Komentari

cartmann.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • dispet

    evo vidin prati se rast/pad cijena dionica, čitaju traderske i business related knjige - nego, uspije li se šta zaradit??.... i ako se smi znat - koliko se dugo već baviš analizom US tržišta? (iman osjećaj da je ipak iskustvo najvažnije) /// vezano za subject - neman straha što se tih lopova tiće...:)

    avatar

    08.11.2005. (17:54)    -   -   -   -  

  • dispet

    btw, vidin da smatraš moj blog jednim od boljih... nadam se da mi "kvaliteta" textova neće pasti u budućnosti :/... /// ja san tvoj blog malo pogleda - vidin puno se barata stručnim izrazima, čak se da nešt i naučit, al' jebeš ti to kad neman deviza za baratat s njima :)

    avatar

    08.11.2005. (17:59)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Uspije se zaradit, ali mnogo teze nego sto se uspije izgubiti. Ili, makar se u Hr nema takav dojam, vrijedi pravilo "mnogo riba, a bara mala", mozda i vise nego za bilo koji drugi "business". Dnevno se u svijeti pro-trade-a (promjeni vlasnika) oko 21 tisuca miljardi dolara (triljarda?). Ogroman broj fanatika, profesionalaca, ludjaka,..trazi svoj dio kolaca koji u pravilu mora uzeti nekom drugom. Da bi uspio moras imati, osim novca naravno :), hrpu srece, rodjenjem ugradjenu upornost, radisnost i fanaticnu zelju za uspjehom te dobro poznatavi samog sebe, znati i moci regulirati stres, strah, pozudu i paniku. Dobar dio najpoznatijih svjetskih tradera su "puknuti", objese se za sljivu u 65toj, itd, ocito moras biti puknut da bi mogao raditi toliko godina u takvim uvjetima. :)

    avatar

    08.11.2005. (21:23)    -   -   -   -  

  • Nadam se da ne mislis bas na mene! Jest da sam malo "skrenuo" po vasim mjerilima tamo (jer nemam prijatelja i samo se bavim Marketom trejdanjem) ali to je neophodno ako mislis od toga zivjeti! Nisam jos sreo nijednog inzinjera, doktora ili advokata koji su posvetili svom zanimanju samo "par sati tjedno" pa prema tome niti zanimanje trejdera NE FUNKCIONIRA TAKO! Treba uloziti PUNO RADNO VRIJEME, a nekad i vise! Uprkos svega jos nisam sasvim "punkuo" - kako ti pises, a niti kupio "strik" (uze) za sljivu! Ha ha salu na stranu ali nakon 8 godina trejdanja nije lako ostati "normalan" jer nemas klasican kontakt sa ljudima ni ured ni kolege nego samo kompjuter i ogledalo . Ipak vidi na mom blogu kako sam jucer (Pon) "nanjusio" da ce danas biti negativan dan i izasao iz svih CALL pozicija (ostao samo u putevima).. TO JE BILO ISKUSTVO APSOLUTNO NISTA DRUGO jer bas nista nije ukazivalo da ce onaj run tako naglo prestati. TO je ono o cemu sam pisao FELIXU - PATTERN koji prepoznas iz iskustva i povijesti jer si puno puta u njega "upao" i opekao se!

    avatar

    08.11.2005. (23:55)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    ne znam zasto je izostao potpis mog gornjeg komentara, izgleda da me sistem nije prepoznao jer sam nedavno pocistio sve cookie-je.. to sam gore naime bio ja.. pozdrav

    avatar

    08.11.2005. (23:57)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    OM, sad cu te mozda i razocarati :), ali mislio sam opcenito, od onih koji su bili u "primisli" je prvi Jesse Livermore, zatim analysts-i koje mi je rođak spomenuo, probude se u 8h ujutro (market otvara u 9.30h), sjednu na sjedalicu iz koje se ne dizu do 5h ujutro, zatim spavat 3h i opet. I tako iz dana u dan, godine u godinu, desetljeca u...ali, kad se "navuces" tesko je ne razmisljati, a i cinjenica da mozes izgubiti ako ne reagiras pravovremeno ili previdis neke stvari mnogo teze pada od cjelodnevnog proucavanja. Dapace, cjelodnevno proucavanje (mi) je gust, tj. makar zvuci isfurano - radim(o) ono sto volim(o).

    avatar

    09.11.2005. (00:13)    -   -   -   -  

  • ....:::: Amon Raa ::::....

    a kako uopće izaći sa informatičkom firmom na burzu? koliko mora biti velika i teška u $$ i tako-- daj malo pojasni, mene je zanimalo moju buduću firmu sa nekim proizvodima da pustim pa čisto pitam, jer to je zgodan način skupljanja sredstava, a čujem ima i posebna ekipa koja se bavi samo investicijama.

    avatar

    10.11.2005. (15:11)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Izuzetno teško za manju firmu (manje od 50 zaposlenih), posebno ako djeluje kraći period i nema čvrst financijski temelj, makar postoje kotacije s ozbirom na zahtjeve koji se pred firmu postavljaju. Sve potrebne podatke, da ne dužim u komentaru, mozes pronaci na www.zse.hr , odnosno www.vse.hr. Ovako, općenito, ne bih razmišljao o tome ako je firma veličine npr. Ve-mila, tad bih išao u "partnerstvo" tj. okupio ljude koji bi investirali u moju, odnosno zajedničku kompaniju.

    avatar

    10.11.2005. (20:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...