Komentari

flop.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • ovajonaj

    majku mu, ove talijanske brojke su shokantne... dakle, nesumnjivo je da kod nas (tj na Kosovu), u Iraku, Afganistanu itd Sr90 dolazi iz DU; ali otkud u US...?

    avatar

    08.11.2005. (18:52)    -   -   -   -  

  • R.E.

    Sr90 samo je jedan mali dio štetnih produkata nuklearnih reakcija, u postu sam se skoncentrirao samo na njega, da ne bi bilo zabune. zbog djece koja su najugroženija. Drugi put o drugim stvarima fisijskih reakcija i DU.. Što se tiče otkuda u Ameirici, pa mislim da možemo upotrijebiti maštu i nećemo puno pogriješiti, jasno je da izvor negdje postoji.. dirty bombs, testiranja oružja u Nevadi... No, Sr90 ne poznaje granice, širi se zrakom, taloži se u svim živim organizmima i put do čovjeka ima više smjerova: zrak, voda, hranidbeni lanac! Ribe su posebno opasne jer mogu nataložiti u sebi ogromne količine svakakvih otrova i štetnih tvari, tako i sr90.. ne znam točno otkuda u Americi, ali činjenica je da ga u zadnje vrijeme ima sve više, a da to nije sr90 iz 50-tih, 60-tih, 70-tih... uostalom sve ga je više svugdje, kao i svega ostaloga smeća..

    avatar

    08.11.2005. (20:44)    -   -   -   -  

  • R.E.

    zaboravih napomenuti - naša država je potpisala memorandum o iznajmljivanju vojnog poligon na Slunju NATO-u, a da nigdje u tom dokumentu ne piše o zabrani korištenja raznoraznog oružja koje sadrži neke oblike radioaktivnih tvari! Tako bi se po crnom scenariju moglo dogoditi da Hrvatska ima svjetske zalihe pitke vode u Lici koja će biti - ozračena!

    avatar

    08.11.2005. (20:56)    -   -   -   -  

  • k.

    slusala sam neki dan, vozeci se, na radiju, za ove talijanske vojnike, ima ih vec 40 s hodkginovom bolesti....pa sam se sjetila, ko klinka sam citala da u svakom odraslom covjeku (80tih godina je to bilo) ima natalozenog DDT-a dovoljno da ubije odraslu macku.....nis se nije promijenilo od onda. p.s. stigao mi je engdahl (gmo), moram ga sakriti od sebe, ne stignem ga sad citat. procitala sam samo predgovor....fantastican je.

    avatar

    08.11.2005. (21:27)    -   -   -   -  

  • R.E.

    @KeyDot - da, knjiga je super i što je zanimljivo totalno se nadovezuje na njegovu prvu knjigu, samo što sve recentne teme Irak, Argentina... opisuje do u detelje i proširuje s GMO stvarajući kompletniju sliku svijeta oko nas. Brine me zašto je izabrao Hrvatsku za svjetsku premijeru te knjige koja će zasigurno biti hit kao i Stoljeće rata.

    avatar

    08.11.2005. (21:42)    -   -   -   -  

  • k.

    mozda zato kaj bumo prvi u redu kad se bude gmo dijelio, a mogli bismo ostati cisti....al nema sanse, moramo dokazati da smo "njihovi"

    avatar

    08.11.2005. (22:59)    -   -   -   -  

  • R.E.

    da, da... to mi je na pameti, ali 'strah' me to pisati.. zemlja koja ima sve uvjete za izvrstan uzgoj svih prirodnih kultura, a saditi će patentirani GMO! sjećam se da je prije par godina bilo riječi o tome - čak su neka testna polja bila i posijana, ali su uništena..?? mislim da je to razlog, uostalom Hrvatsku spominje u kontekstu MMF-ovog programa kreditiranja kakvog još imaju: Irak, Argentina, Indonezija.. a znamo kak prolaze te zemlje..

    avatar

    08.11.2005. (23:23)    -   -   -   -  

  • iluminat

    nisan još doša do toga da se bojim zračenja..........

    avatar

    09.11.2005. (23:31)    -   -   -   -  

  • hal 9000

    Ja sam mišljenja da se radi o tome. Te bombe su vrlo vjerovatno bacane po svijetu zadnjih 15-tak godina i to je to. Kako agresivna politika SAD-a ne bira mjesto ni vrijeme, vjerovatno su te bombe bacane i na Bliskom istoku i u Africi.

    avatar

    11.11.2005. (11:41)    -   -   -   -  

  • R.E.

    čuj stari, moja teza je da je cijeli planet njihov testni poligon..

    avatar

    11.11.2005. (23:43)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    - Mirko, pazi molekula Sr90! - Hvala Slavko, spasao si mi poluzivot!

    avatar

    12.11.2005. (02:09)    -   -   -   -  

  • signifying.nothing

    ..nakon cetrdesetih svi mi vec od rodjenja nosimo odredjenu dozu radijacije u sebi..i prilagodjavamo se..neki vise neki manje..mozda je odgovor u mutacijama..okolis se drasticno izmijenio samo u odnosu na vrijeme od sto godina a kamoli na nekoliko stoljeca..mozda moramo malo vise zraciti kako bismo bili kompatibilniji informatickomobilnouskorobestezinskom dobu..mutiramo odnosno evoluiramo.. ;)

    avatar

    12.11.2005. (17:02)    -   -   -   -  

  • borgman

    Osiromašeni uran se koristi u zrnima protutenkovskih topova (sa helikoptera ili aviona). Ta se američka taktika uvježbava NA SVAKOM POLIGONU, pa i u Lici. Svojedobno je bila afera sa radonom koji se taložio u kutevima stanova, građenih materijalima koji su sadržavali šljaku iz termoelektrana! Radioaktivnost se dobivala spaljivanjem drvene/ugljene mase, pri čemu se smanjivao volumen tvari, a povećavala radioaktivnost...uostalom Zemlja je najradioaktivniji planet u sustavu:D

    avatar

    16.11.2005. (21:09)    -   -   -   -  

  • k.

    jesi vidio dnevnik danas?, greenpeace (najveci genijalci na svijetu), zaustavili nnegdje na sjeveru splitski brod pun gmo sojina sjemena iz argentine (neznamkolko tona, ni kamo ga je vozio), brod se zove "hope"

    avatar

    17.11.2005. (20:22)    -   -   -   -  

  • R.E.

    nisam gledao, no potražit ću vijest, ali i njene izvore i tokove :)) bitno je čije je sjeme i kome su ga vozili, ali čudno je da to argentinsko sjeme. Obično u Argentini siju američko sjeme, Argentina je samo kupac, a USA proizvođač, tak da mi je čudna ta vijest na prvu, ali moram to ispitati.. :)) he, he znam što ću noćas raditi, jer sam konačno završio job repove..... :)) ime broda? kakav je to splitski brod koji se zove hope, nemamo li mi lijepu hrvatsku riječ Nada...

    avatar

    17.11.2005. (20:47)    -   -   -   -  

  • k.

    Incident je na svojim internetskim stranicama potvrdila i ta globalna organizacija za zaštitu okoliša, koja navodi da brod iz Argentine prevozi 25.000 tona genetski modificiranog sojina sjemena opasnog za zdravlje i traži da ga brod vrati u Argentinu. http://vijesti.hrt.hr/ShowArticles.aspx?ArticleId=2626

    avatar

    17.11.2005. (22:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...