Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Cartmann

    Maloprije me nazvao prijatelj kojeg spominjem u tekstu, kaze "opet sam ih opljackao, u raspored upisi konobu i disco i u petak i u subotu". Nije zelio reci koliki su novci u pitanju, kaze "neces vjerovati". Ludjak! :)

    avatar

    14.11.2005. (20:31)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    komentirati cu malo neke detalje iz ovog unosa u svom slijedecem unosu, vjerojatno, jer je ovdje (kako i ti pises) premalo mjesta! Uglavnom razlika od kladjenja i opcijskog trejdanja je velika. Tvoj "problem" (logicka greska do koje dolazis u textu) u shvacanju opcija svodi se na to da ih vidis (kao sto pises u unosu) poput kladjenja kao EVENT DRIVEN tj. nesto se odigra ili dogodi (npr utakmica ili ne znam na sta se sve u Hrv mozete kladiti) i KAD JE REZULTAT POZNAT ONDA ZNAS DA LI SI DOBIO ILI IZGUBIO! NEma sredine, nema niceg izmedju! Kod opcijskog trejdanja NIJE TAKO! Trejdam od 1997 i na prste mogu izbrojati koliko sam puta CEKAO OPCIJU DO EXPIRACIJE u Marketu (sto bi bio ekvivalent rezultatu utakmice) kad opcija pokaze FINALNI REZULTAT (tj. da li je zavrsila ITM, ili OTM)! Opcijsko treejdanje nije DOGADJAJ nego PROCES KOJI STALNO TECE I U KOJEM MOZES IMATI CIJELI NIZ pozicija i rezultata od "vode" (niti izgubio ni zaradio) PREKO BLAGE ZARADE DO VELIKE ZARADE ILI PREKO BLAGOG GUBITKA DO Potpunog gubitka pozicije (sto se kod kladjenja REDOVITO dogadja ako nisi u pravu, ne? tj rezultat je ILI/ ILI)! Zbog toga opcijsko trejdanje zahtjeva TAKTIKU, pazi - ne govorimo o kombinacijama (to je posebno) nego o taktici (kao u sahu)! Trejdanje je TEKUCI ONGOING PROCES od kojeg oni koji ZIVE SAMO OD TOGA ne mogu samo uci u poziciju i CEKATI VELIKI DOBITAK jer treba stvoriti STRUJU PRIHODA (stream of income) da bi se moglo zivjeti od necega. Tvoji kladionicari vjerojatno ZIVE OD NECEG DRUGOGA i dodju se kladiti da bi zaradili VECI NOVAC! Njih ne zanima "mala lova" jer to gledaju kao nevrijedno gubitka vremena. Kod konstantnog trejdanja vodi se STALNI RAT u kojem nikakva zarada NIJE PREMALA ako se cesto ili konstantno ostvaruje! Ne zivi se od jednog-dva velika dobitka nego mnostva malih! Zato i ti sam pises kad udjes u poziciju sa EXONOM i ulozis recimo 50K, sad ti se ne isplati izaci sa $500 zarade ako to jos $50 kosta ulaz i izlaz, ne?! TVOJI MOTIVI TREJDANJA (ulaganja) I OCEKIVANA ZARADA JE POTPUNO DRUGACVIJA OD momentum opcijskog trejdera poput mene, zato ti se cini da mi USPOREDJUJEMO sta je bolje - dionice ili opcije, sto uopce nije slucaj! Mi (Felix i ja) samo skrecemo paznju na drugaciju TAKTIKU trejdanja koja JE SUPROTNA poznatoj izreci "RADIJE CU IZGUBITI $100 nego ZARADITI (samo) $20" a koja vrijedi za kladionicare ili investitore koje samo zanima veca zarada! Nema boljeg i goreg opcenito nego boljeg i goreg stila koji ODGOVARA meni, tebi, njemu i svakoj pojedinoj osobi! Trik je pronaci svoj stil u kojem se mozes usavrsiti i koji tebi odgovara po rezultatima i ostalome!..pozdrav..

    avatar

    14.11.2005. (23:17)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    malo sam se zanio i napisao sve sto sam htio, tako da cu mozda samo ovaj moj komentar kopirati sa odgovorima u jedan od buducih svojih unosa ako ti to ne smeta! THX!

    avatar

    15.11.2005. (02:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...