Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (51)

Marketing


  • Friva

    Što se tiče društvenih igara ispast će da sam totalno nedruštvena. Karte uopće ne preferiram...ako je pitanje života i smrti, mogu briškulu zaigrati i ništa više!Belu nemam pojma, ali fakat nemam pojma i vjerojatno ju nikada neću naučiti. Jamb sam igrala u studentskim danima i imala sam frendicu koja je hodala sa kockicama svugdje...zaraza je to bila, a sada bi mi trebalo neko privikavanje jer ga nisam igrala jedno desetak godina...sada igram s djecom "čovječe ne ljuti se", pa možda me one jednog dana i belu nauče...

    avatar

    03.11.2005. (21:49)    -   -   -   -  

  • Nitko_poseban

    Kaže se TOMBOLA, a ne tombula.

    avatar

    03.11.2005. (21:52)    -   -   -   -  

  • amy damon

    ja obozavam monopoly. zato kaj se moze dugo igrati. volim igre koje me dugo zaokupljaju, a ne dosade. i pictionary mi je fenomenalan. zna netko gdje ga ima za kupit? i volim jednu igru koja se zove labirint. ali nikad je vise nisam vidjela osim te noci kad smo je igrali nas nekoliko na nekom tulumu. mozda mi je tako zivo i zanimljivo ostala ta igra jer sam rasturala :)). od karata volim belu. ali rijetko kartam vise. ponekad s direktorom, ali u dvoje i nije neka fora. ipak, uvijek kad pobijedim, na papir ispod rezultata napisem 'amy je razbila direktoru picku!' :)))). no, znam i gubiti. bez problema cak. osim od racunala. ali uvijek ima replay :). sad sam se sjetila: bridz. to si zelim nauciti. moj dragi razrednik u srednjoj mi je uvijek govorio da trebam doci k njima u bridz klub jer moj matematicki um tamo jako pomaze :).

    avatar

    03.11.2005. (22:00)    -   -   -   -  

  • Petra 23-10

    Mi još uvijek nabacimo sve spomenuto, uz to igramo i skrabl(ali oko toga se ja znam počupati), ali ostale igre definitivno DA!

    avatar

    03.11.2005. (22:05)    -   -   -   -  

  • ex Blahnik

    Uh... jamb... to volim igrati...Šah nikada nisam naučila.... uvijek sam okretala ploću i igrala Mlin...:))) Monopol mi je cool..., a za one igre sa kartama nikada nisam čula....!! "obične" karte se kod nas u Slavoniji zovu "Mađarice" i s njima kartamo Lažeš, Sedmice....Bele i to baš nekako tim redom....Zadesi se tu i pokoji poker i anjc....:))) Brat i ja smo često kartali s mamom i tatom kada smo bili mali...., a s bakom sam igrala Čovjeće ne ljuti se.... sjećam se, stajao joj je na kredencu.....:)) Lijepa vremena... Pusa Pegy... i odgovor na ono pitanje je "naravno da može...:))))" Pusa

    avatar

    03.11.2005. (22:23)    -   -   -   -  

  • dnevnik šumskog crnca

    ljeto...more...plaža...kanasta!

    avatar

    03.11.2005. (22:25)    -   -   -   -  

  • espadrila

    jamb volim do granica ovisnosti, briskula i treseta vrlo rijetko (sad nesto dogovaramo da cemo se aktivirat po tom pitanju), i monopoly i covjece ne ljuti se. eto, to su meni najdraze, pozdrav:)

    avatar

    03.11.2005. (22:39)    -   -   -   -  

  • freestyler

    monopol su mi zabranili igrati jer stalno sam dobivao, pa tako sada jedino ponekad s penzićima na klupi u parku na koljenima slažemo domine... uživaj ....:)))

    avatar

    03.11.2005. (22:40)    -   -   -   -  

  • ...medina mala...

    jamb i monopoly su mi zakon ako ne igras s cangrizavim babama, karte su mi zakon jer tu kick but a najdraze mi je plazi igrat

    avatar

    03.11.2005. (22:50)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Ja se povremeno sjetim tih igara koje tako dugo nisam igrala, a neke su zaista skoro zaboravljene. Jamba se sjećam, ali morala bih ponoviti lekciju i tome kako se igra, zaboravila sam. Čovječe ne ljuti se, domino, razne vrste kartaških igara...zanimljivo, uvijek nam je to bilo zabavno. Šah, znam pravila, ali isto nisam neka ljubiteljica. Ali zato monopol...ostavih za kraj. E, to mi je omiljena igra. I ja se sjećam te stare verzije - "od Vardara pa do Triglava". Ali ono što je zanimljivo, to je ta igra, definitivno. I ne mogu je nadmašiti nikakvi play-stationi i slične igrice. Ovo je ipak bilo nešto posebno. To je povezivalo ekipu (katkad malo poticalo i prepirku), bilo je šale i bilo je krasno!!!

    avatar

    03.11.2005. (22:59)    -   -   -   -  

  • estera

    moram priznati da nisam igrala skoro ni jednu od tih igara,osim čovječe ne ljuti se. jednostavno sam se zabavljala na drugačiji način. a karte ne volim, to mi je tak glupo...

    avatar

    03.11.2005. (23:24)    -   -   -   -  

  • dr.one (f)

    ej, ja obozavam jamb, mozemo jednom zaigrati :))) I svidja mi se roza boja stranice, odgovara naslovu :)) pusica

    avatar

    03.11.2005. (23:26)    -   -   -   -  

  • jagode

    dobra ideja, no kako je realizirati... pozdrav:-)

    avatar

    03.11.2005. (23:39)    -   -   -   -  

  • Credo

    rizik

    avatar

    03.11.2005. (23:42)    -   -   -   -  

  • Blokče F. Kobajaši

    Jamb sam igrala jedno vrijeme stalno. Belu sam igrala po cijele noći. Moj problem je što mi takve igre postanu vrsta ovisnosti pa mi dosade i onda prestanem skroz sa igranjem. Mislila sam se malo aktivirati sa jambom, imam frendicu koja svaki dan igra sa mužem kad dođu sa posla pa me podsjetila.

    avatar

    04.11.2005. (00:46)    -   -   -   -  

  • deeply superficial

    Super su mi te igre. Kad sam bila manja, sa starcima i bratom smo prakticirali igranje monopola gotovo svaku večer. Pozdrav.

    avatar

    04.11.2005. (05:51)    -   -   -   -  

  • blog of a down

    Ja sam često s braćom igrao tih igara. Monopoly igrali nekoliko dana i nismo završili već smo sve razbacali. Čovječe ne ljuti se je obično završavao svađom ili bitkom:) kao i sve ostale slične igre. Dobre su to igre bile...

    avatar

    04.11.2005. (07:24)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Friva, belu ni ja ne znam, iako mi dosta poznato zvuči. :)) @Nekome poseban, u mom kraju se u dijalektu kaže tombula i taj mi je oblik najdraži.:) Ovdje ipak ne moramo govoriti onako kako nam ne paše nego baš suprotno. @Amy, ne znam gdje kupiti pictionary, a ni labirint nisam nikad igrala, zapravo i nikad čula za tu igru. Vidim da si strašno pristojna sa Direktorom. :))))

    avatar

    04.11.2005. (08:12)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Blahnikice, mogli bi opet obnoviti neke igre. I uključiti novog člana. Berzo će naučiti. :)) @Skaliću, zaboravila sam spomenuti i gotovo ritualno igranje briškule i trišete na plaži. :)) Ali zato imam tebe, da me podsjetiš. :) Kanasta je isto nešto s kartama? @Freestyleru, tebe vole svi uzrasti. :)) @Jagode, predlažem ti da za pobjednike svojih igara organiziraš drugi krug u kojem je monopoly-doigravanje. :)))) @Savage, a i brat i ja smo tako znali završavat u davnim danima. :))))

    avatar

    04.11.2005. (08:12)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Jamb igram sa frendicom i njenim mužem, "čovječe ne ljuti se" sa nečakinjama, Belu kod staraca, remi na plaži...i onu igricu sa kockicama i slovima, ne mrem se sjetit kak se zove...

    avatar

    04.11.2005. (08:13)    -   -   -   -  

  • trill

    Joj Pegy, gdje me nađe :)) Ja bi se samo igrala da je to moguće. Svejedno jel čovjeće, jel monopol, jel domino. Najviše volim igre s kartama, belu pogotovo :)) Ali i one igre pantomime, asocijacija, pa grad država rijeka...ma kažem ti, samo bi se igrala da je to moguće :)))

    avatar

    04.11.2005. (09:22)    -   -   -   -  

  • djuro

    joj, kad se sjetim suza krene... htjedom napisati gdje me nađe i onda mi Trill to uze. jamb - uspomena na studenski dom i ubijanje popodnevnog vrimena, trešeta - najbolja kartaška igra, ne postoji bolje, još pogotovo kad se skupe ljudi koji je znaju igrati i igraju je cili život, briškula - evo ti pućim usne, dižem obrve, motiram ramenom, krivim usne ko bruno kovačević, migam.... bela, zakon za opijanje, nnema puno razmišljanja (u pdnosu na trešetu da me slavonci ne ubiju) i uvik igraš ibera, kifameno - isuse, koliko sam tekućine eksa zbog te igre, monopoli - zaboravila si adu ciganliju :-)) rizik, pantomima, ona igra ričima, ko sam što sam.... ah, koliko toga. btw. znaš da imaš na netu za skinuti jamb, pa ga igraš umjesto solitairea :-)) ja ga skinuo prije misec dana. čak se i djurdjica navukla na taj jamb i kompjuter :-))

    avatar

    04.11.2005. (09:58)    -   -   -   -  

  • Rock Roll

    Car svih igara na ploči je Rizik. Nakon njega sve ostalo izgleda tako obično. To ti je kao da imaš izvrsnog-izvrsnog ljubavnika (ili ljubavnicu, da te ne bih ograničavao). Nakon njega, svaki bi ti prosječan ili čak dobar, ali ne izvrstan, ljubavnik bio običan i dosada. Pitala bi se čemu uopće trud. :-))))))))) I da, ima još jedna novija, zove se Puerto Rico. I ona je izvrsna. Preporučam.

    avatar

    04.11.2005. (11:01)    -   -   -   -  

  • dnevnik šumskog crnca

    potpisujem rocka... rizik rula totalno... kao što bi ona stara američka izreka rekla: Once you try black you never go back :)) tako i ovo jednom rizik uvijek rizik... i da kanasta je igra s kartama slična remiju ali puno zanimljivija! ali rizik rula... rock rispekt!

    avatar

    04.11.2005. (11:11)    -   -   -   -  

  • mirisni blog

    je je društvene igre su zakon..premda preferiram one u krevetu sa svojim najdražim(jer to najbolje ubija dosadu),volim i jamb i belu..

    avatar

    04.11.2005. (11:36)    -   -   -   -  

učitavam...