grada.

    avatar

    17.11.2005. (09:16)    -   -   -   -  

  • ZIBEL UNITED

    Kada u novinama pročitam naslove u kojima se ponovo "prtlja" po autocesti prema Sisku i mjenjaju trase na ovaj ili onaj način odmah se uznemirim i počnem to gledati kao dio neke šire "zavjere" ili igre kako bi nas se opet nasamarilo. Uopće ne želim ulaziti u raspravu tko je tu u pravu, čak mislim da je ova trasa koju spominje HSP bolja, ali mi se u glavi počne rađati slijedeći scenarij. HSP je otvoreno stao na stranu te, kraće trase. Nakon nekog vremena i HDZ-u "postane jasno" da je ta trasa bolja i jeftinija. HAC zatim otvori natječaj za projektiranje nove trase, što traje oko godinu dana, pa se zatim biraju izvođači ... i mi dobijemo cestu oko 2012. Znam da sam pomalo paranoičan, ali već su nas toliko puta preveslali da više u ništa ne vjerujem. Druga aktualna tema tiče se donošenja državnog proračuna za 2006. godinu. Koje ćete amandmane na proračun, a koji bi bili na dobrobit našeg grada predložiti. Nemam nekih iluzija da će bilo koji od njih proći, ali mislim da biste zbog sebe trebali npr. tražiti ubzanu izgradnju autoceste, rekonstrukciju pruge i slično. Napravite to kao "štih probu" Vaših kolega zastupnika iz vladajuće stranke da još jednom svi skupa vidimo da li su oni zastupnici interesa lokalne zajednice koju predstavljaju ili su samo glasačka mašinerija bez imalo soli u glavi. Mislim da ćemo tako svi skupa dobiti odgovor da li je u Sisku moguće postići politički konsunzus oko pitanja od neizrecive važnosti za naš grad. I još nešto. Gdje se može vidjeti prijedlog gradskog proračuna prije nego bude usvojen, pa da i mi građani možemo postaviti koje pitanje ili dati neki prijedlog. Šetnica je stvarno lijepa; dobro obavljen posao. Nadam se da će ih biti još puno u budućnosti.

    avatar

    17.11.2005. (09:16)    -   -   -   -  

  • malena

    Dragi gradonačelniče, najradje bih vam pružila ruku i rekla:"Daj mi pet", ali nisam Hugo, zato samo iskreno razumjevanje osjećaja koji se javljaju kad se vraćaš u rodni grad. Tako se svaki put osjećam i ja a vjerujem i mnogi drugi kad se vraća doma i iz daljine ugleda odsjaj baklji na nebu. Volim moj grad, volim Sisak i zato vjerujem da ćeš ti Davorko učiniti sve da spriječiš sve koji mu žele nauditi i koji mu ne žele dobro.

    avatar

    17.11.2005. (09:29)    -   -   -   -  

  • quirin

    Poštovani, pohvaljujem šetnicu. I nadam se nastavku radova. A stara ideja o zatvaranju Prve ulice je doista izazov. U proteklih 15 godina svi pokušaji su padali u vodu zbog nedostatka hrabrosti. Trajni nedostatak parkilališnih mjesta, problem prolaska autobusa i vozila hitne pomoći, loša rasvjeta, naša navika da se u grad sjurimo preko tobogana i izlazimo preko Starog mosta....Nekoliko je uzroka zašto ovo nije ostvareno. Ali ako doista sagradimo novi most pokraj željezničkog mosta, ako uložimo milijune u uređenje Velikog kaptola, šetnice... doista bi mogli dobiti krasan centar grada od Malog do Velikog kaptola po uzoru na varaždinski ili samoborski glavni trg. Zapisao sam datume. Znajte da ću Vas podsjetiti na obećane rokove..

    avatar

    17.11.2005. (09:57)    -   -   -   -  

  • My So-Called Gay Life

    Kravata na slici ... baš mi se i ne uklapa. :)

    avatar

    17.11.2005. (13:53)    -   -   -   -  

  • Izith

    Sve je to lijepo, krasno... Ali gdje da Siščani zarade 8 kuna da popiju kavu na terasi iznad Kupe? Gospodarstvo, Davorko, poljoprivrednici, obrtnici, radnici... Kada će ne njih doći red? Poslije šetnice i trga? Poslije 3 kazališta? Nisam siguran koliko vam je redoslijed zadataka ispravan. Slobodne zone da ni ne spominjem...

    avatar

    17.11.2005. (14:56)    -   -   -   -  

  • Igor

    Bas me zanima ko ce biti izvođači radova buduce autoceste zagreb-sisak?

    avatar

    17.11.2005. (17:46)    -   -   -   -  

  • Sve super,ali recite ljudima pravi razlog zašto ćete uređivati Veliki kaptol.

    avatar

    17.11.2005. (19:10)    -   -   -   -  

  • Kristina J.

    Vrlo pohvalno!!! konacno se u Sisku nesto dogadja i to svakako daje nadu! ja sam se nakon 2 godine vratila iz Njemacke u Sisak upravo jer su mi falili ljudi, moji i samo moji:)! Iako jos uvijek trazim posao s VSS, i tata me prehranjuje s 2000 kn mirovine, ne gubim nadu!!! U Sisku ili Zagrebu ili negdje drugdje, no ipak u Hrvatskoj! Drzim fige, gradonacelnice, jer s vasim entuzijazmom i dobrom voljom nadam se da ce biti i radnih mjesta u SK i za VSS!

    avatar

    17.11.2005. (20:06)    -   -   -   -  

  • Eto, taman se opustio ( i jos dajem komentare o setnici ) kad ono kur... Onaj HSP istrči sa AC Zagreb-Sisak, ...te preskupo, te trasa duža, te gradnja većeg broja nadvožnjaka...mostova i čvorova..te imovinsko-pravni odnosi ......?......?....razmislim......?.....pa jos jednom ....?.....covjek u pravu, nema dvojbe...ali u kojoj to jebenoj drzavi ja zivim, sta se ovdje dogadja ??? Zar to nije i prije bilo jasno onoj "kompetenciji" koja je tu duzu i skuplju trasu krojila ? I koji kur.. se ja na kraju trebam voziti 10 km duze od potrebnog i za to jos svaki put gurnuti ruku dublje u dzep! Koja su to djecja posla, i koga mi to sve biramo ? Pa zar nam se bas svaki put ostavi da biramo izmedju kuge i kolere ?......... Nista, sad i tebi Davorko nece preostati drugo, nego da se i sam ukljucis u ovu pizdariju. Nema druge nego HITNO preispitati ovu varijantu ( ako ta studija vec "nepostoji" ) uz prugu i da se ona takodjer sto prije stavi na stol pa nek razum pobijedi. Mi je, ako mene pitas PRIHVACAMO , jer sta govori protiv te krace, brze i jeftinije varijante? Samo mi sad u 21 st. nemojte neki od vas izlaziti sa otrcanim frazama da je ravna 2010 AC dosadna. __ Je svakako, ako se jos vozite fićekom ili stojadinom !....::::::::::BALDER

    avatar

    18.11.2005. (01:16)    -   -   -   -  

  • Da, a ja bih još i preispitala imena vlasnika zemljišnih parcela jer možda netko od poznatih ima tu svoje prste! I kao u svakoj pravoj demokraciji bi to i objavila ! Iva

    avatar

    18.11.2005. (01:37)    -   -   -   -  

  • ZIBEL UNITED

    Jučer sam se sa meni dragom osobom kladio u pečenog janjca u rok završetka autoceste do Siska. Moj "bet" je da autocesta neće biti gotova prije 2010. godine, dok je ta druga osoba bila puno optimističnija. Ukoliko izgubim, sa najvećim guštom platit ću svoju okladu, ali me zanima i vaša procjena, a i procjene blogera. Možemo napraviti i neku internu kladionicu, da unesemo bar malo vedrine u raspravu o našoj rak-rani, bolnoj točci ili kako ju već hoćete nazvati. Da ne bih bio dežurni pesimist na ovoj stranici još jednom pohvaljujem šetnicu i osposobljavanje nove rasvjete u Strossmayerovoj i dijelu Lađarske. Konačno nam ne trebaju džepne baterije za noćnu šetnju. Još neki prijedlozi. Čuo sam da neke firme i Hrvatski nogometni savez financiraju izgradnju ili uređenje sportskih igrališta. Mislim da bi trebalo uspostaviti kontakt s njima pa malo urediti školska igrališta bez troškova za gradski proračun.

    avatar

    18.11.2005. (09:11)    -   -   -   -  

  • Petra

    Obzirom da mi gotovo svaki radni dan započinje ispijanjem kave i čitanjem Vaših dnevničkih bilješki, ne mogu se oteti dojmu da ste mi postali malo... dosadni....no, ipak zanimljiviji od dnevnih listova, pa Vas ipak ponovno svakog jutra pročitam. Zašto dosadni? Malo preblijedi i slabi - obični! Mislim, i ja sam odmah čim sam zakoračila na šetnicu znala da je "lijepa", da klupe ne pašu i da je živica niska, a obala strma(a lampe? Bože!- super se "sljubljuju" s onima ispred Malog kaptola??ha!) Nego, što ćete Vi koji možete više od komentara učiniti da se uklone nedostaci? Vi ne možete samo komentirati i zapažai (to znamo da znate)! Nego gdje su Vam rješenja? Što ćete napraviti s "psihološkom barijerom" koja to definitivno nije jednom trogodišnjaku?

    avatar

    18.11.2005. (09:35)    -   -   -   -  

  • Lookalpatrioutta

    Davorko, znaš li da postoji proizvodnja betonskih ploča za dvorište u Žažini? A ti pravo u Beton Lučko. Đe je lokalpatriotizam?

    avatar

    18.11.2005. (09:37)    -   -   -   -  

  • Davorko

    E, Petra, Petra, ovo je samo blog i prema vašim savjetima, ovaj medij ne trpi previše elaboracija ili čak neke velike ozbiljnosti. Ovo je samo dnevnik (pa makar i javni) u kojem valjda smijem kao i svaki građanin izricati svoja razmišljanja, pa i osjećaje. Vjeruj mi da bi se brzo umorila od brojki i projekata, da ih sada ovdje izlažem. Za desetak dana, kreće moja web stranica, pa ću na nju kačiti i ozbiljnije stvari, a u izradi je i potpuno nova koncepcija gradske web stranice, koja će će biti krcata svim mogućim odlukama i zaključcima iz kojih će biti razvidno što stvarno radimo. Dozvoli mi malo lapidarniji i osobniji stil. OK? Drago mi je što si se navikla na blog i naravno da čitam i tvoje komentare, pa i onda kad ne odgovaram. To se odnosi i na druge. Nažalost, na internetu sam jednom dnevno pa ne stignem odgovarati.

    avatar

    18.11.2005. (17:59)    -   -   -   -  

  • Petra

    Djelomično korektno, možda malo prepotentno! OK? Ma možete Vi biti lapidarni i osobni koliko želite, ali biste komentirati trebali s pozicije "prvog" (među jednakima)! OK? ...i jedva čekam stranicu gdje ćemo moći pratiti rad i rezultate gradske vlasti.

    avatar

    21.11.2005. (08:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...