Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • stroke

    zanimljivo...čestitam na trudu. samo naprijed

    avatar

    11.11.2005. (09:44)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Vidiš vidiš, nisam znao da i Dell ima problema. Oni su slovili za školski primjer dobrog ponašanja u IT biznisu. Ali očito svakome, prije ili kasnija, treba restrukturiranje.

    avatar

    11.11.2005. (10:21)    -   -   -   -  

  • izbrisani svijet

    hmm, onda moram paziti da ne prolijem opet kavu po svom Dellu s Intelovim procesorom :)

    avatar

    11.11.2005. (10:50)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    I dalje su primjer dobrog ponasanja, koliko se to u businessu moze biti. Kad su prije tjedan dana izasli s losim projekcijama, mnogi su pomislili da se radi o "patki" uobicajenoj za US burzu, izadju s losim predvidanjima kako bi srusili cijenu dionice, zatim raznim putevima otkupe dionicu po niskoj cijeni te kasnije, kad se pokaze da situacija dugorocno nije kriticna, te cijena poraste, prodaju, i zarade novac. Makar, nemam sve podatke, ali situacija dugorocno ne izgleda lose, dapace, uz pomoc AMD-a, dosad su radili iskljucivo s Intelom, te "pozitivnim pritiskom" zbog rekonstrukcije, stvari bi mogle ici nabolje.

    avatar

    11.11.2005. (11:26)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    pih, taj dell je stvarno sranje, ja po svom sonyju prolijem kafu bar jednom dnevno, i nista mu nije, prije sam imo ono smece od gericoma, dosao pas i pojeo ga, sad grize sonyja vec godinu dana i nista, gdje koja ogrebotina. Btw., prodajem ga, pa ako ko hoce? ;) @Strokewski, thnx, btw., blog ti je shema, samo nastavi tako.

    avatar

    11.11.2005. (13:03)    -   -   -   -  

  • opaljena

    ja sam jedno friško ofarbana plavuša,ali i dok sam bila smeđa,nikada nisam baš razumila taj "đir",rad na burzi.Mene je uvik čudilo,šta ta gomila ljudi u odijelima ,stalno gledaju u onu veliku ploču na zidu,zašto skaču i urliču,a onda od sreče ili tuge,bacaju one papire.Pa onda ono,stalno buljenje u ekran i govorancija na deset telefona.Več kad to vidim,osjetim miris nekog adrenalina,znoja i nervoze."KUPI" ili "Prodaj"....jebalo majku,ja bih odmah propala!A da ne kažem,da bi prolupala.Najbolji prijatelj bi mi bio PROZAK,definitivno.Pa kad propadam,da propadnem,sretno.

    avatar

    11.11.2005. (17:38)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Ti sta skacu nisu bitni, to su samo pijuni velikih faca (nek se uvrijede brokeri, ako koji cita blog, ali tako je :), a velike face su oni koji mignu, pa 8000 ostane bez posla. Prozac ili ne, oni nakon toga odu na svoju jahtu rucat, a mi, obicni sljakeri, odemo s posla hvatat 6-ticu, sritni sta i sutra imam posal od 3k kn mjesecno, niti 500e. Prije bi reka da ce radnici na prozac. :)

    avatar

    11.11.2005. (18:09)    -   -   -   -  

  • antibiotic

    Prošli put kad sam bila ovdje zaboravila sam ti reći da imaš super blog.Moram malo više napregnuti moždane vijuge dok čitam, i za to ti hvala!:))

    avatar

    11.11.2005. (23:02)    -   -   -   -  

  • Web Testing options !

    :)Da si čitao moje starije komentare na HK već bi i prije objave danas bio upoznat s prelaskom Dell-a na AMD cpu...izvoli citat dijela komentara sa HK OD 4.11.2005. "Negdje usput sam pročitao da više ne ugrađuju isključivo Intel-ove procesore u svoje notebook konfiguracije,već se "prebacuju" na AMD,odnosno nešto tu ne štima čim su se odlučili za "radikalan" zaokret...problemi s Intelom?Ili...?Kaj obično čuči u pozadini takvih preuranjenih izjava jer si ih sigurno susreo u dosadašnjoj praksi? (Felix 04.11.2005. 11:27)" Pozdrav

    avatar

    12.11.2005. (03:49)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    @Felix: trudim se procitati sto vise komentara, ali se zna dogoditi da se rasprava tek kasnije razvije, u starom postu, a vec su objavljeni novi, pa ako ne odscrolam, ne znam za njih. O koristenju AMD-a u Dell-ovim komp. se intezivno raspravlja vec 2 godine, ali, za razliku od IBM, Sun, HP-a, Dell, koliko znam, jos uvijek ne ugraduje AMD, i sve dok ga ne krene prodavati, upitno je sto ce biti od toga. Kako sigurno AMD drzi korak s Intelom, dapace, u nekim stvarima ga je i presao, pitanje je zasto se Dell vodi takvu politiku usprkos tome sto bi amd-ovi cpu-u u dellu sigurno nasli svoju klijentelu, a ne vjerujem da bi Intel fan kupci napustili Dell zbog toga. Razlog sigurno postoji, a nije ni u brzini/kvaliteti/brand name-u procesora, vec nesto trece. Ipak, mislim da Dell vise nema izbora.

    avatar

    12.11.2005. (11:17)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Thnx, Antibiotic, i tvoj blog je zanimljivo procitati. :)

    avatar

    12.11.2005. (14:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...