Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • i z l o g b l o g a

    nazalost, u politici obicno zavrse najmanje kvalitetni ljudi. oni koji imaju dobre ideje i znaju kako ih ostvariti, imaju pametnija posla. sretno ;)

    avatar

    14.11.2005. (23:27)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Skužaj, ali ovaj post iskače od ostalih, djeluje na stranački složen politički predizborni letak. Da se bar razlikuje od sličnih letaka po tome da govori nešto više od "mi zajedno možemo", "sljedeće godine ćemo skupa biti sretni", "nitko nas neće spriječiti" i ostalih termina iz "kako sastaviti politički letak for dummies", s mnogo "mi", "zajedno", "sutra", "za 10 godina". Jednostavno je moglo i bez njega. Ovo smatram dobronamjernom kritikom.

    avatar

    15.11.2005. (00:18)    -   -   -   -  

  • siščanka

    ajd dobro da si napokon izabro te pročelnika, kolko ti je trebalo!!!!!, a kj nam tu opet pišeš političke pamfletiće????? joj, joj, Davorko, Davorko, vi političari ste nepopravljivi

    avatar

    15.11.2005. (07:31)    -   -   -   -  

  • dobronamjerni

    Ipak je pobijedila stranačka pripadnost.Kako se moglo dogoditi da najsposobniji kandidat za financije gospodin Borić ne bude izabran,a ostali pročelnici iz stranaka pobjedničke koalicije bez obzira na sposobnost i rezultate dosadašnjeg rada budu izabrani.Ovaj komentar se ne odnosi na gospodina Borojevića jel je on jedino dokazao sposobnost.

    avatar

    15.11.2005. (08:34)    -   -   -   -  

  • ~~dupinka~~

    ljudi još nisu ni počeli raditi a već ih evo, na neslužbenom portalu, proglašavaju kompetentnima. Osobito pročelnicu za fiskalnu politiku te proćelnika za komunalno gospodarstvo...

    avatar

    15.11.2005. (08:55)    -   -   -   -  

  • Psiho

    Samo da se pohvalim. Radni spor od 1997. s Centrom za socijalni rad Buje dolazi svom kraju i pravosudno. Centar mi je već upisao radni staž kao da sam radio, a sudac će nakon jučer zaključene rasprave izdati rješenje 29. studenog 2005. o isplati svih obveza. Vezana štednja kod sadašnjeg Ministarstva ipak ostaje. :))

    avatar

    15.11.2005. (09:36)    -   -   -   -  

  • mala

    Gospodin Borojević ...... ima neke veze s amaterskim kazalištem "DASKA"? Ako je to taj Nebojša čestitke i Vama i Njemu. Pozdrav.

    avatar

    15.11.2005. (11:27)    -   -   -   -  

  • quirin

    Moćni pojedinci..slabe organizacije...moderno vodstvo...timski duh...kultura...vještine...osvješćivanje!! Ma krasno, kao fragmenti iz predavanja Majde Rijavec ili Velimira Sriće. Timski rad je opisan u tonama literature, ali u praksi uvijek postoji nešto nenapisano. Politika, a naročito ova naša provincijalna, puna je kompromisa. Kompromisi upropaštavaju zajednički cilj i nameću pojedinačne ciljeve. Nadam se da će sve ipak dobro završiti. Ali, ako nismo u startu postigli vrhunske kompetencije, jedini izlaz je redovita kontrola projekata. Postavljanje prepoznatljivih i mjerljivih ciljeva, uz definirani trošak, uz precizno navedene rokove po fazama. Svaka tri mjeseca. Provjerom učinjenog moguće je odmah reagirati, i nešto mijenjati. Inače ćemo izgubiti preostale 3,5 godine, a pravi cheking će biti lokalni izbori 2009.-te. Ništa novo. U povijesti grada starog 2400 godina, tri godine, više ili manje.

    avatar

    15.11.2005. (11:42)    -   -   -   -  

  • Ovaj tekst je, kako je netko gore napisao složen, ali nije ni blizu političkom pamfletu ili predizbornom letku. Iz komentara se vidi da nije shvaćena poruka, da je za postizanje cilja za koji ste svi izabrani i postavljeni potreban tim stručnih i sposobnih ljudi, kojima je ipak na prvom mjestu vizija i njezino ostvarenje, a što će onda osjetiti i građani na kvaliteti svoga življenja.Ako su tračevi koji kruže istiniti, niti jedan Vaš pročelnik nije član SDP-a, što zaista predstavlja u današnjim okvirima, iskorak u bavljenju posla koji se zove politika.Sama nevjerica širokih narodnih masa u iskrenost poruke koja je odaslana, potvrđuje tužnu činjenicu da kod nas još nije sazrelo vrijeme za jednu novu, drugačiju, modernu, sa osjećajem stranačke pripadnosti, ali ne i opterečenu time, vrstu političara.

    avatar

    15.11.2005. (12:54)    -   -   -   -  

  • quirin

    Postoje dogme. Čista vjera. Matematička indukcija. Pretpostavi se rješenje problema, a zatim se traže dokazi. U prirodi, znanosti, ali i običnom životu ipak treba dominirati dedukcija. Nema nevjerice, nema slijepog vjerovanja...Dokaz po dokaz, rješenje po rješenje, kamen po kamen..Kada ugledamo barem dijelove ostvarenih vizija, biti cemo zadovoljni. Do tada pamfleti ostaju pamfleti, a nevjerica ostaje nevjerica. A nedostatak SDP-ovaca na pročelničkim mjestima pokazuje kakvi su formati osoba u SDP-u. No ništa bolje nije ni u drugim strankama. Politika je puna nestručnjaka...

    avatar

    15.11.2005. (13:59)    -   -   -   -  

  • mala

    Davorko, jel` ti to sebe tješiš? Jasno mi je, kakav je to tim, kad ing.metalurgije Srbin, uređuje kulturu grada Siska, a k tome još i član Rotarya. Ta ista "Daska" nije 12 god. ništa konkretno učinila osim onog fuj.fuj.. Pif, paf, puf; koje još izvode i prave idiote od svih nas! Jel ti to nas ili sebe uvjeravaš u suprotno, kao stručnjaci su izabrani i td, nemoraju biti SDP, samo neka su Srbi ili članovi Rotarya. Sve je postalo nakaradno, Srbi nas uče kulturi i unose red u hrvatski grad i hrvatski jezik?????????? O jeziku roda moga!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kol`ko vas ima, jebote kol`ko vas ima? Samo čekamo najezdu srpskih pozorišta u do jučer "Hrvatski dom kulture", a kako ono reče Nebojša "dom srama". Očito je da je to put u ništa i tim za k...c!

    avatar

    15.11.2005. (14:29)    -   -   -   -  

  • malena

    Pozdrav tebi Davorko, žao mi te, u govnima si s takvim timom. Šteta, jer da su ti dali slobodne ruke naš grad bi procvao, a ovako sumnjam jer su opet pobijedili neki drugi interesi. Nudim ti rame za plakanje......

    avatar

    15.11.2005. (14:35)    -   -   -   -  

  • Redpen

    Quirin imaš odličan uvod gdje daješ važnost dedukciji, a zatim završavaš sa dogmom da je politika puna nestručnjaka. Pljuješ po formatu osoba iz SDP-a, a ne pohvaljuješ SDP što su za pročelnike izabrali stručne ljude, neovisno od toga da li u svojim redovima imaju jednake, veće ili manje stručnjake.

    avatar

    15.11.2005. (14:47)    -   -   -   -  

  • PUN POGODAK !!!! DIZAJNERICA Sanja Tomašinec Korica imenovana za pročelnicu Upravnog odjela za razvoj gospodarstva i upravljanje imovinom. Mislim da je to izvrsna kombinacija. Poznato je da su dizajneri ne samo kreativni vec i VIZIONARI a to je ono sto u nasem gradu vec dugo nismo imali ! Ova zemlja treba ljude sa idejama, jer bez ideja smo izgubljeni ! ::::::::::::::::::BALDER

    avatar

    15.11.2005. (16:34)    -   -   -   -  

  • Davorko

    Upravo gledam statistiku današnjih posjeta ovom blogu. S 350 posjeta u ovom danu (rekord je bio 450), blog je stvarno čitan, a vidim i različito komentiran. Da li sam "u govnima" ili ne, je li pobjedila stranačka opredijeljenost ili ne, po jednima jest, a drugi će u nedostatku argumenata reći da nije ali i to bi trebao biti minus jer kao "nemamo kadrova" i sva ostala pitanja i komentari govore mi samo da sam u pravu kad inzistiram na timu. Jasno je da strčna i profesionalna podobnost novoizabranih pročelnika nije jednaka za sve, jasno je i to da sam radio i stanovite kompromise i da nisam sretan zbog toga, ali drim da je umijeće znati kartati s onim kartama koje imaš. Iako solidne plaće za naše prilike, očigledno pročelnička mjesta nisu suviše atraktivna, te sam npr. za Odjel gospodarstva i upravljanja imovinom dobio tri odbijenice inače izvrsnih i nadasve stručnih potencijalnih pročelnika. Oni na sadašnjim poslovima zarađuju preko 20 000 kuna i razumijem ih da ne žele iči na pola od toga. Ali to je problem uprave. Dakle, imamo to što imamo. A svaki je vjetar dobar ako znadeš postaviti jedra. Usput, molio bih da se okanete rasističkih komentara na ovom blogu i ne vrijeđate ljude zbog njihove nacionalnosti.

    avatar

    15.11.2005. (22:23)    -   -   -   -  

  • quirin

    Poštovani gradonačelniče, ako ste Vi u govnima, onda smo svi u govnima. To ne smije i ne može biti tako. I dalje navijamo. Apeliram na konkretnim ciljevima. To je izlaz za sve. Za vječite cinike i pesimiste, kao i za nekritične "vjernike". I osim literature o timskom radu, sjetio sam se jednog zgodnog naslova. Doduše, nema veze s managementom, ali može poslužiti. Knjiga se zove: "Uloga treće dame u preferansu". Treća dama može biti štih, ali i ne mora, ovisi o sreći, znanju i rasporedu karata. Davorko! Ako Smijem li malo osobnosti

    avatar

    16.11.2005. (13:13)    -   -   -   -  

  • Dr. Psiho

    MALA moja! Sudeći po tvojim komentarima gdje u jednom hvališ izbor pročelnika, a u drugom (ili druga dva) iz tebe izlaze neartikulirani izljevi mržnje i straha možemo izvesti par konkluzija. a) kao pravi lokalpatriota potpomažeš sisačku industriju ulijevajući u sebe nekontrolirane količine Segesticinih proizvoda b) tvoj sindrom podvojene ličnosti omogućava ti da u isto vrijeme budeš na više mjesta i time povećaš produktivnost c) skrivajući se iza tuđih imena pokazuješ afinitet prema umjetnosti uzimajući, poput pravih umjetnika, umjetničke pseudonime i time staješ u red sa slavnim glazbenicima i umjetnicima poput Ramba Amadeusa ili Franza Ferdinanda (za one starije - danas vrlo popularan bend u svijetu op.a.) d) sve od navedenog Čestitamo! Vi ste ovim testom pokazali potpunu kompetentnost, želju za napretkom i osobine istinskih vizionara. Međutim, u Vašem posvećenom radu ometaju Vas zgubidani, sotonisti, masoni, crveni i crni vragovi, ilegalni imigranti i napose vegetarijanci blijeda lica koji jedu crvene karamfile. Stručnjaci se boje da bi vas mogla zadesiti sudbina neshvaćenih pojedinaca ispred svog vremena. (ili, u svakom slučaju izvan svog vremena i prostora). Žao mi te, mala. Kad dođeš sebi, sjedi na bus i odi na pregled. Možda još ima spasa.

    avatar

    16.11.2005. (13:26)    -   -   -   -  

  • danijel

    Usitinu ovdje, kao ni nigdje, ne smije biti mjesta rasizmu. Rasistički su komentari komentari ispranog mozga... No, vidim gore Vam nabacuju Borića kao najkvalitetnijeg pročelnika, a sjećam se da je nekih godina proračun grada Siska ostao nepotrošen što je sramota!? Ovaj sastav Vašeg poglavarstva gosp. Vidoviću jest kompromis koji je nužan u ovakvom političkom sustavu lokalnih izbora. No, s druge strane, to je Vaš kompromis i nemojte od nas svih očekivati razumijevanje jer eksperiment s "dizajnerkom" je eksperiment sa sisačkim gospodarstvom što nas može skupo koštati... Kao što ste lupili šakom od stol i rekli "ne" za predloženog pročelnika za financije, tako ste mogli lupiti šakom od stol i reći "ne" za Sanju (ne jer je loša osoba nego jer nije stručna), pa neka HSS predloži nekog drugog jer ne vjerujem da su toliko "politički ludi" da idu na izbore jer opet, budimo realni, HSS u Sisku praktički ni ne postoji... Javnost će reagirati na Sanju ovako kako reagira i to je očekivano, znali ste svi u gradu to... Samo upozorenje: lokalne izbore su bojkotirali HDZ-ovi birači razočarani u nesposobnost vladanja HDZ-a i slabost HDZ-a u odnosu prema HSP-u, i ako bude previše kompromisa s ovakvim rezultatima moguće je da SDP-ovi birači bojkotiraju iduće lokalne izbore...U Sisku je uvijek odlučivala šačica glasova o pobjedniku izbora, a nekoliko stotina ljudi nije teško razočarati pogotovo ako su njihova očekivanja od Vas bila velika...

    avatar

    16.11.2005. (13:38)    -   -   -   -  

  • Jagoda sa Šlagom

    gledala sam Daskinu predstavu pif paf puf. gledala sam je čak više puta. Meni je bila zabavna i nisam se osjećala kao budala. Ne znam, koliko se sjećam, ta predstava između ostalog zaista radi budale od budala. Smije se iz ustaljenih a neprirodnih vrijednosti, iz ispraznih radnji, iz licemjerja, nasilja i mržnje. Možda se neki pronalaze u tome. Moram priznati da nisam gledala sve daskine predstave, ali gledala sam dvije, i jednu koju su radili zajedno sa ZKM-om. Dakle, tri. a iz novina i na internetu vidim da su u posljednjih 10ak god. radili još par edukativnih predstava za djecu i još tri, četiri predstave koje nisam gledala.

    avatar

    16.11.2005. (13:52)    -   -   -   -  

  • Jagoda sa Šlagom

    evo opet se javljam. nisam imala mira. prenosim tekst sa prve stranice koja mi se otvorila na google-u nakon što sam upisala "kazaliste daska". "Kazalište “Daska” djeluje više od 27 godina izvodeći svoje predstave u Hrvatskoj i cijeloj Europi. Zahvaljujući potpori grada Siska, nakon tolikih godina “Daska” je dobila vlastiti mali prostor, kazalište-studio Daskalište, koji je uređen vlastitim trudom i u kojem se pripremaju i izvode predstave. Zahvaljujući dotacijama grada i Ministarstva kulture, prostor je i opremljen te doveden u funkciju kazališta i multimedijalnog kluba. Umjetnički dometi “Daske” donijeli su sudjelovanja te velik broj nagrada i priznanja na brojnim umjetničkim festivalima od Edinburgha do Dubrovnika. O “Dasci” pišu kazališni časopisi i novine od Dialoga u Poljskoj do New York Timesa. Velike svjetske medijske kuće CNN, BBC world donose posebne priloge. Zahvaljujući medijima i živim nastupima, za “Dasku” je čulo više od milijardu ljudi u cijelom svijetu. “Daska” je uzor poljskim kazalištima, u predavanjima na britanskim koledžima spominje se primjer “Daskinog” istraživanja, a publika koja je jednom vidjela neku “Daskinu” predstavu nestrpljivo očekuje novu. Međutim, nažalost, dijelom zbog zanimljivog i lako pamtljivog imena, dijelom zbog čestih nastupa i uspjeha na međunarodnoj sceni, dijelom zbog stalnog praćenja u medijima - za “Dasku” su mnogi čuli, ali je jako malo ljudi stvarno gledalo i vidjelo kazališne predstave. Edukativna kazališna predstava za djecu ''NE,NE................MI-NE'', u vremenu od 27.09. do 1.06. 2003. godine, odigrana je 50 puta u 42 mjesta RH. Pokriveno je 14 županija zagađenih minama i minsko eksplozivnim sredstvima. Sažetak cjelokupnog programa : - vrlo djelotvoran učinak na djecu (što pokazuju pisma i komentari stručnog osoblja u školama,uredima Crvenog Križa i Centrima za razminiranje po republici Hrvatskoj). - predstavu je vidjelo preko 10.500 djece i odraslih. - pređeno je oko30.000 kilometara - u svakom mjestu na bilo koji način lokalni mediji su popratili akciju.Kazalište “Daska” je navedeni program održavanja realizirao zahvaljujući pomoći kompletne ekipe iz HCR-a, a posebno gospođe Ljiljane Čalić Žmirić." http://www.sigmacentar.hr/broj7/strana5.html Sad će nam srbi još i razminiravat hrvatsku grudu. :-) Oprostite što sam zagnjavila al me tuđa zavist uvijek pikne u živac.

    avatar

    16.11.2005. (14:03)    -   -   -   -  

  • S.05

    Većina ljudi želi promijeniti svijet, ali ne i sebe. Drugi bi se trebali promijeniti. "Oni gore", kažu oni dolje. "Oni dolje", govore oni gore. "Muškarci", kažu žene. "Žene", govore muškarci. Započinjemo prijetiti i prisiljavati. Kako nam je teško shvatiti da nitko nema prava siliti drugoga na promjenu. Jedino svjedočenje i razumijevanje, jedino prijateljstvo može promijeniti druge. Diktator je onaj tko želi promijeniti ljude silom. Čovjek je jedino biće koje može izmijeniti samoga sebe. Jedino će tako čovjek izmijeniti oblik i način zajedničkog ljudskog življenja. Društvene se strukture ne mogu promijeniti same od sebe. Stvaraju ih ljudi. Ljudi ih drže i nose. Ako se ljudi ne izmijene, ništa se neće izmijeniti. Promijeniti svijet? To neprestano započinjem - od sebe samoga! Molim sve rasiste, nacionaliste, ksenofobe, psihičke bolesnike i ostale slične likove da prije nego što počnu pisati svoje "mudre" komentare razmisle o gore napisanom. sara05

    avatar

    16.11.2005. (18:49)    -   -   -   -  

  • Petra

    Ukoliko ste "morali" blagosloviti imenovanje dizajnerice na pročelničko mjesto to ne znači da ćete morati biti zadovoljni njezinim radom. Čekajte ju! Ukoliko će žena odraditi zadatak (čuda su moguća) -OK, a ukoliko pred neuspjehom i izostankom rezultata zatvorite oči - ne zavaravajte se da ćemo neuspjeh pripisati njoj - Vi gubite sljedeće izbore!!!

    avatar

    17.11.2005. (09:29)    -   -   -   -  

  • ana

    nedopustiv je vaš kukavičluk i umanjivanje odgovornosti kada je riječ o izboru novih pročelnika. nedopustivo je da u gradu koji su srbi uništili, vi predlažete 7 od 8 pročelnika srba.vaše licemjerje prešlo je sve granice a pročelnici koje ste vi tj.sdp predložili prava su katastrofa jer bi bilo primjerenije da ste ih stavili u starački dom a ne na pročelnička mjesta. i nemojte misliti da ste bogom dani i da možete sami jer ne možete. i sve dok vam kriminalci poput siniše gajića drže lotru, vi ćete biti neuspješni. jedino vam obraz mogu osvjetliti hss i ls a oni su koliko čujem sve dalje od vaše politike nerada i glumatanja.

    avatar

    20.11.2005. (12:36)    -   -   -   -  

  • meho

    baš će hss i takvi poput korice spasiti vlast i grad...moš mislit...ljudi moji kakav hss i ls, pa te stranke u sisku NE POSTOJE...

    avatar

    21.11.2005. (17:40)    -   -   -   -  

  • ana

    čuj meho, nisam netolerantna, čak štoviše, poštujem svakog tko to zaslužuje, no ne misliš li da jedino oni koji rade mogu spasiti Sisak? glumatanja tebe i sličnih tebi i pozivanja na nacionalne manjine neće pomoći puno ovoj vlasti. treba zasukati rukave i odraditi posao a za sad ga odrađuju jedino HSS i LS

    avatar

    21.11.2005. (22:44)    -   -   -   -  

učitavam...